pet dec 08, 2017 5:40 pm
Par komentara....hajmo u startu napraviti razliku između mišljenja i kritike, jer su to dvije totalno suprotne stvari. Mi smo ovdje (većina) navijači i simpatizeri, i ne znamo nikoga u klubu. Ne pričamo sa članovima uprave, trenerima i igračima. Dođemo na tekmu, odgledamo, popijemo sa rajom par piva prije i poslije tekme, bacimo koji komentar, i svako svojoj kući, svojim brigama, problemima, izazovima. O nogometu neko zna više, neko manje, neko ništa, ali voli tu igru, i živi za Želju. Iz ovakvog gledišta sasvim je normalno i razumljivo da vizualni prikaz i rezultat onoga protiv Viteza dovodi do negativnih stavova i mišljenja. To nisu kritike, jer za kritike bi trebalo znati šta je trener dogovorio sa igračima, zašto je izašao sa takvom postavom, i još mnogo stvari. Isto tako nakon utakmice sa torpedom i tromeča sa Širokim, naravno mnogo pozitivnih komentara i mišljenja, što je sasvim logično jer je se igralo atraktivno, za gol više, a i rezultat je bio pozitivan. Navijači pretežno gledaju crno-bijelo. I nije sve u rezultatu, ma koliko (ne)poznaju igru, navijači nisu glupi. Dokaz je i poslednja titula gdje je na proslavi bilo jako malo ljudi.
Iz ovog razmišljanja isključujem uvrede na račun igrača, ili bilo koga u upravi naravno. Sa druge strane ne može me niko ubjediti da je moje mišljenje oko čišćenja terena sa dvije polomljene lopate( gledao svojim očima) nešto negativno i upereno protiv kluba, uprave, ili pojedinca, a i takve stvari se brane. Da ne iznosim dalje, mnogo toga ima. Često se ide iz krajnosti u krajnost, što je po meni pogrešno. Ljudi ovo je FORUM, dakle mjesto gdje ljudi iznose svoja mišljenja, stavove, ideje, i to mu je svrha. Nema potrebe da se neko ustručava iznijeti svoje viđenje nečega, jer razmišlja kako će neko drugi reagovati na to,i da li se slaže sa većinom. Na takav način cijela priča i funkcija foruma gubi cijeli smisao.I najveće bogatsvo je da imamo različita mišljenja, jer normalno je i ljudski da stvari gledamo drukčijim očima. Zamisli da se svima sviđa jedna djevojka, pa ko bi ostao, izginuli bi svi...razmišljamo malo više, i pustimo ljde da iznose opušteno svoja mišljenja i stavove. I različiti smo, imamo različite sklonosti i vještine, pa imamo i različite načine komunikacije.
Laganini samo, hajmo uzeti Radnika, i sa velikim osmjehom prezimiti, i dočekati 7. februar da se puni Grbavica...protiv Reala ili Mančestera akoBogda...
Zadnja izmjena:
Veteran1965, dana/u pet dec 08, 2017 5:49 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Samo 5% i ni stolice više!!!!