Plavi orkestar je napisao/la: ↑čet apr 13, 2017 12:28 am
Transfer Jasmina Memiševića iz Čelika u Željezničar je u tom periodu bio veliki bum, a isti je igrač 1998. godine prešao sa Grbavice na Koševo, što je izazvalo još veće reakcije. Memišević danas radi kao rudar u rudniku mrkog uglja „Breza“.
Radi svaki dan po osam sati za 800 km i ne zali se da je umoran.Neki u tri-cetiri dana 90 minuta za debele pare i ne mogu od umora.
Ne treba banalizovati stvari. Kontekst je takav da Siroki od zrijeba parova misli samo na ovu utakmicu, odmara igrace, priprema taktiku, navijaci se mobiliziraju, grad je na nogama jer se sezona spasava. Kod nas suprotna situacija, gazimo na dva fronta, ali na oba maksimalno fokusirani. Mi ne mozemo birati utakmice, svaka je odlucujuca, svaka je na noz i u svakoj se MORA ili pobijediti ili ne izgubiti od direktnog konkurenta. Hvala Bogu pa smo u situaciji da se borimo za sve, to je i cilj, ali...
Problem je sto ti svako 3 dana onih 12-13 igraca koji igraju moras motivisati, ubijediti da srce ostave na terenu u toj utakmici, da daju zadnji atom snage.. jel realno da oni 3 puta u 7 dana ostave srce na terenu? Volio bih i ja da su u stanju, ali nisu. Moralo se ne izgubiti u Mostaru, uspjelo se, morala se pobijediti Krupa, uspjelo se, i sad se mora izvuci dobar rezultat u Sirokom, mora se uzeti derbi, pa se mora pobijediti u Bijeljini... Kad si oslonjen na 12-13 igraca, osim sto to fizicki ne mogu pratiti, oni to ni mentalno ne mogu ispostovati. Moras biti madjionicar da ih za svaku utakmicu spremis i motivises, Slavko to veceras nije uspio. Igraci nit su bili svjezi, nit su bili 100% u mecu.. priprema meca je zakazala.
Sta je bilo rjesenje? Znas da ih 11 ne mozes rotirat, ali isto tako znas da ih ne mozes svih 11 motivirati da igraju maksimalno. Pa ubaci ovu trojicu-cetvoricu koja su tu negdje s prvotimcima, nafuraj ih da im je to sansa da se dokazu, nalozi ih da ce igrati i derbi ako budu na visini zadatka.. ovako ti imas 12-13 igraca koji iznose teret svake zive utakmice, steknu dojam da kako god odigraju da ce poceti i sljedecu..
Samo uzmi situaciju Lendric-Nikolic. Ovaj prvi je vidno umoran, nije svjez, ne ganja kao obicno, ali svejedno zna da ce igrati od prve minute i kako god da odigra da ce i iducu opet igrati.. U utakmicu ulazi i umoran i nemotivisan. Ovaj drugi je zeljan dokazivanja, zeljan igre, svjez i odmoran, ali vec podobro ubijen u pojam jer ce zaigrat 10 minuta ako zagusti, a od prvih 11 poceti samo ako Lendricu neko slomi nogu..
Svasta ja nesto napisah, ispast ce da pametujem, ali eto.. Moje misljenje da priprema meca nije bila dobra, ali lako je biti general poslije bitke..