Valja nam ubiti vrijeme do prvog kola LzP
Bice recikliranja raznih tema.
Istok 10 KM (15 za evropu)
Sjever 8 KM (12 KM za evropu)
Jug 5 KM (8 KM za evropu)
Nema sta, sve je istina. Sabrina cuda radi.
Malo ce ko sa Juga preci na druge tribine. Kada su vremenske nepogode (kisa, snijeg) posjeta se prepolovi, a ne bi morala pored 6000 natkrivenih mjesta. Morat ce se studiozno pristupiti vec postojecem problemu. Novi istok ce popraviti posjetu, ali ne znacajno. Platezna moc potencijalnih konzumenata je skromna. Naravno, prvih par tekmi ce biti ekstra. Kasnije, sa ovim cijenama tesko. Jug ce biti parametar.GoodisonPark je napisao/la:Sve preko 8 KM je previše za nenatkriveni Istok. Još dosta raje ide na Jug jer je tamo opet najjeftinija ulaznica, slabo ko bi prešao sa sadašnjih na novu tribinu ako recimo karta bude 10 ili 12 KM..
Da budem precizan, svi mi ćemo otici i pogledati bar jednu utakmicu sa Istoka ali ovo što pišem je vezano za publiku koja bi konstantno dolazila..
Briga me za dimenzije, trener ce ih odredjivati po potrebama i mogucnostima. U domacoj ligi max, u Evropi min, ipak se treba natrcavati sa budalama u evropskim utakmicama koje jedu malu djecu za dorucak.
Kakvih ba 130 KM ?? Pa ako je Jug 35 KM, Sjever 60 KM kako ce Istok biti duplo (cak i vise) skuplji od natkrivenog sjevera ?salle86 je napisao/la: ↑ned mar 19, 2017 7:11 pmLiga 12 = 11 domaćihigla je napisao/la: ↑ned mar 19, 2017 5:12 pmMa bit će teško napraviti neku cijenu za istok, a da nema nezadovoljnih. Ljudi su platili za desetogodišnju 1000 KM, znači 100 KM godina, neće godišnja ispod toga ići sto posto. Isto tako, moraju odrediti cijenu koja će biti dovoljno isplativa kupcima godišnje ulaznice za istok, a da cijena po jednoj utakmici ne bude prevelika.
Mislim da će 10-12 KM biti istok za utakmicu, dok će za evropske biti 15-20 KM. (vođeni trenutnom politikom određivanja cijena ulaznica.) Neće se sigurno to odrediti "onako, od oka", već je to malo zahtjevniji posao nego što se misli, bitni su i interesi kluba, ali i navijača, kako nam tribina ne bi bila prazna, tako da se mora naći balans između toga.![]()
LZP = 5 domaćih
Kup = 3 domaće
Europa = 1 domaća
Ovo je minimum minimuma, 20 utakmica kući
Na 10 godina, 200 utakmica
Po tome ove desetogodišnje dođu 5 KM po meču
Pojedinačne 10 nek budu
Sezonska 130+20 članska =150
ma za njega je Maksimovic iz Mladosti Maradona, iskrenoLeon_Professional je napisao/la: ↑ned mar 19, 2017 8:25 pmMa coPe je strasno neugodan igrac. Treba sta izmajmunisati ako mogne, ne treba pretjerivati, ali pokusati razne nacine.
Samo nesto se cesto povredjuje.
I sad je rovit bio, i opet se povrijedi. JA kad sam vidio kad protiv pitara probi Balica i ovaj dobi crveni, dalje mi ne treba![]()
Baš tako studiozno se mora analizirati i donijeti odluka. Moraju se uzeti u obzir apsolutno svi paramteri.avlami97 je napisao/la: ↑ned mar 19, 2017 8:00 pmMalo ce ko sa Juga preci na druge tribine. Kada su vremenske nepogode (kisa, snijeg) posjeta se prepolovi, a ne bi morala pored 6000 natkrivenih mjesta. Morat ce se studiozno pristupiti vec postojecem problemu. Novi istok ce popraviti posjetu, ali ne znacajno. Platezna moc potencijalnih konzumenata je skromna. Naravno, prvih par tekmi ce biti ekstra. Kasnije, sa ovim cijenama tesko. Jug ce biti parametar.GoodisonPark je napisao/la:Sve preko 8 KM je previše za nenatkriveni Istok. Još dosta raje ide na Jug jer je tamo opet najjeftinija ulaznica, slabo ko bi prešao sa sadašnjih na novu tribinu ako recimo karta bude 10 ili 12 KM..
Da budem precizan, svi mi ćemo otici i pogledati bar jednu utakmicu sa Istoka ali ovo što pišem je vezano za publiku koja bi konstantno dolazila..
Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk