mirzza je napisao/la: ↑sri feb 01, 2017 12:12 pm
damirfile je napisao/la: ↑sri feb 01, 2017 10:31 am
Spominjes standard i Mađare a gdje je Memija bio poslije. Te utakmice dobro odigrao ali to je bilo prije 1,5 godina. On je sada trebao da bude stub želje ali nije, treba biti realan. Izvuklo se što se moglo i sretno mu bilo.
Damire, spomenuo sam i poslije. Nakon evrope je cijela ekipa pala ne samo Kerim, nego su svi bili u padu, pogledaj Amira isto se desilo, samo sto se Amir prodao a Kerim ostao tu gdje jeste. Dolaskom Mulalica, Kerim se stavlja na lijevo krilo, desnjak koji ide na lijevo krilo a nekad i lijevog beka, na desnoj strani ga nije bilo polusezonu. I evo nakon dolaska Slavke Kerim je od 11 tekmi, 10 odigrao po 90 minuta (2 asistencije), a ovdje se navodi da je bio rezervista sto je apsolutno netacno.
Dalje, Slavko mi ne djeluje ko covjek da ce mu Memija igrati da se proda i stavi u izlog a da pri tome bolji igrac, spreminiji sjedi na klupi. Da je neko drugi mozda bih to mogao i progutati ali za Slavku ne mogu reci. Pod Slavkom se Memija poceo vracati i siguran sam da je ostao da bi bio prvi izbor na desnom beku.
Dosta raje je pljuvalo Memiju, zbog cega ne znam, i necu da znam, dosta i govori koliko god smo uzeli dobro je, a ne tako davno smo to isto pricali i za Dzeku, sljivotres, petobanka majka pa sta bi.
Zao mi je jer smo izgubili sirniu na bekovima, zao mi je jer je prosao pripreme na osnovu kojih je trebao eksplodirati, zao mi je sto se na ljeto eventualno mogao prodati jos bolje i u bolju ligu i mozda za Zelju za vece novce.
Ono sto je koliko toliko opravdanja je sto je tu Sinisa koji je (po mom misljenju) malo losiji, ali da sada gubimo tu ne gubimo bas puno.
Krizmana mi ije zao, nije radio na sebi, zabusavao na pripremama, jedan od placenijih u timu (navodno), doveli smo Zakarica koji je (po mom misljenju bolji od Sandija) i nek je otisao, a kazu da je bio truhla jabuka u timu.
Slijedece stvar o kojoj sam pisao prethodnih dana je stoper, evo 1.2.2017 mi stopera nemamo, ganjamo nekog Ramosa iz Tuzle koji je u rangu Ace Kosorica, koji nije prosao pripreme sa ekipom, koji nece igrati sigurno sutra tekmu. Malo vise nego neozbiljno. Da je u pitanju neka klasa na stoperu pa da se isplati cekati jer znas da je profesionalac i da ce se uklopiti rekao bih OK, ali pricamo o Kosticu iz Slobode, koji nam je alternativa nakon Vukotica iz Krupe, pa neuspjeli pokusaju pregovora sa Kerlom, pa eto cekamo Kostica skoro 2 mjeseca.
Strah me je velikog broja tekmi i Stanicevog koljena sto je rekao Slavko da mora odmarati nakon tekme jer se upali, a opet Stojanovic nema pravo nastupa u kupu.
Sta u slucaju Sinisinog adrenalina i jake tekme gdje moze dobiti crveni vrlo lagano, nakon koje nam slijedi npr revans kupa i mijenja ga Stanic na desnom beku?
Lijevo imamo Stojanovica koji nema pravo nastupa, malog Besirovica koji nije u Turskoj, Kostica koji je to par puta krpio u Slobodi nemas jer nema pravo nastupa u kupu.
Puno je tu pitanja na koje je tesko naci odgovor u ovom momentu.
Zeba, Crnov, Zakaric, Stojanovic su top pojacanja koja su ciljana na onim mjestima gdje smo deficitarni, ali odlaskom Memije fali nam neko na beku ili da se kockamo sa Sinisiim temperamentom, a stopera da ne spominjem.
Ono sto jos uvijek daje nadu je Slavko koji ovo sto sam napisao zna milion puta bolje od mene i zato je tu gdje jeste i nadam se da ima neki odgovor jer djeluje sistematican.
Kod nas nikad ne mozemo dva dobra sastaviti, ako imas ekipu kompletiranu pred pripreme (dobijes par jazavaca koji pojma nemaju), a ako cekas kompletiranje, prodju pripreme, dobijes nespremnog igraca kojeg doziras...
Sretno u Turskoj, najbitnijie je da nema povreda i da taj Ramos brzo dodje, pa da ga vidimo.
@mejtas, sjeti se Slobode u kupu i Sinise protiv Veselinovica, sjeti se derbija na Kosevu, nije Sinisa neko ekstra povjerenje ulijevao, iako ima nisko teziste lagano ispada, nije nesto specijalno brz, a ako igra protiv iole vise krila nema sanse u skoku tako da...