uto jan 10, 2017 1:38 pm
Ma vala niko ne moze biti iznad kluba. Stevanovic je bio korektan, svaku utakmicu dao sve od sebe, jedno vrijeme je sam vukao ekipu, rijesio jedan derbi i hvala mu na svemu. Potpisao je jedan ugovor i odradio ga na najbolji moguci nacin. Koliko je on nama valjao i mi smo njemu. Sada zeli da ide dalje i to je to. Vrijeme ljubavi i romantike je daleko iz nas. Ja mogu reci da je zasluzio svaku marku iz ugovora, da je bila cast gledati ga na nasim terenima i sigurno je da on zasluzuje vise. Bez problema moze igrati za najbolje klubove iz regiona, pa i one dalje od toga. Meni ne smeta ni najmanje sto zeli da ide, svi budu i prodju, a Zeljo ostaje pa ko god igrao za njega. Kokot, Djelmic, Kosoric, Antolovic koji su toliko osporavani su se do zadnjeg kola borili za titulu pojacani nasom djecom, a "veliki" igraci poput Lendrica, Stevanovica, Bekrica, Zahirovica nisu mogli Evropu izboriti. Plavi dres je iznad onih koji ga nose, ma ko oni bili i to ne smijemo nikada zaboraviti.
Nikako ne bih bio zadovoljan da se Stevanovic posalje na tribine, to jednostavno nece nikome dobro donjeti. Nek odradi jos ovo sto je ostalo korektno i sretan put, sve najbolje u karijeri jer je zasluzio. Ako ga vec ne zele gledati na terenu, onda mu dati slobodne ruke i neka ide odmah, a njegovu platu dati drugom igracu na isoj poziciji i nastaviti s borbom na terenu. Mada je najbolja opcija da se ostavi momak u ekipi i da pomogne da se ostvari sportski uspjesi jer on to moze. Recimo s parama od Evrope mozemo dovesti dva ili tri igraca koja ce biti novi Stevanovici, ali za to treba nesto i platiti i malo dublje pratiti nasu ligu jer nam mnogi igraci prolaze ispod radara dok se mi peglamo nekim poluigracima. Milsim da @ponosannavas ima evidenciju o mnogim mladim i perspektivnim igracima iz nase lige koji su se mogli dovesti, a sada su na pragu zapadne Evrope. Tu nam treba biti ****, a ne na Stevanovicu, Zakaricu, Stojanovicu i slicno. Kada mladog igraca vezes dobrim ugovorom onda se ne moze desiti da ti tek tako ode.
Ipak, prije svega toga treba napraviti dobar sistem unutar ekipe, a kada se to napravi nije tesko dati sansu mladim igracima, pa i nasoj djeci. Uvijek treba imati dva ili tri mlada igraca u prvom timu i na tome se mora raditi. Mislim da nam mnogo toga ovisi i od rezultata ove sezone, Evropa mora biti izborena, a nakon toga ce se lakse disati i onda se mozemo posvetiti pravljenu dobrog sistema i uvodjenju talentovanih igraca. Svi koji nam mogu pomoci da se domognemo dobrog rezultata ove godine su dobrodosli i ne treba nikoga odbaciti. Samo cemo klubu nanjeti stetu.