uto feb 07, 2017 11:29 am
Ne možemo na osnovu ovih pripremnih utakmica suditi o igračima i ekipi generalno.Igrači dosta izmoreni, treniraju po 2 puta dnevno i mislim da nije sada realno očekivati da budemo dominantni, agresivni itd. Ali može se vidjeti napredak u defanzivnom smislu(odbrana i vezni red),odlična postavka, lahko iznošenje lopte, nema mnogo komplikovanja. Vidi se da nam je napadački dio nažalost najlošiji.
Sto se tiče ovog tima spadamo među favorite i biće neizvjesno do zadnjeg kola. Možda će zvučati pogrešno, bez obzira sto smo doveli dosta igrača, mislim da nemamo dovoljan igrački kadar da napadamo oba fronta(kup i prvenstvo),ako uzmemo u obzir činjenice da Stojanović,Crnov i Kostić nemaju pravo nastupa u kupu. Nemamo adekvatnu zamjenu na krilnim pozicijama, ne mogu da vjerujem da će Zakarić moci iznijeti sve utakmice,a mislim da Stanić neće mnogo doprinjeti na onoj jučerašnjoj poziciji.
neisam pesimista, ali prezadovoljan sam izlaskom u EVROPU, ako se neki trofej osvoji SLAVKI i EKIPI podicit spomenik.
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.