Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Eisenbahner1921
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet maj 04, 2017 5:34 pm

23.8.2014. 4.kolo Željezničar Sarajevo - Zrinjski Mostar 0-2 (Grbavica, sezona 2014/15, S.Nikolić 56', I.Crnov 69')
Mogu i ovaj put biti isti strijelci
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

Hadzijalagic
Kontakt:

čet maj 04, 2017 5:49 pm

ima li kakav stream za ovaj rukomet? Izvinjavam se na ofu..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

AsharaK
Administrator
Kontakt:

čet maj 04, 2017 5:50 pm

Hadzijalagic je napisao/la:
čet maj 04, 2017 5:49 pm
ima li kakav stream za ovaj rukomet? Izvinjavam se na ofu..
Imas drug na fb, LARSTV
Željezničar ante portas !

BlwD
Prijatelj foruma
Kontakt:

čet maj 04, 2017 5:52 pm

Ima Musa kvalitet i borbenost i moze postati solidan fudbaler. Za nesto vise potrebna mu je sreca(i Halvadzic je bio odlican na prvenstvima za u19). Na ovim prilikama sto je dobio do sada vidi se ta neka razlika nase lige i igre i igre na koju je on navikao. I zato nama to izgleda traljavo i smotano ali nije.
Vidi se npr kad hoce da pretrci nekog igraca, gurne loptu i trci za njom al lopta zbog svakakvih terena uspori ili nađe put do protivnika pa ga ovaj udara po lopti da mu je uzme. Meni to izgleda smijesno, isto kao na terminu .
Ili kad u onoj situaciji iz mjesta ubaci loptu ali skoro pa teren prebaci. Smijesno je izgledalo ali on iz mjesta sa lakocom uradi ono sto neki ne mogu ni sa zaletom, a da pritom ne crknu.

Uglavnom, u ligi nam ne moze pomoci osim ako ne poradi na defanzivi, ali vjerujem da ce, ako ostane, u europskim utakmicama biti jedan od boljih...

AsharaK
Administrator
Kontakt:

Hadzijalagic
Kontakt:

čet maj 04, 2017 5:57 pm

Hvala..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Omar500
Moderator
Kontakt:

čet maj 04, 2017 5:58 pm

E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

zeljeznicka21

čet maj 04, 2017 6:19 pm

Ara zabio go za Dinamo, ima prenos na areni ako se kome gleda
Prvaci SRBIH: 1946.
Prvaci SFRJ: 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH: 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012,2017/2018
Superkup BIH: 1998; 2000; 2001.

boccaccio
Kontakt:

čet maj 04, 2017 6:25 pm

@mirzza
Probacu da odgovorim. Ovo je naravno moje misljenje, dakle ja se uvijek tako ogradim, jer je misljenje subjektivno, moje, i to nikako ne znaci da sam ja u pravu.
Ali evo.
Pamet u dvojcu stoperskog para Kosoric- Bogdanovic, je svakako pripadala Kosoricu. On je kao takav postavljen izmedju njih dvojice. Tu nema nikakve dvojbe, s tim da je i Bogdanovic imao kvalitete tog vodstva u pribliznoj mjeri kao sto je to imao Kosoric. Zapravo nijedan nije bio idealan tom zadatku, ali su se dobro poklopili jer su poslije nekog vremena uigravanja tacno skontali sta mogu pokriti zajedno, ko je na skoku prvi, ko je onaj koji je eksplozivniji, i ko je onaj ko moze narediti citavoj zadnjoj liniji u svome linijskom kretanju pri postavljanju i pri izlasku na centar. Ali znas i sam kako je to izgledalo prvih pola godine, mozda i najgora odbrana u mnogo godina, nisu mogli da se snadju uopste. Tek kada su skontali vremenom i zajednickim igrama, oni su postali sjajan dvojac. I to mogu tako da uklope samo pametni igraci. Bolje je u tom slucaju imati dva pametna, nego samo dva skakaca koje sada imamo od trojice. Jer oni mogu skontati poslije nekog vremena gdje je rupa, a gdje je mogucnost da zajedno napreduju. To su oni i uradili. Danas vidimo , da kad njih dvojica ne igraju u nasem timu vise, nisu dio naseg Zelje, da u svojim timovima igraju gotovo ispodprosjecno. Znaci trebaju mnoge stvari u jednoj ekipi da se poklope jer dvojac radi zajedno, disu zajedno, krecu se zajedno, postavljaju se zajedno, kad jedan zezne, drugi pokusava stici, ali obicno je tu pitanje hoce li golman onda spasiti.

Stoperi sami po sebi uvijek jedan drugog nadopunjavaju. Kosoric je najbolje izgledao kada je bio u paru sa Bogdanovicem. Vec kada je otisao Bogdanovic , a i sam Kosoric poslije one povrede glave vise nije bio tako siguran, vidjelo se kako Kosoric sam sebi postaje jedan disbalans, sa bilo kojim stoperom u paru.
Imas primjer koji je vrlo jednostavan i sa Alihodzicem i Mulalicem. Mulalic je u paru sa Haretom izgledao sjajno, ovaj ga je doslovno postavljao i vodio na terenu. Kada je sjajni Hare zavrsio karijeru, Mulalic se utopio kao igrac. Bio je na kraju i rezerva, dok nije zavrsio karijeru. Neprepoznatljiv bio, izgubio sigurnost, a nije se znao izboriti sa tim da sa sljedecim stoperom igra ili ulogu komandanta ili taj komandant nije mogao da se izbori sa Mulalicem. To je vrlo jednostavno da se vidi.

Vidi, slazemo se mi u tom primljenom pogotku protiv Slobode. Ono ne bih ni ja ucinio. A ne da ucini jedan stoper od kojeg ocekujes da inace razmislja inteligentno, pa onako postupi. Amaterski. Medjutim, nije tacna cinjenica da mi onako primamo golove. Pa mi smo imali niz od 7 ili 8 utakmica u kojima uopste nismo primili gol. Betonska odbrana na celu sa Bogicevicem i sa Kerlom. Betonska, Nasa je odbrana tek u zadnje dvije utakmice dozivjela krah. Istina, imali smo i srece, neke propuste uze odbrane je morao vaditi Kjosevski, ili neki drugi igrac koji se nasao tu. To je tako, ali nismo imali nesto puno gresaka otkako je Bogicevic ponovo aktiviran. Nasa je odbrana puno losije djelovala kada je na Bogijevom mjestu bio Kosoric u paru sa Boccaccinijem. Jer je Bogicevic mnogo bolji igrac od Kosorica, dakle kao igrac je bolji. Zreliji.

Ja sam uvjeren da je ovo pitanje velikog umora. Nije Bogicevic zaboravio igrati, nego umor jako bitno utice na koncentraciju jednog igraca. I psihicki je to tesko podnijeti kad si fizicki umoran. Djelujes onda u tim situacijama drugacije. Ko zna sta je Bogicevic u tom trenutku pomislio. On je sigurno imao u glavi da se moze lako izvuci iz te situacije i smatrao je da je nepotrebno da izbije loptu. Zajeb'o se. Zajeb'o je i nas . Vjerujem da bi odmoran igrac ovakvih mogucnosti sigurno izabrao jednostavno rjesenje. Umor cini nevjerovatne stvari. u dekoncentraciji pri donosenju odluka , tu moze nastati haos , kao sto je i nastao. Bogicevic je u ovoj sezoni djelovao mozda i najuvjerljivije od svih igraca. Da budemo jasni, ne volim ga kao lika, nije mi simpatican, posebno nakon nekih situacija van terena, ali na terenu je on igrac Zelje, koji je po mome misljenju vrlo korektno obavljao svoj posao do ovih zadnjih zamornih utakmica gdje su njegove lose igre posebno imale efekta na rezultat utakmice i na samu ekipu. To dovoljno govori koliko je on vazan igrac za cijeli tim. A godine ga stigle, jedva hoda od umora, i mi moramo pronaci zamjenu i sto je neko rekao ,cak i dva stopera dovesti. To je isto cinjenica. Volio bih da mali Osmankovic od iduce sezone dobije neke utakmice , pa da budemo nacisto da li je on igrac koji moze igrati na duze staze kod nas, tu bi najvise dobili ako bi to bilo moguce.
Kako ce to izgledati sada protiv Zrinjskog ako Bogi bude igrao ? Vrlo moguce je to sto ti kazes. Vidjecemo. Koliko je to sve kod Bogija sada poljuljano, koliko je on poslije ovih nekoliko dana osvjezen, vidjecemo. Mozda bude najgori. A mozda bude najbolji. Sve ce nam se samo kazati vrlo brzo.
Ko zna, mozda bi dvojac skakaca Kerla i Boccaccini savrseno odigrali taj mec. Po meni je to veliki rizik, jer oni nemaju nijedan minut odigran zajedno, a najvaznija nam je utakmica. Sve je to druze pod upitnikom, nazalost.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

čet maj 04, 2017 6:42 pm

Manijaci poslali poruku: Spusti glavu, poljubi grb, osjetit' ćeš što i jug

Pročitajte više na: http://sport1.ba/premijer-liga-bih/mani ... -jug/81737

pile87
Kontakt:

čet maj 04, 2017 6:44 pm

Mi moramo ovo dobiti, igrači moraju sami radi sebe dokazati da ove prozivke nemaju uporište. Da im nekakvi levati iz Mostara i drugog djela Sarajevo pokušavaju izbaciti iz kolosjeka na putu do titule.
Il si ***** ili igrač koji treba da uzme titulu drugo nema.
Sasvim dovoljno vremena da odmore da se fokusiraju na utakmicu da konsoliduju redove i pobjedimo Zrinski.Koji istini za volju u većoj krizi nego mi ako se uopšte nešto može nazvati krizom jer takva je liga 6 gdje nema utakmica koje ćeš igrati sa pola snage ako nekoga podcjenis prodjes kao pitari u par navrata pa se onda hvataju za glavu.
Znači podrška do zadnjeg zvizduka onda se sumiraju pogledi na utakmicu. Svi zajedno do nove titule i novog prvaka države. Volim te Zeljo

Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk

Zadnja izmjena: pile87, dana/u čet maj 04, 2017 6:44 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

kremenko

čet maj 04, 2017 6:45 pm

Jel se gavran javljao.
Proslo 10 dana :kafa:
FK ŽELJEZNIČAR-LJUBAV RADNIČKE KLASE, KLUB NOSTALGIČARA I ROMANTIČARA
Ivica Osim: "Željo će živjeti zauvijek"

Model1964

čet maj 04, 2017 6:53 pm

BlwD je napisao/la:
Ima Musa kvalitet i borbenost i moze postati solidan fudbaler. Za nesto vise potrebna mu je sreca(i Halvadzic je bio odlican na prvenstvima za u19). Na ovim prilikama sto je dobio do sada vidi se ta neka razlika nase lige i igre i igre na koju je on navikao. I zato nama to izgleda traljavo i smotano ali nije.
Vidi se npr kad hoce da pretrci nekog igraca, gurne loptu i trci za njom al lopta zbog svakakvih terena uspori ili nađe put do protivnika pa ga ovaj udara po lopti da mu je uzme. Meni to izgleda smijesno, isto kao na terminu slika .
Ili kad u onoj situaciji iz mjesta ubaci loptu ali skoro pa teren prebaci. Smijesno je izgledalo ali on iz mjesta sa lakocom uradi ono sto neki ne mogu ni sa zaletom, a da pritom ne crknu.

Uglavnom, u ligi nam ne moze pomoci osim ako ne poradi na defanzivi, ali vjerujem da ce, ako ostane, u europskim utakmicama biti jedan od boljih...
Nisi jedini koji ima ovakvo mišljenje.
Hajde meni glupom :D objasni kako ce u evropskim tekmama biti bolji ? Jeli to naša liga bolja pa kod nas ne može pomoci, a evropske tekme i ekipe slabije pa tamo može proci?
Iako sam prirodno talentovan za glupost, ne kontam :roll:
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Plavi orkestar
Kontakt:

čet maj 04, 2017 7:02 pm

Ma ako u ekipi sve karike nisu posložene kako treba ti možeš imati Barezija i Iniestu u zadnjoj liniji i oni će se naprimati ko Ćićolina.Ne mogu se iz kontesta vaditi samo štoperi i pričati o odbrani.Greške će igrači praviti,fudbal je to,ali te greške treba da popravi neko od prepstalih 10.Mi trenutno imamo prosječan tim uz 2-3 igraca ponekad iznad prosjeka i to ti je.Pa i mrtav bi zaigro pred punom Grbavicom i oni opet jedva.Podmladjivati ekipu pod hitno,rješiti se dizelaša,što više trke i brzine i bit će to ok.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

dell21
Kontakt:

čet maj 04, 2017 7:19 pm

Ako hoćemo pobjedu moramo odigrati najbolju utakmicu sezone ili se nadati nekoj ludoj sreći.
Čisto sumnjam da je nedostatak motiva ili nečeg trećeg prije svega je nedostatak kvaliteta. Da smo još u kupu rekli bi umor ali sad vidimo da baš i nije do toga.
U subotu dan D nema riječi da se opiše važnost utakmice odnosno pobjede. Iskreno najezio se na pomisao o pobjedi . Bože pa to bi značilo gotov titulu nakon 4 g. Ligu prvaka na našoj ljepotici .

SanMan
Kontakt:

čet maj 04, 2017 7:22 pm

Ne kontam za Kemu (i za sve naše "mlade" igrače), momak napunio 20 godina, nikad jači i veći neće biti, a sumnjam i pametniji (slabo ga viđam sa knjigom)
ako nemože sad igrati sumnjam da će ikad biti bolji. Po toj logici zaigrače samo kad nam svi drugi budu gori od njega
Bolje onda raskinuti ugovor i pustiti momka a tražiti drugo rješenje.
Bogićevića smo davnih dana škartirali iz Želje (više puta) i sad je isto loš ko i prije ali igra, ne zato što je dobar nego što su drugi lošiji

Southboy
Kontakt:

čet maj 04, 2017 7:32 pm

Posto su iz uprave rekli da do 01.05 prestaju desetogodisnje,lijepo bi bilo da danas/sutra izbace konacan broj prodatih ulaznica i sredstava koliko je ulozeno ukupno sa najavom utakmice,sto ce prenjeti gotovo svi mediji u zemlji i samim tim dobiti besplatan marketing za mec godine.

Javno,transparentno i konkretno kako smo i navikli od njih!

U narednih nekoliko dana cu se potruditi i napisati kako neki veliki klubovi rade s marketingom i zapravo cemo vidjeti koliko kao drustvo ne poznajemo materiju,pogotovo sportski marketing.

Poslano sa mog GT-I9060 koristeći Tapatalk

Haklapuc
Kontakt:

čet maj 04, 2017 7:37 pm

Model1964 je napisao/la:
čet maj 04, 2017 4:35 pm
Hadzijalagic je napisao/la:
čet maj 04, 2017 1:20 pm
A mozda je bas Musa bio taj zbog kojeg su stoperi bili pod vecim pritiskom.. Po meni je Musa igrac koji jedino brzinu ima.. Nekad je to dovoljno ali u vise slucajeva nije.. Sinisa i Miroslav bolje izgledaju kao cjelina..
:palacgore:
Glas razuma
Sa štopera uopšte ne treba skidati krivicu. Nije Musa kriv što se Stojanović igra pred našim golom i, što Bogičević gradi loptu, što Kerla ne uleti klizeći kad treba uletjeti, što Kerla ne prati svog igrača. Nije kriv što glumimo Barcelonu, nećemo da izbijemo loptu i tako primamo ČETIRI od šest golova koliko smo primili u tri utakmice. 90% zajeba na utakmici protiv Slobode se desilo na lijevoj strani odbrane, tako da nema smisla svaljivati krivicu na Musu. A ne kažem da je dobar igrač, ja sam svoje mišljenje o njemu već napisao.

Leon_Professional
Kontakt:

Treba ovim Turcima uvalit kakvog igraca.
Bogija npr. :kafa:

exbabilon
Kontakt:

čet maj 04, 2017 7:41 pm

Leon_Professional je napisao/la:
Treba ovim Turcima uvalit kakvog igraca.
Bogija npr. :kafa:
Slozimo im pricu da je najpametniji stoper koji je krocio na fudbalske terene, a s godinama sve mudriji i mudriji.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 10 gostiju.

Prijava