Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

storm_raider
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned feb 12, 2017 7:45 pm

SanMan je napisao/la:
ned feb 12, 2017 7:43 pm
11plavih'92 je napisao/la:
ned feb 12, 2017 7:28 pm
Na Skupstini prvi medju jednakima rece kad bude konferencija za stampu da ce pola finansijske konstrukcije za Jug vec biti zatvoreno.
Da bacimo kakvu opkladu, kad ocekujete tu press konferenciju. Ja je ocekujem u avgustu ove godine
Kakve su ovo "budale" ja se avgustu nadam zemljanim radovima na Jugu, početak radova odmah nakon dvije Evropske na Grbavici.
Evo insajderska jedna. :)

Okvirno, planirano je da se pocne najkasnije do sredine Septembra.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

black64
Kontakt:

ned feb 12, 2017 7:47 pm

storm_raider je napisao/la:
ned feb 12, 2017 6:57 pm
black64 je napisao/la:
ned feb 12, 2017 6:23 pm
Jedan segment kod izlaganja gospodina Misimovica me je frapirao a odnosi se na nadzorni odbor.Prosto nevjerovatno zvuci da je tek sa dolaskom ove uprave u upravljacke strukture odnosno sastavni dio struktura kluba postao nadzorni odbor.Samo po sebi se postavlja pitanje do formiranja nadzornog odbora ko je nadzirao sve ugovore po pitanju svih segmenata.Recimo ko je kontrolisao broj prodatih karata i dal je novac koji je dolazio u klub od navijaca mozda ponekad zavrsavao u privatne dzepove.Ko je kontrolisao uplate clanarina od omladinskog pogona i dal su i ta sredstva curila sa strane.Onda po pitanju angazovanja privatnih kompanija koje su saradjivale sa Zeljeznicarom na koji nacin i kakvi su ugovori sklapani.Onda ko je kontrolisao uposlenike i rad upavnih odbora i predsjednika kluba licno.Obaveze prema drzavi i uposlenicima dal su izmirene i u zakonskom roku izvrsene.Javasluk u klubu nas je kostao 4,9 miliona BAM i samo oni koji se boje da daljom analizom poslovanja njihova imena nece isplivati na povrsinu ce sve uciniti da se ovi ljudi diskredituju i ukone iz kluba.Iskreno se nadam da do toga nece doci.Ovoj upravi zelim da dugo bude na celu kluba a navijaci ce znati prepoznati sav njihov trud i zalaganje.MI SMO ZELJINI ZELJO JE NAS !!!
Odlicno primjeceno, cestitam na odlicnom postu. Po radu sadasnje uprave se moze vidjeti kako se prije (nije) radilo. Sto se tice dijela o diskreditiranju, a buduci da imam par upita, pa cu ovdje odgovoriti: Pokusali su i ovaj forum da diskredituju na raznorazne nacine, pisuci kako su moderatori dobili pozicije u klubu, kako ljudi sjede u klubu i pisu sa 20 nickova na ovom forumu hvaleci sebe, kako neko uzima "50 KM" da bi moderirao ovaj forum i slicne nebuloze. Ne moram valjda ni pisati da je to sve laz i kleveta. Nismo se nikada obazirali na te nebuloze, jer mi navijamo za Zelju, a ne za Upravu. A, ako je Uprava koja radi i zeli dobro Zelji prvenstveno, onda cemo normalno podrzati tu Upravu. Isto tako, da je obrnuto, kritikovacemo. Ovaj forum kao trenutno mozda i najveca nezavisna Zeljina interaktivna online zajednica ima obavezu da ostane nezavisan i tako ce i biti. A kvalitet i kultura dijaloga ovog foruma dovoljno govori za sebe. Uvijek je lako pricati kada nemas oraha u dzepovima i kada te savjest ne tjera da se preko ramena okreces.

Za sva pitanja i primjedbe, obratite mi se u PP. Na raspolaganju sam.

Zeljo ljubavi moja!!
Igrom slucaja sam bio clan jednog tima koji je formirao udruzenje na nivou federacije.Ljudi moraju znati da je udruzenje poput firme te da kako takvo podlijeze svim zakonskim normama kao i firma.Sve sto se kosi sa zakonom od otudjivanja novca tendera za izgradnju tribine zaposljavanja to se mora raditi kao da je firma u pitanju.Sve ostalo je kaznjivo.Sve tokove novca kontrolu rada upravnog odbora kao operativnog dijela udruzenja kontrolise nadzorni odbor.Nakon godine dana zakaze se sjednica skupstine i istoj prezentuju rezultati.Kao sto je uradjeno na zadnjoj skupstini.Napokon je neko po vertikali poslozio klub i ja sam siguran da ovo ide pravim putem.Naravno ako bi se desilo da prepoznamo neke devijacije mi kao navijaci cemo reagovati na adekvatan nacin.

salle86
Kontakt:

ned feb 12, 2017 7:49 pm

Brkoo je napisao/la:
ned feb 12, 2017 5:41 pm
Meni ne zavrcu, ja zivim u opcini centar :D
tvoje mišljenje ovde onda vrijedi ko mišljenje deset drugih forumaša :D
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

gavran
Kontakt:

ned feb 12, 2017 7:50 pm

Okolele je napisao/la:
ned feb 12, 2017 2:52 pm
Eno izgleda udaraju daske na onaj dio izmedju sjevera i istoka..
znas li sta je sa antenama?
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

Plava Porodica
Kontakt:

ned feb 12, 2017 7:51 pm

ned feb 12, 2017 7:45 pm
SanMan je napisao/la:
Na Skupstini prvi medju jednakima rece kad bude konferencija za stampu da ce pola finansijske konstrukcije za Jug vec biti zatvoreno.
Da bacimo kakvu opkladu, kad ocekujete tu press konferenciju. Ja je ocekujem u avgustu ove godine
Kakve su ovo "budale" ja se avgustu nadam zemljanim radovima na Jugu, početak radova odmah nakon dvije Evropske na Grbavici.

Ne mere :ne:
Necu na sjever da prelazimo :D
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

ChWilla
Kontakt:

formalno gledano tender nije obavezan ni za jedan privatni subjekt, pa ni za nas. međutim svakako je domaćinski i odgovorno da to ide tako u velikim projektima.
gradi željo boli te *****

arctg
Forumaš godine 2017
Kontakt:

ned feb 12, 2017 7:59 pm

Mislim da je većina pogrešno shvatila sliku izgleda budućeg stadiona Grbavica sa jučerašnjeg zasjedanja Skupštine FKŽ. "Zdenke" o kojima govorite sigurno neće biti nikakve zgrade jer bi time pofino skratili ukupni kapacitet stadiona. Jug će imati svoje poslovne prostore ispod tribine, kao što to ima sjeverna tribina i kao što će to imati istočna tribina. "Zidovi" koji se vide između istočne i južne, i južne i zapadne tribine, a koje sam zaokružio na slici ispod će najvjerovatnije biti zidovi kakve ima većina spojeva između tribina u stadionima na Otoku. Evo jedan najjednostavniji primjer (Celtic park, Glasgow):

slika

slika

SanMan
Kontakt:

ned feb 12, 2017 8:00 pm

Kolko upratih zarada od karata za cijelu prošlu godinu 510h BAMova. Do ljeta, aBd 2+6+2=10 X 50h = 400000 (minimalno)

Plavi orkestar
Kontakt:

ned feb 12, 2017 8:04 pm

Evo jedna za istorije

slika
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

BHDragons
Kontakt:
Status: Online

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned feb 12, 2017 8:04 pm

SanMan je napisao/la:

Pa rekao je Miske na skupštini da za 6 mjeseci administracija treba odraditi formalno-pravne preduslove, te da će se onda zakazati press konferencija, što bi i ujedni trebao da znači početak radova, a to je kraj augusta ili početak septembra.
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

black64
Kontakt:

ned feb 12, 2017 8:08 pm

ChWilla je napisao/la:
formalno gledano tender nije obavezan ni za jedan privatni subjekt, pa ni za nas. međutim svakako je domaćinski i odgovorno da to ide tako u velikim projektima.
Pitanje je dal smo mi privatni subjekt ako se u budzetu opcine mogu planirati sredstva koja se kasnije prebace na racun kluba.Oko ovih vlasnickih prava nisam bas upoznat al neko moje laicno razmisljanje.

ChWilla
Kontakt:

ned feb 12, 2017 8:12 pm

jesmo privatni subjekt. nema to veze, daje vlast stalno grantove i donacije privatnim subjektima ako je to u društvenom interesu. ili talu :D
gradi željo boli te *****

omladina1921zeljina
Kontakt:

ned feb 12, 2017 8:16 pm

Meni one zime i ona tekma protiv Borca ostala duboko u sjećanju, kako je grmilo navijanje sa sjevera, evo i sad me jeza prođe...
avanti ragazzi di buda, avanti ragazzi di pest, studenti, braccianti, operai il sole non sorge piad est!

CN 1969

LOBOTOMCI 2016

theOriginals 1921
Kontakt:

arctg je napisao/la:
Mislim da je većina pogrešno shvatila sliku izgleda budućeg stadiona Grbavica sa jučerašnjeg zasjedanja Skupštine FKŽ. "Zdenke" o kojima govorite sigurno neće biti nikakve zgrade jer bi time pofino skratili ukupni kapacitet stadiona. Jug će imati svoje poslovne prostore ispod tribine, kao što to ima sjeverna tribina i kao što će to imati istočna tribina. "Zidovi" koji se vide između istočne i južne, i južne i zapadne tribine, a koje sam zaokružio na slici ispod će najvjerovatnije biti zidovi kakve ima većina spojeva između tribina u stadionima na Otoku. Evo jedan najjednostavniji primjer (Celtic park, Glasgow):

slika

slika
moje misljenje je da zdenke ne trebaju na jugu ako zelimo ,,kop" koji su trazili iz uprave to bi dosta bolje izgledalo bez coskova jer raja ce opet doc na jug da gleda utakmicu ,a ne da navija vec ce se odvojit na coskove i gledati ko svi normalni tekmu.A nama to ne treba na jugu imati ce,istok,zapad i sjever da gledaju.nama na jugu treba navijacka tribina.

black64
Kontakt:

ned feb 12, 2017 8:19 pm

ChWilla je napisao/la:
ned feb 12, 2017 8:12 pm
jesmo privatni subjekt. nema to veze, daje vlast stalno grantove i donacije privatnim subjektima ako je to u društvenom interesu. ili talu :D
Sta ba talu salis se nisu oni taKi .Hvala na objasnjenju.

11plavih'92
Prijatelj foruma
Kontakt:

ned feb 12, 2017 8:35 pm

U dijelu izlaganja Misimovic se osvrnuo i na omladinski pogon. Vezano za finansije u OP bilo je rijeci o iznalazenju novih izvora finansiranja pored samih clanarina. Koje se opcije otvaraju u tom smislu. Je li rijec o tome da OP malte ne sam trazi neke sponzore ili sta vec. Jos ranije je pominjano da ce se dio od prodaje igraca transferisati u OP.
Ako neko zna sta vise o ovome cijenio bih da nas prosvijetli
5. - 7. Okt 1992.

fcz
Kontakt:

ned feb 12, 2017 8:41 pm

Vidim da je dosta slika izgradnje istoka uslikano iz gostujuce zdenke, je li to onaj gostujuci ulaz stalno otvoren?
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

cala
Kontakt:

ned feb 12, 2017 8:43 pm

arctg je napisao/la:

slika

slika
Meni prvo pade St. James Park na pamet. I ja mislim da ce tu biti neki paneli ili ograda koja ce cisto sluziti za odvajanje Juga od ostalih tribina a na kraju krajeva, i iz sigurnosnih razloga. Ako ciljamo na kapacitet 20-25 hiljada ne mozemo zrtvovati zdenke a ne moram ni reci da je dosta skuplja varijanta sa nekim zgradama i poslovnim prostorima od one sa zdenkama.
Takodjer mi za vanjski izgled sjevera pade ideja sa LED panelima, na fazon SCCa. Istina da bi bilo skuplje ali bi se i vise mogla naplatiti reklama na taj nacin nego obicni bilbord. Savrseno za pokrivanje unutrasnjosti.
Zadnja izmjena: cala, dana/u ned feb 12, 2017 8:48 pm, ukupno mijenjano 1 put.

kremenko

ned feb 12, 2017 8:46 pm

theOriginals 1921 je napisao/la:
arctg je napisao/la:

slika

slika
moje misljenje je da zdenke ne trebaju na jugu ako zelimo ,,kop" koji su trazili iz uprave to bi dosta bolje izgledalo bez coskova jer raja ce opet doc na jug da gleda utakmicu ,a ne da navija vec ce se odvojit na coskove i gledati ko svi normalni tekmu.A nama to ne treba na jugu imati ce,istok,zapad i sjever da gledaju.nama na jugu treba navijacka tribina.
Ako ce Jug imati zdenke onda ovaj stakleni zid treba napraviti kao na slici Celtic Parka,a ne kao kod nas. Znaci da stakleni zid gleda van stadiona a ne prema drugoj tribini.
FK ŽELJEZNIČAR-LJUBAV RADNIČKE KLASE, KLUB NOSTALGIČARA I ROMANTIČARA
Ivica Osim: "Željo će živjeti zauvijek"

MATORI
Kontakt:

ned feb 12, 2017 8:47 pm

cikazubo je napisao/la:
ned feb 12, 2017 5:28 pm
Spoiler:
slika
I još nešto, g. Misimović u svom izlaganju reče da pored 1.2 miliona KM za istočnu tribinu treba uložiti oko 150.000 KM za vanjsko uređenje iste, baš su skupi ovi projekti, čovjek onako misli ma šta je par staklenih portala, farbe, i asvaltiranje parkinga,...

Nije ti to vanjsko uredjenje.
U vanjsko uredjenje spada:
- uredjenje terena ispred odnosno oko objekta,
a to je npr;
zemljani radovi tj iskop, tamponiranje,,, te opločenja, asfaltiranja, ivičnjaci, ozelenjavanje, trava, biljke, rasvjeta ispred objekta,saobraćajnice...
eto, pozz

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 11 gostiju.

Prijava