Prije svega o transfer politici kluba kao i o Memiji.
Mi živimo u jednoj jako nesređenoj zemlji, prije svega ekonomski nesređenoj a zatim i na ostalim poljima. Prosječna plata u FBIH je oko 400,00 EUR-a s tim da ima preko 200.000 nezaposlenih. Klubovi (svi sportski kolektivi) jedva preživljavaju, neki su odavno ugašeni a ovi koji nisu imaju ogromnih problema da servisiraju nagomilane dugove. Naš klub je negdje između svega ovoga. Servisiramo neke dugove, servisiramo trenutne troškove, ulažemo u infrastrukturu. Znači jako veliki zalogaji kojih se ova uprava prihvatila. Neko će reći "nismo ih mi natjerali", tačno da nismo, ali vratite se par godina unazad svi od reda smo govorili "da je istok napraviti, halal im rezultat par godina". "Strpićemo se", "mogu i juniori igrati". Očito da to nije tako. Ja sam prvi reagovao na informaciju da Memija ide u 2. Dansku ligu, s tim da sam bio skeptičan na moć plaćanja danskog drugoligaša. Međutim kada malo bolje razmislim ima tu jako puno prednosti. Danska 2 liga je puno bliža danskoj 1 ligi nego naša bajna liga

Naš klub kao klub jedva preživljava a trudi se da ima legalno poslovanje. A zakonske procedure za sportske klubove su još uvjek u sivoj zoni naše ekonomije. I zato smo mi pioniri u toj vrsti poslovanja. Tako da svaka marka dobro dođe u našim nastojanjima da postanemo pravi klub. A najviše novca dobijamo baš od naše djece koja naprave transfere u inostranstvo. Bajić, Amir, Memija, Šeha, Zola. Svi ti transferi nam pomažu da dostignemo jedan novi nivo poslovanja, organizacije i samo funkcionisanja.
Da li je malo za Memiju para? Svi bi mi voljeli da je jedna nula više na svakom našem transferu. Samo imamo tu više vrsta problema. Nikakvih uspjeha ekipe iz BIH nemaju u evropi, reprezentacija samo jedno veliko takmičenje, mlada reprezentacija nije pobjedila 2 godine, igrači imaju platu po 1000 KM, tereni katastrofalni, juniorski pogoni neozbiljni. Pa kako onda da uzmemo milion dva tri? Samo kada imaš ekstra talente koji bi u normalnim zemljama vrijedili po 2/3 miliona ti uzmeš milion. Daješ ih za 4 puta nižu cijenu, jer ti klub, država ne vrijede. To je poenta.
Hvala Memiji za sve u našem dresu, puno sreće u nastavku karijere i da se za jedno 12-13 godina vrati da bude kapiten mom sinu u prvom timu Želje