Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

pile87
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet feb 10, 2017 8:22 pm

slika
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

avlami97
Kontakt:

pet feb 10, 2017 8:24 pm

Omar500 je napisao/la:
pet feb 10, 2017 7:49 pm
slika

Najbitnija promjena u odnosu na ovu ilustraciju je smanjen broj ulaza, sa prvobitnih osam sada bi trebalo biti sest. Dodana su dva prizemna ulaza. Ovu boju stolica i natpis necu komentarisati, neko spuco lsd kad je ovo radio :D ; to ce svakako biti prekopirano kao na sjeveru

Sjever-istok-jug sa ovim krovom bi bio jedno dvije dimenzije vise nego sto je ovdje ilustrovano, ali do toga jos ima. Drzim fige da se na kraju za ovo odlucimo, iako je financijski skuplja investicija.

slika
Omare, moramo se vratiti u realnost. Ova druga fotka je iluzija, ne samo za Želju, nego i za Državu. Svi bi mi voljeli taj drugi stadion, ali on košta 30 milki :D

Mnogi svršavali na ideju, da nam je Stadion bar kao Sjever, a sada nam ne valja ovo. Korak po korak ili bolje ona kamen po kamen palača :pivo: Bitno je da je naše, a to u ovoj državi niko nema. U stvari imaju neki, plaćaju koncesiju ili podstanarstvo po gradskim stadionima. :11:
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

sajo10
Kontakt:

pet feb 10, 2017 8:31 pm

Kako je lijepo vidjeti i cuti ove podrske ostale ekipe kada neko uradi nesto dobro, mogu misliti pogotovo ovim mladijm igracima to godi pravo. Neznam, mozda nas varaju ovi sa 1921 ali se meni cini da odavno nismo imali bolji duh ekipe. Vidim i na nekim snimcima te Zeba prilazi Musi i sanjim se zayebava, Lendric je tu.. Lijepo, lijepo! To je nas Zeljo! :zeljeznicar1:

Pinkii
Kontakt:

pet feb 10, 2017 8:39 pm

Pekic i Musa su najbolji prijatelji.
SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

Omar500
Moderator
Kontakt:

pet feb 10, 2017 8:46 pm

Ma da se razumijemo ja sam prezadovoljan sa svim do sada uradjenim na Grbavici, u godinu dana je uprava sa velikom pomoci navijaca uradila nevjerovatne stvari koje nisam mogao ni sanjati. Moci cu prisustvovati euro utakmicama na Grbavici i to je neprocjenjivo. Zapadna tribina se preporodila, sjever opet uslovna tribina, na istoku se uzurbano radi. Volio bih modernije rjesenje za krov, bez nosecih stubova, a ako ne bude moglo, necu ja to puno zamjeriti, samo bi bilo steta jer ne vjerujem da bi bila prevelika razlika u cijeni. Da se razumijemo, ne bi bila jeftina ni montaza ovog trenutnog krova sa sjevera na kompletan istok.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

IvanOsim
Kontakt:

pet feb 10, 2017 8:49 pm

Ajzea je napisao/la:
pet feb 10, 2017 3:53 pm
IvanOsim je napisao/la:
pet feb 10, 2017 3:22 pm
Ne znam.
Nekako sve je podredjeno instant uspjehu, a to je u sportu veoma tesko jer lopta je okrugla, nema vizije unaprijed, opet na kraju godine promjene..
Umjesto svih ovih igraca sto smo doveli, da smo doveli samo dva, ali fino Vukotica iz Krupe, njima das 150 milja KM, i jos jednog krilnog, al da su zalog na duze staze, da se nesto gradi, jer se zna da veliki uspjesi u sportu prolaze kroz cikluse, najcesce olimpijske 4 god, a sve od jednom tesko, ne znam.
Imao si od decembra fore da na vrijeme dovedes dva mlada, das malo para, potpises duge ugovore, Vukotica da smo platili i potpisali na 5 godina, vrlo lako ces ga prodati..

Jesmo jaci, al se ekipa ne slaze kako sam mislio, ocekivao sam od Slavka nesto drugacije, medjutim on sve bazira na disciplini, i to je dobro, al eto selekcija igraca, ne znam.

Sav se najezim kad vidim istok.
Ko ti moze garantovati da ces dominirati sa Vukoticem u odbrani ako platis 150.000KM za njega? Nama je to ogromna cifra i jedan takav promasaj bi nas, malo je reci, skupo kostao. Jos ce dosta Miljacke proteci dok neki klub u BiH ne krene sa placanjem obestecenja za igrace, sto na kraju krajeva ne podrazumijeva uspjeh. Igrac se plati po 70 miliona eura pa se promasi. Niko meni ne garantuje da cu osvojiti pehar ako dovedem Vukotica i Obradovica za 300.000KM, a u slucaju promasaja, duzi vremenski period bi nam bio potreban da se dozovemo od takvog samara.
Sarajevo je platilo za Lelica, Zrinjski za Kobiljara, Radnik za Pecu i Serbecica... moje je misljenje da ako hoces igraca u formi i pritom mladog moras platiti, a siguran sam da tih 150 milja nije problem, problem je vizija, jer kad nabrojis zeba, crnov, kostic, kerla, zakaric, bolje da si doveo Vukotica i mladog dobrog krilnog nego tih pet, al zato na 5 godina ugovori i idemo lagano.. pa na ljeto opet 2-3, sigurno bi dugorocno ova metoda bila bolja...

Dzezvar
Kontakt:

pet feb 10, 2017 8:56 pm

Prvo niti jedan igrac ti nece potpisati ugovor duzi od dvije godine to sto ti pises je cista iluzija....
Drugo sto puta se pokazalo da smo na forumu totalne neznalice sto se tice fudbala.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Grbavica
Kontakt:

Al zato ostaneš bez evrope i ovu sezonu i onda se ta metod prekida...
Ko nas je kleo, nije dangubio.

fcz1921
Kontakt:

Omar500 je napisao/la:
pet feb 10, 2017 7:26 pm
Po ovome ostaje stari krov sa sjevera, sto mi je bas bezveze, zbog stubova prvenstveno. Prvih par redova se ne dodiruje sa sjeverom zbog prolaza za invalide i odmah iznad imamo takodjer ulaz na tribinu, bas kao sto je neko napisao na klixovom forumu. Spoljasnja strana istocne tribine izgleda puno bolje nego sjeverna.
Volio bih u konacnici, kada se bude postavljao krov, da se iskoristi ideja sa projekta iz 2013. godine, pa makar cekali koju godinu duze za krov, jer bi mnogo bolje i modernije izgledao stadion, ovaj krov je jednostavno zastario.
Inace, dosta toga se moze vidjeti na ovim slikama. Zanimljivi su nosaci gornjih redova istoka.

Sacekat cemo detalje, sve mi je okej, osim krova, koji svakako nije planiran za ovu fazu, pa uopste ne mora znaciti da ce biti ovakav, nego da je stavljen na skice tek onako. Barem se nada m:D
Da ali to je najeftinija varijanta krova. Jer da se radi bez tih stubova racunaj da bi krov kostao ko dva istoka da izgradis a i ovako ce kostati vise nego sama gradnja tribine.
Ne svidja se ni meni ali klub radi onoliko koliko moze

Omar500
Moderator
Kontakt:

pet feb 10, 2017 9:00 pm

Niko od tih klubova sigurno nije dao 150 hiljada za nekog od tih igraca, nego 'sicu' od par desetina hiljada u vrh glave. Da smo doveli Vukotica i Pecu za 300 hiljada maraka, nema sanse da bi neko mogao garantovati da cemo izaci u europu, a da ne pricam da te igrace valja placati i dalje kroz plate, i pitanje je kako bi mogao popuniti ostale pozicije. Svakako je to lijepo, ali mi jos nismo na tom nivou. Mada, svakako bi mogli dovoditi igrace za koje se ne zna, kao sto je bio Memisevic i Peco u Velezu, Visca prije nego sto smo ga doveli. To mozemo raditi, jer zahtijeva manje novca, pa se moze rizikovati, ali nam je tu potreban solidan skauting u BiH okvirima i ono sto je jos bitnije - stabilnost kluba. Mi se jos nismo do kraja stabilizovali zahvaljujuci rezultatima u prosloj i pocetku ove sezone. Da ne govorim stabilizaciju unutar kluba i da smo se mogli ugasiti zbog silnih dugova.
Nista ne moze preko noci, ali mislim da ce mnoge stvari ici lakse nakon sljedece sezone, ako ostane Petrovic (morao bi) i ako izadjemo u europu (a hocemo 99%).
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

ChWilla
Kontakt:

pet feb 10, 2017 9:02 pm

nemaju ovi crteži nikakve veze sa projektom kakav je zaista. neko ima viška vremena pa se igra.
gradi željo boli te *****

Eric Cantona
Kontakt:

pet feb 10, 2017 9:05 pm

Pinkii
Kontakt:

pet feb 10, 2017 9:06 pm

Opcini Hadzici svaka cast. Treba ovog nacelnika prebaciti u nasu opcinu umjesto Koldze. Bilo bi nam 10 puta bolje.
SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

ChWilla
Kontakt:

pet feb 10, 2017 9:06 pm

samo nek' pazi da se ne zaigra pretjerano...
gradi željo boli te *****

Morzhy
Kontakt:

pet feb 10, 2017 9:07 pm

Nije isto igrati u Želji i ovim malim klubovima odakle bi mi trebali kupiti te igrače...koju garanciju imaš da ne bi sami sebi zapinjali pred punom Grbavicom? Za Zajku 100% znamo da će biti dobar, kao i za Kerlu,a ne znamo za Pecu i Vukotića

Hurmasica
Kontakt:

pet feb 10, 2017 9:10 pm

Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

SanMan
Kontakt:

pet feb 10, 2017 9:17 pm

@omar, ova druga slika i ovakav krov nije nikakav problem ni investiciuja u odnosu na sve tribine i teren, ABD kad završimo. Ovo je samo fasada (fasada nije ni 10% kuće). Vjerujem našim "štrebrima" da će naći pravu cijenu.
Trenutno maštamo ali krenulo je - idemo dalje

LARSSON
Kontakt:

pet feb 10, 2017 9:31 pm

Sutra samo jako :violina:

phpBB [video]

shzna
Kontakt:

pet feb 10, 2017 9:36 pm

HAJMO ĐELMAAA
1987

godrina
Kontakt:

pet feb 10, 2017 9:37 pm

sajo10 je napisao/la:
pet feb 10, 2017 8:31 pm
Kako je lijepo vidjeti i cuti ove podrske ostale ekipe kada neko uradi nesto dobro, mogu misliti pogotovo ovim mladijm igracima to godi pravo. Neznam, mozda nas varaju ovi sa 1921 ali se meni cini da odavno nismo imali bolji duh ekipe. Vidim i na nekim snimcima te Zeba prilazi Musi i sanjim se zayebava, Lendric je tu.. Lijepo, lijepo! To je nas Zeljo! :zeljeznicar1:
kad sam cuo koliko bodre besirevica jbt kao da neko meni aplaudira.. pa ona zajebancija sa zakaricem... bas su ekipa sto bi se reklo
jos "samo" da to potvre na terenu da rade ono sto najbolje znaju
uvjek uz tebe i ti to dobro znas, tebe volim ja za tebe navijam :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
boro elcic: igrac ne smije trcat direktno na gol protivnika jer time opstruise igru i ugrozava njenu regularnost

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 26 gostiju.

Prijava