uto jun 05, 2018 8:14 am
Npisat ću jedan osvrt za sinoćnje stanje foruma. Iftar, saznao da je trener Slobodan Krčmarević. Nije mi ništa bilo jasno, morao sam izaći. Vraćam se kući, na forumu 30 stranica. Svaku sam napisanu poruku pročitao. Nije mi bilo mrsko.
Jedni kažu d aje uprava ovime sebi stavila omču preko glave; druga struja traži nekog drugog; trećima je samo opcija AO iako se zna da nas je odbio čovjek; i tako dalje i tako dalje. Kažu - Željo dotakao dno dna. Čitam i smijem se, blago ne vjerujem šta su ljudi spremni u afektu napisati.
Kako li će navijači prihvatiti da odabir ovog trenera, najvjerovatnije znači borba za Evropu kroz ligu? Da li znamo MI BITI REALNI? Gospodin Misimović je sam rekao da ako se ne poslože karte (očigledno da nisu čim je ovaj trener ostao kao opcija) da nećemo ići na titulu? Hoćemo li moći to prihvatiti? Mi, generalno, kao navijači, mi, ostali, simpatizeri, mi, vojnici kluba? Nauštrb svemu što je urađeno infrastrukture za ove 3-4 godine?
Za nekog kažu da je realan, ako sabere sve prednosti i mane datih okolnosti, te u skladu sa svojim mogućnostima, u nastavku dalje razmišlja, postupa, djeluje i reaguje. Misimović je realno na press konferenciji rekao da dva premijerligaška kluba imaju veći budžet od nas. I ovdje se provlačilo, da smo kontaktirali nekoliko trenera i da su nas svi redom odbili (nisu smjeli, pritisak, nisu imali aspiracija, imaju drugih problema, imaju druge bolje ponude i dr.). Nemaš para kralju, moraš se snaći sa onime što imaš. Ovaj trener ima bolji Lebenslauf od Adžema. Sad će neko reći, 'Šta pričaš, papak, ADŽEM osvojio Kup, ovaj ništa'; kakve veze to ima? I meni je velika nepoznanica (jedan minus), nije trener koji se dugo zadržavao (sumnja, još jedan minus), ali da je trener koji je blagonaklon mladim igračima i njihovoj afirmaciji (zar to nije veliki plus, najveći koji nas interesuje - jer ovaj Klub živi i opstaje od prodaje svojih mladih igrača - nažalost da je tako, da neko ne pomisli da je to dobro), sigurno da ima dobro oko (neko je spominjao da je otkrio mnoge fudbalere koji imaju svjetske karijere danas), mi smo mu najveći klub koji je vodio pa mu to sigurno predstavlja motivaciju, želju, **** (plus), vjerovatno nije bio skup kao trenerska opcija (više para ostaje klubu, koje možda možemo usmjeriti ka igračima), ova odluka je promjena (bilo to plus ili minus; promjena je; svaka promjena donese nešto novo - to je rizik na koji se ponekad moraš odllučiti - a da je ostao Adžem - opet bi bilo po upravi i šta sve ne) itd. Sada ima dosta ovoga, ili onoga, dosta pozitivnog, manje negativnog - ili kontra, ali treba biti realan. Ne treba očekivati odmah u startu, niti treba dopustiti da se neko uči ili testira na Želji.
Samo ću reći da je 90% ovog foruma osudilo ovaj odabir, PRIJE NEGO SU VIDJELI KAKO TO IZGLEDA NA TERENU I SVLAČIONICI. To nije dobro. To samo pokazuje koliko smo 'mladi i ludi, 'gladni i glupi'. Ja idalje vjerujem ovoj upravi, i vjerovat ću im do kraja. Neko ko je uložio toliko strpljenja, energije, rada, truda i htijenja, neko ko je za 4 godine napravio nešto što neko nije od 1996. godine, teško da će iko poljuljati moje stavove o njima. Ako Uprava smatra i ako su ga oni izabrali, ja vjerujem da nije bilo bolje opcije u ovom momentu.
I da, pustiti čovjeku da vidimo kako to ide. Pa onda reći valja ili ne valja. Peace out.
avanti ragazzi di buda, avanti ragazzi di pest, studenti, braccianti, operai il sole non sorge piad est!
CN 1969
LOBOTOMCI 2016