Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Hadzijalagic
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned apr 16, 2017 11:23 am

Derbi je bio solidan.. Bio sam ubijedjen da necemo izgubiti, nadao sam se nekoj minimalnoj pobjedi ali pretpostavio sam da ce biti x.. Igrom u prvom poluvremenu sam bio prezadovoljan i da Lendric nije promasio sve zivo mogli smo zabiti bar dva komada.. Zbog tih promasaja po meni je Lendra zasluzio da bude "flop of the match".. Neshvatljivo je kako igrac koji nekad da gol ni iz cega, igrac kojem je osnovni zadatak postizanje golova, igrac koji je ubjedljivo prvi strijelac lige uspije promasiti onolike prilike.. Sinoc Lendra nije licio na napadaca vec na nekog prosjecnog beka koji se nadje u sansi..

Sredina nam je bila anemicna.. U tom dijelu smo trebali dominirati ali nismo i mislim da je za to najodgovorniji Radinovic koji vise ne lici na ozbiljnog igraca vec na nekog pogubljenog kadeta koji je iznenada dobio priliku.. I na Zebine prekide bih imao zamjerku a i na njegovu igru koja je samo u odredjenim intervalima bila zadovoljavajuca.. Ne mogu se nikako oteti utisku da Zeba nije igrac za velike utakmice.. Vrhunski odigrao protiv prosjecnih ekipa a pokazao vrlo malo u utakmicama protiv Zrinjskog, Sirokog i Sarajeva.. Blagojevic tu i tamo.. Ono klasicno njegovo da mora prodati par lopti po utakmici..

Crnov je po meni odigrao dosta dobro dok je imao snage.. Pokazao je da itekako ima slifa, pogotovo u ofanzivi.. Stana bi po meni ubjedljivo bio igrac utakmice da nije imao dvije prelose reakcije.. Jedna je gubljenje ciste lopte na centru terena, a cini mi se da je i on ucestvovao u onoj smusenosti kada je Kerla dobio drugi zuti.. Sto se ostalog tice Stana odlican.. Za Sinisu se ne moze reci isto.. Jedan od losijih sinoc.. Puno gresaka i unosio je pometnju u kompletnu zadnju liniju.. Kerla po meni bolja polovina stoperskog dvojca.. Nisam dobro vidio situaciju kod igranja rukom pa to jos ne mogu komentarisati ali odigrao je po meni dosta dobro.. Bogicevic u velikom padu forme, sinoc kritican u svim segmentima.. Kod Miroslava se vidjela najveca zelja, izgarao je na terenu i ostavio zadnji atom snage.. Definitivno uz Zebu nas najinteligentniji igrac s tim da je Miroslav kondiciono dvije klase iznad ostalih u ekipi..

I na kraju Veca.. Bravo macko.. Odradio bez greske i na vrhunskom nivou.. Po meni igrac utakmice..

Sarajevo jedna prosjecna ekipa.. Stoperi solidni, Duljevic pola ekipe a ostalo cisti prosjek.. 90% stvari koje su sinoc napravili su plod nasih gresaka..

Sve u svemu mogli smo dobiti a mogli i izgubiti.. Mozda bi bilo ljepse da je bilo 2:2 jer je bilo sansi za takav rezultat.. Ja sam na kraju zadovoljan remijem.. Jedan od boljih derbija u zadnje vrijeme..

edit:Potenciranje umora kao razlog za pad u drugom poluvremena nema smisla u sinosnjoj utakmici.. Sarajevo ima isti tempo, igraju na dva fronta sa manjim rosterom.. Ako smo i pored toga zbog gubljenja snage pali u drugom onda nam je Slavko slagao da ekipa puca od snage i da su se vrhunski pripremili..
Zadnja izmjena: Hadzijalagic, dana/u ned apr 16, 2017 11:29 am, ukupno mijenjano 1 put.
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Schwarz
Kontakt:

ned apr 16, 2017 11:28 am

Meni je najvise zasmetalo sto mi nismo nijednom pokusali osutati s distance.Pa brate mili osutaj jednom, mokar teren pa je golman ne smije hvatati.A jok mi hocemo da se usetamo u gol.S druge strane komsije su to uradile par puta i ugrozili nas gol.I jos jedna stvar mi ne ide u glavu.Kad trcimo kontru ili polukontru uvijek se kasni s predajom lopte, a druga stvar da imas samo dvojicu igraca koji trce prema naprijed.Ostali anemicni.I realno sudija nas sinoc pripazio u par situacija.Penal nad Duljevicem, kao i onaj prekrsaj Kerle na nekih 18m u 2.pol.Prvo pol. je bilo odlicno s nase strane, dok drugo mlohavo.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

AsharaK
Administrator
Kontakt:

ned apr 16, 2017 11:29 am

Ma kakav penal, cisto sve ko suza :)
Željezničar ante portas !

Dolina
Kontakt:

ned apr 16, 2017 11:30 am

Vecino napucavanje prema krilima donekle i mogu prevariti ali kornere na prvu...to me dotuče svaku tekmu
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

igla
Kontakt:

ned apr 16, 2017 11:33 am

O kakvom penalu govorite? Duljević da je odmah pao, pa hajde, frajer upro ko bik kroz nogu da prođe i onda pada kad više ne može.

salle86
Kontakt:

ned apr 16, 2017 11:35 am

jel moguće da ima toliko uhljupa koji mrze želju, pa onda i ovu garnituru ljudi u klubu
da jedva čekaju prvi kiks da izmigolje iz mišijih rupa, pa dovoljno je i remi uz sasvim solidan meč da se pojave
osim dokazanih mrzitelja u bordo dresovima (kakvih je 3/4) evo sad i "željovci"
ma nabijem vas sve redom

VOLIM TE ŽELJO
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Hadzijalagic
Kontakt:

ned apr 16, 2017 11:36 am

I ne sjecam se kada smo Grbavicu otpjevali kao sinoc :klanjase2: Fantazija..
phpBB [video]

AsharaK
Administrator
Kontakt:

ned apr 16, 2017 11:39 am

Ova Grbavica je ono zapravo, svi ko jedan.
Željezničar ante portas !

Pompey
Kontakt:

ned apr 16, 2017 11:39 am

Ma ovi nasi gradski derbiji su se davno pretvorili u prvih 30/40 minuta. Dakle ako u prvih 40 minuta ne padne gol velike su sanse da ce na kraju ostati 0-0. Onda ide neko mrcvarenje do 60. minute kada idu neke izmjene, pa te izmjene ako nesto naprave u prvih 10ak minuta odlicno je. Onda od 70. pa do 90. ide se sa igrom na sredini, tj. samo da se ne primi gol, jer bolje i remi nego poraz u derbiju. I takav je pristup oba tabora. Cak i pite jucer nisu nesto jako pritisli da iskoriste tog igraca vise.

Prvih 30 minuta je pripalo nama. Imali smo strasne prilike, Lendriceve fule i onaj sut Crnova :o , samo da je po golu opalio :D

Nista, okrenuti se Sirokom i napuniti Grbavicu u srijedu. Bas me boli briga sto je na programu Liga Prvaka, ZELJO je preci i nadam se da ce biti bar 8milja jer smo pred finalom a momcima treba strasna podrska.
Nije to, nije to...
Čuva Bog Želju svog...

Dolina
Kontakt:

ned apr 16, 2017 11:42 am

Zna li se satnica revanša?

Hurmasica
Kontakt:

Dolina je napisao/la:
18:00
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Kapiten
Kontakt:

ned apr 16, 2017 11:43 am

"ne treba mladog igraca rano u vatru. Pogubit ce se ... "
[url=http://drugstore-onlinecatalog.com/]drugstore-onlinecatalog.com[/url]

Dolina
Kontakt:

ned apr 16, 2017 11:45 am

Hurmasica je napisao/la:
Dolina je napisao/la:
18:00
Odličan termin, nema opravdanja

cikazubo
Kontakt:

ned apr 16, 2017 11:49 am

Kapiten je napisao/la:
Bolje gurat talijane :r , bezveze je da dečko nije ako ništa prvi back up na stoperskim pozicijama, ali izgleda da će Slavko najozbiljnije računati na njega, nije mala stvar da mu drugi ili treći nastup bude derbi i to u nezavidnoj situaciji s igračem manje na terenu.

kremenko

ned apr 16, 2017 11:50 am

MOLIM ljude u upravi
Ako Lendric ode za neku cifru od 1-1.5mil € neka sve potrose na gradnju zapadne tribine.
Jug ce napraviti porodica Zeljeznicar,a pogurat cemo i za Zapad. Samo ga zavrsite,nemojte stajati. Ostalo ce doci
FK ŽELJEZNIČAR-LJUBAV RADNIČKE KLASE, KLUB NOSTALGIČARA I ROMANTIČARA
Ivica Osim: "Željo će živjeti zauvijek"

1921.ba
Kontakt:

ned apr 16, 2017 11:53 am

cestitke za osmankovica, ja bih njega i mattea u revansu ubacio
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

Model1964

ned apr 16, 2017 11:53 am

cikazubo je napisao/la:
ned apr 16, 2017 11:49 am
Kapiten je napisao/la:
Bolje gurat talijane :r , bezveze je da dečko nije ako ništa prvi back up na stoperskim pozicijama, ali izgleda da će Slavko najozbiljnije računati na njega, nije mala stvar da mu drugi ili treći nastup bude derbi i to u nezavidnoj situaciji s igračem manje na terenu.
Slavko je nedavno rekao da je Kemo trebao na posudbu ali zbog okolnosti nije otišao. U međuvremenu je po njegovom mišljenju jako puno napredovao. Nije to Slavko rekao nako, vjerovatno je radio sa njim.
Kemo ce dobiti priliku i koliko vidim znace je iskoristiti.
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Hadzijalagic
Kontakt:

ned apr 16, 2017 11:56 am

Dovesti Vukotica na ljeto i sa Kemom se ne moramo sikirati za stoperske pozicije u buducnosti..

kremenko

ned apr 16, 2017 11:59 am

slika
FK ŽELJEZNIČAR-LJUBAV RADNIČKE KLASE, KLUB NOSTALGIČARA I ROMANTIČARA
Ivica Osim: "Željo će živjeti zauvijek"

mirsad94
Kontakt:

ned apr 16, 2017 12:00 pm

Jug odlican prvo poluvrijeme, nosio plave i prilika za prilikom se radala, i svaka cast momcima za koreografiju, navijanje i sve. Ali drugo poluvrijeme kada treba da pjesmom zabijemo gol mi, ide nova pjesma 25 minuta(koja je odlcna sa strasnom melodijom), ali raja je ne zna i nije bio tajming pravi. Da smo ga zabili pa da ide ode nova pjesma sve bi grmilo, ali ovako uspavali se igraci i tribine kada se trebala da prelomi tekma.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 10 gostiju.

Prijava