Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

AdmirA
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jun 10, 2018 11:09 am

Plava Porodica je napisao/la:
ned jun 10, 2018 8:50 am
AdmirA je napisao/la:
ned jun 10, 2018 8:46 am
Plava Porodica je napisao/la:
ned jun 10, 2018 7:27 am
hoce li danas štagod biti?
naoblačilo se pravo :kafa:
Vazduh treperi ... Dobro jutro Željovci
Dobro jutro Adžeme :kafa:
Dobro jutro, a možda i nije :kafa:

Leon_Professional
Kontakt:

ned jun 10, 2018 11:15 am

U koliko je sutra prozivka?

zubanovic89
Kontakt:

ned jun 10, 2018 11:17 am

Bice to OK sve, za ove sad utakmice lijevi bek, stoper i 10ka, poslije europe, desno krilo jer Zakaric ide. Ako ova prva tri budu kvalitetna pojacanja, trece pretkolo je vrlo realno. Kljucno pojacanje je stoper.

19tm87
Kontakt:

ned jun 10, 2018 11:37 am

Leon_Professional je napisao/la:
U 11h

Leon_Professional
Kontakt:

ned jun 10, 2018 11:38 am

19tm87 je napisao/la:
ned jun 10, 2018 11:37 am
Leon_Professional je napisao/la:
U 11h
:palacgore:

LARSSON
Kontakt:

ned jun 10, 2018 11:39 am

Evo vam jedna insajderka

Tražimo ljevaka stopera, desetku i krilo ako Zakarić ode

100% provjerena informacija

Doa1996

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned jun 10, 2018 11:45 am

LARS1921 je napisao/la:Evo vam jedna insajderka

lijevog beka, lijevog beka si zaboravio......... ili nisi slika

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

LARSSON
Kontakt:

ned jun 10, 2018 11:46 am

Doa1996 je napisao/la:

Predomislio se Slobo kad je pogledao jedan trening Mehremića

sahmat

ned jun 10, 2018 11:52 am

Meni je Kemo jedan od najboljih štopera u ligi, nije on kriv što je cijela ekipa igrala loše, ali svaku tekmu je odradio kako treba
"Znaš li šta je najbitnije u životu? Željo, prijatelju."

AMAR OSIM !

Plava Porodica
Kontakt:

ned jun 10, 2018 12:01 pm

LARS1921 je napisao/la:
ned jun 10, 2018 11:46 am
Doa1996 je napisao/la:

Predomislio se Slobo kad je pogledao jedan trening Mehremića
Istina..istog momenta je dao otkaz :cry:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Southboy
Kontakt:

ned jun 10, 2018 12:07 pm

Kako je to radio doktor igrice Maminjo, veoma zanimljivo... :klanjase2:

Nakon ponovnog ulaska u Dinamo 2002. godine Mamić postepeno kreće graditi klub koji će svoje eksponate prodavati u najveće evropske klubove. Bio je ubjeđen da će uspjeti iako je Dinamo bio u ogromnim problemima. Kako je bio toliko siguran u uspjeh, zanimalo nas je.

"E pa radilo se", kratko je odgovorio.

Jeste, radilo se, konstatirao sam, ali kako iz kluba koji je 2005. godine igrao Ligu za opstanak, ili kako on kaže "ligu za bedaka" u HNL-u, i koji je bio pred stečajem već 2007. godine prodati igrača u Arsenal. Naime, tada je za 13,5 miliona eura prodao Eduarda da Silvu iz Dinama u Arsenal.

"Nema tu neke specijalne mudrolije. To je proces koji traje u kontinuitetu. Ja sam formalno 2002. godine ušao u klub, a vi ste već na 2007. godini", ponovo rezervirano odgovara.

I s tim sam se složio, ali napominjem da iz BiH redovno igrači odlaze bez obeštećenja iako spadaju među najbolje u ligi.

"Pa to se meni ne može dogoditi. Gledajte, pojedinac raste. Dovedete najbolje trenere i napravite najbolju infrastrukturu, onda stvorite ekipu koja drma prvenstvom i onda ti igrači kroz igre uđu u mladu reprezentaciju. Zatim kroz igre u klubu i reprezentaciji skrenu pažnju na sebe. A onda ja to dobro ispregovaram. Kako? Dok oni dobro igraju ja ih preporučujem klubovima putem svojih kanala, potom ih njihovi skauti dođu gledati. Znači, morate skrenuti pažnju, jer ko će doći u Hrvatsku i gledati igrača, posebno u to vrijeme. A nakon što ih pogledaju i vide da se radi o pravim igračima, onda ja stupim na scenu gdje dovoljno puta kažem 'ne' i ta cijena raste. Naprimjer, on ti kaže da će ti dati milion eura i da će igrača platiti dva miliona eura, a ja kažem da će platiti 12 ili 15 miliona i da će tek tada dobiti igrača. Tako sam štitio interese Dinama, ali na način da napravim dobar imidž igraču i da onda to dobro ispregovaram", opisuje.

"City mi je služio kao 'mamac' za Tottenham"

Hrabro je Mamić pregovarao, ali hrabrost je proizlazila iz uvjerenja da prodaje kvalitet te da će i klub koji kupuje njegovog igrača imati veliku korist. No, zanimalo nas je, jesu li klubovi jedini kojima je morao govoriti da ponuda nije dovoljno dobra, odnosno kako su se igrači nosili s čekanjem na pravu adresu, kako su podnosili kada dođe velikan po njega, a Mamić stane i kaže: "Neće ići".
"Naravno da stvari nisu bile jednostavne, ali su igrači imali povjerenje. Jedino se Luka Modrić u jednom trenutku ljutio, jer je smatrao da je vrijeme da ide vani i da igra svoj životni nogomet. On je želio ići već na prvoj ponudi, a ja sam prihvatio tek desetu ili petnaestu ponudu. Ipak, moram reći da je i on bio hrabar, jer kad je jednom po njega došao Šahtar s ponudom od 15 miliona eura, on je kazao da neće tamo. S druge strane, želio je ići u neke engleske timove koji nisu bili njegov rang. Tek kada smo 'sudarili' Manchester City i Tottenham i kad se nazidala cijena od 22,5 miliona eura, rekao sam mu da je dobio pravi klub i pravi grad te da je klub dobio pravu cijenu. Mene i brata Zorana su slikali u Manchester Cityju - tad je tamo trener bio Sven-Goran Eriksson, a predsjednik Thaksin Shinawatra, bivši tajlandski premijer - gdje smo pregovarali, a ustvari sam ih iskoristio kako bih postigao što bolju cijenu u Tottenhamu. Onda smo Cityju oteli i Vedrana Ćorluku i preselili smo ga u Tottenham, jer je Ćorluka bio najbolji Lukin prijatelj", govori nam Mamić.

Ispričao nam je i neke anegdote vezane za njegove procjene, neke stvari koje govore koliki je zapravo vizionar.

"Sjećam se Kovačićevog primjera. Struka u klubu je raspravljala da li će igrati za kadete ili juniore. Ja sam rekao da neće ni za kadete ni za juniore, nego za prvi tim. Isto tako, Šime Vrsaljko je igrao zadnjeg veznog i onda smo direktor škole i ja rekli da će igrati desnog beka. Ljudi su nas gledali kao da smo pali s Marsa, a vidite šta je danas Vrsaljko. Modrića sam uzeo kad je imao 14 godina, doveo mi ga je pokojni prijatelj Tomislav Bašić, i kasnije sam ga poslao sam u Zrinjski kada je Zrinjski tražio pomoć od Dinama. Poslao sam Modrića i još tri igrača te trenera Stjepana Deverića. Tako sam ja svojim vezama, poznanstvima i vizijama Zrinjskom osigurao trenera i igrače, a naravno taj trener je pazio da ti igrači igraju. I tako su se razvijali. Kad je prošla godina dana u kojoj je Luka igrao fantastično u Premijer ligi, onda smo ga povukli i odlučili adaptirati na hrvatsku ligu pa smo ga poslali u Inter Zaprešić. Zaprešić je zamalo bio prvak, jer tamo su te godine, zamisli, igrali Modrić, Ćorluka, Da Silva i Hrvoje Čale, sve moji igrači. To je vizija. Uvijek smo imali neke prijateljske klubove, jer za mlade igrače je najvažnije da igra pošto igrač koji ne igra ne može doći do izražaja. Mladom igraču je osnovna stvar da igra i da na vrijeme staneš iza njega da bi igrao seniorski nogomet. To su neke tajne", otkriva nam nesebično.

edit
mi kad bi pokusali odbiti 2-3 ponudu za nekog igraca dosla bi nana u klub i jos po familije s oruzjem da sve porokaju ...a kamoli roditelji,menaderi i ostala bagra nakon prve ponude

Simply Blue
Kontakt:

ned jun 10, 2018 12:22 pm

E doktor, Maminjo.....čitajući ove komentare po FB, ljudi prizivaju Mamića u klubove, dođi u Želju, Sarajevo itd. :oops1: :oops1: :r
Otkud tolika opsjednutost ovim likom kod nas, općenito galamdžijama, mafijozama kod nas...ovo je slučaj za ozbiljnije psihoanalize
Treba poraditi na realizaciji...
NO ODA, NO PARTY

santakuruz
Kontakt:

ned jun 10, 2018 12:33 pm

Mamic je mozda mafioza ali covjek zna posao. Njegov osnovni princip i mi mozemo primijeniti. Ako imas igraca u juniorima za kojeg struka kaze da je potencijal, potpisi s njim ugovor na 5 godina i daj uslove u rangu prosjecno placenog igraca iz prvog tima. Nakon toga na scenu stupa rukovodstvo kluba koje treneru bukvalno naredi da taj igrac u prvoj sezoni mora igrati svaku utakmicu po pola sata, sljedecu sezonu je standardan a trecu sezonu je kapiten. Taj igrac mora biti projekat kluba bez obzira ko bio trener. Svake sezone princip primjenjivati sa po jednim najperspektivnijim juniorom a jos dvojicu-trojicu slati na posudbe ali u premijerligaske klubove.

Sent from my SM-J730GM using Tapatalk

SWRA_1921
Kontakt:

ned jun 10, 2018 12:37 pm

Pa ne mozes potpisati igraca na 5 godina za saku oraha. Moras mu dati pofinu platu, a onda tako za 20ak igraca koje ces imati na 5 godina, od kojeg ce uspjeti njih 3, uzmes dobre pare. Kako je on to mogao, pa fino, drzavni projekat, Tudzman, Bandic, itd. i ogromne kolicine novca. Pa kada imas 100 igraca pod ugovorom, infrastrukturu i tim koji melje ligu (gdje igraci imaju platurine a ne plate) onda mozes i ubacivati mladje i kaliti ih, pa kad dodje ponuda on ima 2,3 godine ugovora, pa tako mozes i odbijati i dalje pregovarati i cekati... Mi smo nesto slicno pokusali sa Kjosevskim, Sabanom, Hajdarevicem, Zericem, pa opet to tanko ide kad nemas jaku ekipu gdje ce oni igrati sve bolje i bolje i uciti i brze se razvijati. I ovako to ide, ali kilavo...
Zadnja izmjena: SWRA_1921, dana/u ned jun 10, 2018 12:39 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Eric Cantona
Kontakt:

ned jun 10, 2018 12:38 pm

santakuruz je napisao/la:
ned jun 10, 2018 12:33 pm
Mamic je mozda mafioza ali covjek zna posao. Njegov osnovni princip i mi mozemo primijeniti. Ako imas igraca u juniorima za kojeg struka kaze da je potencijal, potpisi s njim ugovor na 5 godina i daj uslove u rangu prosjecno placenog igraca iz prvog tima. Nakon toga na scenu stupa rukovodstvo kluba koje treneru bukvalno naredi da taj igrac u prvoj sezoni mora igrati svaku utakmicu po pola sata, sljedecu sezonu je standardan a trecu sezonu je kapiten. Taj igrac mora biti projekat kluba bez obzira ko bio trener. Svake sezone princip primjenjivati sa po jednim najperspektivnijim juniorom a jos dvojicu-trojicu slati na posudbe ali u premijerligaske klubove.

Sent from my SM-J730GM using Tapatalk
Samo si zaboravio da napomeneš da je taj isti Mamić držao HNS pod sobom.

avlami97
Kontakt:

ned jun 10, 2018 12:42 pm

Mamić je mafioza i sigurno ima igrača koje je izlevatio. Sud je dao svoje mišljenje o njegovim radnjama. Ne volim tipove koji muljaju. A šta ako npr. naletimo na ovakav slučaj :D

Goran Perak: Prosinečki me razočarao
17.6.2005. godine

DOŽIVOTNI ugovori s mladim i perspektivnim igračima sve su češći. Hrvatski nogomet prati trendove ulaganja novca u mlade igrače koji bi se trebao, nakon što igrači postanu zvijezde, mnogostruko vratiti. Međutim, neki menadžeri ne poštuju dogovorene uvijete, a kako sam Mamić kaže, neki igrači nikada ne uspiju vratiti u njih uložen novac.

Mladi osječki reprezentativac Goran Perak prošle je godine tužio Roberta Prosinečkog i agenciju International sport zbog nepoštivanja ugovora potpisanog 2001. godine.

19-godišnji Goran s roditeljima i bratom živi u Vuki pokraj Osijeka, a 7 500 eura, koliko je dobio prilikom potpisivanja ugovora, te još tridesetak tisuća eura koliko je trebao dobiti, njegovoj obitelji i karijeri puno znači.

No, kako piše Večernji list, u zadnje tri godine nisu ispunjene stavke iz ugovora, njegova obitelj podigla je tužbu od 500.000 eura zbog nepoštivanja, odnosno raskidanja ugovora.

"Ne odbija se kad vam netko ugovorno potvrdi materijalnu sigurnost, a posebno 15-godišnjaku godi da ga još prati igračka legenda kao Robert Prosinečki. Ali kasnije sam se razočarao." - rekao je Goran.

Prva rasprava u predmetu zakazana je za rujan. Tužba je uručena Robertu Prosinečkom, a njegova agencija više nije na prijavljenoj adresi niti u registru tvrtki.

Trend doživotnih ugovora kod nas raste, a sve više se ulaže u što mlađe perspektivne nogometaše. Zdravko Mamić ima najviše igrača, čak 44, a kako piše Večernji list, uredno plaća svoje igrače. Po ugovornim obvezama s njima, Mamić godišnje izdvaja više od 360.000 eura.
PREDRAG PASIC: "Mi smo igrali tri namjestene utakmice za koje sam ja znao: jednu prijateljsku na finalu turnira u Spaniji protiv Vasasa i dvije u prvenstvu kad smo osvojili sampionsku titulu".
Zadnja izmjena: avlami97, dana/u ned jun 10, 2018 12:58 pm, ukupno mijenjano 2 puta.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Doa1996

ned jun 10, 2018 12:43 pm

Sistem koji je tamo primjenio, ne bi mogao ni taj isti Mamić u Bosni i Hercegovini primjeniti tacnije u Željezničaru, u Hrvatakoj je imao sve uslove za to sto je radio, s obzirom da je imao i politicku potporu, kad sagledamo stvari i to da Zrinjski ima potporu politike, prije bi to uspjelo kod njih.

Simply Blue
Kontakt:

ned jun 10, 2018 12:47 pm

Mamić je samo od zemljaka Bandića i Holdinga godišnje dobijao preko 20 mil. kuna..a to ono što je prikazano na papiru....pa ti ne potpiši ugovor sa juniorom na 5 godina
Treba poraditi na realizaciji...
NO ODA, NO PARTY

voltron30
Kontakt:

ned jun 10, 2018 12:48 pm

Simply Blue je napisao/la:
ned jun 10, 2018 12:22 pm
E doktor, Maminjo.....čitajući ove komentare po FB, ljudi prizivaju Mamića u klubove, dođi u Želju, Sarajevo itd. :oops1: :oops1: :r
Otkud tolika opsjednutost ovim likom kod nas, općenito galamdžijama, mafijozama kod nas...ovo je slučaj za ozbiljnije psihoanalize
Žalosno! Postali smo baš dno dna od naroda, kada nam ova bjelosvjetska protuha i mafijaš postade uzor.

gavran
Kontakt:

ned jun 10, 2018 12:49 pm

Slusam vijesti kazu od sutra suncano i toplije
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.

Prijava