mirzza je napisao/la: ↑pet feb 09, 2018 9:59 am
Miru Kruzika smo samo jedne zime pokupili iz Zmaja iz Makarske, mislim 96 ili 97 godine, decko je imao vrhunski reflex a koliko se sjecam prosao je nasu skolu.
Takodjer je istina da je bio linijski golman koji nije bio sklon izlijetanjima zbog cega je Amar nakon Akranesa na gol postavio Hasagica sto se pokazalo kao pun pogodak.
Hasagic je sa druge strane imao dosta kikseva u tim svojim izlijetanjima a najbolniji je onaj kad smo na lavoru njegovom greskom u sudijskom vremenu primili gol za 1-1.
Mali Dujmovic je protiv Atletika dobro branio, par puta je boksao loptu, kod izlaska napadaca 1 na 1 imao je pravovremene reakcije (onaj peh kod 1-1 kada je odbranio pa lopta pogadja Velica i odbija se njihovom drugom igracu na nogu je bas peh). Krsica nisam gledao, pa ne mogu ni komentarisati decka, ali ovaj mali Dujmovic nije los sekunde, neke stvari svakako moze popraviti (i Vedran to mora popraviti), ali realno nema od koga nauciti, a to je opet ona prica od jucer.
Karic mi ne djeluje kao neko ko moze napraviti vrhunskog golmana, Fejzic isto tako. Eso Ibrahimovic je znao napraviti i izbrusiti golmana.
Nama je trenutno najveci nedostatak strucnih trenera koji bi brusili djecu i prvotimce, koji bi im ispravljali greske, ali polako doci ce i to, ne mozemo preko noci sve uraditi a vec je ogroman posao uradjen u proteklih 7,8 mjeseci kada smo u strucnom stabu imali 2 covjeka od kojih je 1 trener golmana.
Ne znam mozemo li kako Konjica ili Hibica ukljuciti u rad, njihovi savjeti bi bili zlata vrijedni za nase stopere, posebno cijenim Hibica koji je mozda nas najinteligentniji stoper poslije rata ,a dokaz za to je i kapitenska traka Atletiko Madrida na njegovoj ruci.
Ovo je upravo ono o cemu sam jucer pisao, mislim da nam treba jos ljudi koji ce zajedno raditi u jednoj plitkoj hijerarhiji. Nema sanse da 2 covjeka mogu pravilno trenirati 20 ljudi, nema sanse da im se isprave svi nedostaci, ali sigurno to vide i u klubu tako i radi se na tome da se nadje jos kvalitetnih pojedinaca.
Sto se Dujmovica tice, ono sto je @Brko vidio sam vidio i ja, a to je nesigurnost kod istrcavanja:"Dal da idem il ne". Fazon je sto Veca nema ni sekunde oklijevanja, a prije je izlijetao na sve zivot, sad se to malo smirilo, vjerovatno je to i iskustvo koje je neko spominjao. Ja mislim da je Vedran vanserijski golman, da mu je motorika jednostavno straaasna i da je pomalo budala i da je to bitno kod golmana, jer nece ni igrac naletiti na golmana koji ide u punom sprintu prema njemu ima i toga definitivno.
Ako poredimo Dujmovica s Vecom ili Ibrahimom, losiji je definitivno, ali to ne znaci da on nije dobar golman. Ja mislim da je u godinama u kojima se to jos uvijek moze ispraviti, ali je potrebno raditi sa njim na tome.
***** mu majku nek ide u B tim i dok B tim trenira kornere, nek on trenira izlijetanje. Malo ovo glupo zvuci, ali fazon je sto se mora repetitivno raditi jedan odredjeni period kako bi ti nesto preslo u naviku. Konkretna njegova mana je istrcavanje, tako da i on sam treba raditi na tome, ali i neko sa njim.
Popravio si malo istrcavanje, hajmo sada raditi na ispucavanju.
Mislim da on moze postati golman prvog tima itekako, mozda ne tako kvalitetan kao njegov predhodnik, ali sasvim solidan ja PL.