Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

teteac8684
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri apr 26, 2017 9:45 am

Prvo do mora autoput napraviti pa ćemo onda južnu tribinu...prioritet je prioritet...

Hadzijalagic
Kontakt:

sri apr 26, 2017 9:54 am

ChWilla je napisao/la:
sri apr 26, 2017 8:45 am
odličan klip i treba pogledati...da se vidi šta je podrška vlasti ovdje, a šta podrška vlasti tamo. isto tako i podrška privrede. pa mi onda reci što oni imaju bolje igrače.

naravno da se i kod nas svašta nešto gledalo kroz prste, gleda se i sad, doduše bitno manje. da nije ne bi lige bilo. ali da ti država politički nabacuje gigantske sponzore koji ti plaćaju milione i milione - i da ti to trošiš danas na igrače i tekuće rashode, a ne saniraš dugove ni prema državi ni prema privatnim licima - to ne.
Sta tamo drzava i savez rade da ih bukvalno odrze na zivotu a mi od drzave i saveza dobijamo kazne zato sto nismo asfaltirali javnu cestu i sto koristimo megafon.. Drzava im tamo nalazi generalne sponzore a nama drzava ne ostavi prilaz stadionu sa javne saobracajnice.. Naravno da ne bih volio da nam drzava pomaze kao njima ali bi bilo dobro i da ne odmaze..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

cikazubo
Kontakt:

sri apr 26, 2017 10:08 am

Hadzijalagic je napisao/la:
sri apr 26, 2017 9:54 am
ChWilla je napisao/la:
sri apr 26, 2017 8:45 am
odličan klip i treba pogledati...da se vidi šta je podrška vlasti ovdje, a šta podrška vlasti tamo. isto tako i podrška privrede. pa mi onda reci što oni imaju bolje igrače.

naravno da se i kod nas svašta nešto gledalo kroz prste, gleda se i sad, doduše bitno manje. da nije ne bi lige bilo. ali da ti država politički nabacuje gigantske sponzore koji ti plaćaju milione i milione - i da ti to trošiš danas na igrače i tekuće rashode, a ne saniraš dugove ni prema državi ni prema privatnim licima - to ne.
Sta tamo drzava i savez rade da ih bukvalno odrze na zivotu a mi od drzave i saveza dobijamo kazne zato sto nismo asfaltirali javnu cestu i sto koristimo megafon.. Drzava im tamo nalazi generalne sponzore a nama drzava ne ostavi prilaz stadionu sa javne saobracajnice.. Naravno da ne bih volio da nam drzava pomaze kao njima ali bi bilo dobro i da ne odmaze..
Još te kazne što se pravi južna longitudinala pored našeg stadiona :lol:
Savez pravi zgradu mislim da ni jedan nacionalni savez nema sličan objekat, a to što u državi imamo jedan teren koji podnosi kišu okačit mačku o rep, bitno je da gospoda ima moderan restoran, kancelarije, hobi prostorije, Salemu wc za osobe sa posebnim potrebama, pa da gospoda ima gdje ubit radno vrijeme.

voltron30
Kontakt:

Zna li neko kada Željo počinje sa izgradnjom koridora Vc i da li će TK i Goražde biti spojeni na isti?

kvalitet
Kontakt:

Nikakvih mi benefita od bakljada nemamo. Imamo preglede i to je to. Ja nisam vidio da je neko uplatio desetogodišnju ili da smo potpisali sponzorski ugovor nakon što je neko vidio one klipove. Pustite se tih dječijih "against modern football" gluposti. Ili ćemo se prilagoditi evropskim trendovima ili nećemo daleko dogurati.

Po pobjedu protiv Širokog! VTŽ!
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Jaozinho22

sri apr 26, 2017 10:15 am

Klub najveći, navijači vrhunski!
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

bistrikboy
Kontakt:

sri apr 26, 2017 10:22 am

voltron30 je napisao/la:
Zna li neko kada Željo počinje sa izgradnjom koridora Vc i da li će TK i Goražde biti spojeni na isti?
Cim zavrsimo eksproprijaciju zemljista za brzu cestu Sarajevo-Beograd! Preko Bijeljine naravno.
1921-1987-2007

cikazubo
Kontakt:

sri apr 26, 2017 10:30 am

kvalitet je napisao/la:
Nikakvih mi benefita od bakljada nemamo. Imamo preglede i to je to. Ja nisam vidio da je neko uplatio desetogodišnju ili da smo potpisali sponzorski ugovor nakon što je neko vidio one klipove. Pustite se tih dječijih "against modern football" gluposti. Ili ćemo se prilagoditi evropskim trendovima ili nećemo daleko dogurati.

Neću se stavljati ni na jednu stranu, samo me iritira kad spominjete Evropu, njihove trendove i navijačku kulturu. Pa pirotehnika je redovnija u Bundesligi nego na Balkanu, ali doslovno. Italija pokretač svega, Francuska takođe svako kolo ne samo pirotehnika već belaj, neki dan Lyon a prije 2 dana St. Ettiene i upad navijača na stadion s topovskim i raketicama, u Holandiji prošli vikend na utakmici PSV-Ajx veliki incendt sa crnim dimovima završila raja u bolnici, Skandinavija ima sve radikalniju ultra kulturu i redovni su sa izvještajima na tifo sajtovima, pa čak su u Premiershipu sve češće baklje, posljednji primjer Lesterovi navijači na Vicente Calderonu par dimova zapališe btw i juventini protiv Barce zapališe par baklji dakle i liga prvaka, a u ligi na utakmicama Crystal Palaca, Liverpoola, Uniteda skoro redovni dimovi uglavnom kada gostuju, onda u Škotskoj Celtic ima aktivnu utra skupinu što nije uobišajeno za otok, takođe koriste redovno piro, mislim da o cijeloj J-I Evropi ne trebamo ni trošiti riječi, a možemo samo pretpostaviti kako su kazne žara u svim tim državama. Tako da Balkan s obzirom na mentalitet i nije toliko loš, pogotovu ako se uzmeš u obzir da se na našim prostorima pirotehnika već krajem 80tih uvukla pod kožu i da se unosi bez većih problema, dok navijač u Evropi rizikuje zatvorsku kaznu i doživotnu zabranu da unese tu baklju kroz razne kontrole i nadzorne kamere, i opet masovno unose a mi smo eto divljaci a oni pametni.
Bezveze se svakih par dana pokreće ova rasprava, i jedna i druga strana imaju valjane argumente, ali na kraju krajeva ništa se neće promijeniti, Manijaci postoje 30 godina i nisu ova djeca koja su trenutno na jugu izmislili baklje, već generacije i generacije manijaka prije njih, tako da ohladite s tom temom svi.

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

sri apr 26, 2017 10:31 am

bistrikboy je napisao/la:
voltron30 je napisao/la:
Cim zavrsimo eksproprijaciju zemljista za brzu cestu Sarajevo-Beograd! Preko Bijeljine naravno.
prvo moramo da bihac i jajce spojimo na Vc onda tek slijedi ostalo... budimo ozibljni...
100/94/37/34 - i to je to!

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sri apr 26, 2017 10:32 am

@cikazubo, aferim
Željezničar ante portas !

Pompey
Kontakt:

sri apr 26, 2017 10:35 am

jovanmaksimovic je napisao/la:
sri apr 26, 2017 10:31 am
bistrikboy je napisao/la:
voltron30 je napisao/la:
prvo moramo da bihac i jajce spojimo na Vc onda tek slijedi ostalo... budimo ozibljni...
Polahko ljudi, strpite se. To su samo nagadjanja, a kolega @Gavran rece da ce za 15 dana biti neke obavijesti. Valjda ce nas uprava obavijestiti o tome da li je u pitanju koridor VeCe, da li juzn. long. ili nesto sasvim drugo.
Nije to, nije to...
Čuva Bog Želju svog...

avlami97
Kontakt:

sri apr 26, 2017 10:36 am

"FK Željezničar je javnost upoznao sa zahtjevima koje je MUP KS postavio u okviru priprema za odigravanje derbi susreta između FK Željezničar i FK Sarajevo. Iako je FK Željezničar ispoštovao uslove predviđene pisanim aktom MUP-a, (izuzev asfaltiranja južne longitudinale – jer klub nije investitor navedenog projekta) MUP KS je dostavio prekršajni nalog u kojem se konstatuje da Klub nije izvršio sve propisane mjere, te je izrečena novčana kazna u iznosu od 3.000,00 KM za Klub i 1.000,00 KM za klupskog komesara za bezbjednost.

Klub nije prihvatio ovakav stav MUP-a KS, te će sudskim putem dokazati da su poduzete sve propisane mjere u smislu osiguranja navedenog derbi susreta, a da zahjtevi MUP-a KS za koje nije nadležan Klub ne mogu biti osnov za kažnjavanje".

Miske, treb'o si ovom MUPu (UDBA) asfaltirati južnu longitudinalu. Đe će ti duša, brate? :D
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

vrbanjusa
Kontakt:

sri apr 26, 2017 10:39 am

Čitam na orgu interesantnu ideju koju par ljudi predlaže. Porodična posjeta Grbavici. Malo fan shop, plavi salon, teren, pehari, igrači, trener itd. Par sati svakih par mjeseci bi bio pun pogodak. Malo djeca da igraju lopte na glvnom itd...
21 10 4

Petrović Slavko

Hadzijalagic
Kontakt:

sri apr 26, 2017 10:47 am

Ma na glavnom ne treba takvu praksu dozvoljavati ali na pomocnom bi moglo..

@cikazubo Slazem se sve sa tobom.. Ja protiv pirotehnike kao pirotehnike na jugu nemam nista, naprotiv i meni djeluje atraktivno, ali imam protiv nje kao sredstva koje izbiju klubu prijeko potreban novac.. S druge strane sam protiv bilo kakvih pirotehnickih sredstava na istoku jer bi istok trebao biti porodicna tribina a paljenjem na njoj samo mozemo otjerati raju koja dolazi sa djecom..
Zadnja izmjena: Hadzijalagic, dana/u sri apr 26, 2017 10:50 am, ukupno mijenjano 2 puta.
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Vrag

sri apr 26, 2017 10:49 am

kvalitet je napisao/la:

slika

ChWilla
Kontakt:

sri apr 26, 2017 10:52 am

ne vjerujem da iko ko piše ovdje ima nešto protiv same bakljade, čak štaviše. dok su kazne bile simbolične i nikakve to nije ni bilo tema.
gradi željo boli te *****

flux
Kontakt:

sri apr 26, 2017 10:59 am

ChWilla je napisao/la:
sri apr 26, 2017 10:52 am
ne vjerujem da iko ko piše ovdje ima nešto protiv same bakljade, čak štaviše. dok su kazne bile simbolične i nikakve to nije ni bilo tema.
Ha su pare u pitanju odmah svi komentarisu.

kremenko

sri apr 26, 2017 11:01 am

Vrag je napisao/la:
kvalitet je napisao/la:

slika
100k € ta muzika kosta.
FK ŽELJEZNIČAR-LJUBAV RADNIČKE KLASE, KLUB NOSTALGIČARA I ROMANTIČARA
Ivica Osim: "Željo će živjeti zauvijek"

exbabilon
Kontakt:

sri apr 26, 2017 11:05 am

Ljudi koji nikad baklje u zivotu nisu vidjeli su se divili ovoj bakljadi protiv Slobode, video je bukvalno obisao svijet i protiv takvog dekora sigurno niko nema nista, osim Igora Kristica koji vazda sere da je to prevazidjeno. Al s druge strane, kad imas savez poput naseg koji masno naplati svaku baklju, svaki megafon.. onda sve to ima neki drugi kontekst i neku drugu pozadinu. Ako je vec tako kako je i ako bakljama samo punimo kasu saveza, pa okej bi bilo okrenuti se drugim vidovima podrske i pravljenja atmosfere. Naravno da se ne radi o istim parama i da pare za izgradnju stadiona fakat idu za izgradnju stadiona, ali malo bezveze ispada da neki ljudi se stisnu i kupe desetogodisnju, podrze klub, mi se ovdje radujemo svakoj novoj uplati, i onda dodju 2-3 utakmice i skrsimo 10k maraka. Kompleksna je prica, ima milion nekih argumenata za i protiv, ali meni samo licno ispada poglupo da navijaci u isto vrijeme pomazu i pune kasu kluba i odmazu i prazne kasu kluba.

Vrag

sri apr 26, 2017 11:15 am

kremenko je napisao/la:
sri apr 26, 2017 11:01 am
Vrag je napisao/la:
kvalitet je napisao/la:

slika
100k € ta muzika kosta.
A nasa 4000 KM u derbi, a kada se pogleda sve ukupno nije bilo "glupih" paljenja. Birale se utakmice

Cisto da se zna i za megafon se kaznjava. Hocemo i to izbaciti ? Posto zna izbiti frka na forumu kada se slabo ili lose navija.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.

Prijava