pon maj 07, 2018 1:24 pm
Glavni problem vecine trenera koji dolaze iz nasih vlastiti redova,sto bi svi da budu Amar Osim,svi bi da izigravaju njegovu egocentricnost,svi da nazor budu pametni. Jednostavno su lose kopije,koje nemaju ni viziju ni jasan cilj sta hoce od ekipe. Jedina iznimka je Odovic,pod cijim vodjenjem smo oba puta igrali najlhepsi fudbal,ali je covjek ocito prefin za ovu ligu.
Biti Amar Osim,treba imat DNK tu,biti onakav genije i cinik,onakav flegman i vizijonar,ne moze svako to. Samim tim,nije Adzem gubitnik,zato sto ne zna puno,on je gubitnik jer nije svoj,i pokusava biti kopija.
Ja se samo nadam da ova uprava ima zivce da nastavi svoj rad. Jer zaista prave jak i stabilan klub. Bore se sa necim nemogucim u nasoj zemlji,a to je da u ovakvoj drzavi prave vlastiti stadion po europskim standardima,vrhunski teren,i imaju taj peh da ne mogu sav svoj trud i rad usmjeriti u sportaki segment.
Ja se isto tako nadam da ce oni taj sportski segment polako dici na nivo gdje ce Zeljo biti samoodrziv klub,gdje ce imati jaku omladinsku skolu,od koje ce zivjeti.
Ta skola pravi odlicne rezultate,ali bi bilo fenomenalno da imamo neki kamp ili bar jedan od pomocnih terena samo za djecu i njihov rad.
Koliko god postovali sta su uradili nasi treneri ,pogotovo sad u Ligi prvaka,jednostavno moramo i to dici na jedan veci nivo.
Ne mogu tu radit neki Fejzici ,Karici i slicni. Ma ljudi oni nisu mogli zapazenije uloge u nasem prvom timu ostvariti,kako da ti oni sutra skoluju djecu .
Treba edukovan kadar,za pravilan rad sa djecom od najnizih uzrasta.
Zelim ovoj nasoj upravi da ustraju u viziji kluba koju imaju. Da vjeruju da ce napraviti jakog Zelju,trenutno sporstki segment i posjeta na stadionu ne prati bas najbolje ono sto ljudi rade,ali tesko je sve odjednom raditi. Uz ogromna dugovanja,uz gradnju stadiona,uz postavku terena,uz to biti konkurentan,uz ogroman pritisak od strane navijaca,onih 2000 najvjernijih,ovi ostali ionako dolaze kad je Zeljo u modi,ja se nadam dq ce nam se aabur svima iaplatiti na kraju.
Da cemo se sto jace pripremiti i posloziti trenera i ekipu,za Europu i naredno prvenstvo.Konacno ono pravo ono kako mi zasluzujemo, da pokazemo skutorima i svoj ostaloj bagri ko je zaista Zeljo. Ja nikad nisam vise bio nabrijaniji kad vidim kako stoka zapinje protiv nas. Neko kaze sprdaju se sa nama,ne brate znaju oni ko je Zeljo,zato i svi rade protiv njega u ovoj lopovskoj drzavi. Zato treba sad udariti najjace sto mozemo.