Zaista, nisam mogao ni sanjati da nas ocekuje ovakav scenarij, kada sve imamo u svojim rukama i kada iskljucivo od nas samih ovisi sve, a mislim da, kao sto je nedavno napisano na paroli, samo skupa mozemo do titule i kupa.
Nije vise vazno da li igra Jovan ili Ugljesa, da li je na terenu Stanic ili Stojanovic, da li ce Dino Hasanovic dostojno zamijeniti Markovica te da li ce se Stevo naci u sansi kao sto to Ivan radi. To je nasa prednost i to je ono sto smo godinama unazad prizivali. Sirina igrackog kadra i prevagu onoga koji udje sa klupe, a ne puki i beskorisni ulazak gdje odmah strahujes od eventualne izmjene i sebi cupas kosu sto prvotimac nije mogao izdrzati do kraja. Sarajevo to nema dok Zrinjski itekako ima, iako kod njih nesto ne stima. Vjerujem da je u pitanju atmosfera u klubu i atmosfera medju igracima koja od odlicne ekipe moze istu ciniti amaterskom, sto mi na kraju krajeva i najbolje znamo. Uostalom, sto Osim birvaktile rece, nadam se da ce ih takvo raspolozenje malo duze drzati.
Jucerasnji rezultati su nerealni i poklopili su se tako da ih ni mi sami ne bi bolje izdiktirali, i nakon sto je spiker javio da gamad i Madjari gube u Tuzli odnosno Mostaru, mi smo ostatak utakmice odgledali sa enormnom dozom pritiska gdje je minut trajao citavu vjecnost. Ne zelim ni da zamisljam kakav je pritisak bio na igracima, ali tu su pokazali svu psihicku stabilnost koju im je Petrovic ocigledno usadio te su isti podnijeli vise nego odlicno, a na kraju brzom kontrom i ovjerili pobjedu. Ne moras ti njih puno pratiti, iz njihovog ponasanja na terenu i van terena, iz izvjestaja, iz samih utakmica ti jasno vidis koheziju i kompaktnost medju njima. Atmosfera koja vlada je takodjer rezultat Petrovica, jer smo mi bili u rasulu po njegovom dolasku i na tome mu takodjer treba odati priznanje.
Nevjerovatno mi je da smo postali ekipa kojoj se ljudi satrase da osutaju na gol, a ne da ga daju. To nije rezultat odbrane, ali i ponajmanje Vedrana koji je u ovih par utakmica mrtav-hladan mogao uzeti loptu i zonglirati sa strane kako se ne bi ohladio. Sve to je rezultat i rukopis Slavke koji je naucio citavu ekipu da se brani kada treba. Ne znam da li ste primijetili, sto prije nije bio slucaj, pritisak koji se pravi na golmana i odbranu Radnika od kojih i pocinje kreacija napada. U par navrata golman nije imao kome dodati loptu jer su bukvalno svim njihovim igracima kojima je lopta trebala biti predana, za ledjima bili nasi igraci. Rezultat toga su izbijene lopte u aut, nabijene lopte, sirenje ruku gomana u nedostatku rjesenja, etc. To je ona prva faza odbrane, napad. Da ne govorimo o veznom redu koji je i jucer, bez standardnog igraca, malo je reci odlicno izgledalo.
Narocito, inace, indolentni Ugljesa koji je ponovo pokazao kakva je igracina i kakav samo kvalitet ima kada hoce. Nadam se da ce i njega to raspolozenje duze drzati, ako nista, bar dok je u mom Zelji. Sem toga, njegove duge lopte je uzitak gledati, nevjerovatne su.. Kao da mu je nisan pred ocima kada salje dugu loptu.
Dino Hasanovic je jucer, a nadam se i u buduce, pokazao da je bukvalno kao zvijer koja je pustena sa lanca i koja je po ulasku bukvalno odmorio Bogicevica i Kerlu jer nije niti u jednoj situaciji dopustio da prodju bilo igrac bilo lopta. Zujalica prava i pozitivno me iznenadio. Opravdao je i oduzio se Petrovicu na rjecima hvale na press konferenciji.
Zajko Zeba.. Dovoljno je samo reci i nakloniti se. Usi mi iskrvare dok ga slusam za vrijeme intervjua jer se bori da sastavi recenicu, nije nacitan i elokventan kao Jadranko, niti plaho obrazovan ali njegova inteligencija debelo premasuje prosjecnu. Spoj njegove inteligencije i zara sa kojim igra, a bas sam prije par dana pisao o njegovoj nalozenosti koju nikada prije nisam vidio, daju za rezultat fenomalne partije iz kola u kolo. Helem nejse, kada rekoh inteligencija. Niko, ama bas niko u ligi ne bi pustio loptu na onaj nacin iz kojeg je kao rezultat i zabijen prvi gol. Ja bih ga, zivota mi, njemu pripisao zbog onog poteza.
Goran Zakaric definitivno igra pod pritiskom, i nakon fantasticnog gola i to slabijom nogom, u par navrata je pokazao svu raskos kvaliteta koji ima. Vjerujem da ce i on, nakon ovog gola, dobiti na samopouzdanju i pruzati sve bolje partije. Slalom koji je napravio sam govori koliko umije, ne treba pametnu insanu nista vise..
Miroslav Stevanovic.. A sta vise reci o njemu? Majstore, hvala ti sto sam te imao cast gledati ! Klupirase te zbog dvije pripremne utakmice, a ti tamo gdje je najvaznije i tamo gdje se broji pokazujes koliko si dominantan. Ma, posaljite ga na tribine !

Ivan Lendric - U jednoj situaciji me razocarao i ono nekad ranije nije bio slucaj da se ne nalazi u avliji nakon sto je Miroslav stigao loptu po desnoj strani, a mogao je stici. To mu zamjeram jer je borba i trka ono sto ga je krasilo i kada je sve sto mu se pruzilo promasivao. Takodjer, nemojte mu pripisivati nesto sto se nije desilo. Mnogi spomenuse situaciju kada je Zeba povukao loptu i sutirao sa dvadesetak metara. Ko biva, Ivan nije trcao. Ivan je za to vrijeme odvukao dva igraca, a zatim i na vakat krenuo u prostor. Dobro pregledajte tu situaciju i bice vam jasno sta je radio. Da je krenuo ranije, nasao bi se u ofsajdu..
Opet postigao gol i fantasticno se snasao, to je meni dovoljno taman da se nije vidio kompletnu utakmicu, a nije. Cetrnaest golova od Zeljinih dvadeset i sedam, a uz to je i tri namjestio. Nevjerovatan podatak koji dovoljno govori o njemu i koliko je zapravo znacajan..
Bekovi odlicni, iako bih volio da nesto cesce u fazi napada urade nesto korisnije. Najbolji primjer je Srdjan Stanic koji je odigrao maestralno ono sto je odigrao, a na kraju sve to krunisao predivnom asistencijom i ovjerom pobjede.
Stoperskom paru se kapa moze skinuti.. Jadranko igra bolje nego ikad i uzitak ga je gledati, a Kerla demonstrirao nadmoc nad Obradovicem dvije utakmice zaredom. Mislim da se Marku nikada nije desilo da ga neko bukvalno raznese u svakom duelu. Upravo to je razlog zbog kojeg sam i ja prizivao Kerlu.. Rijetko tko moze cuvati Obradovica, a Kerla je u dvije utakmice zaredom istog bukvalno devastirao u bezbroj situacija. U revans utakmici kupa, koliko je nemocan bio, presao na Jadranka. Kad ista scena, i Jadranko neprelazan. :kafa.
Uglavnom.. BICES OPET SAMPION !
Cestitam Miroslave ! Bez mrlje, sasvim zasluzeno !