Trenutno istocna tribina nam odrzava marketing na nekom prihvatljivom minimumu.Neko rece da nam treba fan shop u centru i to je tacno jer turisti ne zalaze toliko u ovaj dio Sarajeva gdje je stadion, uz to obavezno uvodjenje online kupovine barem kod nas, njemacka, slovenija.. gdje znamo da ima dosta nasih ljudi.Uz to obavezno obezbjediti opremu za prenos utakmica kojih nema na televizoru, kojekakve upitinke na oficijelnom yt kanalu.Eh potrebno nam je i animiranje raje po gradu, pogotovo kad pocne liga za prvak.Neki momci, cure koji bi obilazili grad dijelili letke i pozivali sve na utakmicu.Onda odraditi nesto kao onda prije utakmice sa Travnikom autobusi kroz grad, odma svi portali to objavljuju i raja se zainteresuje.
Ne volim na forumima pricati o tribini, ali potrebne su nam i koreografije, znam da je potrebno novca ali i to je neki vid marketinga.
Uz to sve da se najave za utakmice vrte po tv kanalima, radio stanicama koji se najvise gledaju/slusaju.
Nabroja ja svasta, znam da je potrebno dosta novca da se ovo ostvari ali vrati se to visestruko.Pune tribine, pare od ulaznica, euforija pritisak...A uz to imamo dosta sponzora koji bi nam ovo mogli omoguciti.
P.S Bilo bi lijepo da iz fan shopa objave konkurs za dizajniranje majica, da se izaberu 3-4 najbolja dizajna za koje bi se glasalo na oficijelnoj stranici i mozda uvesti neki "strucni ziri" na kraju.Kao sto je to tuborg radio ljetos