Benzema komentator

Upravo tako, prehrana je osnova svakog sporta i trebala bi biti jedna bitna karika u lancu stvaranja kvalitetnog mladog igrača... Dobro balansirana prehrana u pogledu makronutrijenata je od presudnog značaja za razvoj mladog igrača , pogledajte samo koliko su fizički jači i dominantniji mladi igrači iz jačih klubova od naših igrača. Svaki sportista mora odgovarajuću prehranu bogatu proteinima za razvoj mišične mase i oporavak mišića, ugjikohidrati moraju biti dozirani u pravoj mjeri da zadovolji energetske potrebe i da daje energiju za aktivnost , a da se pazi da se ne pravi veliki energetski suficit, i naravno masti kao sekundarni izvor energije i "okidač" lučenja hormona moraju da budu iz dobrih izvora sa naglaskom na esencijalne masti i nezasićene. Potrebe za mikronutrijentima su također specifične ali sa odgovarajućom prehranom koja je planirana da zadovolji odgovarajuće potrebe za makronutrijentima pokrit će i potrebe za mikronutrijentima. Iz ovog razloga je jako bitno da se angažuje jedan nutricionista i za prvi tim , a posebno za OP. Veoma je lagano pratiti šta i koliko unosimo u organizam i birati adekvatne izvore nutrijenata i bilo bi odlično kada bi se naši igrači edukovali više o odgovarajućoj prehrani i suplementaciji , a sve u cilju postizanja boljih rezultata.Ch.Willa1986 je napisao/la: ↑ned feb 05, 2017 1:46 pmJa govorim da ovi nasi nemaju ocigledno ni osnovnu prehranu. Kvalitetan unos proteina je baza za svakog sportistu, znam sta pricam. Vitamini i minerali su sadrzani u svakoj dobro sredjenoj prehrani, a uostalom za sta sluze suplementi... Sve je dostupno i uoste nije toliko skupo. Dok god djeca budu jela po pekarama poslije treninga, nema od tog nista
Hvala momci za slike.
Plava Porodica je napisao/la: ↑ned feb 05, 2017 4:21 pm@larse ima li kakvih novosti oko streama? Mayku im rusku..
E na ovo sam ja mislio, samo brate ne znam ja to ovako lijepo napisati.....ja padnem na prvoj koljenici ili glavuši jbg...još kad pivkom zaliješ ode u racku sve...ali bez zeze, prehrana je izuzetno bitna, jer se napori i snaga treninga konstantno povećava, i organizam to mora pratititi i nadoknađivati potrošenu energiju...AdisSaca je napisao/la: ↑ned feb 05, 2017 4:20 pmUpravo tako, prehrana je osnova svakog sporta i trebala bi biti jedna bitna karika u lancu stvaranja kvalitetnog mladog igrača... Dobro balansirana prehrana u pogledu makronutrijenata je od presudnog značaja za razvoj mladog igrača , pogledajte samo koliko su fizički jači i dominantniji mladi igrači iz jačih klubova od naših igrača. Svaki sportista mora odgovarajuću prehranu bogatu proteinima za razvoj mišične mase i oporavak mišića, ugjikohidrati moraju biti dozirani u pravoj mjeri da zadovolji energetske potrebe i da daje energiju za aktivnost , a da se pazi da se ne pravi veliki energetski suficit, i naravno masti kao sekundarni izvor energije i "okidač" lučenja hormona moraju da budu iz dobrih izvora sa naglaskom na esencijalne masti i nezasićene. Potrebe za mikronutrijentima su također specifične ali sa odgovarajućom prehranom koja je planirana da zadovolji odgovarajuće potrebe za makronutrijentima pokrit će i potrebe za mikronutrijentima. Iz ovog razloga je jako bitno da se angažuje jedan nutricionista i za prvi tim , a posebno za OP. Veoma je lagano pratiti šta i koliko unosimo u organizam i birati adekvatne izvore nutrijenata i bilo bi odlično kada bi se naši igrači edukovali više o odgovarajućoj prehrani i suplementaciji , a sve u cilju postizanja boljih rezultata.Ch.Willa1986 je napisao/la: ↑ned feb 05, 2017 1:46 pmJa govorim da ovi nasi nemaju ocigledno ni osnovnu prehranu. Kvalitetan unos proteina je baza za svakog sportistu, znam sta pricam. Vitamini i minerali su sadrzani u svakoj dobro sredjenoj prehrani, a uostalom za sta sluze suplementi... Sve je dostupno i uoste nije toliko skupo. Dok god djeca budu jela po pekarama poslije treninga, nema od tog nista
Hvala momci za slike.
+1Leon_Professional je napisao/la: ↑ned feb 05, 2017 4:54 pmDe eto ako je neko shvatio sta je pisac htio reci nek napise i objasni, ja ovaj jezik ne razumijem..
Svaki put kad replicirate ovu sliku u Bosni se ugasi po jedna osnovna i srednja skola, grob te jeb.ao sta je ovo![]()
![]()
Ovo je inače moj "fah" pa znam sve o tome , i najgore mi je vidjeti nekog ekstra talentovanog momka koji ne može da se nosi sa fizički dominantnijim "krampama". Najbolje znam po sebi jer dok sam ja trenirao bio sam fakat "mali majstor" , ali fizički nikakav 60 kg sa krevetom nisam imao šanse da postignem nešto više jer nisam mogao kako treba u duele da ulazim(ulazio sam ja u duel, a izlazio iz njih sa zemlje) i da sam tada znao o ishrani i svemu kao što danas znam... Zato je potrebno da se ova djeca edukuju i da im se napravi adekvatan plan ishrane u skladu sa njihovim potrebama(suficit/deficit) i tim bi imali sigurno 10-20% bolje rezultate u zavisnosti od individualnih karakteristika.Veteran je napisao/la: ↑ned feb 05, 2017 4:30 pmE na ovo sam ja mislio, samo brate ne znam ja to ovako lijepo napisati.....ja padnem na prvoj koljenici ili glavuši jbg...još kad pivkom zaliješ ode u racku sve...ali bez zeze, prehrana je izuzetno bitna, jer se napori i snaga treninga konstantno povećava, i organizam to mora pratititi i nadoknađivati potrošenu energiju...AdisSaca je napisao/la: ↑ned feb 05, 2017 4:20 pmUpravo tako, prehrana je osnova svakog sporta i trebala bi biti jedna bitna karika u lancu stvaranja kvalitetnog mladog igrača... Dobro balansirana prehrana u pogledu makronutrijenata je od presudnog značaja za razvoj mladog igrača , pogledajte samo koliko su fizički jači i dominantniji mladi igrači iz jačih klubova od naših igrača. Svaki sportista mora odgovarajuću prehranu bogatu proteinima za razvoj mišične mase i oporavak mišića, ugjikohidrati moraju biti dozirani u pravoj mjeri da zadovolji energetske potrebe i da daje energiju za aktivnost , a da se pazi da se ne pravi veliki energetski suficit, i naravno masti kao sekundarni izvor energije i "okidač" lučenja hormona moraju da budu iz dobrih izvora sa naglaskom na esencijalne masti i nezasićene. Potrebe za mikronutrijentima su također specifične ali sa odgovarajućom prehranom koja je planirana da zadovolji odgovarajuće potrebe za makronutrijentima pokrit će i potrebe za mikronutrijentima. Iz ovog razloga je jako bitno da se angažuje jedan nutricionista i za prvi tim , a posebno za OP. Veoma je lagano pratiti šta i koliko unosimo u organizam i birati adekvatne izvore nutrijenata i bilo bi odlično kada bi se naši igrači edukovali više o odgovarajućoj prehrani i suplementaciji , a sve u cilju postizanja boljih rezultata.Ch.Willa1986 je napisao/la: ↑ned feb 05, 2017 1:46 pmJa govorim da ovi nasi nemaju ocigledno ni osnovnu prehranu. Kvalitetan unos proteina je baza za svakog sportistu, znam sta pricam. Vitamini i minerali su sadrzani u svakoj dobro sredjenoj prehrani, a uostalom za sta sluze suplementi... Sve je dostupno i uoste nije toliko skupo. Dok god djeca budu jela po pekarama poslije treninga, nema od tog nista
Hvala momci za slike.
Leon_Professional je napisao/la: ↑ned feb 05, 2017 4:54 pmDe eto ako je neko shvatio sta je pisac htio reci nek napise i objasni, ja ovaj jezik ne razumijem..
Svaki put kad replicirate ovu sliku u Bosni se ugasi po jedna osnovna i srednja skola, grob te jeb.ao sta je ovo![]()
![]()