sub mar 18, 2017 7:25 pm
Odigrati protiv Radnika dvije utakmice i ne dozvoliti protivniku da u ti u te dvije utakmice napravi i jednu sansu (osim ona dva slobodnjaka u prvoj) je veliko. Jos ti Krupa i Metalege ne pridju golu to je zaista ohrabrujuce. Danas ocekivano teza i manje lijepa utakmica, ali i u takvoj igri bilo je dosta zapazenih pojedinaca. Po meni Markovic je odigrao jako dobro, a da je Stana igrao od pocetka vjerovatno bi bio igrac utakmice. Drago mi je da se i Kerla polako vraca (bio sam dosta kritican prema njemu prije par kola). Moram i ovo napisati da mi je u nastavku sezone Sinisa uz Miru najstandardniji igrac Zelje.
Bio sam u bivsoj Yugi na sve i jednom stadionu i ljepseg stadiona, a sa vise duse, od nase Doline Cupova, nema sigurno. Jos jednom veliko hvala Misketu i svima u upravi sto su nam omogucili da bas mi napravimo stadion bez ikakvog velikog investitira. Hocemo da napravimo i jug samo dobro osmislite kako da svaki Zeljovac ucestvuje u tome.
I za kraj volio bi da mi neko pametniji od mene objasni cemu onih par baklji i petarda. Je li "pocinioci" misle da su time napravili bolju atmosferu. Glupo, da ne moze biti gluplje.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.
Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.