Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

cikazubo
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto apr 11, 2017 7:58 pm

Evo i na moja tv uveli ovaj kanal NAŠA TV, kod mene je broj 58 na domaćim.

Leon_Professional
Kontakt:

uto apr 11, 2017 7:59 pm

Omar500 je napisao/la:
uto apr 11, 2017 7:54 pm
Fakat se nadam da nece stavljati mrezu ispred istocne tribine...
Stvarno to me je odmah nadrkalo i ove tampon zone.
Pa nismo stoka, **** vas mreza vas ****. Je li do sad ikakav problem bio s istokom?! Zbog cega se mreza mora postavljat to mi nije jasno ccccc

fcz1921
Kontakt:

uto apr 11, 2017 8:01 pm

Dobro je i proslo kako je trebalo biti. Mogli smo ostati za ovu tekmu bez istocne tribine skroz da se nije pristalo na ovo. I murija je dala uslove bilo je ili uzmi ili ostavi. To sto pitari seru oko i pricaju bajke da smo mi ovako odlucili neka pitaju svoje prestavnike navijaca koji su bili na sastanku,

I da pozz za Sabrinu koja je mislila da je neko i nesto pa dobila po usima hahahahahaha. Posto je prijetila da ce uzvratiti nama istom mjerom.

I da ici ce mreza na istocnu tribinu jer da ne ide tribina bi bila zatvorena za gledaoce. A sledecu tekmu klub odma treba da skine mrezu.
Zadnja izmjena: fcz1921, dana/u uto apr 11, 2017 8:01 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Model1964

Danas sam od huje ovdje galmio ko azrail.
A vidim da cu po saopštenjunaše uprave morati to i dalje raditi.
Iskreno se nadao da za subotnju tekmu klub nece dati više od 675 karata. Da ce voditi racuna o klubskoj imovini i sigurnosti vlastitih navijaca.
Šta je to u našim glavama da uvjek otkrivamo toplu vodu :roll:
Na osnovu cega je uprava dala toliko karata više?
Dali treba da kao i prošli put naši navijaci ostanu napolju da da gamad uništava što smo odvajajuci od usta izgradili?
Poslije zadnjih sranja uprava ni rijec nije reklai. Cak nije ni jsano rekla da nisu platili štetu. Sve javno i transpaentno?
Dali ce se i ovaj put posuti pepelom po glavi ako se dogode sranja? Dali ce imati obraza da poziva na akcije u izgradnji Grbavice?
Ovo je za mene takav šamar naše uprave vlastitim navijacima koji nicim nismo zaslužili.

Probacu napisati kako se takve stvari rješavaju vani.
Slovenci prepisali od vecih, Rijeka prepisala od Slovenaca.
Niko nije uradio od hira vec da zaštiti sebe, svoju imovinu i konacne konzumente(gledaoce) od kojih na kraju krajeva žive.
Slovenija je imala veliki problem u susretima Olimpije i Maribora. Bilo je povrijeđenih na sve strane. Policijski konj, dosta policajca, zapljeni automobili, vagoni… Nekoliko puta zaustavljen međunarodni željeznicki saobracaj.
Da bi se jedna tekma uopšte održala moraju organizator klub i policija ispuniti određene preduslove.
Klub mora imati odgovarajucu zaštitarsku agenciju pod ugovorom. Na zašticenom podrucju(stadion) mora biti postavljen i sprovođen red koji važi na njemu i koji donosi klub sve u skladu sa zakonom o javnom redu i zakonom o zaštiti i cuvanju ljudi i objekata. Pošto je propis 5% za goste, klubovi su dužni da naprave i ograde prostor za gostujuce navijace. Prostor mora biti sa odvojenim ulazom i sanitarijama. Cijena karte je ista kao i za ostatak tribine. Na taj prostor klub ne smije pustiti više od predviđenog broja avijaca. Ako do toga dođe policija nije dužna da osigurava mec. Samim im gosti bez borbe dobivaju bodove jer nije dozvoljeno igranje bez prisustva policije. Klub organizator dobije i kaznu od policije jer nije postupio po zakonu o javnim okupljanjima i priredbama.
Klubovi su redom na zašticenom podrucju(stadion) odredili da gostujuci navijaci mogu bti u samo za njih namjenjenom prostoru. Zabranjena su sva obilježja gostujucih ekipa van tog podrucja.Zabranjeno je i organizirano navijanje bez obilježja i van prostora za gostujuce navijace. Klub zadržava pravo da odstrani sa stadiona sve one koji remete taj red.
Sve aktivnosti oko kontrole i provođenja reda na stadionu izvršavaju zaštitarske agencije. Policija je tu da pruži podršku ukoliko dođe do opiranja zaštitarima od strane gledalaca.
Policija po zakonskim ovlaštenjima je dužna da sprijeci svako remecenje javnog reda i mira svim dozvoljenim sredstvima.
Kada bi neko izbjegao svoje obaveze ili dužnosti došlo bi automatski do tužbi. Niko nije lud da bratu rođenom gleda kroz prste kada je lova u pitanju.
Dogodilo se je da je neki gledalac tužio klub jer je povrijeđen necim što je došlo iz gostujuceg djela. Sud je presudio da je krivac klub jer nije odgovajuce odvojio goste. Zato je u Rijeci kavez a drugdje velike tampon zone. Do sada su se zaštitarske agencije pravile blesave na pirotehniku ali to više nije slucaj. Klubovi u ugovore stavljaju klauzulu da one snose kazne od saveza plus globu od policije Sada trkeljaju sve, prije tekme sa svojim kerovima pregledaju stadion. I u LJ i u MB postoji video nadzor, kao i u Rijeci. Sve kršitelje policija oglobi ne zato što je nešto revnostna vec zato što od toga dobijaju place.
Ako se makar nešto od ovoga gore nije ispoštovalo onda osiguravajuca drušva nece da isplate štetu, premije drasticno skacu pa klub može samo da se slika.
Kada se ovako postave stvari, da se zna ko šta radi, onda se mogucnost ekcesa svede na najmanju mogucu mjeru.
Mnogi ce reci Janez :D ovo je Bosna. Dali je to opravdanje za ne djelovanje i prepuštanje slucaju i samovolji nekog?
Ako klub svakodnevno raste i postavlja neke nove standarde, morao bi i na ovom planu da se pokrene.
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

fcz1921
Kontakt:

uto apr 11, 2017 8:04 pm

Model1964 je napisao/la:
Danas sam od huje ovdje galmio ko azrail.
A vidim da cu po saopštenjunaše uprave morati to i dalje raditi.
Iskreno se nadao da za subotnju tekmu klub nece dati više od 675 karata. Da ce voditi racuna o klubskoj imovini i sigurnosti vlastitih navijaca.
Šta je to u našim glavama da uvjek otkrivamo toplu vodu :roll:
Na osnovu cega je uprava dala toliko karata više?
Dali treba da kao i prošli put naši navijaci ostanu napolju da da gamad uništava što smo odvajajuci od usta izgradili?
Poslije zadnjih sranja uprava ni rijec nije reklai. Cak nije ni jsano rekla da nisu platili štetu. Sve javno i transpaentno?
Dali ce se i ovaj put posuti pepelom po glavi ako se dogode sranja? Dali ce imati obraza da poziva na akcije u izgradnji Grbavice?
Ovo je za mene takav šamar naše uprave vlastitim navijacima koji nicim nismo zaslužili.

Probacu napisati kako se takve stvari rješavaju vani.
Slovenci prepisali od vecih, Rijeka prepisala od Slovenaca.
Niko nije uradio od hira vec da zaštiti sebe, svoju imovinu i konacne konzumente(gledaoce) od kojih na kraju krajeva žive.
Slovenija je imala veliki problem u susretima Olimpije i Maribora. Bilo je povrijeđenih na sve strane. Policijski konj, dosta policajca, zapljeni automobili, vagoni… Nekoliko puta zaustavljen međunarodni željeznicki saobracaj.
Da bi se jedna tekma uopšte održala moraju organizator klub i policija ispuniti određene preduslove.
Klub mora imati odgovarajucu zaštitarsku agenciju pod ugovorom. Na zašticenom podrucju(stadion) mora biti postavljen i sprovođen red koji važi na njemu i koji donosi klub sve u skladu sa zakonom o javnom redu i zakonom o zaštiti i cuvanju ljudi i objekata. Pošto je propis 5% za goste, klubovi su dužni da naprave i ograde prostor za gostujuce navijace. Prostor mora biti sa odvojenim ulazom i sanitarijama. Cijena karte je ista kao i za ostatak tribine. Na taj prostor klub ne smije pustiti više od predviđenog broja avijaca. Ako do toga dođe policija nije dužna da osigurava mec. Samim im gosti bez borbe dobivaju bodove jer nije dozvoljeno igranje bez prisustva policije. Klub organizator dobije i kaznu od policije jer nije postupio po zakonu o javnim okupljanjima i priredbama.
Klubovi su redom na zašticenom podrucju(stadion) odredili da gostujuci navijaci mogu bti u samo za njih namjenjenom prostoru. Zabranjena su sva obilježja gostujucih ekipa van tog podrucja.Zabranjeno je i organizirano navijanje bez obilježja i van prostora za gostujuce navijace. Klub zadržava pravo da odstrani sa stadiona sve one koji remete taj red.
Sve aktivnosti oko kontrole i provođenja reda na stadionu izvršavaju zaštitarske agencije. Policija je tu da pruži podršku ukoliko dođe do opiranja zaštitarima od strane gledalaca.
Policija po zakonskim ovlaštenjima je dužna da sprijeci svako remecenje javnog reda i mira svim dozvoljenim sredstvima.
Kada bi neko izbjegao svoje obaveze ili dužnosti došlo bi automatski do tužbi. Niko nije lud da bratu rođenom gleda kroz prste kada je lova u pitanju.
Dogodilo se je da je neki gledalac tužio klub jer je povrijeđen necim što je došlo iz gostujuceg djela. Sud je presudio da je krivac klub jer nije odgovajuce odvojio goste. Zato je u Rijeci kavez a drugdje velike tampon zone. Do sada su se zaštitarske agencije pravile blesave na pirotehniku ali to više nije slucaj. Klubovi u ugovore stavljaju klauzulu da one snose kazne od saveza plus globu od policije Sada trkeljaju sve, prije tekme sa svojim kerovima pregledaju stadion. I u LJ i u MB postoji video nadzor, kao i u Rijeci. Sve kršitelje policija oglobi ne zato što je nešto revnostna vec zato što od toga dobijaju place.
Ako se makar nešto od ovoga gore nije ispoštovalo onda osiguravajuca drušva nece da isplate štetu, premije drasticno skacu pa klub može samo da se slika.
Kada se ovako postave stvari, da se zna ko šta radi, onda se mogucnost ekcesa svede na najmanju mogucu mjeru.
Mnogi ce reci Janez :D ovo je Bosna. Dali je to opravdanje za ne djelovanje i prepuštanje slucaju i samovolji nekog?
Ako klub svakodnevno raste i postavlja neke nove standarde, morao bi i na ovom planu da se pokrene.
Evo ja tebe sad pitam da si im dao tih 675 karata to je 5% na lavoru bi mi dobili 1750 karata i kapak. I sta smo dobili time nista. Ovde se dalo koliko je maksimalno dozvoljeno od strane MUP-a a da nije zdenka skracena radi tampon zone dobili bi 100-200 karata vise samo.

mirsad94
Kontakt:

uto apr 11, 2017 8:05 pm

Pa jel moguce da Su ovolike ove ulozak zone , pa jbg ne trebaju Ni slati specjalce na utakmicu postaviti po dva lezeca policajca I bice dovoljno. Boze sacuvaj .

damirfile
Kontakt:

uto apr 11, 2017 8:06 pm

A sto je najgore uredno ce naplatiti "osiguranje" utakmice, uzas.
Model@ posalji to na mail upravi :ganja:

sergejevic

uto apr 11, 2017 8:06 pm

ChWilla je napisao/la:
uto apr 11, 2017 7:40 pm
slika

tampon zona totenhem - milvol. mi i horde zajebaniji od njih? ne, nego ovi znaju da je to nekoliko godina zatvora i dugogodišnja zabrana ulaska na stadion. i znaju da će ih izvjesno uhvatiti, bar ako se nešto desi na samom stadionu.
Da, bas nedavno na nekom sportskom kanalu govori komentator da imaju dezurnog sudiju na stadionu i covjek ti na licu mjesta odreze kaznu zatvora. Ne ides ni kuci po stvari, da vidis zenu i djecu, nego odmah sa stadiona u prdekanu. Pored toga dobiju jos neku kaznu, ako sam dobro shvatio, par godina zabrane odlaska na utakmice. Kada recimo taj totenhem igra ti pola sata prije utakmice ides u najblizu policijsku stanicu i tu sjedis pola sata nakon zavrsetka utakmice. Kad god igra tvoj klub tebi je duznost u stanicu. Onda vecina skonta da mu se ne isplati biti budala, mada se nadje poneki idiot, ali na kraju i on dobije svoje.
Moze se pricati o nekim carima, mentalitetu, furkama i raznim budalastinama, ali na kraju dana se svima vise isplati imati pun stadion normalne raje koja dodje, plati kartu, pogleda utakmicu i ode kuci bez problema.

black64
Kontakt:

uto apr 11, 2017 8:09 pm

Razlog je vise nego opravdan za ovakve mjere.Moramo se malo vratiti u proslost i shvatiti da iz derbija u derbi atmosfera i ponasanje gostujucih navijaca od cupanja stolica bacanja baklji na Manijake opravdava radnje.Sigurnost navijaca ispred svega.Nakupilo se puno negativne energije kod komsija od laznih obecanja,iznevjerenih ocekivanja pa do svakodnevnog gledanja kako pravimo nas stadion i kao klub se izdizemo iznad zabokrecine BH lige.Sve te frustracije ce kulminirati u onom trenutku kad rezultat bude 2:0 oni svu tu svoju negativnu energiju ce morati negdje iskalilti a kakvi jesu sredstva nece birati.Nedo Bog nesto slicno ko usirokom da se desi a to je Vedran.Bolje sprijeciti nego lijeciti a naknadna pamet i bavljenje posljedicama nam ne treba.
Zadnja izmjena: black64, dana/u uto apr 11, 2017 8:10 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Omar500
Moderator
Kontakt:

Ne znam, sto se te mreze tice, ako mora, okej, ali skinuti je obavezno poslije derbija, a o kavezu ili nekom slicnom rjesenju obavezno razmisliti u narednom periodu!
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

exbabilon
Kontakt:

uto apr 11, 2017 8:10 pm

cikazubo je napisao/la:
Za mustuluka si.

ChWilla
Kontakt:

uto apr 11, 2017 8:11 pm

i ovo između njih nisu policajci uopšte nego stewards, po naški redari. za zub oni nisu milvolovim huliganima. ali znaju šta slijedi, i što je još važnije znaju da se neće izvući ako zakuhaju na samom stadionu.
gradi željo boli te *****

fcz1921
Kontakt:

uto apr 11, 2017 8:12 pm

Omar500 je napisao/la:
Ne znam, sto se te mreze tice, ako mora, okej, ali skinuti je obavezno poslije derbija, a o kavezu ili nekom slicnom rjesenju obavezno razmisliti u narednom periodu!
Na jednom drugom forumu sam pisao o tom kavezu. A klub mora investirati u to da se ne bi desavalo bas ovo. Italijani su to najbolje uradili plesiglas visok 3m ogradis zonu za gosutujce navijace i spustis mrezu sa krova i svi mirni. Najbolje se to vidi na stadioni Genove. Ako je ko bio u Plzenu kada je Zeljo igrao mogao je vidjeti kako to sve izgleda.

Model1964

uto apr 11, 2017 8:14 pm

@fcz1921
Ista pravila za sve
i u lavoru po propisima
Poštovanje propisa je jedini nacin da se bilo šta poboljša.

Kada je neko spomenuo da pošaljem ovo gore napisamo uparvi, moram napomenuti da sam slican mail vec poslao na klubsku adresu.
Podpisan, jasno
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

GoodisonPark
Kontakt:

uto apr 11, 2017 8:16 pm

cikazubo je napisao/la:
Fino :palacgore: , kod mene 283 na svim kanalima faktički zadnji kanal.

Više od pola sjevera neće biti dostupno za našu raju :(
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

ceze
Kontakt:

uto apr 11, 2017 8:24 pm

Ne znam, imam osjećaj da se previse energije troši na sve ovo.

Imaju pravo na 700 karata, dati im prostora koliko su i sad dobijali samo bez stolica, ne znam koliko bi to tačno bilo, ali sigurno vise od 1000 ili oko 10% kapaciteta i to je to.

Ovako im se izlazi u susret, nisu života mi zaslužili zbog prošlog derbija, i ne samo da im se izlazi u susret već im se izlazi u susret na uštrb domaćih navijača. I sto je najgore od svega opet su nezahvalni, nepošteni i ne vide ništa.

Kad kažem oni ili njima mislim na navijačku skupinu. Običnih navijača Sarajeva bude na ostalim tribinama, slave, skaču, niko im ništa ne kaže, u to sam se uvjerio x puta.

AnelZ je napisao/la: 1884 sjedecih mjesta kao tampon zona od ukupno 13401 sjedecih mjesta odnosno 14%... Apsurd... Jedno slovo na sjeveru i do prvih stepenica na istoku je trebala biti tampon zona tj. 576 sjedecih mjesta iako bi i to smatrao puno.
Ti bi ovo trebao znati..

Mogu li oni navijacima Želje dati samo 5% kapaciteta na idućem derbiju, tacnije dio juga, imaju li osnova za to jer je jug fizički odvojen od ostalih tribina?

Mislim da ima stavka koja kaže da nemaju pravo na tako nesto, možda se varam.

Sent from my iPhone using Tapatalk

fcz1921
Kontakt:

Model1964 je napisao/la:
uto apr 11, 2017 8:14 pm
@fcz1921
Ista pravila za sve
i u lavoru po propisima
Poštovanje propisa je jedini nacin da se bilo šta poboljša.

Kada je neko spomenuo da pošaljem ovo gore napisamo uparvi, moram napomenuti da sam slican mail vec poslao na klubsku adresu.
Podpisan, jasno
PItao bi ja tebe kad bi bilo po pravilima i kad imas samo toliko karti a ne mozes ni na jednu drugu tribinu uci. Nije ovo obicna utakmica pa da ostrimo tuki i jedni i drugi sa pravilima.
Ja sam napisao ima nacina da se izbjegnu ove tampon zone i sve ostalo. Neka klub investira u ogradu koja je dozvoljena i ogradi ova dva sektora kako treba pa kada dodje derbi sve ce da bude OK.

I da zadnji derbi su nam smanjili jug neka se nastavi tim tempom ostat ce nam samo jedan sektor za ubuduce.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Omar500 je napisao/la:
uto apr 11, 2017 7:54 pm
Fakat se nadam da nece stavljati mrezu ispred istocne tribine...
E ovo je i meni zapalo za oko.Onako lijepu tribinu unistavati nekakvim ogradama i raznim ku.rcima.... :zid: Ovo ne treba ispostovati ili skidati odmah polsije tekme,ali se onda postavlja pitanje finansijskog aspekta!? :roll:
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

fcz1921
Kontakt:

uto apr 11, 2017 8:26 pm

ceze je napisao/la:
Ne znam, imam osjećaj da se previse energije troši na sve ovo.

Imaju pravo na 700 karata, dati im prostora koliko su i sad dobijali samo bez stolica, ne znam koliko bi to tačno bilo, ali sigurno vise od 1000 ili oko 10% kapaciteta i to je to.

Ovako im se izlazi u susret, nisu života mi zaslužili zbog prošlog derbija, i ne samo da im se izlazi u susret već im se izlazi u susret na uštrb domaćih navijača. I sto je najgore od svega opet su nezahvalni, nepošteni i ne vide ništa.

Kad kažem oni ili njima mislim na navijačku skupinu. Običnih navijača Sarajeva bude na ostalim tribinama, slave, skaču, niko im ništa ne kaže, u to sam se uvjerio x puta.

AnelZ je napisao/la: 1884 sjedecih mjesta kao tampon zona od ukupno 13401 sjedecih mjesta odnosno 14%... Apsurd... Jedno slovo na sjeveru i do prvih stepenica na istoku je trebala biti tampon zona tj. 576 sjedecih mjesta iako bi i to smatrao puno.
Ti bi ovo trebao znati..

Mogu li oni navijacima Želje dati samo 5% kapaciteta na idućem derbiju, tacnije dio juga, imaju li osnova za to jer je jug fizički odvojen od ostalih tribina?

Mislim da ima stavka koja kaže da nemaju pravo na tako nesto, možda se varam.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Mogu dati 5% samo tribine bez problema. Ali ima i jedna stavka u tom clanu koja kaze ako je tribina fizicki odvojena da mogu prodavati puni kapacitet te tribine i to ti je sve do kluba kod kojeg ides dali zeli da proda sva mjesta ili samo 5%

sajo10
Kontakt:

uto apr 11, 2017 8:28 pm

Joj sto bi bas volio da im navijaci bojkotuju mec! Ali nece jer lahko je biti tastatura huligan! :D hahaha

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gosta.

Prijava