Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Tryg
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned apr 16, 2017 11:16 pm

Ranoo mojaaa, rano ljutaaa

Sent from my iPhone using Tapatalk
Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

Model1964

ned apr 16, 2017 11:17 pm

@Tryg
Ša bi jopet?
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Tryg
Kontakt:

ned apr 16, 2017 11:21 pm

Prevarii me boll mi stvaraj al me nikad ne ostavljaj..

Tryg
Kontakt:

ned apr 16, 2017 11:22 pm

JUG JUG JUG, JUG JE SAMO JEDAN!

fanaticZeljin

ned apr 16, 2017 11:24 pm

Boroooo kaze nejma penala, sta pijete ja castim
Srcu draga, boja PLAVA !

mirsad94
Kontakt:

ned apr 16, 2017 11:26 pm

Oni ti ga puse Elčiću, Elčičuuu ...:D :D

Tryg
Kontakt:

ned apr 16, 2017 11:28 pm

Dodjel iko do snimka sto je Kerla dobio prvi zuti?

rodrigo87
Kontakt:

ned apr 16, 2017 11:29 pm

Tryg je napisao/la:
ned apr 16, 2017 11:28 pm
Dodjel iko do snimka sto je Kerla dobio prvi zuti?

Nešto se zakačio sa njihovim stoperom ako se ne varam. Ostao je njihov stoper lezati i nakon sto se napad sarajeva zavrsio sudija mu pokaza zuti kao i tom stoperu.

staaarinavijac
Kontakt:

ned apr 16, 2017 11:30 pm

Rezultat derbija je bio za nas težak kiks ...
Jest da je sve moguće , ali treba racionalno posmatrati trenutnu situaciju .Protiv Širokog u revanšu biće jako teško postići rezultat koji nas vodi u finale.U LzP još komplikovanije , znajući ko su nam konkurenti i šta se radi u sudijskoj organizaciji ...Čini mi se da smo izgubili gro šansi da osvojimo titulu.Evropa (Kup UEFA ) je , nadam se , obezbjeđena , tako da se preostali dio LzP može odgledati smireno uz kahvu i rahatlokum...

Pred kraj prošle godine pričalo se "sačekajmo da ekipa sa Petrovićem prođe zimske pripreme , pa ćemo vidjeti šta možemo " .A sada , kad vidimo koliko otprilike možemo , govori se " sačekajmo prelazni rok ".OK.
Međutim, postavlja se pitanje treba li na početku svake sezone najavljivati borbu za titulu ?Jer da bi bio ozbiljan pretendent na titulu , trebao bi imati bar pola tima kao što je npr. M.Stevanović.E tu nastaje problem ,čak i u našoj ligi ima par igrača koji bi bili pojačanje , a pogotovo iz regije i šire ... ali ... opet se podsjeća da nemamo dovoljno novca čak i zate igrače iz naše lige ...i onda ? ... možda , ali možda uspijemo nekog nabasati na nekog mladog talenta i opet dovesti neke solidne igrače ( čija je karijera u silaznoj putanji ) koji bi kod nas trebali vraćati formu ,
tako da i ako bi Petrović zatražio dobre zamjene , Uprava može ,opravdano , reći da nisu u mogućnosti ispuniti jegove želje.

Pojava generalnog sponzora bi bitno mogla promjeniti ovaj problem , ali ko je taj ko može garantovati da ćemo ga naći prije početka iduće sezone ....

exbabilon
Kontakt:

ned apr 16, 2017 11:32 pm

Protiv Radnika u nedjelju, dan vise za oporavak igraca poslije Kupa. Nek daju sve od sebe u srijedu, trofej u Kupu je jako blizu, ne bi trebali odustati od njega.

Charlie Sheen
Kontakt:

ned apr 16, 2017 11:34 pm

Put do titule je itekako otezan sa jucerasnjim remijem.Ne znam dal je sramota igrace u onakvom ambijentu odigrati onako drugo poluvrijeme,dali smo im mi 2,3 sto posto sanse koje bi imalo ozbiljnija ekipa iskoristila,sreca pa to pitari nisu.
Jos mi je nejasno kako je moguce da odigramo vrhunski prvo poluvrijeme,gdje je lopta bila na zemlji,imao si sta vidjeti,ponadas se evo ga znaju nesto osim ibijanja iz zadnje linije do miroslava pa ovaj sta uradi uradi kad drugo poluvrijeme bum napad kreira bogicevic,milion prodatih lopti,radinovic i blagojevic igraci manje na terenu pogotvo ovaj prvi,gdje bi mu se ja jos sinoc zahvalio i ispisnicu mu urucio.Onakvo setkanje u onako bitnoj utakmici je nedopustivo.Stana i Miroslav su pokazali kako se gine,Srle me je pogotovo impresionirao,vidi se ko zna sta znaci taj sarajevski derbi.Otisao sam sa stadiona ko popisan evo jos me drzi,vidjeli smo svi kad spustimo tu loptu da smo opasniji milion puta,cemu ono izbijanje i prodavanje lopti zasto Slavko ne reagujes ili je to tvoja zamisao.Tranzicija iz odbrane u napad goli *****,nekad mi djeluju ko da su se juce sastali igraci.Mislim da najvise ima Slavkinog u ovom iksu,djeluje mi da se nakon onih propustenih sansi usrao pa povukao ekipu.Nadam se samo da nece biti tvrdoglav i da ce nauciti iz svojih gresaka,jer ovakvom igrom nece se puno zadrzati u FKZ.
Dalje,pohvalio bi jug za prvo poluvrijeme ali drugo je katastrofa,ucis raju novu pjesmu na derbiju i furas istu citavo vrijeme koja se nije cula ni na istoku,prozivas cijeli stadion i povedes tu pjesmu,mimo svake pameti.Utakmica za zaborav i nadati se nekom cudu protiv sirokog.

Hurmasica
Kontakt:

ned apr 16, 2017 11:35 pm

Nakon utakmice sa Radnikom ulazimo u "normalan" raspored bez igranja utakmica srijedom.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

1921.ba
Kontakt:

ned apr 16, 2017 11:41 pm

phpBB [video]
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

kremenko

pon apr 17, 2017 12:01 am

Zrinjski naredne tri u gostima igra. Sloboda Krupa i sa nama. Bilo bi dobro kad bi do utakmice na Grbavici bili ispred,pa da ni remi nije tragican. Bilo bi zafrkano da moramo ici na pobjedu
FK ŽELJEZNIČAR-LJUBAV RADNIČKE KLASE, KLUB NOSTALGIČARA I ROMANTIČARA
Ivica Osim: "Željo će živjeti zauvijek"

Bergeron
Kontakt:

pon apr 17, 2017 12:03 am

Lijep pozdrav forumasi. Evo novog kolacica (bajati kolac :D ) Pratim ovaj forum poprilicno dugo, neki sedmogodisnji staz sto se tice utakmica, tako da sam odlucio i ja da se ubacim i podijelim neka svoja misljenja i vidjenja. Nadam se lijepom prihvatu od strane ostalih forumasa, s obzirom da znam biti poprilicno kritican.

Mnogo toga sam primjetio citajuci vas, a jedna stvar mi posebno bode oci. U pitanju je neka vrsta totalnih zaokreta u misljenju prema klubu i pojedincima u njemu. Danas se igrac kuje u zvijezde, sutra se vec tjera iz kluba. Previse je da se misljenje o nekome promjeni nakon jedne-dvije utakmice. Da li je to zato sto se vec na pocetku digne neka euforija o igracu koji dodje, pa bilo koji potezi (na koje nismo navikli, sto je normalno kada se pojavi neko novi) tog igraca su nesto drugacije od onog ustaljenog sto smo do tada vidjali ili je to zato sto zaista zelimo vidjeti nesto kvalitetno kod momka koji obuce dres kluba? Poprilicno lahko se pocne igrac hvaliti, na osnovu jednog driblinga, ubacaja ili postignutog gola, a onda se isti taj igrac jos lakse ispljuje i ispsuje na osnovu jednog propustenog driblinga, loseg ubacaja ili propustene sanse.

Volio bih da mi neko pokusa odgovoriti na ovo pitanje. Zasto nekako tako olahko nekoga nahvalimo, a zatim mu tako olahko zamjeramo neke stvari. Iz krajnosti u krajnost. Cast pojedincima koji ovdje pricekaju, vide malo vise, pa onda donesu zakljucke. Pojedino davanje ostavki i tjeranje ne treba ni komentarisati. Ljubav prema klubu i povjerenje prema ovoj upravi i strucnom stabu mislim da bi trebali biti daleko veci i cvrsci.

Naravno da je na -11 izlazak u Evropu bio primarni cilj, da je to bilo i vise nego dovoljno. Sada, kada smo u ovoj poziciji, sasvim je normalno i prirodno da se ne trebamo zadovoljavati samo tim. Ambicije su tu da rastu, tu smo da se nadamo i ocekujemo uvijek jace, uvijek vise, uvijek bolje. Zapravo takav mentalitet naseg naroda nije nesto sto bismo trebali nazvati vjecitim nezadovoljstvom, nego vjecitom borbom, snagom, vjerom i nadom. I mislim da treba da se borimo snazno, da vjerujemo i da se nadamo. Ali ne treba da pljujemo, psujemo i unistavamo sami sebe zbog toga. Cilj jeste bio Evropa, cilj jeste ostvaren, novi je postavljen i idemo na njega. Ako ne uspijemo, mislim da trebamo biti i vise nego ponosni na ove momke, koji su sa jako velikih minusa dospjeli u ove proljetne temperature.

Utakmica sinoc je, po mom misljenju, za razliku od mnogih derbija do sada, pokazala, za nasu ligu, poprilicno mnogo. Bilo je igre, bilo je sansi, bilo je lijepih poteza. Samo nije bilo pogodaka. Mozda onog najbitnijeg za oba kluba sinoc. Bilo, proslo, ne bi trebali vise razmisljati o tome, ali tesko je ne zapitati se kako mozemo imati 2 u potpunosti razlicita poluvremena... Prvo poluvrijeme u potpunosti ofanzivni, sa jako puno prilika, lijepom igrom, lijepim prodorima, poprilicno dobrim ubacivanjima... A onda drugo poluvrijeme, potpuno dijametralno... Niti jedne kvalitetne akcije, prodora, pa cak ni dodavanja. Da je to nastupilo od 60.-70. minute pa pripisao bih to umoru, teskom terenu, nestanku i volje i snage nakon svih promasaja, indisponiranosti, ali to je bilo od samog istrcavanja na teren u 45. minuti. Apsolutna suprotnost.

Mislim da je nepotrebno za ono sinoc traziti nekog krivca, neko opravdanje ili neku gresku. Iako smatram da je ovo ipak timska igra i to u potpunosti, gdje jedna losa karika moze srusiti sve, a jedna dobra karika ne moze povuci za sve ostale, opet cu se nekako suzdrzati od trazenja krivaca. Ili su svi na svom zadatku ili od bodova nema nista, cini mi se da smo se u to poprilicno mnogo puta uvjerili. Bilo, proslo, idemo dalje. Pred nama su novi ciljevi, nove prepreke, nove borbe za kup, ali i nove sanse za bodove u ligi i treba se okrenuti prema tome.

A sada malo bolesti....

Kada je u pitanju juzna tribina, malo sam pogledao nacrte (na nekoj stranci su bile fotke) i ja ocekujem veliko iznenadjenje. Nekim grubim racunom, na istoku je trenutno 26 redova stolica, a kako ce jug biti visociji od istoka, te blizi golu i pod vecim nagibom, to znaci da se moze ocekivati na jugu cca. 41 red (5 iznad po 44 cm koliko je trenutna visina na istoku jednog stepenika i 10 ispod koliko trenutno ima od gola do neke visine istoka da bi se to visinski uklopilo). Ako ce biti kako je najavljeno, ravna tribina kao sjever, a ne kao trenutno - polukruzno, onda to znaci da postoji nekih 85 metara od istoka do zapada za tribine. Stolica sa prostorom je nekih 35 cm, pa je to cca. 242 kolone stolica.

41red*242kolone=9922 stolice, iz cega treba izbaciti nekoliko stotina za ulaze. Tako da, nekom grubom racunicom na onom prostoru je zaista moguce imati izmedju 8500 i 9000 mjesta. Znam, zvuci nevjerovatno i pomalo bolesno (i sam se svrstavam u ove druge :P )

P.S. Na kraju ovog mog dugog pametovanja ja mislim da bi svima prijalo podsjetiti se vec sada kultnog clanka o propasti dinastije MisimovicA :kafa: :lol:

Leon_Professional
Kontakt:

pon apr 17, 2017 12:15 am

Dulja rece realan X, a pite pjene da su bolji. Jos rece lik kroz smjeh, bio je mali kontakt. Ma ondje se i probijanje moglo svirati, Mico stoji na svom mjestu a on se koljenom u stomak zabija. Ali moraju oni kukat o necemu, ne bi bilo to to da ne kukaju.

De ba o kakvom Jugu se prica, jel istok poceo?! Meni rekose treba da pocnu skidat onaj beton i da pomjeraju lokomotivu.

Hurmasica
Kontakt:

pon apr 17, 2017 12:21 am

arelinho je napisao/la:
pon apr 17, 2017 12:16 am
Hurmasica je napisao/la:
ned apr 16, 2017 11:35 pm
Nakon utakmice sa Radnikom ulazimo u "normalan" raspored bez igranja utakmica srijedom.
Ti nas znači izbacio već iz kupa. :?
Daleko je 10. maj :kafa: :D

@Bergeron, pozdrav i tebi! :)
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Jaozinho22

pon apr 17, 2017 12:24 am

phpBB [video]

Kaže Baka da je ovo jedna od najvažnijih pobjeda u ovom trenutku :lol:
Kao da je igrao 15 utakmica u 5 dana.
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Zvaka72
Kontakt:

pon apr 17, 2017 12:28 am

Charlie Sheen je napisao/la:
ned apr 16, 2017 11:34 pm
Put do titule je itekako otezan sa jucerasnjim remijem.Ne znam dal je sramota igrace u onakvom ambijentu odigrati onako drugo poluvrijeme,dali smo im mi 2,3 sto posto sanse koje bi imalo ozbiljnija ekipa iskoristila,sreca pa to pitari nisu.
Jos mi je nejasno kako je moguce da odigramo vrhunski prvo poluvrijeme,gdje je lopta bila na zemlji,imao si sta vidjeti,ponadas se evo ga znaju nesto osim ibijanja iz zadnje linije do miroslava pa ovaj sta uradi uradi kad drugo poluvrijeme bum napad kreira bogicevic,milion prodatih lopti,radinovic i blagojevic igraci manje na terenu pogotvo ovaj prvi,gdje bi mu se ja jos sinoc zahvalio i ispisnicu mu urucio.Onakvo setkanje u onako bitnoj utakmici je nedopustivo.Stana i Miroslav su pokazali kako se gine,Srle me je pogotovo impresionirao,vidi se ko zna sta znaci taj sarajevski derbi.Otisao sam sa stadiona ko popisan evo jos me drzi,vidjeli smo svi kad spustimo tu loptu da smo opasniji milion puta,cemu ono izbijanje i prodavanje lopti zasto Slavko ne reagujes ili je to tvoja zamisao.Tranzicija iz odbrane u napad goli *****,nekad mi djeluju ko da su se juce sastali igraci.Mislim da najvise ima Slavkinog u ovom iksu,djeluje mi da se nakon onih propustenih sansi usrao pa povukao ekipu.Nadam se samo da nece biti tvrdoglav i da ce nauciti iz svojih gresaka,jer ovakvom igrom nece se puno zadrzati u FKZ.
Dalje,pohvalio bi jug za prvo poluvrijeme ali drugo je katastrofa,ucis raju novu pjesmu na derbiju i furas istu citavo vrijeme koja se nije cula ni na istoku,prozivas cijeli stadion i povedes tu pjesmu,mimo svake pameti.Utakmica za zaborav i nadati se nekom cudu protiv sirokog.
Jarane, ti i ja očito nismo gledali istu utakmicu. Utakmica je bila jedna od boljih na Grbavici u zadnjih par godina. Što ne mogu na rende kora. Ljudi nam napravili tri šanse i to dvije iz udaraca sa distance i jednu poslije akcije Duljevića. Mi smo za tvoju info napravili sedam šansi od toga pet iz izgrađenih akcija sa igrom od noge do noge. Jbt ovdje sve vrvi od stručnjaka. Ccccc. Tačno mi poslije ovakvih, sranja od komentara, bude muka.
Zadnja izmjena: Zvaka72, dana/u pon apr 17, 2017 12:31 am, ukupno mijenjano 1 put.

LARSSON
Kontakt:

pon apr 17, 2017 12:28 am

Grbavica je napisao/la:
ned apr 16, 2017 11:11 pm
Kospicar je napisao/la:
ned apr 16, 2017 11:10 pm
O kakvom vi istoku pricate?
:D

kažu ljudi praviće se istok, ja lično ne vjerujem, pa ni generalnog nemamo...
Daj boze da se pocne gradit u 2019. godini

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 2 gosta.

Prijava