Mnogi od njih nemaju taj "DNK" za Zelju.. Uopste za fudbal. I to razumijem, za dzabe ih dovodimo. Ali ne shvatam kurcobolju i setanje pred nekih 4 milje navijaca kakvi god da su , navijaci su, platili kartu, cijelu sedmicu kontaju samo o tekmi i onda im ovu samarcinu podijelis.
Kakav je samar bio poslije Viteza,isti sam i danas dobio. Ne boli poraz, boli ceskanje muda. I nije tacno da ih Ugljesa samo ceska, ceskaju ih svi sem Zebe , Mire te eventualno Vedrana.
Kako sad podici ekipu nakon ovog poraza, hajd to sve, ali kako ih podici nakon onoga poslije utakmice i uci u ovih 5.tekmi koje su nam sve za zivot i smrt to je vec veliki problem. Slag na tortu je i gostovanje protiv kozojeba, iovako sam sumnjao u pobjedu tamo, sad pogotovo. Nadam se da grijesim.
Sto se tice ocekivanja od Kupa, ja sam u glavi jos od prve utakmice 90% siguran u ispadanje bio, i po prvi put mi zbog toga nije bilo krivo jer nikad liga nije bila u vecem egalu te bi nam ispadanje iz kupa doslo kao kec na desetku. Cudno zvuci ali tako je. I krenuo sam na utakmicu bez ikakvih rezultatskih ocekivanja zaista, ali mislio sam da cu gledati dobru tekmu, da ce izaci neki juniori i neki momci sto manje igraju, te da ce imati motiv veliki da se dokazu i da cemo naci nesto u njima sto bi nam moglo koristiti kratkorocno i dugorocno.. Pri citanju sastava, kunem vam se svim na svijetu, ja sam tad od tih 90% bio 200% siguran da ispadamo.
Jednostavno igraci vise ne mogu, nemaju vise ni motiva ni zelje za igrom, jer hajd ti ekipu psihicki pripremi i nalozi da igraju, a svaki treci dan igraju. Apsolutno, po svim segmentima , poraz trenera, i jos jednom se pokazalo da tjeranje istih ne moze donijeti nista dobro. Prosle godine smo se sa Edisom uvjerili. I pored svega toga, vracam se na pocetak i ono sto me je najvise zaboljelo je nezalaganje. Pa taman da ste 12 sati radili u rudniku kad igrad za Zelju pokazi nesto ovoj publici da bi i sljedeci put dosli.
Iz lijepe atmosfere smo opet sebe doveli u raspad sistema, ali nadam se adekvatnom analiziranju problema, te sto prije rijesenju i ispravljanju lancanih gresaka, a vremena je malo. 4.dana i pocinje rasplet sezone, 5.utakmica koje nam sve odlucuju.
Sve do kraja Zeljo nema predaje!