gost_manje je napisao/la: ↑pon apr 17, 2017 6:17 pm
Vipla1921 je napisao/la: ↑pon apr 17, 2017 6:03 pm
Mislite da neće uticati? Pa valjda je svako svjestan da nas ima 3,4 milje standardnih..
Ovo ostalo dođe radi slikanja i eto da budu viđeni manje vise.. Kod nas sve utiče na posjetu, apsolutno sve.. Protiv slobode sam prvi rekao oko 13 milja i raja krenu pričati kako je puno, da sam malo pretjerao ha hu.. Pa bi upravu.. Sad kažem 3 milje plafon! Koliko god bilo smiješno nekome subotom raja naveče hoće na cugu ili da sisa onaj slauf.. Jbg tako je kako je.. Mada meni najbolje tekme kad nas je manje, kad bude na jugu svako na svom mjestu i fina raja fina atmosfera, ali normalno da klub ima puno veći profit od derbi navijača..
Vidi jednu stvar... postići boldirano uopće nije mala stvar, a ovakvim stavom to se itekako omalovažava. Ne ljude koji dođu da se uslikaju i budu viđeni nego klub i trud da se privuku čak i takvi. Probaj postići da ti 10000 ljudi (po tvojoj računici) samo napiše 'Ćao Vipla1921', a ne da dođe da se uslika s tobom. Pogotovo u ovakvom društvu kakvo je naše.
Na stranu sve to, ali gadno griješiš da svi ostali dođu da se slikaju ili budu viđeni. Za prošlu kup utakmicu protiv Radnika se još gore pričalo i prognoziralo, pa Boga mi bi skoro pun 'ravni' dio sjevera bez zdenki, a i jug standardno dobro popunjen. Uz zapad, to je daleko više od tih 3000. Ali sačekajmo srijedu.
EDIT: Misliš da na Westfalenu imaš 50-60 hiljada 'standardnih' 'bolesnika'. Imaš, imaš... Plafon 30.000, a opet dobar dio sezone ne može šibica pasti na tribine..
Vidi ovako, nas 3,4 jarana ima standardna kako idemo.. Na Grbavici ne fulamo, možda nam se jedna omakne po sezoni zbog posla, faxa (mada fax prilagodimo tekmi, ni na ispit nećeš izaći ako Zeljkan igra).. E sad mi imamo viber grupu i kad je tekma haj samo se dogovorimo kad ćemo se naci na piću prije tekme.. Uglavnom nas 3,4 odmah u startu kažemo tad i tad, ko ce s autom itd.. A ostali dodu kako kad, uglavnom derbi ili onako kako im je k.urcu cejf.. U grupi nas 23, prije dolazili i oni konstantno.. E znaš koliko je meni pun racku zvanja i nafuravanja njih da dođu, jarane bukvalno moliš ba.. Subota u osam tekma, ruku u vatru ako bi ijedan došao osim nas 3,4.. A zašto? Ovaj hoće na cugu, ovaj na večeru s trebom, ovaj na cuclanje slaufa.. E sad većinom je pretpostavljam i s drugom rajom.. Nema se navika gledanja tekme.. Pa meni ljudi govore ti si budala sta ideš gledati, kako možeš itd.. A meni nesto najljepše u sedmici kad odem na tekmu, kad stanem na jug, kad bacimo malo supljaka, pa sve prilagodim tekmi.. Ti sto dođu 3,4 puta godišnje kako cu ih nazvat osim selfie navijača? Sta su drugo? Svi smo ba iz Sarajeva, nije niko sa strane pa da ima opravdanje neko da mu je daleko ili da ne može finansijski.. Njih shvatam, jbg nije lako podruznicama.. Ali mi odavde iz Sarajeva, pred nosom ti tekma i mrsko ti doći.. Pa kako se takvi zovu? Helem nejse termin i vrijeme najviše utiču i dobar marketing pred tekmu.. Pa kad je pred Travnik se organizovala akcija jug je bio dupke pun na nebitnoj tekmi tad.. Uglavnom moje mišljenje koje ne mora biti tačno, ali poprilično sam uvjeren da na raju najviše termin i reklama tekme utiču..
Na jugu stojimo, zastave vijemo, barjake dižemo i baklje palimo..