Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Brkoo
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet apr 13, 2017 2:09 am

Jaozinho22 je napisao/la:
čet apr 13, 2017 1:40 am
Brkoo je napisao/la:
čet apr 13, 2017 1:10 am
Nije mi jasno sto je problem reci da neki igraci nemaju kvalitet za nas klub. Treba sutiti, gurati to pod tepih i pravit se da imaju kvalitet? Na ljeto vjerovatno prodajemo Lendrica, ide i Miro, mozda Kerla, Nigerijsku ublehu vracamo u Istanbul, a nadam se da cemo se rijesiti i Sinise i Stojanovica. Kad pogledam ko sjedi na klupi muka mi bude, 2-3 igraca koji mogu nesto uraditi, ostali onako primaju platu. U biti moramo htjeli to ili ne izvrsiti remont ekipe sta god da se desi do kraja sezone. Umjesto ovih gore nabrojanih dovesti bas kvalitetne igrace. Sto se tice Slavke njemu ide maksimalna podrska. Iz jako teske situacije nas je izvadio i doveo na prvo mjesto i polufinale kupa, nadam se da cemo osvojiti trofej ove godine. Sto se tice kritika za Slavku, svako mora biti podlozan kritici, konstruktivnoj kritici..
Ako treba i halalit kup ali da se titula osvoji,znat ćemo sve poslije derbija,ako klepimo kosooke +6 smo ispred njih i zrinja nam dolazi,imamo sasvim realne šanse.
Što se tiče igrača,Musu bi zadržao,dobar je u navali zadnjih pola sata unese živost,na beku je katastrofa,Stojanović isto loš ali hajd boljeg nije bilo,sad je bitna podrška a o promjenama ćemo pričat kad dođe vrijeme,ništa još izgubljeno nije.
Puna Grbavica i da nosimo Plave do nove pobjede u subotu !
Naprijed Željo, ljubavi moja !
Ne bih se slozio za Musu, on je za mene razocarenje, ocekivao sam puno vise od njega, defanzivno katastrofa, ofanzivno onako i to samo zbog brzine. Da se ja pitam vec sad bih dogovorio dolazak Mice Kuzmanovica(21) za narednu sezonu. Takodjer treba iskoristiti situaciju i iz Radnika dovesti Besima Serbecica(18), strasan potencijal na poziciji stopera. Ovu dvojcu potencijala moramo dovesti i potpisati sa njima visegodisnje ugovore..

Puna Grbavica i da nosimo svi zajedno Plave do pobjede..
Mi smo Zeljini, Zeljo je nas!
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

salle86
Kontakt:

čet apr 13, 2017 2:15 am

Ljudi moji, ugasite malo BHT, OBN, arenu. Ovo je PL BiH, nije liga prvaka, nije engleska, Njemačka, španska, Italijanska liga.
Haman preko noći zaboravimo kakav se ovde fudbal igra i kakva nam trebaju biti očekivanja. Nije to samo tako kod nas, to je slučaj u bar 30 liga u Europi. Razlika je u terenu, infrastrukturi općenito.
Da je onako kako nekad kontam da treba biti, valjda bi bili top 10 liga a ne 10 sa začelja.
Nije se ovde izgubila ljepota u igri zadnjih mjesec dana, te ljepote nije bilo zbirno 10 utakmica od 95-e.
Malo seremo svi da prostite.
Istina ima stvari koje se vide da se mogu popraviti, i hvala Bogu pa se vidi (tipa manjak šuteva izvan 16,neka igra 1na1 i sl) ali opet ovo je PL i toga nema ni u jednoj ekipi previše već je "na kašiku" što se kaže.
Rezultat je jedino mjerilo svega. Mi smo bukvalno krenuli od nule, od sredine tabele došlo se do toga da se borimo za titule. Korak po korak. Ne možeš za pola godine i napraviti stadion, i pobjediti 90% mečeva i umirati u ljepoti igre itd itd.
Kratkoročni i dugoročni ciljevi i korak po korak...
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

1921.ba
Kontakt:

čet apr 13, 2017 7:24 am

VIDEO/ FOTO: NK Široki Brijeg – FK Željezničar 1:0

http://1921.ba/video-foto-nk-siroki-bri ... -10-2-3495
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

kAtzie
Kontakt:

čet apr 13, 2017 7:36 am

cikazubo je napisao/la:
čet apr 13, 2017 1:03 am
gost_manje je napisao/la:
čet apr 13, 2017 12:35 am
Dragi Željovci,

priključio sam vam se ovdje sa željom da učestvujem u nekim diskusijama jer sam ponekad imao osjećaj da imam šta reći. U posljednje vrijeme, čini mi se od utakmice sa Zrinjskim, iz mog ugla gledanja ova tema se sasvim promijenila. Čini mi se da smo 'zaboravili' šta znači riječ forum i za šta je prvenstveno namijenjen - a umjesto toga kao da je ova tema postala za mnoge kao neki ispušni ventil gdje će za vrijeme ili nakon utakmice doći i napisati nešto najblaže rečeno ružno. Stvari koje su se ovdje počele pojavljivati (i ne prestaju, niču kao gljive poslije kiše iz minute u minutu) meni se, iskreno, strašno gade. Ne želim nikoga ponaosob citirati, ali ako se vratimo par stotina stranica unazad - svaki drugi post bio je tipa 'ako izgradimo istok u ovoj sezoni što se mene tiče ne moramo Evrope i titule vidjeti naredne tri godine', pa zatim 'ako izgradimo istok halal im bio sportski segment u ovoj sezoni', dok su neki nakon što je Slavko preuzeo ekipu pisali 'eh kad bismo nekako uspjeli izgurati da igramo Evropu', pa su nam malo, ali samo malo apetiti porasli, pa je počelo sa 'da je prići Zrinjskom na 6 bodova i eventualno se boriti za Kup', ... I danas, jučer, ovih dana, smeta nam mreža ispred istoka, želimo otjerati Slavka s noge na nogu, izvršiti remont ekipe jer ih barem polovina nije zaslužila ovaj dres, pokušavamo im prišiti da su prodali utakmicu, da su odustali od kupa, da ne žele da se bore, da im nije stalo, ponavljamo kao mutavi 'Slavko ziheraš', 'Zakarić ne može potrčati', 'Lendrić ne ganja', 'Miru stigao umor' i pričamo da se s ovakvim pristupom nemamo čemu nadati. Meni se sve to gadi i ne želim biti dio toga.

Dobronamjeran, najdobronamjerniji savjet - prestanite kanalisati svoje trenutne izlive emocija ka ovoj temi, prestanite kucati u afektu i razmislite o onom što pišete. Niste ni svjesni koliko ove stvari štete 'imidžu' kluba, ali prije svega navijača. Isto tako, vjerujem da će sve manje i manje ljudi imati živaca da čita forum (ili da piše) jer je broj pametnih/korisnih/zabavnih/objektivnih/originalnih postova postao jako jako mali u odnosu na one druge. Znam da će neki reći da ih ne pišete zbog mene ili zbog nekih drugih koji čitaju forum, nego zbog sebe - ali sjetite se zašto ste (zašto smo) prešli upravo na ovaj forum i da li nam je (tad bilo) važno da bude čitan.

Više su me večeras rastužili pojedini komentari ovdje nego i rezultat i sve ostalo vezano za utakmicu. Čujemo se možda kada dođu neka malo drugačija vremena, a svakako vidimo na našoj Grbavici.
Objasnio !
Kako ciljevi kluba rastu, tako rastu i ciljevi navijaca. Mi, kao navijaci, uvijek predvidjamo onaj najbolji slucaj. Nekad tako ne bude.
Sve se treba uzeti objektivno. Mi smo izgubili 1:0 u gostima sto znaci da je rezultat jos uvijek aktivan. Uzmemo ih dva gola razlike (sto je realno) u Dolini i saka puna brade.
Idemo dalje.
Derbi.
Zadnja izmjena: kAtzie, dana/u čet apr 13, 2017 7:37 am, ukupno mijenjano 1 put.
Tamo su slike djetinjstva moga, tamo je sve sto je moje.

Ch.Willa1986
Kontakt:

čet apr 13, 2017 7:37 am

Kolega gost_manje svaka cast, to je to! Ko nije procitao neka procita jos jednom, fakat smo postali nezahvalni. Momci posustaju jer smo i mi posustali, vidjelo se protiv krupe. Istog gotov i sada nasima ne treba vise podrska?? Momke treba podrzati kao nikada do sad, sada im najvise treba. Uz nasu podrsku i punu grbavicu mi cemo savladati svaku prepreku. Protivnik nije bitan, igra Željo!

mula
Kontakt:

čet apr 13, 2017 8:03 am

Dragi Željovci,

priključio sam vam se ovdje sa željom da učestvujem u nekim diskusijama jer sam ponekad imao osjećaj da imam šta reći. U posljednje vrijeme, čini mi se od utakmice sa Zrinjskim, iz mog ugla gledanja ova tema se sasvim promijenila. Čini mi se da smo 'zaboravili' šta znači riječ forum i za šta je prvenstveno namijenjen - a umjesto toga kao da je ova tema postala za mnoge kao neki ispušni ventil gdje će za vrijeme ili nakon utakmice doći i napisati nešto najblaže rečeno ružno. Stvari koje su se ovdje počele pojavljivati (i ne prestaju, niču kao gljive poslije kiše iz minute u minutu) meni se, iskreno, strašno gade. Ne želim nikoga ponaosob citirati, ali ako se vratimo par stotina stranica unazad - svaki drugi post bio je tipa 'ako izgradimo istok u ovoj sezoni što se mene tiče ne moramo Evrope i titule vidjeti naredne tri godine', pa zatim 'ako izgradimo istok halal im bio sportski segment u ovoj sezoni', dok su neki nakon što je Slavko preuzeo ekipu pisali 'eh kad bismo nekako uspjeli izgurati da igramo Evropu', pa su nam malo, ali samo malo apetiti porasli, pa je počelo sa 'da je prići Zrinjskom na 6 bodova i eventualno se boriti za Kup', ... I danas, jučer, ovih dana, smeta nam mreža ispred istoka, želimo otjerati Slavka s noge na nogu, izvršiti remont ekipe jer ih barem polovina nije zaslužila ovaj dres, pokušavamo im prišiti da su prodali utakmicu, da su odustali od kupa, da ne žele da se bore, da im nije stalo, ponavljamo kao mutavi 'Slavko ziheraš', 'Zakarić ne može potrčati', 'Lendrić ne ganja', 'Miru stigao umor' i pričamo da se s ovakvim pristupom nemamo čemu nadati. Meni se sve to gadi i ne želim biti dio toga.

Dobronamjeran, najdobronamjerniji savjet - prestanite kanalisati svoje trenutne izlive emocija ka ovoj temi, prestanite kucati u afektu i razmislite o onom što pišete. Niste ni svjesni koliko ove stvari štete 'imidžu' kluba, ali prije svega navijača. Isto tako, vjerujem da će sve manje i manje ljudi imati živaca da čita forum (ili da piše) jer je broj pametnih/korisnih/zabavnih/objektivnih/originalnih postova postao jako jako mali u odnosu na one druge. Znam da će neki reći da ih ne pišete zbog mene ili zbog nekih drugih koji čitaju forum, nego zbog sebe - ali sjetite se zašto ste (zašto smo) prešli upravo na ovaj forum i da li nam je (tad bilo) važno da bude čitan.

Više su me večeras rastužili pojedini komentari ovdje nego i rezultat i sve ostalo vezano za utakmicu. Čujemo se možda kada dođu neka malo drugačija vremena, a svakako vidimo na našoj Grbavici.
Svaka čast!!!
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

storm_raider
Kontakt:

čet apr 13, 2017 8:04 am

@gost_manje, sto prije shvatis da je forum samo refleksija price sa tribine (iako smo dobro filtrirali one zlonamjerne), bice ti lakse. Jednostavno ako neko ovdje napise da je Slavko ovakav ili onakav nakon 1 poraza (ja i kolege moderatori cemo banovati zbog toga) istog tog ces cuti iza ili ispred sebe na tribini kako to isto kaze. A sa Grbavice neces otici, niti ce njega neko "banovati". :)

Zato je tebi i svima koji se tako osjecaju moj savjet da nastavite pisati. Ovdje je jos i birano drustvo, a i pazi se sta se pise, jer se zna da ce biti posljedica zbog pljuvanja.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

kontranogama
Kontakt:

čet apr 13, 2017 8:05 am

Malo me nerviraju ovi toliko negativni komentari. Bilo je za ocekivati da ce nas stisnuti. Da smo mogli bolje , vala smo mogli ali morao je jednom doci poraz poslije ove duge serije.
Opet mi od euforije do uzasa. Nasi igraci nisu vrhunski da jesu ne bi igrali u Bosni, dakle bilo, izgubili pa sta. Sad je najveci pritisak na Mrvici jer do sada je svojom standardnom strategijom pravio bodove ali mislim da sada mora malo nadmasiti sebe i psihicki dici ekipu, jer ovo sto je bilo na zadnjih par utakmica nije proizvod lose kondicije niti taktike nego su se u glavama neke stvari izgleda promijenile. Prije mjesec smo hvalili da se pocelo igrati na prvu, brza dodavanja, presing itd. A sad ko da su drugi igraci na terenu. Dakle nesto treba mijenjati u pripremama.
Mi tefsije moramo dobiti, bez ikakvog kalkulisanja tipa dobar je i bod, najvise zbog nas samih. Sad nije pitanje stanja na tabeli ova tekma treba da nam da vise od sama tri boda.
.... A ONDA SU BAGERI ODNIJELI STARI ISTOK A VRAG ODNIO SALU...

savatihotece
Kontakt:

čet apr 13, 2017 8:07 am

Halalte al odluka o neprodaji ulaznica na dan utakmice, kupovina uz člansku kartu, ograde, k...., palci je čista glupost.
Već sam bio dogovorio sa jaranima dolazak na Grbavicu, al smo odustali. Prvo dvojica od četvorice nemaju člansku i drugo što ne možemo kupiti ulaznicu na dan utakmice.
Šta ja trebam iz Brčkog doći sutra kupiti karte, pa se vratiti u Brčko. Pa u subotu opet u Sarajevo. Ko ne zna, od Brčkog do Grbavice se vozi 3,5 sata.

Više od pola utakmica Želje sam gledao u ovom prvenstvu, a sad mi uskratiše derbi.

Ovim odlukama ubili su navijački dio derbija. Igrački je davno ubijen.

Živi bili pa vidjeli.
Brčko brčacima, Željo manijacima

storm_raider
Kontakt:

čet apr 13, 2017 8:15 am

savatihotece je napisao/la:
čet apr 13, 2017 8:07 am
Halalte al odluka o neprodaji ulaznica na dan utakmice, kupovina uz člansku kartu, ograde, k...., palci je čista glupost.
Već sam bio dogovorio sa jaranima dolazak na Grbavicu, al smo odustali. Prvo dvojica od četvorice nemaju člansku i drugo što ne možemo kupiti ulaznicu na dan utakmice.
Šta ja trebam iz Brčkog doći sutra kupiti karte, pa se vratiti u Brčko. Pa u subotu opet u Sarajevo. Ko ne zna, od Brčkog do Grbavice se vozi 3,5 sata.

Više od pola utakmica Želje sam gledao u ovom prvenstvu, a sad mi uskratiše derbi.

Ovim odlukama ubili su navijački dio derbija. Igrački je davno ubijen.

Živi bili pa vidjeli.
Strpi se jos danas. :)
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

teteac8684
Kontakt:

čet apr 13, 2017 8:16 am

Pa Slavko je nama, prije svega, spasio sezonu svojim dolaskom...igrat ćemo pretkola nekog od takmičenja (nadam se LP) na svom stadionu, gdje ćeš bolje...bit će to veliki užitak za sve nas...Čovjeku treba pružiti šansu da odradi barem jedan ciklus od 2-3 godine, pa onda vidjeti šta i kako dalje...jer silne promjene trenera nam nisu donijele ništa dobro, svjedoci smo toga, ne samo kod nas....Treba kritikovati nakon poraza (kojeg smo objektivno i zaslužili), ali govoriti za pojedine igrače i trenera, koji su nam usput donijeli priličan broj pobjeda, da nisu za nas, da ih treba s noge na nogu je u najmanju ruku smiješno...Sredina je aprila, u igri smo za oba trofeja i ekipi sada treba podrška jača nego ikada...VOLIM TE ŽELJO!!!

dres_na_pruge
Kontakt:

Dragi Željovci,

Ovo namjerno ne ide u spoiler i treba malo da se ponavlja,svaka ti čast na smirenosti,ali trebas biti svjestan,a to dokazuje i dosadašnji rezultat trenutne ankete o mjestima na derbiju,da 70% mozgova ovdje razmišlja pitarski.
Ozbiljna je ovo dijagnoza

black64
Kontakt:

čet apr 13, 2017 8:20 am

dres_na_pruge je napisao/la:
Dragi Željovci,

Ovo namjerno ne ide u spoiler i treba malo da se ponavlja,svaka ti čast na smirenosti,ali trebas biti svjestan,a to dokazuje i dosadašnji rezultat trenutne ankete o mjestima na derbiju,da 70% mozgova ovdje razmišlja pitarski.
Ozbiljna je ovo dijagnoza
Napisah ja neki dan da nas opasno hvata pitarski virus koji se ogleda u zelji da vladamo galaksijom i da se pisa po sirotinji.Majstore svaka cast za stivo koje se treba citati od danas pa do zavrsetka prvenstva.

kb80
Kontakt:

čet apr 13, 2017 8:34 am

Otisli smo da ne izgubimo, a izgubili smo sa jedan razlike od tima koji je citavu sezonu podredio prvenstveno ovoj utakmici, a mi takve utakmice igramo od kako je Slavko dosao, jer smo se morali vaditi citavu sezonu. Naravno da mi nije drago sto smo izgubili, ali nije nista strasno, jer ih sa dobrim pristupom mozemo izbaciti. Kup je u igri jos i to je najbitnije...

gost_manje - nemoj se ljutiti, ali ti kao da si rodjen u dojčlandu, pa ti nije jasno kako ljudi razmisljaju u bosni i hercegovini...
Da ne bude zabune, SLAZEM SE sa tobom i nisam tip covjeka koji ce kako je neko napisao pisati po sirotinji i glumiti da smo prvaci svemira, to mrzim, ali volim na kraju sezone uzivati (ako osvojimo nesto) u uradjenom poslu i osjecati se dobro..

Najveci od svih (Ivica) je to dobro rekao 100 puta, kada nas ide i kada pobjedjujemo najbolji smo na svijetu, a cim izgubimo jednu nema gorih...

mula
Kontakt:

čet apr 13, 2017 8:48 am

Odigrati preko 20 utakmica i izgubiti samo dvije to je itekako dobar uspjeh.
Iskreno vidio se umor kod naših igrača što je i normalno. Na svaku utakmicu ulazili maksimalno oprezno i davali su sve od sebe.
Tabela je pokazatelj svega
. Iskreno nemam na čemu zamjeriti igračima na jučerašnjem porazu.
Možda je Slavko jednostavno halalio kup u momentu kada smo zasjeli na prvo mjesto.
Jer realno Kup nam je bio primarni cilj kada smo bili na diobi 3 i 4 mjesta, ali sada kada si u prilici da zadržiš prvo mjesto onda primarni cilj je titula.
Utakmica protiv Sarajeva će mnogo toga odlučiti i aBd pobjedom napravit ćemo veliki iskorak.
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

azbaha
Kontakt:

čet apr 13, 2017 8:58 am

Da se razumijemo ovaj pad je ocekivan, pa cak je i Slavko rekao da svako nizu morea doci kraj. Mi moramo biti zadovoljni sa nasim igracima. Konkretno ova utakmica nije uspjela jer Zeba po prvi put otkad je dosao nije bio na svom nivou, sto je opet razumljivo. Meni se licno ne svidja to sto isti momci zapocinju vec 3 prezahtjevne utakmice, ali gospodin Slavko vjerovatno ima svoj razlog i za to. Po meni su Markovic i Blagojevic bili ok, Miro standardan a i Zaka je bio tu, ali bili smo nepovezani, dok su se Sirokobrijezani zadali i definitivno se vidjelo da su ljudi odmorniji i zeljniji pobjede. Sto se derbija tice ja blage veze ne znam kako ce to ispasti sada jer su se pitari nalozili, a mi smo i dalje mnogo pod pritiskom i umorni. U biti ovo je super, abd ce se Evropa izboriti, a sve vise od toga je bonus. Eto taj Tuce je opet usao i mislim da je mogao uci i 10-15 minuta ranije, jer vjerujem da ima snage i volje da tih 15 minuta odradi dobro. pozz

teatrale36
Kontakt:

čet apr 13, 2017 9:21 am

azbaha je napisao/la:
Da se razumijemo ovaj pad je ocekivan, pa cak je i Slavko rekao da svako nizu morea doci kraj. Mi moramo biti zadovoljni sa nasim igracima. Konkretno ova utakmica nije uspjela jer Zeba po prvi put otkad je dosao nije bio na svom nivou, sto je opet razumljivo. Meni se licno ne svidja to sto isti momci zapocinju vec 3 prezahtjevne utakmice, ali gospodin Slavko vjerovatno ima svoj razlog i za to. Po meni su Markovic i Blagojevic bili ok, Miro standardan a i Zaka je bio tu, ali bili smo nepovezani, dok su se Sirokobrijezani zadali i definitivno se vidjelo da su ljudi odmorniji i zeljniji pobjede. Sto se derbija tice ja blage veze ne znam kako ce to ispasti sada jer su se pitari nalozili, a mi smo i dalje mnogo pod pritiskom i umorni. U biti ovo je super, abd ce se Evropa izboriti, a sve vise od toga je bonus. Eto taj Tuce je opet usao i mislim da je mogao uci i 10-15 minuta ranije, jer vjerujem da ima snage i volje da tih 15 minuta odradi dobro. pozz
Po meni su bas podbacili Blagojević, Marković i Zakarić. Blagojević je izgubio bar 6-7 lopti koje su otisle u kontru protivniku, Zakarić previse driblao i gubio lopte, Marković nevidljiv i čim Zeba nije u svom elementu ( a ne moze sam igrati kad su ostaili iz veznog reda losi) nas nema nigdje, jedino smo zadnjih 10 min odigrali nesto bolje i povezanije. Nazalost mislim da nas je umor dobro uhvatio i sad vise nema ni vremena za rotacije jer u subotu derbi pa revans kupa, ne smije se igrati sa rezultatima. Trebalo je bolje iskoristi ove utakmice sa slabijim protivnicima tipa Slobode i Krupe pa odmoriti bar malo vazne igrace. I po meni uvijek su najlosiji ovi "nedodirljivi" koji imaju zagarantovano mjesto u ekipi, vidjeli ste kako je sad puno bolja lijeva strana tj.lijevi bek kad se Stanić i Stojanović bore za tu poziciju. Samo zdrava konkurencija na svakom mjestu nas vodi ka boljoj igri.

Leon_Professional
Kontakt:

čet apr 13, 2017 9:27 am

Pogledah izvjestaj, svaki prekid su oni nama pravili probleme.
Gol poslije peljanja Zakarica, pa onda opet oduzimamo loptu i opet je peljamo umjesto da se izbije lopta.

Al hajd, treba se pripremiti sad za derbi. Napasti moramo na Grbavici, bolje receno, trebamo biti odlucniji. Igramo kod kuce, derbi jest derbi, ali bolja smo ekipa. Mi s ta 3 boda njih skoro pa otpisujemo od borbe za titulu i onda nam ostane samo Zrinjski da se ganjamo.

Sretno svima koji idu na Grbavicu, ja ovaj put tekmu gledam od kuce. Bio sam na svim domacim tekmama, ali jednostavno na derbi mi se neda otici, ohladio sam totalno.
Sretno jos jednom i pazite se.

Okolele
Kontakt:

čet apr 13, 2017 9:33 am

Mi sa tri boda u derbiju prvenstveno odrzavamo prvu poziciju,dalje dajemo sebi dodatnu snagu pred revans sa Širokim,udaljavamo kone od borbe za titulu i uvlacimo im dodatnu nervozu pred revans sa Mladosti..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

azbaha
Kontakt:

čet apr 13, 2017 9:34 am

teatrale36 je napisao/la:
čet apr 13, 2017 9:21 am
azbaha je napisao/la:
Po meni su bas podbacili Blagojević, Marković i Zakarić. Blagojević je izgubio bar 6-7 lopti koje su otisle u kontru protivniku, Zakarić previse driblao i gubio lopte, Marković nevidljiv i čim Zeba nije u svom elementu ( a ne moze sam igrati kad su ostaili iz veznog reda losi) nas nema nigdje, jedino smo zadnjih 10 min odigrali nesto bolje i povezanije. Nazalost mislim da nas je umor dobro uhvatio i sad vise nema ni vremena za rotacije jer u subotu derbi pa revans kupa, ne smije se igrati sa rezultatima. Trebalo je bolje iskoristi ove utakmice sa slabijim protivnicima tipa Slobode i Krupe pa odmoriti bar malo vazne igrace. I po meni uvijek su najlosiji ovi "nedodirljivi" koji imaju zagarantovano mjesto u ekipi, vidjeli ste kako je sad puno bolja lijeva strana tj.lijevi bek kad se Stanić i Stojanović bore za tu poziciju. Samo zdrava konkurencija na svakom mjestu nas vodi ka boljoj igri.
A ja sam npr primijetio nekoliko puta kako Markovic ima loptu i bukvalno nema kome da je doda, pa kada pokusa da je gurne nekome izgubi je, ili pocnu nesto driblati nazad i opet je izgube a tu se bas osjetilo da fali Zeba, sto otvara pitanje je li uopce ovaj stil igre dobar gdje bukvalno ovisimo o njemu da nesto kreira. Zeba je mene iznenadio sa svojim partijama, jer sam ocekivao da ce se vuci po terenu kada dodje na Grbavicu, ali upravo suprotno se desilo, on je taj koji izvuce loptu naprijed. Sta raditi kad ovako ne ide, da li ga mijenjati ili povuci mozda jedno krilo vise u sredino, ne znam

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 21 gost.

Prijava