Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

BlwD
Prijatelj foruma
Kontakt:
Status: Offline

Re: RE: Re: FK Željezničar

sri okt 25, 2017 10:31 am

Dominic je napisao/la:
samo_plavo je napisao/la:
sri okt 25, 2017 9:28 am
Jbg termin mi ne odgovara, kao i mnogima, ali šta je tu je... U subotu ću doći. Samo da mi dobijemo ove danas. Ne očekujem više od 2 i po hiljade (termin, hladno...)
Znači ipak smo bez Proje... Moglo bi biti veliki problem, jer je važan igrač, a mi ostali na jednom beku. Eh sad, ili ubaciti malog Šehića, ili promijeniti formaciju u 3-5-2. Ja sam za prvu opciju: Veca, Stanić, Šehić, Graovac, Bogi, Blagojević, Hajdarević, Zakara, Sinan (nisam upratio jel spreman, nadam se da jeste), Zajmović, Ubiparip. Eh još kad bi Blagojević ustao na desnu nogu, Stanić nastavio formu iz posljednjih utakmica i kad bi Zajmović pročepio... Hajmo se potući. Pobjeda i ništa drugo! :zeljeznicar1: Vojo poćeraj! :)
Zasto ne probati s Besirevicem na lijevom beku? Zar Celo nije rekao da je na onim pripremama dobro radio i primakao se prvom timu a od tada nije bas toliko grohno u mladjim kategorijama. A vala nije ni toliko losiji od Proje. Kad ce taj momak dobiti sansu u prvom timu?
Ovo sto sam ga gledao nekako mi izgleda preofanzivan. Cesto ide naprijed pa cak i u sredinu, daje vise golova nego neka krila npr slika
U nekim situacijama izgleda izgubljeno, nazad kasni, i lose se postavlja vjerovatno zato sto kasni. Sad ne znam jel uvijek takav ali sve ovo se moze ispraviti i doci ce s godinama. Po mom misljenju najbolje mu pristaje bocna pozicija u 3-5-2 formaciji jer bi imao stopera iza da ga pokriva. Utakmica protiv Mladosti - mislim da ga ne bi stavio u prvih 11 ali moze naci mjesto na klupi. Za sad je potrebniji juniorima jer je taj Sehic koji je igrao lijevog beka protiv Ludogoretsa primarno krilo i tu inace igra.
Mogao bi Benjamin Sehic na lijevog beka. Na transfermarktu stoji da je lijevo krilo ali vidim na ovom popisu stavljen među odbrambene...
Zadnja izmjena: BlwD, dana/u sri okt 25, 2017 10:37 am, ukupno mijenjano 1 put.

ponosannavas
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sri okt 25, 2017 10:33 am

salle86 je napisao/la:
sri okt 25, 2017 12:46 am
avlami97 je napisao/la:
uto okt 24, 2017 8:57 pm
mavi je napisao/la:
Amirova klauzula jeste bila 150 hiljada eura . Jednostavno, mali nije imao minute seniorskog fudbala u momentu potpisivanja ugovora, a uzimajući u obzir i odlazak Gojaka koji je otišao ucjenjujući klub, guzicom zatvarajući vrata, to u tom datom momentu i nije bila tako loša opcija. Bolje nego da nikako nije potpisao ugovor i da je otišao džaba. Znači, Hadžiosmanović je mogao otići za iznos gore navedeni. Na našu sreću, imali smo Zubana, koji voli ovaj klub, tako da smo prodajom Hadžiahmetovića inkasirali milionče.
Da, ali se znalo da je potencijal Are i Gojaka. Ako to znaš, zasto klauzula nije bila milion €? Ili bi se desio scenarij Are, Gojaka, Hajradinovica. Realno, da smo finansijski mocni, niko nas ne bi ucjenjivao ugovorima sa potencijalnim draguljima.

Nisu ni Ara i Gojak imali minuta na terenu, a svi su znali da su dragulji.

Čemu ucjena, ako voliš Zelju? Ipak više vole lovu. Ljubav i lova ne idu skupa (osim kod prostitucije) i to je suština. Ili, ili, nema ništa izmedju.

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk
Joj reci da se šališ
Haj mogu razumjeti ovu mlađu raju koja igra igrice pa konta da je tako i u stvarnom životu, ali ove ozbiljnije nikako.
Ovo je Bosna, zadnja rupa na svirali. Ko god ima priliku da se ispali odavde to i uradi. Rijetki su koji mogu a neće, dobro im ovde.
Nogometaš u BiH zarađuje za 5 godina ko onaj u Azerbajdžanu, Kazahstanu itd. Da ne idemo sad u ove bolje lige.
Niko nije toliko lud da se ovde veže dugoročno za platu milju, kad zna da ako "eksplodira" za sezonu, može imati 5 milja. Kakva bolan ljubav ovde, ovo je survajver 😂
Da klub može ponuditi bar 2/3 plate koju mu mogu ponuditi bilo koji klub sa vana, vjerujem da bi i bilo ovih koji bi zbog ljubavi ostali.
Ovako ko god misli da je bolje zbog ljubavi voziti biciklo nego Audija, ne znam kako bih takve nazvao... Sem ako nisu kako rekoh djeca :)
Tačno je velika razlika i u novcu je u pitanju ali bitnija stavka je imaju li ta djeca mogućnosti za nepredak. ŠTo je sada evo već 7-8 djece potpisalo profi ugovore? Jer vide da mogu upasti u prvi tim i igrati. Tako im raste cijena. Amir je potpisao ugovor kad nije igrao i realno da nije počeo dobijati minutažu, Zuban je osigurao i sebe i malog da ga može odvesti a te pare. Kad je počeo dobijati minutažu, porasla mu je cijena i Zuban je odradio tako da izvuče maximum u tom momentu. Pričali smo i ranije i konstatovali da smo mogli u tom momentu ponuditi jaču cifru mali bi možda i ostao, ali i najjača naša cifra nije bila ni blizu njihove (govorim za platu njegovu). Dalje, sa ovim smo dobili veću mogućnost njegovog napretka i ovih 20% nam može možda donijeti dosta više nego da smo uzeli odmah milion eura. nemojte se zanositi da će neko u ovoj ligi platiti nekoga sa milionskim inosima. Ljudi moraju uporediti može li neko igrati na većem nivou. On je sada na većem nivou i logično da će veće ekipe da vati veću cifru Konjasporu. Kad naša liga bude dosta bolej ili kad napravimo iskorak u Evropi ili kad neka repka ostvari uspjeh neki igrači iz tih ekipa će biti na dosta većoj cijeni. Sve ostalo nije pravilo neko izuzetak.
Ova uprava je napravila iskorak i u tim potpisima sa mladićima. Čak su u ovih zadnjih par godina imali dosta veći broj potpisa nego u vrijeme Amara (ne želim opet priču i pljuvanja bilo kakva ja ih sve cijenim podjednako). Ralzog je i ovo poslovanje sa porezima i sl i sa pravim ugovorima, ali i trener koji će im dati priliku. I Amar je davao prilike, ali finansijsku stabilnost, kakvu takvu, tad nije mogao ponuditi. Sa većim prilivom love i to će se još više smanjiti na manju mogućnost odlaska tj samo bezobrazni će odlaziti. Često sam napominjo i te dobre odnose sa menadžerima i organizacija naših menadžera koji će raditi i u interesu kluba. Znaju i oni da im treba Željo koji daje šanse djeci. TO je sprega koja treba dobro funkcionisati. Opet ću ponoviti da je jedina mana nedostatak dovoljno kvalitetne djece nakon ove i sljedće godine. Nadam se da će prlivi novca omogućiti i taj dio dosta bolji, ali i ova sprega sa menadžerima, a ova generacija koja je sada juniorska uz par pojačanja za dvije godine bi mogla napraviti iskorak i u Evropi. TO bi bio pravi booom. Već smo ih dosta vezali ugovorima, samo nam još treba strpljenja. Mnogo strpljenja, ali nemamo ga.

ponosannavas
Kontakt:

Re: FK Željezničar

sri okt 25, 2017 10:37 am

Mirek11 je napisao/la:
sri okt 25, 2017 10:15 am
Cudi me samo sto nasi nisu trazili da ovu narednu prvenstvenu igramo u nedjelju ( a mozda i jesu ali nije odobreno, niti sam negdje procitao ). Mi igrali protiv goska u nedjelju, kup srijeda pa subota prvenstvo. Dok su pitari igali subotu, nemaju kupa i sada ce igrati u nedjelju. Evo i siroki, sub - sri - ned.
Trebali smo tu sta vise napraviti ali sada je kasno, trebaju momci zapeti dobro i aBd dobiti ove dvije tekme protiv Mladosti, kvalitetniji smo ali bez 100% zalaganja bice tesko.
TO ja jučer govorih. Sramota majek mi. Trebali su ići prema NSBiH sa žalbom

LARSSON
Kontakt:

sri okt 25, 2017 10:38 am

Ipe je napisao/la:
pon okt 23, 2017 12:37 pm
Omar500 je napisao/la:
pon okt 23, 2017 12:18 pm
Ne znam zasto ne igramo u nedjelju zbog kup utakmice u srijedu. Bezveze skroz.
TV termin, tražio je Klub odgodu, ali nije odobreno.

Plava Porodica
Kontakt:

sri okt 25, 2017 10:43 am

Izašli mi u susret sabljinim ratnicima da se ne vraćaju kući nego da ostanu u sarajevu, valja do kaknja
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

sri okt 25, 2017 10:44 am

storm_raider je napisao/la:
sri okt 25, 2017 9:09 am
Pompey je napisao/la:
sri okt 25, 2017 9:03 am
storm_raider je napisao/la:
sri okt 25, 2017 8:35 am

Morao sam ici sredinom drugog.. dosao samo zbog 15 minuta. Tek sam onda propustio ludilo. :D
Zajebo si se
Znam.. na nekom sastanku sam 10 puta isao u wc i pratio rezultate...

Veceras svi na Grbavicu!
Jesi to opet sa zenom na veceri bio :D

Budi Željo
Kontakt:

sri okt 25, 2017 10:46 am

Pompey je napisao/la:
sri okt 25, 2017 10:28 am
Ne znam koji je, ali je protiv Ludogoreca tako dobro odigrao Eldar Sehic(11-ka), da bih ga volio vidjeti i u prvom timu u neko skorije vrijeme. Ali evo, kako vidim on jos uvijek nema potpisan ugovor sa timom, pa je onda nekako i logicno da ne igra :D

@Budi Zeljo, dodaj jos i Aldina :lol:
nek se i Ibro vrati hahahaha
Za mene si uvijek najbolji 1921!!!!

Plava Porodica
Kontakt:

sri okt 25, 2017 10:57 am

"Na Senada Husića ne računam. On je potpisao ugovor, obavio jedan trening i otišao kući. Ispao je neozbiljan i on je za mene završena priča", kazao je Beganović.
:rofl1: :rofl1:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

ChWilla
Kontakt:

sri okt 25, 2017 11:00 am

čuj on neozbiljan...aaaaaaaaaa.
gradi željo boli te *****

salle86
Kontakt:

sri okt 25, 2017 11:11 am

Nije ni svjestan koliko su dobro prošli što je levat otišao :)
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

ChWilla
Kontakt:

sri okt 25, 2017 11:13 am

a stvarno u nogama ima. šteta što je baš tolika budala.

shzna
Kontakt:

sri okt 25, 2017 11:16 am

Je l jos nekom Elsner izgleda kao stariji Lendric? :D
1987

Pompey
Kontakt:

sri okt 25, 2017 11:18 am

shzna je napisao/la:
sri okt 25, 2017 11:16 am
Je l jos nekom Elsner izgleda kao stariji Lendric? :D
:lol:
Meni Proja ko mladji brat Adzemu :D
Nije to, nije to...
Čuva Bog Želju svog...

Fanzi
Kontakt:

sri okt 25, 2017 11:19 am

Mozemo li argumentovano pisati o nekim stavovima prosjecnog navijaca Zelje? Neki od stavova su toliko neracionalni i neutemeljeni, sadrze fantaziju da bi ih se moglo slobodno definirati ko mitove.
Preporucio bih otvoriti novu temu, mozda neki Q&A, jer se prica ponavlja iz mjeseca u mjesec, iz sezone u sezonu?

Zbunjujuce je predlagati nesto postavljanjem pitanja.
Evo o cemu bih ja zelio da promuhabetimo.

"Treba slati nase mlade igrace da se kale u drugim timovima."
"Kemo Osmankovic bi trebao odigrati do pola sezone u nekom drugom timu, pa poceti kod nas."
"Adzem bi se trebao dokazati ako nista u Prvoj ligi FBiH, pa da postane trener Zelje."

Sve bi ovo vrijedilo kada bismo zivjeli u normalnoj zemlji. Ne mora to biti elita ekonomskog razvoja.
Liga bi trebala biti jaca, ekipe uredjenije.

Ne zivimo u takvoj zemlji. Ne igramo u takvoj ligi.
Kudikamo normalne uslove za igru i rad sportisa osim Zelje, omogucuju Zrinjski, Siroki, Sarajevo, Mladost i Krupa. Vjerovatno i Radnik.
Ostatak lige grca u dugovima, klubovi su jako nesredjeni.
U mojoj generaciji bilo je mnogo talentovanih fudbalera. Medjutim, tatini sinovi su bili favorizovani, da bi kasnije bacili kopacke u smece i okrenuli se drugim poslovima, dok su najtalentovaniji danas prodavaci u prodavnicama, konobari...
Nasi klubovi su ruine. U ideji o igri naseg fudbalera i sticanju iskustva mimo Zelje nedostaje bitna cinjenica: ne prelaze u poslovnom zargonu receno Microsoft, Sony ili Mercedes, nego listom Vaso Miskin-Crni, Sarabon, Feroelektro, dakle subjekte koji ne postoje ili skoro ne postoje.
Prati to polarizovana situacija u menadzmentu takvih klubova. Na jednom kraju su kokosari, pokusaji Zdravka Mamica od kojeg imaju samo neizmjernu kolicinu drskosti u sebi, a na drugom ponos.
Zeljo je ponudio saradnju nekim klubovima ili je trazena saradnja od njega.
Ponudili smo je Velezu. Vrapcici su postali koliko-toliko sredjen teren. Odbijeni smo, jer se Velez postavio kao veliki klub da bi primao od Zelje igrace na posudbu.
Trazio je od nas Travnik igrace. Odbili smo ih. Prije par dana sam postavio pitanje da li ste upoznati sa stvarnim zdravstvenim stanjem Zajmovica i koliko ga je kostalo igranje za Travnik? Za razvoj mladog sportiste jako je vazna ishrana i pracenje njegovog rada. U Travniku ako igracevi roditelji imaju novaca da mu obezbijede ishranu za fudbalera, on ce je dobiti. U suprotnom, hranit ce se u obliznjoj pekari, cevabdzinici ili buregdzinici. Baska sto nema sistema izvjestavanja ili svijesti o vaznosti ispunjenja poslovnih obaveza.

Moj stav: od kaljenja nasih fudbalera u svrhu njihovog razvoja po drugim klubovima nema nista. Tamo gdje bi se mogli razvijati, nisu dobrodosli jer nasi rivali logicno nece ulagati u nase igrace. Jedina korist bi mogla doci od sklapanja saradnje sa nekim od klubova iz vana u svrhu razvoja omladinskog pogona.
Tako isto i sa nasim trenerima. Ne mogu se razvijati u klubovima gdje igraci nisu zadovoljni finansijskim primanjima, a to je ruku na srce u 95% klubova nase lige. Padaju taktika, strategija, motivacija, treninzi ako igraci ne primaju novac.

Vrijeme je da prestanemo pricati o mitu da ce nasi igraci napredovati ako odu negdje. Ako nisu za Zelju kvalitetom, zaboravimo ih i pustimo ih. Pozelimo im srecu. Ali od posudba nista, rodzo...

azbaha
Kontakt:

sri okt 25, 2017 11:27 am

Pompey je napisao/la:
sri okt 25, 2017 10:22 am
Danas aBd po pobjedu. Bice hladno sigurno, ali je dobro sto nece biti kise, tako da ko konta da ne dolazi radi kise, zajebace se :D
Rijetko kad postavljam ovdje neke svoje zamisli, formacije i sl., al evo sta bih ja volio vidjeti(znam da necu, al et :lol: )
slika
Eh sad, mozda sam se ja zeznuo oko nekih igraca(povrede, suspenzije i sl.), ali mislim da je to to.

btw. igraci su se slikali :D
https://fkzeljeznicar.ba/prvi-tim/
Joj ovo mi je jutros na um palo, fakat kul izgleda, al ovo se mora uigravati pofino da bi se znalo ko sta radi.

ChWilla
Kontakt:

sri okt 25, 2017 11:28 am

ne usudim se pomisliti na šta bi to ličilo kod nas u stvarnosti...pokrili bi jedno 27% terena :D

mula
Kontakt:

sri okt 25, 2017 11:31 am

Kjosevski

Stanic Bogicevic Osmankovic Graovac

Saban Blagojevic

Zeba

Zakaric Ubiparip Zec
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

Plava Porodica
Kontakt:

sri okt 25, 2017 11:39 am

Gavran s protesta pravo na tekmu
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

boccaccio
Kontakt:

sri okt 25, 2017 11:45 am

@Fanzi, inteligentan post. Cestitam . Jako dobra tema za razmisljanje.

Dzezvar
Kontakt:

sri okt 25, 2017 11:48 am

Yebemo.ti mater Regoje Regoje Regoje
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

Prijava