http://www.transfermarkt.ba/velibor-vas ... eler/90263
Ovaj je dobar samo ga zeza rodni list, al' zato mu engleski ide od ruke.
Pa to je jedan od uslova da izrastemo u jos ozbiljniji klub u svim segmentima. Evo dajem ti primjer, dajemo u isto vrijeme nove ugovore Lendricu i Stevanovicu i sta se desava, Lendric odmah potpisuje, dok Miro zavlaci ljude iz kluba prebacujuci odgovornost na menadzera. U ozbiljnom klubu se to ovako radi, imas dvije sedmice da odlucis ili novi ugovor ili tribina, pa ces da vidis kako ce odmah potpisati, jer ako ne potpise godinu dana je na tribinama, a onda nece ostvariti ozbiljan inostrani transfer. Pa onda bi nam taj igrac donio dovoljno novca da bi mogli dovesti minimalno istog kao sto je on kvalitetom. Druga stvar, npr. Ibraimi trazi 10-13 hiljada eura platu, sto je smijesna cifra za evropske okvire i nama je to puno. Kad budemo na tom nivou da za nas to bude smijesna cifra onda cemo moci pricati o nekim grupnim fazama. U tom smjeru treba ici..Veteran je napisao/la: ↑sub jan 14, 2017 8:09 pmTako je Brko...onog momenta kada budemo razmišljali, ali kao klub budemo i finansijski sposobni da nakon odlaska npr Mire tražimo i skupljeg i kvalitetnijeg igrača onda možemo govoriti o nekom iskoraku. Ovako ode Kosorić, dođe Kostić, nikakvog tu iskoraka nema, u pet deka je to...i kad mi još Jamaka spomenu muka mi....Brkoo je napisao/la: ↑sub jan 14, 2017 8:05 pmZasto uvijek hocemo i zelimo da vracamo bivse igrace? Kad Kjosevski ode hajmo vratiti Antolovica, kad Memija ode Benju Colica itd. Totalno pogresno i sa takvim razmisljanjem necemo nikad napredovati. Hajmo razmisljati tako da umjesto igraca koje prodamo i koji odlaze da dovedemo bolje. Daj mi neke nove koji ce napredovati i na kojima mozemo zaraditi, pun mi qrac vise povratnika koji ne mogu igrati nigdje osim u nasoj ligi..
![]()
![]()
![]()
Objasnio!Omar500 je napisao/la:
Dajte molim vas. U Borusiji nisu na tribine slali igrace koji nisu produzili ugovor, da bi isti presli u rivalski Bayern Minhen. I nikom nista. Ne treba nam mahala. Sada, ako neko zasluzi tribine ili da trenira s djecom, to je druga prica, ali svakog slati jer nece produziti ugovor je u krajnju ruku idiotski.
Lendric je produzio, Stevanovic nije. Sta je tu je. Trebalo se na pocetku ponudit ugovor od tri godine Miri, ali onda ne bi pristao, ili ako bi cak i pristao, ovdje bi se fatali za glave jer niko u njega nije vjerovao tada.
Nama niko nece garantovati ako izvalimo tri mjesecne plate od po 20 hiljada za tri eto kao klasna igraca. Nista nam to ne garantuje. Ali pametan rad u par prelaznih rokova i iz toga se moze stvoriti fina ekipa koja bi mogla napraviti neki iskorak u europi. I Slavko je rekao da za dvije godine ocekuje ekipu koja bi mogla nesto napraviti, a ne koja ce sigurno. To niko ne moze garantovati.
Sto se tice omladine. Ode Krizman, ode Miro na ljeto, opet smo na dva krila. Na ljeto nema sanse da gurnemo nekog omladinca na krilo, ja mislim da ima jedan talentovan momak, ali nema sanse da bi igrao. Tako da ako i dodje Djelmic, ne bi se bunio.
Nije isto dobar igrac koji se vrati u nas klub (Zeba, Kerla, Djelmic), ili skroz bespotreban kojem nikom ne treba (tipa Jamaka sto neki spominju). Nista nije iskljucivo. Ne mozemo reci samo cemo gurati omladince, ili necemo vise nikad nikog vratiti. Naravno, u svemu treba imati mjeru, ali najbitnije je imati plan i program za sljedece dvije godine. Sta, kako i koga dovoditi, na koga od omladinaca racunati. Doveli smo Hervasa koji je skuplji i nista na kraju od njega. Nije tako lako dovesti nekog vanserijskog igraca za nase uslove. Djelmic je okej i ako ide sada Krizman, a Miro ide svakako na ljeto, ja sam ZA da se dovede Djelmic. Imali bi tri krilna igraca i mogucnost da dovedemo neko klasno pojacanje, ili da guramo omladinca. Cetiri krila su taman za nasu formaciju.
a posebno u tuzli,tamo u to vrijeme ni real ne bi na gol pogledao....
Jesam ja prespavao nešto ili to imamo pare da otkupimo nečiji ugovor tipa Peco ili Vukotić, ili smo postali La masia pa u svakoj juniorskoj generaciji imamo vanserijskog talenta vrijednog za guranje u prvi tim ?Brkoo je napisao/la: ↑sub jan 14, 2017 10:00 pmPa to je jedan od uslova da izrastemo u jos ozbiljniji klub u svim segmentima. Evo dajem ti primjer, dajemo u isto vrijeme nove ugovore Lendricu i Stevanovicu i sta se desava, Lendric odmah potpisuje, dok Miro zavlaci ljude iz kluba prebacujuci odgovornost na menadzera. U ozbiljnom klubu se to ovako radi, imas dvije sedmice da odlucis ili novi ugovor ili tribina, pa ces da vidis kako ce odmah potpisati, jer ako ne potpise godinu dana je na tribinama, a onda nece ostvariti ozbiljan inostrani transfer. Pa onda bi nam taj igrac donio dovoljno novca da bi mogli dovesti minimalno istog kao sto je on kvalitetom. Druga stvar, npr. Ibraimi trazi 10-13 hiljada eura platu, sto je smijesna cifra za evropske okvire i nama je to puno. Kad budemo na tom nivou da za nas to bude smijesna cifra onda cemo moci pricati o nekim grupnim fazama. U tom smjeru treba ici..Veteran je napisao/la: ↑sub jan 14, 2017 8:09 pmTako je Brko...onog momenta kada budemo razmišljali, ali kao klub budemo i finansijski sposobni da nakon odlaska npr Mire tražimo i skupljeg i kvalitetnijeg igrača onda možemo govoriti o nekom iskoraku. Ovako ode Kosorić, dođe Kostić, nikakvog tu iskoraka nema, u pet deka je to...i kad mi još Jamaka spomenu muka mi....Brkoo je napisao/la: ↑sub jan 14, 2017 8:05 pmZasto uvijek hocemo i zelimo da vracamo bivse igrace? Kad Kjosevski ode hajmo vratiti Antolovica, kad Memija ode Benju Colica itd. Totalno pogresno i sa takvim razmisljanjem necemo nikad napredovati. Hajmo razmisljati tako da umjesto igraca koje prodamo i koji odlaze da dovedemo bolje. Daj mi neke nove koji ce napredovati i na kojima mozemo zaraditi, pun mi qrac vise povratnika koji ne mogu igrati nigdje osim u nasoj ligi..
![]()
![]()
![]()
Brkoo je napisao/la: ↑sub jan 14, 2017 10:00 pmPa to je jedan od uslova da izrastemo u jos ozbiljniji klub u svim segmentima. Evo dajem ti primjer, dajemo u isto vrijeme nove ugovore Lendricu i Stevanovicu i sta se desava, Lendric odmah potpisuje, dok Miro zavlaci ljude iz kluba prebacujuci odgovornost na menadzera. U ozbiljnom klubu se to ovako radi, imas dvije sedmice da odlucis ili novi ugovor ili tribina, pa ces da vidis kako ce odmah potpisati, jer ako ne potpise godinu dana je na tribinama, a onda nece ostvariti ozbiljan inostrani transfer. Pa onda bi nam taj igrac donio dovoljno novca da bi mogli dovesti minimalno istog kao sto je on kvalitetom. Druga stvar, npr. Ibraimi trazi 10-13 hiljada eura platu, sto je smijesna cifra za evropske okvire i nama je to puno. Kad budemo na tom nivou da za nas to bude smijesna cifra onda cemo moci pricati o nekim grupnim fazama. U tom smjeru treba ici..Veteran je napisao/la: ↑sub jan 14, 2017 8:09 pmTako je Brko...onog momenta kada budemo razmišljali, ali kao klub budemo i finansijski sposobni da nakon odlaska npr Mire tražimo i skupljeg i kvalitetnijeg igrača onda možemo govoriti o nekom iskoraku. Ovako ode Kosorić, dođe Kostić, nikakvog tu iskoraka nema, u pet deka je to...i kad mi još Jamaka spomenu muka mi....Brkoo je napisao/la: ↑sub jan 14, 2017 8:05 pmZasto uvijek hocemo i zelimo da vracamo bivse igrace? Kad Kjosevski ode hajmo vratiti Antolovica, kad Memija ode Benju Colica itd. Totalno pogresno i sa takvim razmisljanjem necemo nikad napredovati. Hajmo razmisljati tako da umjesto igraca koje prodamo i koji odlaze da dovedemo bolje. Daj mi neke nove koji ce napredovati i na kojima mozemo zaraditi, pun mi qrac vise povratnika koji ne mogu igrati nigdje osim u nasoj ligi..
![]()
![]()
![]()
Ni La Masia nije evo godinama izbacila igraca za prvi tim Barce, tako da ....cikazubo je napisao/la: ↑sub jan 14, 2017 10:16 pm
Jesam ja prespavao nešto ili to imamo pare da otkupimo nečiji ugovor tipa Peco ili Vukotić, ili smo postali La masia pa u svakoj juniorskoj generaciji imamo vanserijskog talenta vrijednog za guranje u prvi tim ?
A drugi dio za slanje na tribine, po toj logici mnogi velikani svjetskog fudbala nisu ozbiljni klubovi, jer potroše najboljeg igrača ekipe za zacrtani cilj svjesno do zadnjeg dana ugovora, jel bitnije nahraniti svoj ego ili postići krajnji cilj ?
Poštujem mišljenje Brke, ali nerealno je bar po meni, ima tu par mladih perspektivnih u drugim klubovima, ali svi imaju ugovore i opcije da već u dogledno vrijeme idu vani, znači prvo otkupi ugovor pa ponudi jake uslove momku koji na stolu ima i ponudu iz Slovačke, Češke, Belgije itd.. Za omladinski pogon imam osjećaj da generalno raja gleda na naš pogon kao neiscrpan izvor nebrušenih talenata, nije to baš tako, da jeste ne bi nas CZv tukla 8- ili koliko već prošle godine u kadetima, mnogo veći klubovi čekaju godinama da nešto izbace u prvi tim, mi smo imali taj val 5-6 ekstra talenata od 94 do 96 godišta, ali to nije nešto što je uobičajeno, navikli smo se kroz te 2-3 sezone, prvo Ara za kojeg se od pionira znalo da je za klase bolji od vršnjaka, pa onda Baja, Memija, Amir, Gojak koji nas je zaobišao, ali ne vidim takvog igrača sad, Mujagić nije efikasan kao Ara i Baja u omladincima, Žerić nije zreo kao Amir koji je od prve tekme pokazao da je mali genije, Beširović nije atletičan i čvrst kao na keca ošišani vojnik Memija s 18 godina, Šabanadžović je slabiji i manji od vršnjaka a kamo li da je spreman za seniore, sačekajmo još ljudi, i Baja nije na početku djelovao kao npr Ara, ali je radio bio uporan, čekao godinu strpljivo na klupi, promijenjena mu pozicija i onda je dobio priliku i iskoristio je, zašto onda Mujagić ne bi čekao i intenzivno radio dok mu se ne otvori, sve su to igrači koji mahom imaju još jednu godinu juniorskog staža, sabur..Leon_Professional je napisao/la: ↑sub jan 14, 2017 10:34 pmNi La Masia nije evo godinama izbacila igraca za prvi tim Barce, tako da ....cikazubo je napisao/la: ↑sub jan 14, 2017 10:16 pm
Jesam ja prespavao nešto ili to imamo pare da otkupimo nečiji ugovor tipa Peco ili Vukotić, ili smo postali La masia pa u svakoj juniorskoj generaciji imamo vanserijskog talenta vrijednog za guranje u prvi tim ?
A drugi dio za slanje na tribine, po toj logici mnogi velikani svjetskog fudbala nisu ozbiljni klubovi, jer potroše najboljeg igrača ekipe za zacrtani cilj svjesno do zadnjeg dana ugovora, jel bitnije nahraniti svoj ego ili postići krajnji cilj ?
Svaka drzava, klub ima srecu da ima odlicnu generaciju koja napravi iskorak. A ocekivati da svake godine imamo vrhunskog igraca iz omladinskog pogona kojeg mozemo prodati kao Amira i Baju, je van svake pameti..
Razum preovladava !Hurmasica je napisao/la: ↑sub jan 14, 2017 11:05 pmŠto se tiče Stevanovića, mislim da je tu situacija kod Petrovića sasvim jasna, što je uostalom i najbitnije od svega.
"Stevanović ima ugovor do 30. juna i mene kao trenera ne interesuje taj dio posla, već samo rezultat. Njegov tretman će biti onakav kakav on bude na treninzima i na terenu. Neće se napraviti greška kao sa Tomislavom Tomićem koji je poslat da trči sa djecom jer nije želio da produži ugovor. Stevanović to nije zaslužio i ako pokaže na treningu da mu je i dalje stalo da do kraja ugovora da sve od sebe, onda će i igrati. "
mahno ga malo laki....veceras bi i Messija poslao na trebinu