Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Model1964
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet maj 04, 2017 4:35 pm

Hadzijalagic je napisao/la:
čet maj 04, 2017 1:20 pm
A mozda je bas Musa bio taj zbog kojeg su stoperi bili pod vecim pritiskom.. Po meni je Musa igrac koji jedino brzinu ima.. Nekad je to dovoljno ali u vise slucajeva nije.. Sinisa i Miroslav bolje izgledaju kao cjelina..
:palacgore:
Glas razuma
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

pile87
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

čet maj 04, 2017 4:40 pm

Omar500 je napisao/la:Ma ja se samo bojim za Kemu da ni sljedece sezone nece biti u prvoj postavi, jebes onda ti to. Kostic izgleda dolazi i garant ce se jos neko dovesti, kao iskusniji. Momak sada ne moze igrati, kada su tu tri stopera koji su u pet deka, gdje svaki napravi kardinalnih gresaka po utakmici i gdje sigurno Kemo gori od njih ne moze biti. Kao pod pritiskom smo ovu sezonu i svaka je utakmica na noz. Razumijem ja sve to, ali bojim se da znam koji ce scenarij i sljedece sezone biti, a Kemo ima potencijala, da se razumijemo. Meni je derbi dobro odigrao, nije izmisljao toplu vodu. Ne kaze niko da nece grijesiti, ali kada vidim 30-godisnjake kako grijese, rado bi istrpio nekog mladjeg ko ima potencijala da postane jos bolji.

Ja sve razumijem, na pripremama i u kup utakmici je bio jos nezreo, to se vidjelo, ali napredovao je od tada momak. Stvarno se nadam da ce sljedece sezone biti u nasa top tri stopera, Bogicevic neka ostane kao cetvrta varijanta, ne bih se bunio za to.
Objektivno gledajuci i ne može upasti odmah u prvu ekipu ali već slijedeće sezone mora imati mnogo veću minutazu, kao treći stoper.

Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk

Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

Model1964

čet maj 04, 2017 4:45 pm

Pompey je napisao/la:
čet maj 04, 2017 2:03 pm
Ja fakat ne znam kako je on po vokaciji bek.. Defanzivno neodgovoran do bola, ode naprijed i onda se lagano vraca.
Nek karijeru nastavi na krilu. Na RB ocekujem Sinisu, naravno ako je u stanju da odigra utakmicu.
Neko je nekad skonto da mi on mogao biti novi Marcelo :D
Musa ima brzinu zbog supljih kostiju i prazne glave
Nema driblinga, nema centarsuta, nema duel igre
Nema odgovornosti nazad, nema skoka
Ima samo malo bolji pregled i igru iz prve u odnosu na nasu ligu
Okotarisali ga seTurci a mi se nesto nadamo :lol:

ponosannavas
Kontakt:

čet maj 04, 2017 4:51 pm

pile87 je napisao/la:
čet maj 04, 2017 4:21 pm
ponosannavas je napisao/la:Ma pogriješit će i Kemo kad tad. Nema stopera koji nije pogriješio nekad u životu, a realno je da je Bogi najmanje greijšio, a najviše je igrao. Kemu sam gledao i kroz mlađe kategorije je bio i pametan i jak u duelu. Eh sad, tamo se isticao, pa ne znamo kako će se snaći u seniorima. ALi da je potencijal jeste, da je protiv Salcburga izgledao jedini kao top igrač jeste.
Tačno za Kemu pogotovo ovaj dio kad smo igrali LP , jedini je izgledao dovoljno fizički jak da može sa njima.
Mi nismo mogli ni smjeli istrpiti Cocu koji je izrastao u vrhunskog štopera za naše uslove.Nego je igrao na zadnjem veznom. Po meni igrače za koje se smatra talentom gurnuti u vatru da 18 ona ili jesi ili nisi.

Ma to ide pomalo. Gurneš ga prtiv Viteza ovdje u prvu, pa ga ohladiš, pa onda ga ubaciš nekad zadnjih 30min kad je rješeno, pa oopet počne pa laganini postaje nezamjenjiv.

Ponavljam se sad, ali ja bih kup koristio za davanje šanse mladima. Ali u tom slučaju od starta moraš u ligu ući da si u vrhu tj da ne gubiš Evropu.

ponosannavas
Kontakt:

čet maj 04, 2017 4:53 pm

@model ne slažemo se oko Muse nikako. Nije on ni toliko loš defanzivno koliko ga vi kudite. Ali je zato ofanzvino mnogo bolji od Shorty-ja. Mislim na idvividualnu defanzivu. Ali Slavko ga ne stavlja jer nije skroz uklopljen a i ima probelm komuinikaije, a to je najvažnije.

pile87
Kontakt:

čet maj 04, 2017 4:59 pm

ponosannavas je napisao/la:@model ne slažemo se oko Muse nikako. Nije on ni toliko loš defanzivno koliko ga vi kudite. Ali je zato ofanzvino mnogo bolji od Shorty-ja. Mislim na idvividualnu defanzivu. Ali Slavko ga ne stavlja jer nije skroz uklopljen a i ima probelm komuinikaije, a to je najvažnije.
Za Musu jedan od eminentnih stručnjaka koji je jeo ovu ligu kaže da ima vrhunskih igračkih elemenata. Meni je to dovoljno.

Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

Model1964

čet maj 04, 2017 5:01 pm

Nasa liga je liga destruktivne igre i statike. Prvo pravilo : povali ga
Drugo pravilo: lagano bez rizika
Stari igraci, puno stranaca, treneri kukavice
Savez se ne brine o buducnosti, njih samo lova zanima
Da bi mlad igrac dobio priliku savez mora stvoriti preduslove
1 ograniciti broj stranaca na 3
2 u zapisniku moraju biti cetiri igraca do 21 godinu
3 u prvih 11 moraju biti minimalno dvojica mladih od 21 godinu
4 ograniciti i broj starkelja preko 30 godina na dvojicu po zapisniku

ponosannavas
Kontakt:

čet maj 04, 2017 5:09 pm

pile87 je napisao/la:
ponosannavas je napisao/la:@model ne slažemo se oko Muse nikako. Nije on ni toliko loš defanzivno koliko ga vi kudite. Ali je zato ofanzvino mnogo bolji od Shorty-ja. Mislim na idvividualnu defanzivu. Ali Slavko ga ne stavlja jer nije skroz uklopljen a i ima probelm komuinikaije, a to je najvažnije.
Za Musu jedan od eminentnih stručnjaka koji je jeo ovu ligu kaže da ima vrhunskih igračkih elemenata. Meni je to dovoljno.

VJerujem da je tako. NIsam stručnjak ali vidim kako razmišlja, kako trči. On bi u Evropi bio pun pogodak.

EDIT: @model, a šta misliš da se stvi obavezno tri do 23-24 godine u prvih 11. Iapk mislim da je pretjerano tri do 21 u prvih 11. Jbg ograničavaš onda klubove koji hoće rezultat. Ima to u košarci pravilo da jedan do 21 mora biti u petori stalno u igri, ali onda ima neko nekog talenta a ostali ga puše. Ovako bi recimo neko imao tri talenta i bio daleko ispred ostalih. Nebi to prošlo kod klubova svih.
Zadnja izmjena: ponosannavas, dana/u čet maj 04, 2017 5:38 pm, ukupno mijenjano 1 put.

cikazubo
Kontakt:

čet maj 04, 2017 5:11 pm

pile87 je napisao/la:

Moze li se znati ko je taj strucnjak ?

Plava Porodica
Kontakt:

čet maj 04, 2017 5:13 pm

Po onom sastavu sto je @hadzijalagic postavio (vezni red), pri onoj prvoj formaciji u Tuzli (greska) rekao sam da vjerovatno Zeba ide na centralnog veznog, a Bekric ispred. I sad to mislim. Zeba se i inace radi lose organizacije napada vraca na nasu polovinu da je iznese, dok Bekric ne moze, koliko god su bara bara u godinama,Zeba se puno vise i brze krece. A ako Tuce bude iza Zebe, tu je belaj ogroman.
Ja sam cak pisao da bi volio vidjeti Zebu i Markovica kao centralnog i defanzivnog veznog, a ispred Zerica.. Po mom misljenju puno brze bi se kretala lopta, i ne bi bilo valjanja nego na prvu bi se igralo..
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Leon_Professional
Kontakt:

čet maj 04, 2017 5:14 pm

Model previse je to brate. :D

Protiv Sirokog ispred istoka kad su dejstvovali vidjelo se da je drugaciji i da zna.
Eto jos ako je strucnjak rekao, onda je njegovo misljenje jace i relevantnije od naseg.

Model1964

čet maj 04, 2017 5:16 pm

Niti jedan strucnjak nije bezgresan
Jeli ili ne jeli ovu ligu imali su zestokih fula
Da sada me nabrajam :D
Ja ostajem pri svom i poklanjam svoju destogodisnju kartu ako Musa u narednih 5 godina zavrsi u boljem klubu od ovoga sada (ne Źelje :-) )

salle86
Kontakt:

čet maj 04, 2017 5:19 pm

Hadzijalagic je napisao/la:
čet maj 04, 2017 4:08 pm
Iz svih ovih nasih rasprava jedino se da zakljuciti da su nam za iducu sezonu pod moranje de va kvalitetna stopera.. Hebo ti to kad si primoran da forsiras onog koji je manje los a u sustini su sva trojica losi.. Kemo ne bi bio nista gori od njih.. Bar se ne bi gradio i izbijao loptu ko kakva baba kao Bogicevic, odnosno Kerla.. A u Bijeljini smo mogli popusiti bodove zbog Bokinih zayebancija.. Slavki je najteze.. Valja izmedju tri malja birati..
:palacgore:
najbolje rečeno
imaš 3 štopera od kojih svaki ima svoje mane te kvalitete, ali niti jedan nije ni blizu dobrog, ne za naše ciljeve i ambicije
i kao četvrtog imaš mladog Kemu koji bi da mu se pruži 3 utakmice u nizu sa bilo kojim od ovih bio isti, ako ne i bolji. Ali njemu treba neki "Maldini" da ga ispravlja kad pogriješi, da ga usmjerava. Ne treba mu Bogičević/Kerla/Bokaćini da mu nameću pritisak svojim ispadima
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Plava Porodica
Kontakt:

čet maj 04, 2017 5:22 pm

Zna li iko termin treninga sutra?
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

salle86
Kontakt:

Model1964 je napisao/la:
Ja ostajem pri svom i poklanjam svoju destogodisnju kartu ako Musa u narednih 5 godina zavrsi u boljem klubu od ovoga sada (ne Źelje :-) )
šta fali njegovom trenutnom klubu
povališe bešiktaš prije koji dan
klub koji bi mogao naredne godine igrati grupe lige prvaka
99% igrača iz ove lige nikad neće ni do tog nivoa dobaciti
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

black64
Kontakt:

čet maj 04, 2017 5:28 pm

Veliki plus za fajt u subotu je povratak u tim Stane i Sinise.Nedostatak ova dva igraca direktno se odrazilo na igru u fazi odbrane sto smo najbolje vidjeli u ove zadnje dvije utakmice.Ako dodamo da ce ispred njih dvojce biti Miroslav i Crnov po meni bokovi i u fazi napada su daleko kompaktniji.Po bokovima smo i pukli ove dvije utakmice znaci ljudi su upratili gdje su nam bile slabe tacke.Mislim da ce i stoperski par sad biti sigurniji i nece se ponavljati pocetnicke greske.Trojac u veznom redu Markovic,Blagojevic i Zeba je iznio puno toga u ovoj sezoni s tim da vazda u slucaju da neko od njih zakaze moze se reagovati sa klupe sto isto vazi i za napad.Dobijamo ovo milion posto kako se priblizava subota svaki dan sam sigurniji.

Eisenbahner1921
Kontakt:

čet maj 04, 2017 5:29 pm

Što se tiče Keme, njemu je bilo da najbolje da je otišao negdje na posudbu ovu polusezonu. Koliko znam i trebao je ako Kostić dođe, a nije došao. Vrlo rano smo ovu i prošlu sezonu zaje.bali stvari u ligi, mijenjali smo trenere pred kojima je bio određeni imperativ i niko od njih nije htio/smio staviti neiskusnog mladića na, uz golmansku, najosjetljiviju poziciju u timu. Posudbu je jako dobro iskoristio Dino Hasanović, koji je stekao takmičarski ritam i koji je može pružiti ono što se od njega očekuje. Zato sam i navijao da Kemo ode na posudbu, pa da nam se vrati na ljeto sa dosta skupljenih minuta u seniorskom fudbalu.
Što se tiče Blagojevića, mi za njega nemamo adekvatnu zamjenu, a na njemu se kola lome. Radinović je svoj tip, on u glavi mora prelomiti da želi biti ozbiljan igrač, a kad to uradi, onda bi mogao biti taj. Doduše, Zeba bi mogao biti taj igrač, ali ako bi ispred sebe imao kvalitetnu desetku, recimo Bekrića iz mlađih dana ili Žerića. Problem je što za malog Žeru ne znamo šta da očekujemo. Staviti ga u ovako bitnu utakmicu je mač s dvije oštrice.
Jedva čekam utakmicu protiv Zrinjskog. Pokažimo kako igra šampion!
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

Model1964

čet maj 04, 2017 5:30 pm

salle86 je napisao/la:
Model1964 je napisao/la:
Trenutno mu ne fali nista. Dali ce ostati na tom nivou, ko zna. Do ove sezone bili prosjek.
Musa je sada posuden i nije ni blizu da naravi karijeru u bilo kojem turskom klubu.
Da ima sanse nebi kod nas dolazio

salle86
Kontakt:

čet maj 04, 2017 5:32 pm

Model1964 je napisao/la:
salle86 je napisao/la:
Model1964 je napisao/la:
Trenutno mu ne fali nista. Dali ce ostati na tom nivou, ko zna. Do ove sezone bili prosjek.
Musa je sada posuden i nije ni blizu da naravi karijeru u bilo kojem turskom klubu.
otprilike post ko da je pisao 2004-o gidište a ne 40 godina stariji tip :P
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Model1964

čet maj 04, 2017 5:33 pm

salle86 je napisao/la:
čet maj 04, 2017 5:32 pm
Model1964 je napisao/la:
salle86 je napisao/la:

otprilike post ko da je pisao 2004-o gidište a ne 40 godina stariji tip :P
Kad ti kazes :D

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 14 gostiju.

Prijava