Hm, mozda nije mjesto ovde za raspravu, ali sta ti je dijaspora kriva iskreno. Pogledaj koliko je vaznih igraca iz dijaspore. Pa i navijanje, navijaci BiH koji zive van granica su uvjek bili 12. igrac kad smo igrali vani, i imala je svoj doprinos u razvoju i popularizaciji nase reprezentacije. Novcano isto tako dosta pomazu domovini. Mislim da je ruzno to govoriti. Daj Boze da mi svi imamo sto vise kvalitetnih igraca a i ljudi kojima je BiH draga i da pomazu na bilo koji nacin. Ovo se isto odnosi i na Zeljeznicar, gdje ljudi koji zive vani pomazu kako mogu. U vremenu kad ti reprezentativni igrac donira 5 ves masina jednom od vodecih BiH kluba, ljudi se nasli po dijaspori. Zar nije logicnije se pitati kako je doslo do toga? Covjek milijarder, a bivsi igrac mu donira ves masine za pranje opreme. BH Telekom uplati za istok Grbavice u vrijednosti od 30 stolica, a firma vrijedna 300 miliona km. Svi se mi moramo pitati gdje ovo ide.Veteran1965 je napisao/la: ↑sub okt 07, 2017 8:04 pmNapisaću jedan komentar oko reprezentacije na ovoj temi, pa se unaprijed izvinjavam. Cijelu noć pitam se da li građani grada Sarajeva, i navijači Želje, pa i Sarajeva vole ovu zemlju ikako. Ne znam ja sam gino za nju od septembra 91 do samog kraja, skoro do Banja Luke. I volim je ko malo šta u životu. Svaki njen pedalj. I djelove koje svako malo svojataju, i negdje drugo bi ih vodili...što ovo pitam? Sport je najjači ambasador jedne države, jednog naroda,i šalje najjače pozitivne slike i marketing u svijet. Trebaju nam sportski uspjesi. Trebaju nam više nego iakda da nas udruže u momentu kada rade sve da nas razvale. Sve ovo znamo, i ništa ne poduzimamo. U najbitnijoj tekmi poslije SP u Brazilu u Hramu nogometa NAŠOJ Grbavici pozorišna atmosfera. Dijasporci od slikanja ne mogu ni zapjevati pjesme. Ovi naki fanatikosi, dijasporci, pičketine obićne. Mislite šta hoćete, ali tribinu i navijanje na tekmama reprezentacije MORAJU voditi navijači Želje, pa i komšija...
Busamo se u prsa kako najviše igrača ovoj ekipi dajemo, a pišamo po njoj gdje stignemo. Moramo se probuditi, vratiti reprezentaciju u glavni grad jednom za sva vremena, i dati joj dio ljubavi, zbog naše braće, rodbine, prijatelja, drugova, zbog naše Grbavice u plamenu 92 godine....razmislimo malo o ovome, hoećmo da Grbavica blista, hoćemo da se priča o njoj. Nastupi reprezentacije nam značajno pomažu u tome, pa hajmo se i mi uključiti u to...