Protiv Astane - U 73. minuti je Stanić je zamijenio Zakarića, a tri minute poslije Osmanković i Žerić Boccaccinija i M. Stevanovića.ceze je napisao/la: ↑sub apr 22, 2017 11:40 amMa ja sam uvjeren da je problem sa Žerićem nekonstantnost, te neke, sad slobodno mogu reći, hronične povrede.
Da ne pametujem puno, Slavko je sve ovo rekao u intervjuu za ovaj sajt.
A, neka me ispravi neko ako griješim, išao je na pripreme u Antaliji i nije minute zaigrao (?), a svaki je igrač igrao. Znam sigurno da je jednu tekmu trebao igrati, istu onu u kojoj je Beširević zaigrao, ali nije i ispostavilo se da je povreda u pitanju.
Svako je ovih mlađih je dobio priliku osim njega, i to nešto govori.
Protiv Amkar perma - U 80. minuti je Žerić zamijenio M. Stevanovića
I u obje se ponašao kao da je Messi. Nije htio da se vraća nazad. To sam već objasnio u svom pređašnjem postu.
Na Žeru se ozbiljno računalo početkom sezone. Ulazio je protiv Olimpika, Širokog...u Kupu je igrao cijelu protiv Goražda i nije se nešto proslavio i protiv ovih slabijih. I neki dan je protiv širokog ušao u Kupu, čini mi se. Prethodnu sezonu je odigra protiv Viteza 64 minute kao starter. Očito se radi o stagnaciji ili kurcobolji. Hodao je po nekim probama, pa da je najveći talenat u zadnjih 10 godina, neko bi ga već kaparisao. Kako Aru uzeše. Ara pa i Gojak su par dimenzija po igračkim kvalitetima, pa i talentu iznad Žere. Kada shvati da nije Messi i život podredi fudbalu, možda nekada i nešto bude od njega. To tada mrka kapa. On je već ušao u dvadesetu godinu života, a imam osjećaj da mu je glava osnovnoškolca. Talenat jeste, ali je to samo 5% igrača.