Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Plava Porodica
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet apr 27, 2017 11:01 pm

Pa familije mi u narednim tekmama da bi nam penal sviro morao bi biti neki majgeri.
A i da svira neke koristi..
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

delinjo
Kontakt:

čet apr 27, 2017 11:04 pm

Plava Porodica je napisao/la:
čet apr 27, 2017 11:01 pm
Pa familije mi u narednim tekmama da bi nam penal sviro morao bi biti neki majgeri.
A i da svira neke koristi..
hahahaha djaba nama penal :D
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

LARSSON
Kontakt:

Igrači Zrinjskog pred suspenzijom:

Oliver Petrak, Miloš Filipović, Nermin Jamak

Igrači Željezničara pred suspenzijom:

Stevo Nikolić, Zajko Zeba, Danijel Stojanović

Amidza
Kontakt:

Vozdra raja, novi sam ovdje, mada vas citam vec duze vrijeme. Registrovah se nekad sinoc, al sreca nije mi odobren account bio odmah. :D Napiso bi svasta, onako, vruce glave. Halalite unaprijed na kilometarskom postu.

Napisah na jednom drugom forumu post sinoc (nije govnogovno.ba), pa obrisah za 5 minuta. Vidim nisam bardo, nikako. Danas je vec malo drugacije, jbg, hladnija glava. Sta da vam kazem, da sam bio nesto optimistican pred jucerasnju tekmu - nisam. Da sam ocekivao onako nesto, nisam ni to. Prvo, mislim da je utakmicu odredio Zakaricev kiks. Onako nesto se rijetko vidja. Citavu noc sinoc odmotavam onu scenu u glavi i gledam ponovo onaj prvi go. Borim se sam sa sobom da ne pomislim da je Goran namjerno uradio ono. Potpuno neprirodna i nepotrebna kretnja, nesto kao da je htio uc ramenom u igraca...ne znam. I u prvoj tekmi je vise igro za Siroki nego za nas. Nisam pametan, ali meni ono nije udure. Namjerno ili ne, za mene on nema vise kredita. Ceka ga se, tolerise i pusta vec dugo, a kako je on to uzvratio? Bolje je odigrao Crnov za ono malo vremena sto je imao sansu, sticajem okolnosti, i to duplo bolje.

Dalje, mentalno smo kolabirali. Bukvalno. Nakon onog prvog gola, brzo odmah drugi i negativna atmosfera oko kluba, na tribinama. Sve otislo u qrac. Zato stvarno ne znam kako cemo se izvuc iz ovoga. Psihicki, prije svega. Ja se nadam da ce ih Slavko nekako podic. U ovakvom stanju, bod u Tuzli je ko kuca. Sloboda ce ionako odigrati kao Real protiv nas, iz ciste mrznje i kompleksa. Kao i uvijek. Najveca steta na svijetu bi bila da se popisamo na sve sto se uradilo i izgradilo ove godine. Lagano odmotat film, pa pogledat gdje smo bili a gdje smo sad. I to u tako kratko vrijeme.

Ono sto mi se nikako ne svidja i sto najvise boli u svemu ovome je cinjenica da se polako pitarluk poceo uvlacit u nase redove. Taj prokleti mahalski, potcjenjivacki, a u isto virjeme arogantni mentalitet. Ne smije se to dozvolit. Mi nismo oni i nadam se da nikad necemo postat.

S druge strane, ako nista, ova utakmica je dobro posluzila da se razbije par mitova i potvrdi stvari koje smo od prije znali:

Umor - Konstantno svi pricaju o umoru, a ja to sinoc nisam vidio. Odnosno, ako je toga i bilo kod pojedinaca, to je apsolutno najmanji problem bio. Kakav umor kad primas dva gola u prvih 10 minuta? Nema to veze s umorom. Na kraju krajeva, dosta smo rastrcani bili, uprkos svemu. Makar i u prazno trcali. Nisam vidio da smo nesto pali fizicki.

Cijena karata vs posjeta - Veze s vezom to nema. Evidentno da cijena ne diktira posjetu. Mislim da se s tom pricom moze zavrsit.

Lijevi bek - Sinisa Stevanovic apsolutno ne smije igrati lijevog beka. Nikad. Pionir bi se bolje pokazao na toj poziciji. Sto je najgore, Sinisa se stvarno trudio i borio, kao i uvijek, ali ta mu strana jednostavno ne odgovara. Ne da ne zna lijevom nogom ustopat loptu, ne da mu je centriranje misaona imenica, nego uopste ne zna da se krece i postavlja tu. Ulazi u sredinu, igra desnom, ostavlja rupe iza sebe. Ne moze on krpit lijevog beka i tacka.

Stoperi - Kerla jednu utakmicu odigra ko Stam, iduce dvije ko amater. To smo znali i vazda je takav bio. Bogi star i spor. Ima on nekad finih reakcija, ali jednostavno ne moze. Najveci je problem sto Boka, kad je usao protiv Radnika, pravi vise gresaka za poluvrijeme nego ova dvojica u dvije tekme. Pukom srecom nismo primili golove. Svi pricaju kako je odigro Talijan, ovo ono, ja ne znam koju su utakmicu gledali. Moguce da mu je pala forma jer nije igrao, sve to stoji, ali da je neko bolje rijesenje nego ova dvojica - nije.

Musa - Nisam bio impresioniran Musom nikad, osim onih par tekmi na lijevom krilu. Obicno nasa raja voli da uzdize strance, pogotovo crnce, ko da je Makelele doso. Tako je u svakom sportu, al nebitno. Sve to na stranu, jucer me odusevio njegov pristup i angarzman, pa donekle i igra. Nudio se, pokusavo nesto naprijed, trudio se, borio...vidjelo se da mu je stalo i da ipak zna nesto. Uz sve to, mogu jedino rec da je neko njemu slago da je bek. Momak to ne moze igrat. Krilo pa krilo. Da probije, centrira, dobije loptu u for, istrci kontru. Neodgovoran igrac, previse los u odbrani da bi igrao beka.

Markovic i Blagojevic - Ocito je da obojica skripe vec duze vrijeme. Kad oni igraju, igramo i mi. Samo sto u zadnje vrijeme igraju za qrac. Trce, trude se, uklizavaju (pogotovo Jovan), ali ja mislim da im je procenat tacnih dodavanja jedno 20%. Grijese permanentno. :D Problem je sto je Ugljesa alternativa. Znaci ne moramo o permanentnoj rotaciji pricat ovdje, jer je ne moze bit.

Miroslav Stevanovic - Miro je najveci profesionalac sto je nosio ovaj dres u zadnjih X godina. Svaki fening i svaki aplauz sto je dobio od nas, od kako je ovdje, je zasluzio. Intelektualac, igracina i gospodin.

Zeba - Odradio je on svoje korektno, koliko moze. Za penal mu se ne moze zamjerit. Ja sam bio 100% siguran da necemo zabit nijedan. Mentalno smo poginuli i nije bilo teorije da ga iz penala zavucemo. Mogli smo na prazne golove sutat.

Lendric - Bio primoran da predje na krilo (vidim mnogi su pisali kao sta ce na krilu, ako ces igrat u toj formaciji nema nikoga da ti to odigra u onakvom sastavu) i odigrao ga bolje nego Zakaric ijednu tekmu do sad. Sad ce svi rec da sam uzeo Gorana na zub, al fakat je tako. Trudio se, trco, pomago odbrani. Nemam zamjerki. Psovke njemu i uzvracanje s njegove strane ne mogu ni da komentarisem. Muka mi je jos uvijek od toga.

Kjosevski - Par intervencija. OK odigrao, branio sto je bilo odbranjivo.

Nikolic - Mislim da se Stevo mogao cak i vise koristit ove sezone. Nevjerovatno je kako se dobro gradi, kako izvlaci faulove na iskustvo, igra ledjima prema golu. Idealan za zadnjih 20ak minuta, uvijek. Protiv nekih ekipa cak i bolja opcija nego Lendric, bez potcjenjivanja Lendre.

Zeric - Drago mi je da je zaigrao Zera. Vidi se da zna. Samo nek sredi glavu i bice igrac. Mlad je, valjda ce nadoc.

Slavko nije savrsen trener (u sustini, ko jeste?) ali njega tjerat i srat po njemu je van pameti. U afektu OK, nadam se da su se do danas ljudi dozvali malo. Permanentno ga ostavit na klupi. On raspolaze s cim razpolaze, izvlaci sto misli da je najbolje iz ekipe. Budite sigurni da zna svakog igraca u dusu. On je ekipu naslijedio, nije je pravio. Kad pomislite na rotaciju, mlade (donekle stoje te kritike, ne kazem), pogledajte malo situaciju iz vise uglova i shvatite da iza svakog nekog poteza postoji neka analiza i logika. Ne radi covjek nista napamet. Da radi, ne bi nas digao na 1. mjesto. To uvijek treba imat na umu. Tjeranje njega je apsolutno suludo i pitarluk zesci.

Ne mogu Stanu da ne spomenem, jer mislim da se jucer vidjelo koliko nam je on bitan igrac. Nekako ga potcjenjujemo svi, kao da smo navikli ono, Stana je tu, vazda igra, sta ces ga hvalit? Stana je svemirski brod za sve nase bekove. Ako iko zasluzuje da nosi kapitensku traku poslije Zebe (i eventualno Bekrije), to je on.

Sudjenje - Sramota ne za Zelju, ne za Siroki, ne za PLBiH nego za bh fudbal kao takav. Smijesno.

Jos nesto, nadam se da su neki (pogotovo ovi nostalgicari, derbi nekad, volili se pravo, ha-hu) konacno skontali s kim mi dijelimo grad. Da nas dobije Obilic, s Arkanom i Cecom na celu, oni bi navijali za njih i likovali na kraju. Ko zna sta pricam, shvatice. Nije to rivalstvo, nije ni mrznja, nije ni kompleks, nego patologija. ;)

Na kraju, jbg, halalite jos jednom na predugom i razbacanom postu. Moro sam negdje otvorit dusu. Nije tragedija izgubit i ne treba se od toga pravit tragedija. Svi nekad gube. Boli nacin na koji smo izgubili. Sve zavisi od iduce utakmice. Mentalno smo u knock downu. Ako se uspijemo dic (pa makar i bod tamo uzeli), vjerujem da je titula nasa.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

sergejevic

čet apr 27, 2017 11:05 pm

Ma ne vrijedi vise o tome raspravljati.
Najveci samar treba da im bude sto je pola raje izaslo u toku utakmice. To dovoljno govori kako su igrali i sta su zasluzili sinoc. Naravno ukoliko neko nije platio raji da izadje ranije.

Grbavica
Kontakt:

čet apr 27, 2017 11:09 pm

to je ta veza...
phpBB [video]

phpBB [video]
Ko nas je kleo, nije dangubio.

storm_raider
Kontakt:

čet apr 27, 2017 11:10 pm

@Amidza, dobrosao. Malo je duze trajalo odobravanje tvog nicka, neces zamjeriti. Odlicna analiza, bravo!
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

delinjo
Kontakt:

sergejevic je napisao/la:
Najveci samar treba da im bude sto je pola raje izaslo u toku utakmice. To dovoljno govori kako su igrali i sta su zasluzili sinoc. Naravno ukoliko neko nije platio raji da izadje ranije.
ahahahaha nasmija me moram priznati :D :D
GOO ROGER!!!
peRFect!!

Hurmasica
Kontakt:

čet apr 27, 2017 11:11 pm

@Amidza :palacgore:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

salle86
Kontakt:

čet apr 27, 2017 11:16 pm

u zadnjih 20 utakmica Željo ima 13 pobjeda, 4 remija i 3 poraza
nadoknađen je zaostatak za prvim, preuzeli lidersku poziciju na tabeli i došli do polufinala kupa
ako to nije dovoljno da nekad istrpiš i neko sranje, da nekad zažmiriš voljenom klubu, onda ne znam šta je
da smo pravi navijači sinoć bi pokušali pjesmom, ali sa svih tribina vratiti igrače bar u utakmicu nakon 0-2, ne mora se proći ali moglo se do kraja postići gol, remizirati...
ali jok, lakše zviždati i psovati...a rezultati sasvim solidni
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

GoodisonPark
Kontakt:

sergejevic je napisao/la: Ma ne vrijedi vise o tome raspravljati.
:D

Kada sam jučer vidio na zagrijavanju istu ali potpuno istu ekipu sa istim pozicijama igrača i istom formacijom kao u Širokom u kojoj su nas vile nosale i u kojoj smo izgledali kao razbijena vojska (pogotovo u drugom pol) znao sam da samo uz pomoć čuda možemo proći u finale.

Najvećem fudbalskom laiku je bilo jasno da ona ekipa iz Širokog ne može preko noći postati barcelona. Siniša ni upola nije lijevo kao na svojoj poziciji, Zakarić igrač manje, štoperi da Bog sačuva, dobro sam neki dan napisao da dvojica štopera doprinose igri kao i dva stabla negdje na Jahorini i ne mogu da vjerujem da je to iz kola u kolo sve gore.

Premalo je raspoloženih, rastrčanih, fokusiranih igrača na terenu, što je najgore onda i ovi koji bi igrali ispadaju smiješni jer sve moraju sami, ne ide, iz toga krenu greške i jbg...

Čini mi se opasna kuhinja radi iz Međugorja, suci se suspenduju čas posla, moramo biti mudri i pametni.. Svi navijači moraju stati 100% iza igrača i stručnog štaba samo zajedno možemo pregurati ovo do kraja.. Zaboravite i pljuvače i one koji psuju mora se stati iza kluba na kraju krajeva moramo stati iza Želje.. Sad nisu vremena za lične razmirice i ispravljanje krivih drina, biće vremena nekad kasnije...
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

Grbavica
Kontakt:

čet apr 27, 2017 11:18 pm

a šta je toliko zasro onaj sudija u bijeljini da je suspendovan do kraja?
Ko nas je kleo, nije dangubio.

delinjo
Kontakt:

čet apr 27, 2017 11:20 pm

Grbavica je napisao/la:
nije svirao penal za radnik (duel sa Matteom ) ...nakon tekme se njihov sef zalio na pressu indirektno i eto ..
GOO ROGER!!!
peRFect!!

sergejevic

čet apr 27, 2017 11:21 pm

salle86 je napisao/la:
nadoknađen je zaostatak za prvim, preuzeli lidersku poziciju na tabeli i došli do polufinala kupa
ako to nije dovoljno da nekad istrpiš i neko sranje, da nekad zažmiriš voljenom klubu, onda ne znam šta je
da smo pravi navijači sinoć bi pokušali pjesmom, ali sa svih tribina vratiti igrače bar u utakmicu nakon 0-2, ne mora se proći ali moglo se do kraja postići gol, remizirati...
Mislim da se vecinom pise o sinocnoj utakmici. Maloprije sam krenuo da ti odgovorim na post, ali sam izbrisao, pa cu ponoviti samo prvu recenicu. Izvlacis stvari iz konteksta.
Ovakve rasprave smo imali krajem prosle sezone i otprilike svi mozemo prepisati sada. Vratio je njih sudija dva puta u mec i dosudio dva smijesna penala, pa nisu postigli gol, nisu ni remizirali, vec su primili jos jedan. Gdje ces vece vracanje u utakmicu od penala.

gost_manje
Kontakt:

čet apr 27, 2017 11:22 pm

salle86 je napisao/la:
Od riječi do riječi se slažem s tobom za ovo. Izlazak ranije kod pravog navijača mogu razumjeti samo u slučajevima tipa 'doveo malo dijete pa da izbjegne gužvu' i slično. Pa čak ih je Amar Osim sinoć uspio istrpiti do kraja. :P

Svaka druga navijačka pjesma nam nosi poruku da smo uz njih bez obzira na rezultat, stanje na tabeli, kad je teško, kad gubimo.. i onda nakon prvog rezultatskog kraha nakon Bog ti sam zna koliko vremena počnemo (počnu) nešto glumiti izlaskom ranije.

Plavi orkestar
Kontakt:

čet apr 27, 2017 11:23 pm

Nikad prava momcina,pravi iskreni navijac nece svojim igracima upucivati psovke,pogotovo psovke koje procitah ovdje da su upucivane igracima jucer.Mozeš biti ljut,nezadovoljan rezultatom,igrom,zalaganjem... i to i reci ili to nezadovoljstvo zvizdukom izraziti...Ti koji to rade nisu ni svjesni koliko kaljaju obraz manijacima,koliko štete klubu i koliko loš imidz klubu donose.Neko napisa da je toga uvijek bilo ja cu reci da nije.Psovalo se sudijama,psovalo se protivnickim igracima ono više da osjete da su na gostujucem terenu ali našim nikada ili rijetko ko i taj bi bio vrlo brzo ušutkan.Ova masovnija dešavanja su nešto što se dešava u skorije vrijeme.Cjeli sam zivot proveo uz Zelju a jucer me stid bilo pa i danas tih dešavanja na tribini.Svi koji me poznaju znaju koliko mi Zeljo znaci,šta se sve prošlo uz Zelju pa i radosti i tuge i nikad,znaci nikad ni jedna psovka od mene i onih oko mene nije bila upucena bilo kome iz Zelje.Postoje drugi nacini za izraziti nezadovoljstvo ali na takav nacin ne.Mora se nešto uraditi po tom pitanju.Mi smo mladje navijace vaspitavali i na gostovanjima a i na Grbavici.Moraju u starijima naci idola,nekoga sa kojim ce zeljeti da se poistovjete,da budu kao on ili oni,da taj bude vodja,ne kriminalac vodja nego neko ko ima muda za sve a uspješan,pametan,nepokolebljiv,Manijak od glave do pete,neko ko moze povesti omladinu kad i gdje treba,reci kad,šta i gdje a on ili oni na celu,neko ko ce biti poštovan.Jug je uvijek imao pravu raju,nismo se svi pozdravljali ali smo se znali i bilo gdje i bilo kada se skakalo jedan za drugoga a danas došlo vrijeme jedan protiv drugoga i to traje vec duze vrijeme.Moraju se redovi ocistiti a ovi što štete klubu odstraniti sa tribine bez obzira o kome se radilo.Organizujte se.I mi smo se organizovali u svoje vrijeme za sve što je bilo od pomoci klubu pa i nama navijacima.Mora se stati ukraj tim koji psuju i iritiraju i igrace i strucni štab i upravu i na kraju vjerne navijace.Oni upucujuci psovke igracu prvenstveno upucuju psovke Zelji.To niko normalan ne zeli cuti i to im jasno treba i reci.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

Vrag

čet apr 27, 2017 11:24 pm

Psovke narucene i plaćene hahah
Inace psovka novina na nasim stadionima
Pa sto mi mozemo smisliti teoriju to ne moze niko...
:rofl1: :rofl1:

avlami97
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

čet apr 27, 2017 11:27 pm

delinjo je napisao/la:
Grbavica je napisao/la:
nije svirao penal za radnik (duel sa Matteom ) ...nakon tekme se njihov sef zalio na pressu indirektno i eto ..
+ crveni za Stanica. Start Ivetica nad Zakaric je bio griblji, a Ivetic je dobio zuti i sidija prolaznu ocjenu.

Ko zna neka neko napravi oba gifa i usporedi.

Sve nase tekme pod povecalom.

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk

Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Amidza
Kontakt:

čet apr 27, 2017 11:28 pm

storm_raider je napisao/la:
@Amidza, dobrosao. Malo je duze trajalo odobravanje tvog nicka, neces zamjeriti. Odlicna analiza, bravo!
Ma nikakav problem, sreca pa ga niste sinoc odobrili, svasta bi napiso. Raspamecen sam bio.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

salle86
Kontakt:

čet apr 27, 2017 11:30 pm

čet apr 27, 2017 11:21 pm
salle86 je napisao/la:
Mislim da se vecinom pise o sinocnoj utakmici. Maloprije sam krenuo da ti odgovorim na post, ali sam izbrisao, pa cu ponoviti samo prvu recenicu. Izvlacis stvari iz konteksta.
Ovakve rasprave smo imali krajem prosle sezone i otprilike svi mozemo prepisati sada. Vratio je njih sudija dva puta u mec i dosudio dva smijesna penala, pa nisu postigli gol, nisu ni remizirali, vec su primili jos jedan. Gdje ces vece vracanje u utakmicu od penala.
ti brate moj samo crnjačiš
90% postova ti je takvih
taman da smo u LZO nije toliko crno koliko ga ti nakitiš

EDIT: da se razumijemo, nisam ni ja zadovoljan igrom, rezultatima itekako jesam, postoji (sasvim opravdan) strah da će lošija igra kad tad doći na naplatu
ali svjestan sam koga gledam, koja je to liga i kakvi igrači
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.

Prijava