Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Vortex
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon maj 07, 2018 8:48 am

storm_raider je napisao/la:
pon maj 07, 2018 7:27 am
ForzaLjoZe je napisao/la:
pon maj 07, 2018 12:36 am
Vrlo lose odigrana sezona.
Sezona u kojoj Zeljo ponovo nije bio prvak.
To su fakti. Sve ostalo su varijacije na temu, bitka argumenata.

Osvrnuo bih se na dvije pojave koje prate Klub.

Pomno pracenje i utjecaj na donosenje odluka u i o radu sportskog segmenta kojeg imaju forumi.
Neka forumi doprinose 20% u kreiranju misljenje, mnogo je zato sto plavo mnijenje vrlo cesto mijenja misljenje.
Upravo o toj drugoj stvari bih mogao redove i redove pisati.
Dva su fenomena: izvali i bjezi, kad neko nesto izvali bez pokrica i pogresan opseg referentnog sistema.
Izvali i bjezi bih empirijski ocrtao na primjeru Mujagica. Ako se osvrnete na desavanja od prosle sezone, pronaci ce te masu postova gdje se Mujagu otpisuje kao nadrkanog derleta koji nema mjesta u Zelji. Sada se izrazava zal nad njim. Mozda jaci od ovog bi bila podrska odlasku Cenana i imenovanju Sase Papca kojeg se sada smatra krivim za nedostizanje cilja, uz vrlo uvredljive konotacije. Sasa je sada propala paradigma uspjesnog fudbalera i znalca o funkcionisanju uspjesnih sportski kolektiva vani. Sada trazimo rjesenje u spektru domace radinosti i izvedbe, nekog da poklopi puno toga.
Bipolarno mi je kritizirati Adzema zbog takticke kombinatorike i mijenjanja sastava, do insistiranja na istoj postavci.
Uzaludna su sva poredjenja, ali na kraju forum nece dati niti jedno rjesenje, ma kako se trudili.
Pogresnim opsegom referentnog sistema smatrao bih sva silna pogresna poredjenja. Pocelo je od isticanja Adzemovog niza uspjesnosti negdje na pocetku polusezone, utrpavanjem Admira ispred Brke. Kuriozitet...
No, smijesna su navijacka poredjenja. Hajdemo uporediti sezonu u kojoj bi Zeljo mogao osvojiti trofej kupa sa prethodnim nakon rata. Imamo uspjehe Brke i Hadzije. Nikog vise.
Imamo trenera koji je, priznali ili ne napravio iskorak spram trenera iz prethodne sezone, Slavka Petrovica. Drugi smo, finalisti kupa. Za puno manji iznos plate sefa struke.

Praviti sva druga poredjenja je besmisleno, u smislu komparacija sa ekipama van BiH. Uspijeva nam se porediti s Realom (dugovi), Heynckesom (Amar), Dinamom (funkcionisanje), ali ne sa Liverpoolom (posjeta bez obzira na stanje na terenu) i podobar spisak klubova ciji navijaci i njihova gromoglasna podrska izazivaju postovanje, potpuno suprotno od porazavajuce posjete na jugu i nezainteresovanosti ljudi kao problemu.

Zasto se ispituju razlozi van domena sportskog terena? Do kojeg je aspekta igre? Rekao bih do fizicke nepripremljenosti. Dodatno bih osudio Adzemovu metamorfozu iz trenera koji poznaje i forsira nasu djecu u covjeka koji vrijedja gradskog rivala sa dva put je dva put. Moze li Adzem sutra, bilo u Zelji i nekom trecem klubu, nauciti lekciju iz greske koju je napravio sto je poletio, sto se zanijeo. Sto mu je bilo stalo dobiti podrsku mediokriteta sa zapada koji su ga olajavali, okrenuvsi ledja auditoriju koji je strpljivo cekao razvoj djece na terenu.

Ja bih ove sezone prstom upro u Vranjesa kao jos jednu istrosenu vedetu, jednu u nizu ovih koje smo vagonom dovodili da ih vratimo u zivot.

Dakle, fizicka nepripremljnost, metamorfoza, Vranjes kao poremecaj u veznom redu i na kraju vrlo efektivna kompenzacija karme za svu srecu koju smo imali bi bili moji odgovori na neostvarenu titulu. Zabijes Sirokom golom golmana. Pogodis stativu Radniku. Vitezu iz autogola uzmes tri boda. Izgubis tri boda u Mostaru.

Nesreca? Ne. Neznanje? Jok.
Neozbiljnost. Nedostatak temeljitosti.
Nesto sto Brko ima u genima i kuzi. Drugi ne.

Za Adzema sam i sljedece sezone. Brko neka krene Vahinim i Duskovim stopama. Stopama svog oca. Vakat mu je.
:palacgore:

Jako lijepo sazeto. Slazem se sa ovakvim rezonovanjem.
Drugi smo jedino iz razloga jer su ostale ekipe uglavnom u poluraspadu i u njima igraju obične k.arine od igrača. Liga nikad lošija, kvalitet fudbala nikad gori a mi ne možemo titule osvojiti. To je to. Koliko god bilo tužno. . .

Mirek11
Kontakt:

pon maj 07, 2018 8:53 am

Trenutno treba svi da se maximalno ozbiljno spremimo za revans kupa, bi ce teska utakmica sigurno. Za analize, komentare i zelje cemo imati vremena pisati.
Po meni, prvo bi trebalo da uprava zovne Papca da prenese Adzemu da se ne zajebava! 😆
Moramo izaci u srijedu za najbrzom ekipom i najspremnijom, koja ce se muski boriti jer vjerujem da ce biti svega. Treba zabiti gol i onda mirno zavrsiti. Sastav : Kjosevski, Graovac, Kemo, Bogi, Mehremic 🤕, Blagojevic, Saban, Zakaric, Ramovic, Zec, Zajmovic.

PRIJEDLOG ZA UPRAVU:
Klub da organizuje i plati prevoz, ulaznice Manijacima, par autobusa.
Bar malo da se oduze najvjernijim koji idu po gostovanjima a bilo bi bas glupo da na finale i po trofej odemo u nekom malom broju.
Zadnja izmjena: Mirek11, dana/u pon maj 07, 2018 9:27 am, ukupno mijenjano 1 put.
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

MATORI
Kontakt:

pon maj 07, 2018 9:09 am

Snimak sa jutrošnjeg treninga !
https://www.youtube.com/watch?v=TIDaVxABgNo

ForzaLjoZe
Kontakt:

pon maj 07, 2018 9:30 am

Vortex, istina je. Iz te istine treba proizvesti jos jedan zakljucak: mi nismo dio tih raspalih ekipa, mada nam o plecima visi teret dugova iz proslosti.

Zasto?
Sta smo mi to uspjeli uraditi, sto drugi nisu?

I ono na kraju vazno, ali ponajmanje bitno: cijim zaslugama? Prije nego hopnemo Senad pa skocimo, ja bih rekao da su to ljudi koji vole Zelju.
Oni sto ga ne vole ga nahranise dugovima.
Ovih dana, jataci su im glasni, smijesni ataci. Ne poznajem lika koji nije hajrovao od Zelje u tom periodu kojem sad ova garnitura ne odgovara.
Odjebi Rusmire!
NAPOLJ UPRAVI!
Svi na Grbavicu!

alombardo
Kontakt:

pon maj 07, 2018 9:33 am

Mirek11 je napisao/la:
pon maj 07, 2018 8:53 am
Trenutno treba svi da se maximalno ozbiljno spremimo za revans kupa, bi ce teska utakmica sigurno. Za analize, komentare i zelje cemo imati vremena pisati.
Po meni, prvo bi trebalo da uprava zovne Papca da prenese Adzemu da se ne zajebava! 😆
Moramo izaci u srijedu za najbrzom ekipom i najspremnijom, koja ce se muski boriti jer vjerujem da ce biti svega. Treba zabiti gol i onda mirno zavrsiti. Sastav : Kjosevski, Graovac, Kemo, Bogi, Mehremic 🤕, Blagojevic, Saban, Zakaric, Ramovic, Zec, Zajmovic.

PRIJEDLOG ZA UPRAVU:
Klub da organizuje i plati prevoz, ulaznice Manijacima, par autobusa.
Bar malo da se oduze najvjernijim koji idu po gostovanjima a bilo bi bas glupo da na finale i po trofej odemo u nekom malom broju.
P O T P I S

samo_plavo
Osvajač prvog S1 kupa
Kontakt:

pon maj 07, 2018 9:39 am

Ja nisam razočaran porazom od Radnika. Titula je bila riješena i prije ovog kola. To smo znali svi, pa vjerovatno i oni koji su se ipak nadali u čudo. Drago mi je da smo se još jednom uvjerili da pojedini više nisu igrači za Želju. Ustvari, nadam se da su se ljudi u klubu uvjerili u to. Po stoti put ću napisati, titulu smo izgubili u Mostaru. Još jednom smo razočarani, na sličan način ponovo. Krivci za gubitak titule su Adžem na prvom, pa onda igrači na drugom mjestu. Uprava je tu najmanje kriva, iako i oni snose dio krivice. Adžem je morao biti smijenjen protiv Širokog, najkasnije poslije derbija. E to je njihova krivica, to im zamjeram. Ali hajde, gotovo je sad. Teško je, razočarani smo svi, ostaje nam kup kao mala utjeha. Iako je za mene to nikakva utjeha poslije ove dvije sezone, ali kup se mora uzeti i ne može niko reći da nije bitan. Samo je pitanje mogu li plave dame izdržati protiv Barcelone? Ja više ne vjerujem ni u šta. Dan te **** kad ja strahujem hoće li nas Krupa razbiti... Šta nam se desi od najtrofejnijeg kluba.
Što se tiče Adžema, kad nije dobio otkaz poslije Širokog i derbija, logično je da će ostati do kraja sezone. A onda, definitivno nema šta tražiti u Željezničaru. Razočarao nas je i više što je mogao. Da se ja pitam, on više ne bi imao mjesta ni kod juniora.
Samo da se hoće završiti muka od sezone... I onda jedva čekaj da ponovo počne, raduj se, nerviraj, dovodi, tjeraj, ponovo sve u krug... Više sreće drugi put. I znanja. I muda. Nadam se.

Upravi podrška.
Adžemu i svim ljudima u stručnom štabu otkaz. Papca ne bih dirao još uvijek. Neka ga. Mislim da ima znanja i da mu treba vremena da pokaže.

I poruka Danielu Graovcu. Ti majstore ako ostaneš ovdje, ti si jedna velika budala. Dalje neću ništa govoriti.

Koga dovesti poslije Adžema je veliko pitanje... Ne znam, ali nikako ne znam ko bi mogao napokon biti pravi. U glavi su mi kao najbolje opcije samo dva čovjeka, Marinović i Osim. Svi znamo da su šanse za Marinovića nikakve, a ni sa Osimom nije ništa bolje. Tako da onda mi na um padaju Baždarević i Sablić. Ne znam, vidjet ćemo. Nek se završi pa ću onda o tome.

Ostalo je samo ime. Rečenica koja je najbolji opis svega ovoga.
MOJA PRVA LJUBAV BIO JE ŽELJO!

cikazubo
Kontakt:

pon maj 07, 2018 9:44 am

Pored Amara Osima na klupi smo imali Dinu Djurbuzovica, Almira Memica i Adnana Gusu. Ljudi koji svojim znanjem i iskustvom sigurno mogu voditi samostalno premijerligase. Kad ste vidjeli Amara da ucestvuje u treninzima gdje se vjezba automatika, tehnika, kontrola lopte, pasova itd.. Uvijek je bio po strani i samo gledao sta igraci rade s Dinom i Almirom, ali zato je majstor za selekciju igraca, taktiku, povlacenje pravih poteza, i povrh svega je teski mangup kako na terenu tako i van njega. Tako je kod vecine uspjesnih trenera i u svijetu, pa evo sad ova afera Klopp i Buvac, za skauting, pripremu ekipe i dobar dio treninga je bio odgovoran Buvac, ali Klopp je taj koji ima njuh i instinkt za zivu stvar kao sto je utakmica, da u momentu donose prave odluke i reda uspjehe kakve je redao tokom karijere.

Mi sada imamo zelenog trenera koji ima dvije i to neuspjesne sezone u trenerskoj karijeri ali koje nisu toliko katastrofalne s obzirom na moguci kup i izbacivanje par mladih igraca, na klupi imamo jednog od najgorih golmana koji je nosio nas dres i Dzafica koji ni sam ne zna preko koje je reference stigao u Zeljeznicar, vjerovatno je bio jedan od rijetkih sa licencom koja nam je tad trebala a da je bio spreman biti pomocnik u tom momentu.
Ako se odluce za Adzema iako sam prvi put protiv opcije ostavljanja trenera, ali ako ga ostave i ako vjeruju da moze ponoviti rad i rezultate iz prve polusezone, onda se bez razmisljanja mora pojacati strucni stab sa 2 covjeka, dal Oda koji bi mozda pristao na tu opciju s obzirom da zdravstveno stanje vjerovatno ne dozvoljava samostalan rad u PL, dal neko drugi, al hitno se mora pojacati struka s nekim ko zna raditi u ovakvom klubu. Opet je teze naci nekoga da se podredi Adzemu nego Amaru, ali opet, sada na klupi nemamo ni neke Bog zna dobre bivse igrace niti dokazane trenere, ne moze losiji tim od ovog stojati iza mladog neiskusnog trenera kao sto je Adzem.

I samo da se nadovezem na post za guranje Manijaka, ako niste do sada naucili to je bruka u navijackom svijetu, to su odlike tzv. agenata, i kod nas samo Robijasi pristaju na takve stvari, tipa placeni autobusi, gostovanja, rekviziti itd itd..

ChWilla
Kontakt:

pon maj 07, 2018 9:45 am

MATORI je napisao/la:
pon maj 07, 2018 9:09 am
Snimak sa jutrošnjeg treninga !
https://www.youtube.com/watch?v=TIDaVxABgNo
još je bolje ono što slijedi...

phpBB [video]
gradi željo boli te *****

voltron30
Kontakt:

pon maj 07, 2018 9:53 am

Ja ne mogu da vjerujem da pojedinci priželjkuju Adžema u narednoj sezoni. Pa bolje da se samoubijemo odmah, mazohizma mi preko glave.

Vortex
Kontakt:

pon maj 07, 2018 10:21 am

ForzaLjoZe je napisao/la:
pon maj 07, 2018 9:30 am
Vortex, istina je. Iz te istine treba proizvesti jos jedan zakljucak: mi nismo dio tih raspalih ekipa, mada nam o plecima visi teret dugova iz proslosti.

Zasto?
Sta smo mi to uspjeli uraditi, sto drugi nisu?

I ono na kraju vazno, ali ponajmanje bitno: cijim zaslugama? Prije nego hopnemo Senad pa skocimo, ja bih rekao da su to ljudi koji vole Zelju.
Oni sto ga ne vole ga nahranise dugovima.
Ovih dana, jataci su im glasni, smijesni ataci. Ne poznajem lika koji nije hajrovao od Zelje u tom periodu kojem sad ova garnitura ne odgovara.
Ma rad Uprave nije sporan, mnogi su izgleda zaboravili tamni period javašluka na Grbavici kad se nije znalo kud smo šuplji. Ja sam više mislio na rezultatski aspekt.

mirzza
Kontakt:

pon maj 07, 2018 10:27 am

Adžem od jesenas je trener za Zelju, dosta rotiranja, visok presing, ubacivanje omladinaca, rotacija, odmaranje igraca. Odlicno.
Adžem na proljece sa svojim egom je ponistio Adzema od jesenas i to je dokaz da covjek nije za Zelju, ko god stavlja ispred kluba i imena kluba sebe i svoj ego, nema sta traziti u klubu. Kraj price!
Ako ce prihvatiti da bude pomocnik nekom iskusnijem treneru ala Amar ili Mesa, ostavio bih ga tu, a inace ... samo se sjetim Mehremica, Kajkuta, Vranjesa zvanog 90 minuta.
Tzv strucni stab rastjerati Karica, celavog Dzafica i Fejzica koji uopste ne treba biti pri klubu.
Nije mi jasno sto je Fejzic na klupi pored Cemana, ali nikako, al hajd svakako nebitna stvar.
Idemo sada uzeti taj kup to nam je prioritet i zatim dati odmor ovim 'pojacanjima' i 'igracinama'.

storm_raider
Kontakt:

pon maj 07, 2018 10:30 am

Fejzic ce raditi sa djecom. Meni je on ok izbor sa rad sa pjetlicima.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

LeBlue
Kontakt:

pon maj 07, 2018 10:33 am

Neka se pogleda bilans bodova ove godine naspram prosle, i sa tim se moze i nesto zakljuciti da li ima smisla da on dalje nastavi. Treba ga ostaviti da zavrsi kup. Realno gledajuci to je putpuno zasluzio jer i nismo mogli imati teze protivnike. Svaki zrijeb smo bili peh. Zasluzio je definitivno taj trofej. Poslije toga bi ja odma stavio novi strucni stab da vodi te dvije zadnje utakmice, ako je moguce. Evropa dolazi i ima jako dosta posla. Meni su one Evropske utakmice pod vodstvom Odovica nivo uspjeh jedne titule. U ovom momentu kako gledam dozivili bi rani exit u Evropskim utakmicama, tako sto prije da se nadju pravi ljudi je bolje.

Eric Cantona
Kontakt:

pon maj 07, 2018 10:44 am

Prolazim maloprije pored stadiona, i ne mogu da vjerujem koliki se red uhvatio od ovih novih trenera što čekaju.
Sve jaka imena, sa pedigreom. Biće teško odlučiti koga odabrati.

exbabilon
Kontakt:

pon maj 07, 2018 10:55 am

voltron30 je napisao/la:
pon maj 07, 2018 9:53 am
Ja ne mogu da vjerujem da pojedinci priželjkuju Adžema u narednoj sezoni. Pa bolje da se samoubijemo odmah, mazohizma mi preko glave.
To je to.

alombardo
Kontakt:

pon maj 07, 2018 11:00 am

Adžem ima oreol gubitnika i toga se teško riješiti

ChWilla
Kontakt:

pon maj 07, 2018 11:09 am

sam je vala kriv.

zašto nastaviti s onim što da rezultat, pa nisi lud...
gradi željo boli te *****

Elegant
Kontakt:

pon maj 07, 2018 11:18 am

https://fkzeljeznicar.ba/foto-zeljo-otp ... upa/31925/

Pamet u glavu, vratite se sa trofejom !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Amar927
Kontakt:

pon maj 07, 2018 11:21 am

Adzem za ovu sezonu ima veliki plus i zaslugu sto je promovisao nasa dva dragulja Hajdarevica i Sabanadzovica ..koji zasluzuju prvih 11..a veliki.minus tvrdoglavost i guranje nekih igraca na pozicijama na kojima su se samo utopili u sivilo ..i da Ramovic trebao biti medju top 3 igraca lige on ga gusi na krilu..

kvalitet
Kontakt:

pon maj 07, 2018 11:29 am

Amar927 je napisao/la:
pon maj 07, 2018 11:21 am
Adzem za ovu sezonu ima veliki plus i zaslugu sto je promovisao nasa dva dragulja Hajdarevica i Sabanadzovica ..koji zasluzuju prvih 11..a veliki.minus tvrdoglavost i guranje nekih igraca na pozicijama na kojima su se samo utopili u sivilo ..i da Ramovic trebao biti medju top 3 igraca lige on ga gusi na krilu..
S tim da je Anela zapostavio u ovoj polusezoni, dok Haris nije na onom nivou na kojem je bio, za nijansu je bio bolji jesenas. I to treba reći. Da ne govorim o najavama da će na proljeće još neki dobiti priliku, a ustvari ništa.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

Prijava