Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

ellaxaz
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto jun 05, 2018 3:30 am

Nadam se da ce nasi u klubu, poraditi na pitanju poznavanja engleskog jezika, do ovih evropskih utakmica.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

fcz
Kontakt:

uto jun 05, 2018 3:37 am

Da li je slucajno neko s foruma ukljucen u rad fanshopa?
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

Plava Porodica
Kontakt:

uto jun 05, 2018 5:28 am

e mogu samo zamisliti koga li će nam rok elsner dovesti iz srbije i slovenije. zaplakat ćemo mi ubrzo i za mehremićem.
ako već dobra grupa navijača ne vidi kud ovo sve vodi, nadam se da vide oni što najviše i smjenjuju. Jug. čim prije tražiti ostavku uprave.
nije meni žao nikoga, ni igrača ni trenera, ni prepoštenih ljudi i radnih. žao mi je sebe što sam sit od nadanja da će neko nekad proradit. vrijeme je više, nikome se ovoliko nije gledalo "kroz prste" ali zasluženo radi rada na drugom polju.
ova uprava i uspjeh sportski ne idu u istu rečenicu. niti će ikad.
uprava napolje!
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

teteac8684
Kontakt:

uto jun 05, 2018 7:06 am

SanMan je napisao/la:
pon jun 04, 2018 11:55 pm
teteac8684 je napisao/la:
pon jun 04, 2018 8:22 pm
mamba21 je napisao/la:
pon jun 04, 2018 8:08 pm
Zeca na hladjenje opet. Adzem je nas i nece ga niko omalozavati pogtovo ovaj papcic koji zivi od nase svetinje.
I nadam se da čita ovo...Asime seljačiću izblahjani, sramoto jedna...Ado je naš i bit će uvijek, a ti si obični papčić...Za ovo te treba dobro kazniti, a da se mene pita ti bi završio u Želji svoje odmah večeras...nije ovo ničija prćija, a pogotovo tvoja...
Ps. Ado hvala ti za sve, sretno ti i nadam se da ostaješ s nama
Ps1. Sretno novom treneru!!
Ovaj bi mi letio iz tima taman da je Ronaldo, klasični primjer "truhle jabuke", javno omalovažavanje ljudi koji čitav život rade u Želji

Jedino bi ispravio ovo pod Ps1:
Sretno Želji (i nama ) sa novim trenerom!!
:palacgore: :palacgore:

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

uto jun 05, 2018 7:07 am

Sretan Zubandan. 20 godina je proslo a jos ih boli.
Alea iacta est!

igla
Kontakt:

@plavaporodica Koji je tvoj cilj? Svi smo skontali da si nezadovoljan, svi smo skontali da bi ti jedino Amar valjao ili Lalatovic, sada samo širiš negativnu energiju. Mislim ne samo sada, širiš već duže vrijeme. Nikom nije drago što gubimo titulu od Zrinjskog, ali ti pretjeruješ.

gavran
Kontakt:

uto jun 05, 2018 7:10 am

Jutro.Sanjao sam ......bice grijaci.
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

gavran
Kontakt:

uto jun 05, 2018 7:17 am

igla je napisao/la:
@plavaporodica Koji je tvoj cilj? Svi smo skontali da si nezadovoljan, svi smo skontali da bi ti jedino Amar valjao ili Lalatovic, sada samo širiš negativnu energiju. Mislim ne samo sada, širiš već duže vrijeme. Nikom nije drago što gubimo titulu od Zrinjskog, ali ti pretjeruješ.
Mi smo generalno kao narod nezadovoljni svim i svacim.Uvijek nam nesto fali,da je stan bar malo veci...malen gepek...nema diplomu...onaj ima vecu platu...odakle mu pare...bolja mu zena...rodile mu jabuke.Mislim da je i Amar dosao pola bi pisalo protiv pola za.Mi smo jedan nedajbozenikome narod. I da pitanje je za koga navijamo.Zelju ili Amara,Senada,Zuju.Samo se brinem za Bobu jos niko ne iskopa slike sa puskom,arkanom,dvogledom.Znam da je forum mjesto gdje svi mozemo iskazati svoje misljenje.Znam da i ja ponekad/cesto/kenjam kvake ali brate ovoliko strucnjaka,znalaca,poznavaoca fudbala koji svoje znanje nisu unovcili nema nigdje osim kod nas.Uzivajte trava u Grckoj raste.SJECAS LI SE PETOG SESTOG
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

uto jun 05, 2018 7:18 am

Plava Porodica je napisao/la:
uto jun 05, 2018 5:28 am
e mogu samo zamisliti koga li će nam rok elsner dovesti iz srbije i slovenije. zaplakat ćemo mi ubrzo i za mehremićem.
ako već dobra grupa navijača ne vidi kud ovo sve vodi, nadam se da vide oni što najviše i smjenjuju. Jug. čim prije tražiti ostavku uprave.
nije meni žao nikoga, ni igrača ni trenera, ni prepoštenih ljudi i radnih. žao mi je sebe što sam sit od nadanja da će neko nekad proradit. vrijeme je više, nikome se ovoliko nije gledalo "kroz prste" ali zasluženo radi rada na drugom polju.
ova uprava i uspjeh sportski ne idu u istu rečenicu. niti će ikad.
uprava napolje!
Ko ba da trazi smjenu Uprave, je li isti onaj jug sto mu se pola stadiona ibreti na parole, je li isti onaj jug gdje je prosjek godina 20, dajte ba malo smirite zivice.

Morate biti svjesni da je preko tog juga proslo generacije i generacije ljudi, ali nikad se nisu mijesali u rad Uprave, vec su tu bili iskljucivo radi podrske igracima.

Vi koji trazite smjenu Uprave prvo nam predlozite bolje i uspjesnije ljude, ali posto takvih nema, bolje vam je da sutite, jer niste u pravu. Ovdje neki ili su bas mladi ili im je pamcenje kao u zlatne ribice pa zabarovljaju u kakvom smo ambisu bili i na kakvom smo stadionu igrali.
Alea iacta est!

LARSSON
Kontakt:

uto jun 05, 2018 7:25 am

Igrači koje je Slobodan doveo u Rudar:

Dominik Glavina
John Mary
Darko Zec
Bojan Vrucina
Jean-Claude Billong

John Mary je te sezone zabio 17 golova, onda u poolusezoni naredne sezone 9 i otisao u Kinu. Tu ga vodi Cviko, a i tamo trpa.
Jean-Claude Billong iz Rudara nakon jedne sezone prelazi u Maribor, i onda nakon pola godine ide u Seriu A
Darko Zec trenutno u Radniku, Bojan Vrucina nogometna ikona, iako u poznim godinama tada dosao.
Dominik Glavina u toj sezoni zabio 17 golova, 16 u ligi i 1 u kupu.

godrina
Kontakt:

uto jun 05, 2018 7:26 am

ma ovdje je problem sto to nije AO, raja je ubijedjena da je samo to covjek za Zelju
da je dosao Sari licno, bilo bi " ta ce on vjecito drugi na cizmi"
ja da se pitam, najprije bi doveo Vinka Marinovica od domacih trenera boljeg nema, stranci ovdje ne mogu proc.. ovaj nas je nekako izmedju
sretno i njemu i nama.. moglo bi ovo bit dobro, svrsavali smo kad je dosao kostic evo ga slovenac evropa hu ha pa dlake na kraju, onda slavko pa se sturili svi sampioni svega a na kraju htjeli harakiri svi izvrsit
mislim da bi trebali malo manje pljuvat, ne treba odmah tolika negativa
uvjek uz tebe i ti to dobro znas, tebe volim ja za tebe navijam :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
boro elcic: igrac ne smije trcat direktno na gol protivnika jer time opstruise igru i ugrozava njenu regularnost

Plava Porodica
Kontakt:

uto jun 05, 2018 7:34 am

ma nema sve puca od pozitive.
tjeraju adžema, opravdano, jer je ispunio jedan od dva cilja. da je taj jedan najveći, ostao bi i dan danas. pa i da su druge okolnosti možda bi preživio.
a oni konstantno godinama u jednom polju savršeno dobri, a u onom najbitnijem savršeno loši. trebali su dići guzice iz fotelja davno. klasično licemjerstvo, svi su krivi osim njih.
sve je povezano. oni su na vrhu piramide. oni biraju trenera. oni biraju sportskog direktora. direktor i SD koordiniraju prvim timom te omladinskim pogonom na čelu sa šefom omladinskog pogona. za svaki neuspjeh imaju podjednake odgovornosti. vješto se skrivaju iza onih dobrih strana. ko im može zamjeriti kad radimo ono što nikada prije nismo.
ali dosta je javašluka u sportskom dijelu. javašluk, nego šta.
napolje!
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Plava Porodica
Kontakt:

uto jun 05, 2018 7:38 am

i gdje su svi oni što su nakon imenovanja Adžema rekli ovo im je poslednja šansa i posljednji put podrška jer titulu moraju uzeti?
vjerovatno je to " u afektu " napisano da se smiri masa. Jer ti isti, jučer govore, da im je "elsner" poslednja šansa da se isprave.
đe obraz?
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

igla
Kontakt:

uto jun 05, 2018 7:40 am

Evo ja ću podržati te odmah, samo navedi ozbiljna lica koja mogu obezbijediti da klub napreduje u svim poljima. Ne ono instant titula, pa blokirani računi. Imena.

Plava Porodica
Kontakt:

uto jun 05, 2018 7:55 am

igla je napisao/la:
uto jun 05, 2018 7:40 am
Evo ja ću podržati te odmah, samo navedi ozbiljna lica koja mogu obrebijediti da klub napreduje u svim poljima. Ne ono instant titula, pa blokirabi računi. Imena.
Ko je znao za Senada Misimovića dok nije sjeo u klub?
odnosno koji procenat navijača?
je li ga možda neki navijač doveo u klub,primjerice JA?!
boga mi prvi put čuo za čovjeka onog trenutka kad se počelo spominjati njegove ime sve više i više.
po pričama doveo ga je Amar Osim. Amar Osim je jedan od članova skupštine.
za što postoji skupština kluba kao lice koje ima pravo smijeniti i UO? da se ne bi dešavao javašluk sa blokiranim računima kao prije.
daljni zadaci skupštine kluba su i veze i vezice sa svim većim ljudima uže i šire zajednice.
Ne sjede džaba tu neka jaka imena i oni najzagriženiji navijači.
oni imaju uticaj, reputaciju, nešto su postigli. i kao takvi imaju kvalifikacije da dovedu nove članove upravnog odbora.
ali i oni su do sada bili previše nježni i udareni po emociji sređivanjem stadiona, i sređivanjem kluba.
pitam se, šta da se emocije ostave po strani? da se sve stavi na papir. dobro i loše. kako bi završilo?
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

storm_raider
Kontakt:

uto jun 05, 2018 7:56 am

fcz je napisao/la:
uto jun 05, 2018 3:37 am
Da li je slucajno neko s foruma ukljucen u rad fanshopa?
Ima nas bliskih. Uskoro ce biti i registrovani na forumu.

Sta treba?
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

storm_raider
Kontakt:

uto jun 05, 2018 8:05 am

@pp, jasno je tvoje misljenje i odmori malo od ponavljanja istih stvari. Takodjer, nemoj mi se pozivati na slobodu govora, jer sloboda govora nije podrivanje diskusije, ponavljanjeg istog iznova, samo drugim glasovnim skupom. Znamo kako to zavrsava.

A, ako zelis da prodiskutujemo na tu temu, vrlo rado cemo. Mada, traziti ostavku Uprave, a pri tome ne doprinjeti Zelji time sto ces se sam kandidovati ili predloziti bolje, je jako zlonamjerno. Ja znam da papir trpi sve, samim tim i forum, ali ovaj nece trpiti sve. Dakle, konkretna rjesenja, a pisati "napoljeee", je isto kao kada djetetu neko ukrade sladoled i dere se "mamaaaa, ciko mi ukrao sladoled".

PS. Sretan Zubandan!!!

Plava Porodica
Kontakt:

uto jun 05, 2018 8:10 am

konkretno, u nedostatku dokaza "odbrane" jer ih više skoro pa i nema, nakon totalnog amaterizma vođenja kluba ka sportskom uspijehu i kratkoročno i dugoročno, dođemo ako znaš bolje predloži.
nemam više šta reći na tu temu.
općenito ni na jednu više.
imamo ovdje jednog člana skupštine, pa bih volio čuti njegovo mišljenje, ali na stranu emocije.
vaše je, kao i moje, nebitno.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

omladina1921zeljina
Kontakt:

uto jun 05, 2018 8:14 am

Npisat ću jedan osvrt za sinoćnje stanje foruma. Iftar, saznao da je trener Slobodan Krčmarević. Nije mi ništa bilo jasno, morao sam izaći. Vraćam se kući, na forumu 30 stranica. Svaku sam napisanu poruku pročitao. Nije mi bilo mrsko.

Jedni kažu d aje uprava ovime sebi stavila omču preko glave; druga struja traži nekog drugog; trećima je samo opcija AO iako se zna da nas je odbio čovjek; i tako dalje i tako dalje. Kažu - Željo dotakao dno dna. Čitam i smijem se, blago ne vjerujem šta su ljudi spremni u afektu napisati.

Kako li će navijači prihvatiti da odabir ovog trenera, najvjerovatnije znači borba za Evropu kroz ligu? Da li znamo MI BITI REALNI? Gospodin Misimović je sam rekao da ako se ne poslože karte (očigledno da nisu čim je ovaj trener ostao kao opcija) da nećemo ići na titulu? Hoćemo li moći to prihvatiti? Mi, generalno, kao navijači, mi, ostali, simpatizeri, mi, vojnici kluba? Nauštrb svemu što je urađeno infrastrukture za ove 3-4 godine?

Za nekog kažu da je realan, ako sabere sve prednosti i mane datih okolnosti, te u skladu sa svojim mogućnostima, u nastavku dalje razmišlja, postupa, djeluje i reaguje. Misimović je realno na press konferenciji rekao da dva premijerligaška kluba imaju veći budžet od nas. I ovdje se provlačilo, da smo kontaktirali nekoliko trenera i da su nas svi redom odbili (nisu smjeli, pritisak, nisu imali aspiracija, imaju drugih problema, imaju druge bolje ponude i dr.). Nemaš para kralju, moraš se snaći sa onime što imaš. Ovaj trener ima bolji Lebenslauf od Adžema. Sad će neko reći, 'Šta pričaš, papak, ADŽEM osvojio Kup, ovaj ništa'; kakve veze to ima? I meni je velika nepoznanica (jedan minus), nije trener koji se dugo zadržavao (sumnja, još jedan minus), ali da je trener koji je blagonaklon mladim igračima i njihovoj afirmaciji (zar to nije veliki plus, najveći koji nas interesuje - jer ovaj Klub živi i opstaje od prodaje svojih mladih igrača - nažalost da je tako, da neko ne pomisli da je to dobro), sigurno da ima dobro oko (neko je spominjao da je otkrio mnoge fudbalere koji imaju svjetske karijere danas), mi smo mu najveći klub koji je vodio pa mu to sigurno predstavlja motivaciju, želju, **** (plus), vjerovatno nije bio skup kao trenerska opcija (više para ostaje klubu, koje možda možemo usmjeriti ka igračima), ova odluka je promjena (bilo to plus ili minus; promjena je; svaka promjena donese nešto novo - to je rizik na koji se ponekad moraš odllučiti - a da je ostao Adžem - opet bi bilo po upravi i šta sve ne) itd. Sada ima dosta ovoga, ili onoga, dosta pozitivnog, manje negativnog - ili kontra, ali treba biti realan. Ne treba očekivati odmah u startu, niti treba dopustiti da se neko uči ili testira na Želji.

Samo ću reći da je 90% ovog foruma osudilo ovaj odabir, PRIJE NEGO SU VIDJELI KAKO TO IZGLEDA NA TERENU I SVLAČIONICI. To nije dobro. To samo pokazuje koliko smo 'mladi i ludi, 'gladni i glupi'. Ja idalje vjerujem ovoj upravi, i vjerovat ću im do kraja. Neko ko je uložio toliko strpljenja, energije, rada, truda i htijenja, neko ko je za 4 godine napravio nešto što neko nije od 1996. godine, teško da će iko poljuljati moje stavove o njima. Ako Uprava smatra i ako su ga oni izabrali, ja vjerujem da nije bilo bolje opcije u ovom momentu.

I da, pustiti čovjeku da vidimo kako to ide. Pa onda reći valja ili ne valja. Peace out.
avanti ragazzi di buda, avanti ragazzi di pest, studenti, braccianti, operai il sole non sorge piad est!

CN 1969

LOBOTOMCI 2016

storm_raider
Kontakt:

uto jun 05, 2018 8:16 am

Plava Porodica je napisao/la:
uto jun 05, 2018 8:10 am
konkretno, u nedostatku dokaza "odbrane" jer ih više skoro pa i nema, nakon totalnog amaterizma vođenja kluba ka sportskom uspijehu i kratkoročno i dugoročno, dođemo ako znaš bolje predloži.
nemam više šta reći na tu temu.
općenito ni na jednu više.
imamo ovdje jednog člana skupštine, pa bih volio čuti njegovo mišljenje, ali na stranu emocije.
vaše je, kao i moje, nebitno.
Kokretno, nema ni konkretnih "napada" koji su konstruktivni. Pisati "napoljeee", a ne naci ili predloziti bolje, znaci i ne zeliti dobro klubu. Nema tu nekakvih napada, osim pojedinacnih i stidljivih, a dodacu i jako nezahvalnih i bezobraznih - "Uprava napolje". Ako znas bolje ili ako mozes bolje, u klubu ce te docekati otvorenih ruku. Ovako se svodi na ono "Bakire, sto me ne zaposlis, hooj Sebija?"

Znam da si dobar decko i da volis klub, ali mislim da si se zaletio. Meni je bitnije da napravimo stadion, titule ce doci, mada jedno ne bi smjelo iskljucivati drugo i vidjecemo hoce li ovaj covjek dobro proci na Grbavici. Stvaranjem pritiska, kao da smo navikli na titule u skoro 100godisnjoj historiji, a nismo, nista necemo dobro uraditi klubu. Navijajmo, navijajmo da izdobri.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 14 gostiju.

Prijava