Mislim da je ponudjena cifra sasvim okej, ako je istina da smo mu toliko ponudili. On jednostavno ne zeli ostati ovdje, zato je i lupio ovakvu pretjeranu cijenu. Treba samo ici naprijed, rezultatski se stabilizovati, uzimati titule, graditi stadion i onda ce igraci i ostajati kod nas. Vrlo vjerovatno da bi i Mire ostao, ali da bi nam dosli i Stilic i Dialiba. Ne treba preskakati stepenice svakako, ne mozemo dovesti igraca i dati mu plati od lupam 30 hiljada, i da tako bude ogromna razlika izmedju njegove plate i ostatka tima. Ali za dvije tri godine, mogli bi imati par igraca sa poprilicno visokom platom. To je ono sto je Slavko Petrovic spominjao vezano za budzet kroz tri godine, da bi sa pet miliona mogao se boriti za grupne faze. To se otprilike uklapa u ono sto je govorio.
Miroslav zeli da ide svim silama i u prilog tome ide nova plata koju trazi, a koja je par puta veca od trenutne. To nije normalno bas zahtijevati, i onda su njegove namjere ocite. Samo neka da sve od sebe, jer za nova krila je potrebno vrijeme da se uigraju, pogotovo kada bi Miroslav bio ispod nivoa i slabo igrao, pa bi morali igrati sa oba nova krila.
Ako bude dobro igrao, necu mu zamjeriti, u suprotnom ce me duboko razocarati.
Mali offtopic, uprava Veleza radi odlicne stvari, vecina je upucena da su izgradili pomocni teren, a trenutno rade i na stadionu. Do kraja 2018. zele imati stadion kao sa skice:
Na centralnoj tribini trenutno rade prostorije ispod tribine, a poslije toga zele postaviti krov i stolice. Vip tribinu zele produziti i napraviti je kao na skici, takodjer sa krovom. Zemljiste za drugu centralnu tribinu ce ovih dana biti prepisano na klub, pa ce i tu nekad u buducnosti biti sagradjena jos jedna tribina. Odlicne su ovo stvari, i napredak naseg kluba ce biti jos veci ako budemo imali zdravu i dobru konkurenciju. Ocekujem veoma dobru ligu kroz dvije godine, kada u njoj budu i Velez sa novom infrastrukturom i Borac, a i mi sa nadam se odredjenim iskorakom u svim segmentima, a imamo se pravo tome nadati po svemu sto smo do sada vidjeli.