Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

avlami97
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub apr 22, 2017 1:05 pm

ceze je napisao/la:
sub apr 22, 2017 11:40 am
Ma ja sam uvjeren da je problem sa Žerićem nekonstantnost, te neke, sad slobodno mogu reći, hronične povrede.

Da ne pametujem puno, Slavko je sve ovo rekao u intervjuu za ovaj sajt.

A, neka me ispravi neko ako griješim, išao je na pripreme u Antaliji i nije minute zaigrao (?), a svaki je igrač igrao. Znam sigurno da je jednu tekmu trebao igrati, istu onu u kojoj je Beširević zaigrao, ali nije i ispostavilo se da je povreda u pitanju.

Svako je ovih mlađih je dobio priliku osim njega, i to nešto govori.
Protiv Astane - U 73. minuti je Stanić je zamijenio Zakarića, a tri minute poslije Osmanković i Žerić Boccaccinija i M. Stevanovića.
Protiv Amkar perma - U 80. minuti je Žerić zamijenio M. Stevanovića

I u obje se ponašao kao da je Messi. Nije htio da se vraća nazad. To sam već objasnio u svom pređašnjem postu.

Na Žeru se ozbiljno računalo početkom sezone. Ulazio je protiv Olimpika, Širokog...u Kupu je igrao cijelu protiv Goražda i nije se nešto proslavio i protiv ovih slabijih. I neki dan je protiv širokog ušao u Kupu, čini mi se. Prethodnu sezonu je odigra protiv Viteza 64 minute kao starter. Očito se radi o stagnaciji ili kurcobolji. Hodao je po nekim probama, pa da je najveći talenat u zadnjih 10 godina, neko bi ga već kaparisao. Kako Aru uzeše. Ara pa i Gojak su par dimenzija po igračkim kvalitetima, pa i talentu iznad Žere. Kada shvati da nije Messi i život podredi fudbalu, možda nekada i nešto bude od njega. To tada mrka kapa. On je već ušao u dvadesetu godinu života, a imam osjećaj da mu je glava osnovnoškolca. Talenat jeste, ali je to samo 5% igrača.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

cikazubo
Kontakt:

sub apr 22, 2017 1:09 pm

Leon_Professional je napisao/la:
sub apr 22, 2017 12:56 pm
I da, ko god misli da bi danas Amir isto dobio sansu kao i onda sa 17, taj nije dobar.
Sistema nema, kako Zuban kaze, samo improvizacija.
Ali posto napredujemo u svim sferama vjerujem da cemo i ovo podici na veci nivo.
Amir kad je dobio šansu bila je takođe improvizacija, nikakav sistem i plan, otišao Tomić a para se za zamjenu nije imalo, i mali Amir prekuca. Samo Amir je imao prilično dobre fizičke predispozicije za tako mladog igrača, pogledaj mu quadricepse na slikama u našem dresu i uporedi ga sa Žerom ili Beširovićem, još ima nisko težite, bio je baš čvrst duelu, a o radnim navikama i hladnoj glavi da ne pričam, komletan igrač u svakom pogledu, od naše djece za njega definitivno najviše navijam da napravi strašne rezultate u karijeri.
Uglavnom sistema nikad nije ni bilo, a protekla skupština nam je najbolje otkrila kako je sve funkcionisalo, sistem tek počinje da se uspostavlja i isti će vjerujem dati rezultate, kratkoročne već daje u vidu rezultata u omladinskoj premijer ligi, opreme, uslova za treniranje itd..

avlami97
Kontakt:

sub apr 22, 2017 1:10 pm

Ajzea je napisao/la:
sub apr 22, 2017 12:57 pm
Fali Bosnjaka.
Evo jednog, mlad, talentovan, stoper, a i dobru školu fudbala prošao http://www.transfermarkt.co.uk/strahinj ... ler/374798

Ajzea
Kontakt:

sub apr 22, 2017 1:11 pm

avlami97 je napisao/la:
sub apr 22, 2017 1:10 pm
Ajzea je napisao/la:
sub apr 22, 2017 12:57 pm
Fali Bosnjaka.
Evo jednog, mlad, talentovan, stoper, a i dobru školu fudbala prošao http://www.transfermarkt.co.uk/strahinj ... ler/374798
Od ovih Strahinja, moze samo Raseta za napadaca. Lik je bas ubica..

Iskopajte ga !

Leon_Professional
Kontakt:

sub apr 22, 2017 1:11 pm

avlami97 je napisao/la:
sub apr 22, 2017 1:05 pm
ceze je napisao/la:
sub apr 22, 2017 11:40 am
Ma ja sam uvjeren da je problem sa Žerićem nekonstantnost, te neke, sad slobodno mogu reći, hronične povrede.

Da ne pametujem puno, Slavko je sve ovo rekao u intervjuu za ovaj sajt.

A, neka me ispravi neko ako griješim, išao je na pripreme u Antaliji i nije minute zaigrao (?), a svaki je igrač igrao. Znam sigurno da je jednu tekmu trebao igrati, istu onu u kojoj je Beširević zaigrao, ali nije i ispostavilo se da je povreda u pitanju.

Svako je ovih mlađih je dobio priliku osim njega, i to nešto govori.
Protiv Astane - U 73. minuti je Stanić je zamijenio Zakarića, a tri minute poslije Osmanković i Žerić Boccaccinija i M. Stevanovića.
Protiv Amkar perma - U 80. minuti je Žerić zamijenio M. Stevanovića

I u obje se ponašao kao da je Messi. Nije htio da se vraća nazad. To sam već objasnio u svom pređašnjem postu.

Na Žeru se ozbiljno računalo početkom sezone. Ulazio je protiv Olimpika, Širokog...u Kupu je igrao cijelu protiv Goražda i nije se nešto proslavio i protiv ovih slabijih. I neki dan je protiv širokog ušao u Kupu, čini mi se. Prethodnu sezonu je odigra protiv Viteza 64 minute kao starter. Očito se radi o stagnaciji ili kurcobolji. Hodao je po nekim probama, pa da je najveći talenat u zadnjih 10 godina, neko bi ga već kaparisao. Kako Aru uzeše. Ara pa i Gojak su par dimenzija po igračkim kvalitetima, pa i talentu iznad Žere. Kada shvati da nije Messi i život podredi fudbalu, možda nekada i nešto bude od njega. To tada mrka kapa. On je već ušao u dvadesetu godinu života, a imam osjećaj da mu je glava osnovnoškolca. Talenat jeste, ali je to samo 5% igrača.
Protiv Sirokog i Olimpica ima zajedno 5-6minuta. Protiv Gorazda usao i postigao prvijenac. Uzvrat msm da nije bio prenos, nisam gledao, a eto vjerovatno ti jesi kad tako kazes. Protiv Sirokog ja ga nisam upratio da je usao, ni na TM ne pise da je igrao.

Znaci u ligi ukupno 70.min, u kupu 111 i jedan pogodak. Opet kazem, te tekme gdje se ponasao kao Messi nisam bas dobio takav dojam.

Mladi igrci su osjetljivi. Na forumima, u zivotu svi pricaju talenat si, razbijas, a on sansu ne dobiva. Mozda mu je motivacija opala.
Svi imaju krivicu, al neka se ne predstvlja da je samo Zera kriv.

@cikazubo, svi smo se slozili da smo sretni sto su mladici tad izgurali u takvim okolnostima. Ali da su danasnje okolnosti, oni ne bi dobili tad sansu sigurno. Treba znati raditi s tim igracima, najosjetljiviji je prelaz iz juniora u seniore. Nemate pojma koliko osjetljiv.

salle86
Kontakt:

sub apr 22, 2017 2:28 pm

Ima i ta da nema sistema. Sistem bio po nekoj logici bio da u vezi imaš Zebu-Markovića-Blagojevića
Da Žerić grize da igra umjesto Zebe, da ulazi kad imaš 2+ rezultat, da jednostavno "moli" za minute. On trenutno "moli" da ne igra.
Sistem je tu jer Dino to radi. Dino zna da Marković neće ostati vječno u Želji...tu on vreba, to je njegovo mjesto.
Uglješa....ma za njega ne znam pšta bih rekao. Da ima koju godinu više, sutra bi mu ispisnicu dao. Ovako vrijedi ga čekati. Ili vratiti Dadu a njemu se zahvaliti. Tu je otprilike njihov učinak

Eh pošto Žerić "ne želi da igra" a Zeba ne može I NE TREBA da igra sve utakmice po svih 90+ minuta, onda se imprivizuje. Pa ulazi Uglješa iako on nije za tu poziciju, ulazi Tuce iako ni on nije za tu poziciju (već za penziju) itd itd...
Žerić treba da misli kako će naredne sezone dijeliti pola-pola minutažu sa Zebom, sezonu kasnije da je on nosioc
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

avlami97
Kontakt:

sub apr 22, 2017 2:51 pm

O Zeri kao ekstra talentu pricamo, oko 3 godine, a on vec usao u dvadesetu. Ni jedan trener na svijetu nece ici protiv sebe. Pravi Ronaldo je sa 16 bio prvi strijelac PSVa, cini mi se i lige.
Slavko je govorio o Zeri, na pocetku ga nije mogao posteno upoznati - stalno bolestan, povrijedjen, a sutra zdrav i igra za repku.

Ocito, najvise je do Zere.

Sutra bilo kakva pobjeda, pa makar uz najlosiju igru. Svaka tekma donosi 3 boda. Nadam se da je Lendra nastimao nisanske sprave. JURIS.

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sub apr 22, 2017 3:08 pm

Željezničar ante portas !

miro88

Re: RE: Re: FK Željezničar

sub apr 22, 2017 3:16 pm

AsharaK je napisao/la:http://www.rugbyeurope.eu/rugby-europe- ... -vs-serbia

Još jedan projekat sport1.ba :)
Tu će biti svašta

Dolina
Kontakt:

sub apr 22, 2017 3:33 pm

sa malim Žerom je uvijek bilo nekih zajebancija, hoće-neće potpisati ugovor, hoće-neće trenirati, hoće-neće pa se "povrijedi".. mali je OK ali puno krokodila u maloj bari, ne možeš se jebati a da ti ne udje, nažalost on je kolaterlana šteta, ali po nas.
Dobiće još jednu šansu na pripemama i toliko od Želje, nametni se mali, dokaži da vrijediš, trenutno kako stoje stvari ne može nigdjei ne vrijedi nigdje, znači Željo mu je jedina šansa. Neka mu Osmanković bude primjer a ne braća Žerići
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

LeBlue
Kontakt:

sub apr 22, 2017 3:45 pm

Zubanovic gleda svoj interes a klub svoj, odnosno intervju sa Zubanovicem je dosta iz njegovog ugla.
1) Dinamo kad proda svog igraca onda to realizuje zbog rezultata kluba, rezultata reprezentacije, i isto financijske stabilonosti klub, tj da nisu prinudjeni da igraca tek tako prodaju ili puste dzabe. Na bazi cega cemo mi prodati mladog igraca za million, ako klub nije igrao UEFA kup poslije rata. I isto ljudi imaju bolje menedzere. Neznam drzavu sa bolji potencialom sto se tice fudbala od BiH a sa losijim menadzerima.
2) Neznam kad je Zeljo bio stabilniji klub kao sto je danas. Citava infrastruktura, i to da kao navijac se nemoras sikirati hoce li se sutra klub morati da proda ili bankrotira. A vecina nas osjetimo da ce jos biti bolje sa ovom upravom, u svim segmentima.
3) Nije objektivno reci da se skoro isto dobije od prodaje mladog igraca kao da se igra Evropa. Ti prodas 1-2 mlada igraca iz prvog tima, sta onda? Kao da je tek tako lako naci 2 nova igraca koja ce biti na istom nivou.
4) Isto je pogresno reci da su igraci iz regiona koji igraju u nasim klubovima polovni. Vecinom jesu, al vidi npr Lendrica. Bili Zeljo sad bio gdje jeste bez Lendrica i Stevanovica? Budimo realni. I nevidim da se oni manje bore.
5) Kao sto je neko ranije naveo koja je Krupa na tabeli a koji smo mi? Ok, recimo da Krupa proda nekog mladog igraca i nesto zaradi, al sta onda?

U svemu treba balans. Ja se slazem da mi kao klub trebamo imati uvjek 3 mlada igraca u prvoj postavi, svejedno dali su ponikli u Zelji ili ne, vec kvalitet je bitan. Isto mi je jako drago viditi kad Osmankovic i Hasanovic dobiju sansu, momci imaju zelju i bore se. Al isto treba uzeti u obzir situaciju kluba, i gdje se klub nalazio. Fundament kluba je financijska stabilnost, tj da imas dobre sponzore, onda ce svako igrati. Mi se svi moramo pitati kako to da protiv Krupe, u izuzetno vaznoj utakmici, odma poslije otvaranja tribine dodje samo 2500 ljudi.

Slazem se da se mora puno vise forsirati mladi igraci, al zato treba velike investicije u omladinski pogon. Da imas kvalitetne trenere u svim segmentima, pa cak i psihologa. Da imas kvalitetne terene isto. Al sve to kosta, odakle novac? Ko ce to da investira tek tako? Nazalost u Bosni generalno firme nerazmisljaju o drustvenom koristi, a isto to treba da se promjeni. Novac sve vise i vise diktira trziste fudbala, zato bez toga je tesko. Lako je pricati o uslovima u drugim drzavama al oni imaju kapital.

djoxxx1921
Kontakt:

sub apr 22, 2017 4:03 pm

Ko Zerica malo bolje poznaje, dobro zna da je amida2, a ovdje svi ili vecina znaju amidzu, i to je jedan jednostavan odgovor na sva pitanja..

avlami97
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sub apr 22, 2017 4:11 pm

djoxxx1921 je napisao/la:Ko Zerica malo bolje poznaje, dobro zna da je amida2, a ovdje svi ili vecina znaju amidzu, i to je jedan jednostavan odgovor na sva pitanja..
Da li je mali Zeric, NAJVECI TALENAT U ZADNJIH 10 GODINA, pokazace vrijeme.

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk

djoxxx1921
Kontakt:

sub apr 22, 2017 4:13 pm

On je jos zlatan vjeruj mi, ne do bog da mu ko da milju platu, jeb.ite me kolektivno ako bi ga stigli prije amsterdama

LARSSON
Kontakt:

sub apr 22, 2017 4:23 pm

Široki Brijeg: Soldo, Kožul, Barišić, Čabraja, Ivanković, Ćorluka, Milićević, Brekalo, Sivrić, Marina, Nikić.

damirfile
Kontakt:

sub apr 22, 2017 4:24 pm

Jel' prvi sastav.

djoxxx1921
Kontakt:

sub apr 22, 2017 4:25 pm

damirfile je napisao/la:
sub apr 22, 2017 4:24 pm
Jel' prvi sastav.
Ma jok

ChWilla
Kontakt:

sub apr 22, 2017 4:28 pm

klub polako prestaje živjeti od danas do sutra. i to je prva pretpostavka da se počne praviti sistem. da se može početi, a tačno je da ga nema.

kad ti je 16 raznih mačeva nad glavom, sistema nema, čak ni pogrešnog, nego radiš šta moraš. otprilike, od 2013. do 2016. klub nije živio iz dana u dan, nego iz sata u sat. to se sad lagano mijenja, i taj proces je u poodmakloj fazi. svakome je jasno da klub mora prodavati igrače, a da se stariji igrači odavde prodaju rijetko do nikako. ali biće i to.
gradi željo boli te *****

Plava Porodica
Kontakt:

sub apr 22, 2017 4:49 pm

Sutra Zera tri komada daje!
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

ChWilla
Kontakt:

sub apr 22, 2017 5:01 pm

i nijedan pregovor i razgovor nije isti kad ti je prosječna posjeta 4 i kad je 8. kad na stadionu prodaješ "nenatkriveni" zapad i kad stadion postepeno postaje pravi poslovno-sportski centar, a akcija gradnje tribine je obišla region. kad se zna da je plata redovna, i kad se zna da nije, itd. govorili mi o sponzorima, savezu, igračima, svejedno je.
gradi željo boli te *****

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 8 gostiju.

Prijava