sri mar 15, 2017 8:15 pm
Stvarno dobra partija i prolaz dalje. Čestitke igračima i stručnom štabu.
Dobra stvar je što je Lendrić odmorio i što nije bilo potrebe da ulazi. Neka odmori malo, ohladi glavu, prevelika fama se digla oko njega u zadnjem periodu, a uz to i niz od četiri teške utakmice.
Nazad je to izgledalo jako sigurno, Kerla iz utakmice u utakmicu sigurniji i bolji, on i Bogičević izgledaju kao dobar tandem, bez obzira na kvalitet Boccaccinija, ja ih ne bih dirao. Bar za sad. Ne samo njih dvojica i bekovi, svi su odigrali dobro prema nazad.
Prema naprijed također dobro, stvarale su se šanse, mogla je pobjeda biti i ubjedljvija. Jako fino kombinuju do tog posljednjeg pasa i završnice. Nema im se šta prigovoriti za taj segment igre, ni sad ni u prošloj utakmici.
Imam osjećaj da bi ova ekipa, kad bi poradili na kontrama i polukontrama, svakoga mogla dobiti ko izađe iz krila golmana. Veliki broj kontri i polukontri su loše istrčali i odigrali. Danas su u sigurno 3-4 situacije imali priliku da lagano zabiju gol, protiv Kaknja također.
Fino to krene, lopta u prostor, dovoljan broj igrača istrči, ali onda nešto iskomplikuju, ne znaju ni oni šta i kako hoće.
Svi su igrači bili na visokom nivou, ne bih nikoga posebno izdvojio, samo par opažanja napisao.
Blagojević je igrač koji ima nevjerovatne oscilacije u 10 minuta, a kamoli u 2-3 različite utakmice. Danas je generalno jako dobar bio.
Radinović meni izgleda malo bolje nego prije dolaska Petrovića. Više trči, izlazi na igrače, isprati ih do kraja, nije više igrač koji je koristan samo sa loptom u nogama. Može to bolje ali napredak je vidljiv.
Stanić iznenađujuće dobar. Ova današanja partija me podsjetila da on fakat zna, što je pokazao prije povrede kad je bio vjerovatno najbolji igrač u ekipi.
E sad, jesam li ja jedini kojem Musina predstava nije bila nešto specijalno?
Odigrao je korektno, trčao je, imao je jako dobar voljni momenat, pogotovo kad su u obzir uzme da mu je to potpuno neprirodna pozicija, najgora moguća na kojoj je mogao zaigrati, ali da je pružio neku partiju zbog koje bi bio igrač utakmice ili jedan od igrača utakmice, po meni, nije. Ne može mu se ništa prigovoriti, ali po meni nije odigrao bolje od, recimo, Stevanovića.