Prezadovoljan sam do sada postignutim rezultatima. Da ovako ostane ne bi imao nista protiv, ali gledajuči konkurente(SA i ZRI) realno bolji smo, ali ...
Ekipa je izvrsno fizički spremljena, to ponavljam po ko zna koji put, ali moram. Stvarno sam oduševljen načinom na koji je Slavko spremio ekipu i malo po malo ispunjava se ono što je on zacrtao i rekao čak i brže
Ekipa je i psihološki jako stabilna. Evo zadnje 4 utakmice odnosno utakmice u ovom dijelu, kada zabijemo gol svjesno se povučemo i tako dobro zacementiramo odbranu da protivniku nedozvoljavamo da napravi niti jednu ozbiljnu šansu. Eh upravo to je pokazatelj čvrstoče ekipe. Ovakvu identičnu igru je gradio i Amar( ne bih sada da uporedujem njih dvojicu i govorim ko je bolji itd itd).
Ekipa nije dovoljno uigrana. Za razliku od fizičke spreme, da se zakljuciti u pojedinim situacijama, da i dalje fali dodatna doza uigranosti. Pogotovo kada imamo otvoren prostor za kreiranje kontranapada. Ovo je i bilo nagovješteno od strane Petrovica da ce naviše biti opredjeljen na jakoj odbrani i fizičkoj spremi, a da će tokom prvenstva ekipu taktički nadograđivati.
što se tiče utakmice protiv Radnika možemo biti itekako zadovoljni odnosno prezadovoljni. Za cijelih 90 min ekipa koja je u vrhu bh fudbala nije opasno zaprijetila, onda nam to sve govori. Svi igrači su odigrali za prolaznu ovjenu.
Kjosevski- siguran, pravovremen, ali realno nije imao nekog posla
Kerla- najbolja utakmica do sada. Kada je došao kući izvadio iz džepa ključeve, mobitel i Obradovića
Bogičevi- dobro odigra, mada je Kerla bolji bio. Odličan u duel i skok igri, kao i iznošenju lopti. Ali je spor.
Stevanović-odličan
Stojanović- nako,Borben je i dobar defanzivno, ali ofanzivno je spor i bezopasan
Stanić- odličan, agresiavn, borben,. odličan
Miro- prolazna ocjena, ali je ovo ako uzmemo porediti sa ostalim utakmicama sigurno najlošija
Zakarić- najbolja utakmica uz Zebu igrač utakmice
Zeba-po meni igrač utakmice. Majstor, doktor,
Marković- odlično, čovjek od zadatka, rijetko kad kiksa, a i kad to uradi nije opasno. Pravi pametne prekršaje. Igrač kojeg bi svaki klub poželio. Odlično
Uglješa- dobro odigrano, ali Bgm Blagojević je trenutno nezamjenjiv na onoj poziciji.
Lendrić- da nije zabio go možda nebi dobio prolaznu ocjenu. Ovako je ispunio ono što se od njega traži.
Hasanović-odlično, agresivno u kost. Ali može igrati samo umjesto Markovića. Takva dva igrača u ekipi je previše. Samo za jednog ima mjesta
Bekrić-prošli put sam ga hvalio, jer je ljudina i dobar je igrač. Ali isto za njega važi kao i za Ugljesu i Hasanovića. Realno pored Zebe ne može igrati. Kvalitet je evidentatn. Ući u 70 ili 80 min, zamjeniti ga kada nije njegov dan i to je to. A očekivati u startnoj postavi je Bgm teško. Vidljivo je to svima.
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.