Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

ChWilla
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon maj 07, 2018 11:33 am

u suštini i permanentno, mi nismo odigrali nijednu dobru utakmicu da nisu igrali anel ili haris.
gradi željo boli te *****

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

pon maj 07, 2018 11:53 am

Sta mislite o Pliseku kao treneru?
Alea iacta est!

omladina1921zeljina
Kontakt:

pon maj 07, 2018 11:56 am

ChWilla je napisao/la:
u suštini i permanentno, mi nismo odigrali nijednu dobru utakmicu da nisu igrali anel ili haris.
Moram se nadovezati na ovaj komentar. Slažem se u potpunosti. Hajdarević je ipak odigrao slabije nego prvu polusezonu, a u tome se očituje to "osciliranje" mladih igrača. I isforsirali smo ga zbog nerotiranja u veznoj liniji. Ipak, Hajdarević je svoje greške često nadomještao trkom i požrtvovanošću i to je dosta značilo za druge; u prijevodu - i takav kada ima loš dan, od koristi je i zato ostavlja tako dobar utisak.

Osvrnuo bih se i na Anela Šabanadžovića. Primijetio sam da ga raja nipodaštava, njega i njegov talenat. Sve zbog prezimena; "babin sin, pa igra". A ne vide kakvu lakoću unosi u igri, lucidnost, nepredvidljivost. Takva osobina zna biti veoma korisna u momentima kad je potrebno napraviti višak, napraviti prostora, dupli pas, a još i on, dosta trči i pokriva značajan dio terena, uveliko može pomoći prilikom tranzicije lopte, dupli pasovi sa bekovima i ofanzivnim veznim, i sl.
avanti ragazzi di buda, avanti ragazzi di pest, studenti, braccianti, operai il sole non sorge piad est!

CN 1969

LOBOTOMCI 2016

mirzza
Kontakt:

pon maj 07, 2018 12:17 pm

omladina1921zeljina je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:
Moram se nadovezati na ovaj komentar. Slažem se u potpunosti. Hajdarević je ipak odigrao slabije nego prvu polusezonu, a u tome se očituje to "osciliranje" mladih igrača. I isforsirali smo ga zbog nerotiranja u veznoj liniji. Ipak, Hajdarević je svoje greške često nadomještao trkom i požrtvovanošću i to je dosta značilo za druge; u prijevodu - i takav kada ima loš dan, od koristi je i zato ostavlja tako dobar utisak.

Osvrnuo bih se i na Anela Šabanadžovića. Primijetio sam da ga raja nipodaštava, njega i njegov talenat. Sve zbog prezimena; "babin sin, pa igra". A ne vide kakvu lakoću unosi u igri, lucidnost, nepredvidljivost. Takva osobina zna biti veoma korisna u momentima kad je potrebno napraviti višak, napraviti prostora, dupli pas, a još i on, dosta trči i pokriva značajan dio terena, uveliko može pomoći prilikom tranzicije lopte, dupli pasovi sa bekovima i ofanzivnim veznim, i sl.
Ma vidjelo se protiv Krupe sta Anel znaci i kako Anel igra, cast svima u veznom redu, decko ima nesto sto niko drugi nema, igra na prvu i odmah se otkriva naprijed. Sada se vec ne boji ni duela i ulazi muski sto nije bas tako radio na jesen. Decko je odlican igrac. On Hare i Ramovic bi bio dobar vezni red, a jos imas Modica na klupi. Trebalo bi to isprobati u Sirokom svakako.

Plava Porodica
Kontakt:

pon maj 07, 2018 12:33 pm

Ma ja bih najprije rekao da Anel kopira Pogbu. Od lucidnosti pasova, do ulaska u duele. To su za sad jedina dva veznjaka, meni na oko, specifična lakoćom igre. I pored svega toga Pogba nije konstantan u svojim igrama :D , a Anel jeste.
Svoju inteligenciju, vjerovatno nasljednu, na najbolji mogući način koristi i sigurno ga polufinalista Lige Šampiona nije tek tako zapazio.
Po meni najveći potencijal Željine škole unazad desetak godina, eh sad šta će uspjeti iskoristiti od svog potencijala, vidjet ćemo.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

South
Kontakt:

pon maj 07, 2018 12:34 pm

Mirek11 je napisao/la:
pon maj 07, 2018 8:53 am
Trenutno treba svi da se maximalno ozbiljno spremimo za revans kupa, bi ce teska utakmica sigurno. Za analize, komentare i zelje cemo imati vremena pisati.
Po meni, prvo bi trebalo da uprava zovne Papca da prenese Adzemu da se ne zajebava! 😆
Moramo izaci u srijedu za najbrzom ekipom i najspremnijom, koja ce se muski boriti jer vjerujem da ce biti svega. Treba zabiti gol i onda mirno zavrsiti. Sastav : Kjosevski, Graovac, Kemo, Bogi, Mehremic 🤕, Blagojevic, Saban, Zakaric, Ramovic, Zec, Zajmovic.

PRIJEDLOG ZA UPRAVU:
Klub da organizuje i plati prevoz, ulaznice Manijacima, par autobusa.
Bar malo da se oduze najvjernijim koji idu po gostovanjima a bilo bi bas glupo da na finale i po trofej odemo u nekom malom broju.
E cuj da klub placa grupi autobusee... sta sve covjek nece procitati ovdje :D

Plava Porodica
Kontakt:

pon maj 07, 2018 12:37 pm

I kad bi platio, ne bi nas bilo više od petobanke.
Biće ovo najneposjećeniji derbi na kraju :D
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

ChWilla
Kontakt:

pon maj 07, 2018 12:55 pm

pa kad kup nije bitan. logično što bi čombe reko :D

bistrikboy
Kontakt:

pon maj 07, 2018 1:06 pm

cipiripi je napisao/la:
pon maj 07, 2018 11:53 am
Sta mislite o Pliseku kao treneru?
ma nastavnik fizickog sta ce nam
1921-1987-2007

ChWilla
Kontakt:

pon maj 07, 2018 1:09 pm

fakat sve se to ciklično ponavlja...

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pon maj 07, 2018 1:11 pm

Kerovi sa gg, mamu li vam. Prvu je tekmu sudio covjek iz BanjaLuke pa niste to napisali.
Željezničar ante portas !

barbarez
Kontakt:

pon maj 07, 2018 1:24 pm

Glavni problem vecine trenera koji dolaze iz nasih vlastiti redova,sto bi svi da budu Amar Osim,svi bi da izigravaju njegovu egocentricnost,svi da nazor budu pametni. Jednostavno su lose kopije,koje nemaju ni viziju ni jasan cilj sta hoce od ekipe. Jedina iznimka je Odovic,pod cijim vodjenjem smo oba puta igrali najlhepsi fudbal,ali je covjek ocito prefin za ovu ligu.
Biti Amar Osim,treba imat DNK tu,biti onakav genije i cinik,onakav flegman i vizijonar,ne moze svako to. Samim tim,nije Adzem gubitnik,zato sto ne zna puno,on je gubitnik jer nije svoj,i pokusava biti kopija.
Ja se samo nadam da ova uprava ima zivce da nastavi svoj rad. Jer zaista prave jak i stabilan klub. Bore se sa necim nemogucim u nasoj zemlji,a to je da u ovakvoj drzavi prave vlastiti stadion po europskim standardima,vrhunski teren,i imaju taj peh da ne mogu sav svoj trud i rad usmjeriti u sportaki segment.
Ja se isto tako nadam da ce oni taj sportski segment polako dici na nivo gdje ce Zeljo biti samoodrziv klub,gdje ce imati jaku omladinsku skolu,od koje ce zivjeti.
Ta skola pravi odlicne rezultate,ali bi bilo fenomenalno da imamo neki kamp ili bar jedan od pomocnih terena samo za djecu i njihov rad.
Koliko god postovali sta su uradili nasi treneri ,pogotovo sad u Ligi prvaka,jednostavno moramo i to dici na jedan veci nivo.
Ne mogu tu radit neki Fejzici ,Karici i slicni. Ma ljudi oni nisu mogli zapazenije uloge u nasem prvom timu ostvariti,kako da ti oni sutra skoluju djecu .
Treba edukovan kadar,za pravilan rad sa djecom od najnizih uzrasta.
Zelim ovoj nasoj upravi da ustraju u viziji kluba koju imaju. Da vjeruju da ce napraviti jakog Zelju,trenutno sporstki segment i posjeta na stadionu ne prati bas najbolje ono sto ljudi rade,ali tesko je sve odjednom raditi. Uz ogromna dugovanja,uz gradnju stadiona,uz postavku terena,uz to biti konkurentan,uz ogroman pritisak od strane navijaca,onih 2000 najvjernijih,ovi ostali ionako dolaze kad je Zeljo u modi,ja se nadam dq ce nam se aabur svima iaplatiti na kraju.
Da cemo se sto jace pripremiti i posloziti trenera i ekipu,za Europu i naredno prvenstvo.Konacno ono pravo ono kako mi zasluzujemo, da pokazemo skutorima i svoj ostaloj bagri ko je zaista Zeljo. Ja nikad nisam vise bio nabrijaniji kad vidim kako stoka zapinje protiv nas. Neko kaze sprdaju se sa nama,ne brate znaju oni ko je Zeljo,zato i svi rade protiv njega u ovoj lopovskoj drzavi. Zato treba sad udariti najjace sto mozemo.

teatrale36
Kontakt:

pon maj 07, 2018 1:32 pm

omladina1921zeljina je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:

Ko se i malo razumije u fudbal vidi da je Anel prototip pravog veznjaka i da je stvarno šteta što vise nije odigrao ove polusezone, utakmica protiv Krupe u finalu je najbolji dokaz tome.

LARSSON
Kontakt:

pon maj 07, 2018 1:35 pm

AsharaK je napisao/la:
pon maj 07, 2018 1:11 pm
Kerovi sa gg, mamu li vam. Prvu je tekmu sudio covjek iz BanjaLuke pa niste to napisali.
Joj cirkus lige i kupa :lol: U sarajevu sudi iz banja luke, a u banja luci iz sarajeva

azbaha
Kontakt:

pon maj 07, 2018 1:52 pm

Ma za ovaj 'neuspjeh' su krivi Ado i Covic, u to sam ubijedjen.
Ado koji je prestao rotirati, ubacivati novu djecu, koji je trpio Mehremica sve vrijeme, dok je Ramovica npr odmorio i Ramovic proigra. Koji nije ubacio Besirevica ili Sehica na beka, koji ne smije Zakarica izvaditi kada k*** ne valja na terenu, kao sto se Zeba nije vadio. Koji forsira Kajkuta, umjesto da ubaci Dacica.
Uz sve ovo fizicka sprema nam je uzasna, al uzas uzas uzas.
Jbg sam pao, sam se ubio, ja ne zelim ovakvog Adzema da gledam na klupi, iako sam ga podrzavao od prvog dana 100%.
**** te trener koji vrsi prvu izmjenu u 75., a vec 10 minuta mu ekipa treba osvjezenje, jedina razliga izmedju njega i slavka su Anel/Hajdarevic.
Eto i taj Kemo, ja kontam Adzem ima razlog sto momka ne rotira s Bogicevicem, ono jok, nego Bogi mu sigurica, ma **** te taj bezmudi trener
:roll:

azbaha
Kontakt:

pon maj 07, 2018 1:59 pm

Veca
A. Sehic Graovac/Velic Kemo Besirevic/E. Sehic
Anel/Modic Hajdar
Zeric Ramovic Zec
Zajmovic

Evo jedne ekipe koja treba igrati do kraja, al znam da nece, nece ni pola ovih igraca dobiti minute sto je apsurd.

LARSSON
Kontakt:

pon maj 07, 2018 2:05 pm

Tabela i rezultati nakon 6. kola

http://forum.sport1.ba/viewtopic.php?f=79&t=698

Pompey
Kontakt:

pon maj 07, 2018 2:12 pm

LARS1921 je napisao/la:
pon maj 07, 2018 2:05 pm
Tabela i rezultati nakon 6. kola

http://forum.sport1.ba/viewtopic.php?f=79&t=698
Mogao si komotno uracunati bodove Istoku.
Da li je na pomolu novi skandal???? Ataci na postene klubove ne jenjavaju!
Nije to, nije to...
Čuva Bog Želju svog...

kremenko

pon maj 07, 2018 2:17 pm

kremenko je napisao/la:
pon apr 30, 2018 12:29 pm
U Krupi sudi Peljto. Kad je bal... :D
:lol:
FK ŽELJEZNIČAR-LJUBAV RADNIČKE KLASE, KLUB NOSTALGIČARA I ROMANTIČARA
Ivica Osim: "Željo će živjeti zauvijek"

Elegant
Kontakt:

pon maj 07, 2018 2:18 pm

Umjetnost bi bila prokockati ovih 2:0, nakon svega sto se desilo u ovom LZP dijelu sezone.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot] i 21 gost.

Prijava