pet mar 03, 2017 8:16 am
Vrijeme je da se lagano zagrijemo i počnemo pripremati za sutrašnju utakmicu. Više bih volio da sam napisao današnju ali tako je kako je, strpićemo se još jedan dan.
Mnogo parola, izreka i lijepih misli je svih ovih godina izašlo iz pera navijača Želje a odnosi se na ljubav prema klubu. Velike i lijepe priče pisali su svi, od rudara, željezničkih radnika do doktora i naučnika. Kod svih nas je poenta jedna. Mi smo Željini, Željo je naš! U toj paroli leži cijela istina našeg kluba. Nije floskula, nije krilatica sa nekog reklamnog panoa. To je aksiom. Bez izuzetaka svi mi to tako osjećamo u dubini duše. Mnogo puta sam pisao u Želji i svaki put kad dobijem inspiraciju (kao sada npr) osjećam isto, kao da otkrivam nešto novo, lijepo, čarobno. Svaki put mnogo toga više želim reći nego što napišem i svaki put shvatim da je moj svijet kompletan podređen Željezničaru. Kada ujutro ustanem prvo što pročitam je ovaj forum i svoje viber grupe gdje se piše samo o Želji. Uveče kada krenem da spavam zadnje što na telefonu ugasim je opet ovaj forum i viber grupe u kojima se priča samo o Želji. I onda shvatiš da si nepopravljivo "bolestan" i da te svaki neuspjeh boli kao tvoj lični a svaki uspjeh kluba kao da je tvoj lični uspjeh. Bez obzira ko su ljudi što rade u klubu, ko su igrači koji igraju na terenu, ko je trener na klupi. Shvatiš da svaki put brojiš dane do utakmice, brojiš sate i minute i jedva čekaš da počne. Jedva čekaš Grbavicu, izlazak igrača, gol. Ponovo shvatiš i bez pomoći doktora da si "lud", "bolestan" i da je za to "kriv" Željo. Onda zahvališ Bogu da je to tako, što si vezan za vrhunsku priču i što si imao nekog pametnog da te uputi na pravi put. Bez obzira ko stoji pored tebe na tribini, bez obzira koliko košta karta, bez obzira kojeg kvaliteta su dresovi i šalovi, bez obzira na sve.
Bez obzira na sve Mi smo Željini, Željo je naš.
I na kraju, zna se. SVI NA GRBAVICU po nova 3 boda...
21 10 4
Petrović Slavko