tu i tamo je napisao/la: ↑pet mar 10, 2017 10:03 pm
Nisam citao forum ovih dana zbog silne negative i kritika nakon Mladosti,
Mi ljudi nismo realni u nasem odnosu i ocekivanjima prema igracima, a samim tim i trenera sto na kraju vodi i do ljudi u upravi.
Necu reci da nismo bolji od ostalih, jesmo!
Ali razlika izmedju nas i posljednjeg Olimpika je manja nego u mnogim europskim ligama izmedju prve tri-cetiri ekipe. I tu se nalazimo svi, i mi i kone i zrinje ali i Olimpic, Celik, Vitez itd.
Prebaci 20 igraca Olimpica u nase dresove i uz uslove kakve imaju kod nas i podrsku navijaca borili bi se za europu.
Jos uzmite u obzir da sve manje ekipe daju maksimum protiv nas sto je logicno i treba da bude tako, onda je dovoljno da mi odigramo na 80%mogucnosti i da napravimo sebi problem i prostor za kiks, a toga smo se nagledali.
Opet kazem, mislim da smo bolji od svih trenutno, ali nasa snaga treba tek da se dokaze organizacijom i konstantnoscu... Za pocetak da rijesimo problem koji smo imali sa manjim ekipama, a onda da se prestanemo "pojacavati" iz PLBiH osim ako su najbolji na svojim pozicijama i da prestanemo vracati bivse igrace koji postavljaju svoje uslove , onda da se obracunamo sa direktnim konkurentima...
Ide sve svojim tokom, puno posla se vec odradilo i puno posla je jos pred nama.
Ali koliko sitne duse moras biti da sve to opstruiras zbog loseg poluvremena ili zbog vaterpolo utakmice u bijeljini.
Valjda neki misle da to sve treba stvoriti odmah jer smo skupili dobru ekipu(a na ljeto nam iz svake linije po najbolji igrac ide i ne postoji zamjena za njih u Bosni)
Ovo sto mi sada radimo sa ekipom i Zrinjski radi vec 3godine i imaju respektabilnu momcad. Mi smo imali srece sto neki igraci kojima je karijera pocela ici nizbrdo pa kod nas se vratili u formu i uz jos par dobrih igraca smo se ekspresno vratili kao klub u top formu i sada ocekujemo dominaciju.
Ljudi molim vas ne letite pred rudu, samo opstruirate napredak kluba, uredu je kritika ali ne "na prvu"... Poslusajte sta kazu iskususniji u svom poslu, dovoljan uvid ima Slavko, i dovoljna je njegova kritika trenutno.
Svi ce kiksati, tu su jos medjusobni dueli ima jos puno da se igra i imamo mi jos puno da pokazemo.
Ide liga6 tu ce biti svega, derbi svako kolo, bice i kriza i slavlja, pobjedice onaj ko bude najhladnije glave prolazio i kroz krize i kroz slavlja
a mi se nismo za sad pokazali da smo hladne glave, bar mi navijaci.