https://www.kli.x.ba/biznis/novi-trendo ... /170211046
Odlican clanak uglednog "the guardiana",
Uglavnom svodi se na to kako svjetske gigantske kompanije sve vise ulazu u aktivno ucesce u poboljsanje drustva, i to im je sve vise glavni marketing i nacin pridobijanja kupaca i korisnika... Za razliku od do sada bljestavih i sex-fazon reklama...
U smislu, ako ti znas da jedan proizvodjac/kompanija ulaze u drustvo ti ces uvijek kupiti taj proizvod/uslugu jer imas osjecaj da tako i sam pomazes drustvu, mada nikad sam nebi odvojio novac za drustvene potrebe.
I to je sad zvijezda vodilja svim ozbiljnim kompanijama.
Razlog sto to ovdje pisem je to sto sam upravo ovo vidio kroz naseg Zelju i sve sto se desava u posljednje vrijme od kad je uprava pocela sa gradnjom stadiona.
Sadasnja uprava je uspjela pridobiti povjerenje svih nas, poslovnih partnera i uspjela kanalisati ovaj pozitivni momenat tako da se mnoge kompanije, a bogami i strukture vlasti pokusavaju ukljuciti u promociju sebe kroz aktivizam odnosno, kupovanje ulaznica i raznih donacija.
Ovo nebi bilo moguce da u upravi sjede sarlatani, jer svako ko bi poslovao sa njima dobio bi kontra efekat, i negativni publicitet.
Ovako kompanije, pojedinci i politicari bukvalno stoje u redu da se pridruze pozitivnoj prici i da mogu reci da su dio nje, a na kraju krajeva i da kazu da su dio nas.... Zavisi od pojedinca.
Naravno, trenutno je to jos uvijek sve sitno na lokalnom nivou, ali raste, vidljivo napreduje... Mislim da je potencijal Zelje ogroman sto se tice ovoga...
Iz ugla kompanija Zeljo nije klub politickih i vladajucih krugova pa da imaju osjecaj da pare daju politicarima.
Niti je Zeljo privatni klub pa da imaju osjecaj da pare daju jednoj osobi.
Vec Zeljo predstavlja bas ono sto kompanijama treba, Zeljo predstavlja raju, bas onu raju kojoj ce ta firma prodavati robu i usluge, i zbog toga mislim da imamo potencijal da iskoristimo ovaj novi trend i budemo taj pozitivni talas, kojeg ce svi htjeti biti dio barem na kratko. Uz obostranu korist.
Naravno ovo je pocetak, cekamo da ozbiljnost uprave prepoznaju strane firme sa interesima u BiH pa da se i oni ukljuce...