uto mar 14, 2017 8:34 am
Jedna stvar se nameće kao važna zadnjih mjeseci, pisanje po društvenim mrežama i forumima. Nekad postane jako važno šta neko napiše i kako neko napiše nešto na forumu (ne samo ovom nego na svim) i to se uzima kao jako relevantno i mnogo ljudi kreira svoj stav prema pisanju pojedinaca. Dobro, mogu razumjeti kada se uzme nešto što je istina i što jeste tako ali kada se općenito pisanje forumaša uzima kao nešto relevantno, e to mi je malo neozbiljno. Navodim primjer, ja nešto napišem i ovi što misle da sam Adis (a nisam, 100 puta napisao i objasnio) shvate to kao istinu i kao insajdersku informaciju. A nekad je to daleko od toga, možda nije ni istina, možda je konstruisana priča koju sam ja konstruisao ili koju su meni plasirali kao takvu. Nekad može biti i istina, insajderska informacija. Ali ko to može znati, samo ja i niko više. Jer se krijem iz nika vrbanjusa i 99 % ljudi me ne zna i može samo vjerovati ili ne vjerovati šta ja napišem. Ali ne može znati šta je prava istina. Sebe sam uzeo za primjer da ne budem pogrešno shvaćen, tako je sa svima nama na ovom forumu i tako je sa svim ostalim na drugim forumima. Možemo misliti da je nešto istina ili nije ali ne možemo znati.
Hoću da kažem da mišljenje nekog forumaša nije relevantno da bi neko to uzimao za ozbiljno. Dakle, da li neko misli da Slavko malo rotira ili dovoljno rotira ne smije biti relevantno za Slavkin rad ili da li neko kaže da može donijeti 2 mil u klub jer je to pičkin dim i da može bolje od ovih štrebera ne smije niti treba uticati na rad bilo koga u upravi kluba. Mogu pojedinci pisati da bi bolje oni igrače doveli ali to je samo pisanje i glupiranje. Niko od nas nikad nije nekog igrača doveo u neki klub da bi bili relevantni u bilo čemu.
Hoću da kažem, iako su forumi i društvene mreže prilično jak medij, naše pisanje ne smije da utiče na bilo šta, pa ko god čitao i kako god mu to padalo što mi pišemo.
Evo sad je mogu 7 dana pljuvati po svemu pa 7 dana hvaliti sve. Je li to treba da utiče na nešto? Naravno da NE, ko je ba vrbanjusa na nekom forumu? Samo nik i ništa više.
21 10 4
Petrović Slavko