Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

LeBlue
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub okt 07, 2017 8:24 pm

Veteran1965 je napisao/la:
sub okt 07, 2017 8:04 pm
Napisaću jedan komentar oko reprezentacije na ovoj temi, pa se unaprijed izvinjavam. Cijelu noć pitam se da li građani grada Sarajeva, i navijači Želje, pa i Sarajeva vole ovu zemlju ikako. Ne znam ja sam gino za nju od septembra 91 do samog kraja, skoro do Banja Luke. I volim je ko malo šta u životu. Svaki njen pedalj. I djelove koje svako malo svojataju, i negdje drugo bi ih vodili...što ovo pitam? Sport je najjači ambasador jedne države, jednog naroda,i šalje najjače pozitivne slike i marketing u svijet. Trebaju nam sportski uspjesi. Trebaju nam više nego iakda da nas udruže u momentu kada rade sve da nas razvale. Sve ovo znamo, i ništa ne poduzimamo. U najbitnijoj tekmi poslije SP u Brazilu u Hramu nogometa NAŠOJ Grbavici pozorišna atmosfera. Dijasporci od slikanja ne mogu ni zapjevati pjesme. Ovi naki fanatikosi, dijasporci, pičketine obićne. Mislite šta hoćete, ali tribinu i navijanje na tekmama reprezentacije MORAJU voditi navijači Želje, pa i komšija...
Busamo se u prsa kako najviše igrača ovoj ekipi dajemo, a pišamo po njoj gdje stignemo. Moramo se probuditi, vratiti reprezentaciju u glavni grad jednom za sva vremena, i dati joj dio ljubavi, zbog naše braće, rodbine, prijatelja, drugova, zbog naše Grbavice u plamenu 92 godine....razmislimo malo o ovome, hoećmo da Grbavica blista, hoćemo da se priča o njoj. Nastupi reprezentacije nam značajno pomažu u tome, pa hajmo se i mi uključiti u to...
Hm, mozda nije mjesto ovde za raspravu, ali sta ti je dijaspora kriva iskreno. Pogledaj koliko je vaznih igraca iz dijaspore. Pa i navijanje, navijaci BiH koji zive van granica su uvjek bili 12. igrac kad smo igrali vani, i imala je svoj doprinos u razvoju i popularizaciji nase reprezentacije. Novcano isto tako dosta pomazu domovini. Mislim da je ruzno to govoriti. Daj Boze da mi svi imamo sto vise kvalitetnih igraca a i ljudi kojima je BiH draga i da pomazu na bilo koji nacin. Ovo se isto odnosi i na Zeljeznicar, gdje ljudi koji zive vani pomazu kako mogu. U vremenu kad ti reprezentativni igrac donira 5 ves masina jednom od vodecih BiH kluba, ljudi se nasli po dijaspori. Zar nije logicnije se pitati kako je doslo do toga? Covjek milijarder, a bivsi igrac mu donira ves masine za pranje opreme. BH Telekom uplati za istok Grbavice u vrijednosti od 30 stolica, a firma vrijedna 300 miliona km. Svi se mi moramo pitati gdje ovo ide.

Veteran1965
Kontakt:

sub okt 07, 2017 8:26 pm

Nemam ništa protiv dijaspore, ni na koji način, osim u vođenju navijanja reprezentacije. Možda si me pogrešno protumačio, ali fkt se slažem sa svim što kažeš. Samo ne mogu oni biti vođe i organizatori. To moraju voditi ljudi koji su svaki dan u i oko toga, kojima je to stil života...
Samo 5% i ni stolice više!!!!

Izlija
Moderator
Kontakt:

sub okt 07, 2017 8:27 pm

Ma manite se šuplje priče na ovoj temi, sad sa tekme i kad mi se odlede prsti možda na repkinoj temi šta napišem a vas molim da nastavite o repki ovdje viewforum.php?f=6
イビチャ・オシム

storm_raider
Kontakt:

sub okt 07, 2017 8:27 pm

Hajde koje mi imamo pjesme? "Igraj Bosno, igraj i pobjedi"? "Bosnom behar probeharao" nije navijacka niti smije biti. "Ko ne skace, mrzi Bosnu"?? Ma dajte. Meni bolje navijanje godinama bilo vani, nego kod nas.

Nije problem u dijaspori, kosarka u Sarajevu je propala najmanje zbog dijaspore. Generalno, treba nas nafurati, a i to nas slabo drzi. Nemamo kult reprezentacije.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Veteran1965
Kontakt:

sub okt 07, 2017 8:33 pm

Osvrnuo bi se i na stanje terena. Večerašnja utakmica pokazuje da je teren prioritet broj 1. I prije Juga, i prije završetka istoka. Ukoliko se sa savezom, odnosno UEFA ne može napraviti varijanta investicije u teren, klub to mora samostalno, i prije svega...

LeBlue
Kontakt:

sub okt 07, 2017 8:34 pm

sub okt 07, 2017 8:26 pm
Nemam ništa protiv dijaspore, ni na koji način, osim u vođenju navijanja reprezentacije. Možda si me pogrešno protumačio, ali fkt se slažem sa svim što kažeš. Samo ne mogu oni biti vođe i organizatori. To moraju voditi ljudi koji su svaki dan u i oko toga, kojima je to stil života...
Uredu, razumijem. Nisam ja u navijackim vodama i neinteresuje me ko konkretno vodi navijanje, ali znam da su npr Bh Fanatikosi dosta zasluzni sto sada imamo barem koliko toliko normalan savez. Jos bi nama sjedili Pasalic i Usanovic i uzimali koverte od utakmice protiv Irana i ostalih eksoticnih reprezentacija. Nije ni sada dobro, ali ono sto je ranije bilo nedaj Boze nikad.

kvalitet
Kontakt:

sub okt 07, 2017 8:35 pm

storm_raider je napisao/la:
sub okt 07, 2017 8:15 pm
kvalitet je napisao/la:
sub okt 07, 2017 8:08 pm
sub okt 07, 2017 8:01 pm
"Doslovno pobili smo se pod navodnicima receno..." Kako moze "doslovno" i "pod navodnicima"??

Spaho:" Treba manje silovati igru..."

Pa ebem mu mater, je li ovi novinari citaju ista vise od Jezeve kucice? I kaze: "Placaj TV preplatu." Nikada je necu placati.
Imaš li TV prijemnik? Imaš. Dužan si plaćati. Porez na posjedovanje TV ili radio prijemnika. I kod nas i svugdje na svijetu. Kao što se on provaljuje na utakmicama (i mnoge kolege), tako se i ti provaljuješ ovim izjavama.
Jesi li ti bio kod mene, pa znas da imam? Ne, necu placati, dok god stranacki ljudi sjede tamo, a jedini koji se provaljuje si ti. Vidis da nisam duzan placati.
Postoji zakonska pretpostavka da svi imaju. Ako nemaš, odeš u RTV i oni te oslobode takse. I, ironično, ti si prvi ponosan na naš Klub što izmiruje sve obaveze prema državi, a opet si ponosan na sebe što ti ne želiš to da radiš. Zakonska obaveza je da se plaća. A stranački ljudi su ti i u ViK-u, i u Toplanama... pa, pretpostavljam, plaćaš.

On topic: Nadam se da ćemo uskoro uspjeti dobiti pare za novi, moderni travnjak s grijačima i ostalim stvarima... Bez obzira na napore ljudi iz Kluba kad je riječ o održavanju travnjaka, svake obimnije padavine nam prave ogromne probleme.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

salle86
Kontakt:

sub okt 07, 2017 8:38 pm

Bravo Edine.
Ko želi skontati skontaće
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

bianco blu
Kontakt:

sub okt 07, 2017 8:38 pm

LeBlue je napisao/la:
sub okt 07, 2017 8:24 pm
sub okt 07, 2017 8:04 pm
Napisaću jedan komentar oko reprezentacije na ovoj temi, pa se unaprijed izvinjavam. Cijelu noć pitam se da li građani grada Sarajeva, i navijači Želje, pa i Sarajeva vole ovu zemlju ikako. Ne znam ja sam gino za nju od septembra 91 do samog kraja, skoro do Banja Luke. I volim je ko malo šta u životu. Svaki njen pedalj. I djelove koje svako malo svojataju, i negdje drugo bi ih vodili...što ovo pitam? Sport je najjači ambasador jedne države, jednog naroda,i šalje najjače pozitivne slike i marketing u svijet. Trebaju nam sportski uspjesi. Trebaju nam više nego iakda da nas udruže u momentu kada rade sve da nas razvale. Sve ovo znamo, i ništa ne poduzimamo. U najbitnijoj tekmi poslije SP u Brazilu u Hramu nogometa NAŠOJ Grbavici pozorišna atmosfera. Dijasporci od slikanja ne mogu ni zapjevati pjesme. Ovi naki fanatikosi, dijasporci, pičketine obićne. Mislite šta hoćete, ali tribinu i navijanje na tekmama reprezentacije MORAJU voditi navijači Želje, pa i komšija...
Busamo se u prsa kako najviše igrača ovoj ekipi dajemo, a pišamo po njoj gdje stignemo. Moramo se probuditi, vratiti reprezentaciju u glavni grad jednom za sva vremena, i dati joj dio ljubavi, zbog naše braće, rodbine, prijatelja, drugova, zbog naše Grbavice u plamenu 92 godine....razmislimo malo o ovome, hoećmo da Grbavica blista, hoćemo da se priča o njoj. Nastupi reprezentacije nam značajno pomažu u tome, pa hajmo se i mi uključiti u to...
Hm, mozda nije mjesto ovde za raspravu, ali sta ti je dijaspora kriva iskreno. Pogledaj koliko je vaznih igraca iz dijaspore. Pa i navijanje, navijaci BiH koji zive van granica su uvjek bili 12. igrac kad smo igrali vani, i imala je svoj doprinos u razvoju i popularizaciji nase reprezentacije. Novcano isto tako dosta pomazu domovini. Mislim da je ruzno to govoriti. Daj Boze da mi svi imamo sto vise kvalitetnih igraca a i ljudi kojima je BiH draga i da pomazu na bilo koji nacin. Ovo se isto odnosi i na Zeljeznicar, gdje ljudi koji zive vani pomazu kako mogu. U vremenu kad ti reprezentativni igrac donira 5 ves masina jednom od vodecih BiH kluba, ljudi se nasli po dijaspori. Zar nije logicnije se pitati kako je doslo do toga? Covjek milijarder, a bivsi igrac mu donira ves masine za pranje opreme. BH Telekom uplati za istok Grbavice u vrijednosti od 30 stolica, a firma vrijedna 300 miliona km. Svi se mi moramo pitati gdje ovo ide.
Navijam za našu reprezentaciju i volim kad pobjede.
Ali nikad neću imati emociju za njih kao prema Želji.
Drugo je država Bosna, za koju bih ubio i život dao.
Dosta mi je Željezničar u životu, zar trebam još i da se radi reprezentacije sekiram.

Elegant
Kontakt:

sub okt 07, 2017 8:40 pm

Za nadati se da ce savez da pomogne po pitanju terena ako zeli da reprezentacija idalje igra u glavnom gradu.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

igla
Kontakt:

sub okt 07, 2017 8:45 pm

Uvjerio sam se da pravi igrači znaju i na lošem terenu. Eden joj sve zna, dzaba teren...

storm_raider
Kontakt:

sub okt 07, 2017 8:48 pm

kvalitet je napisao/la:
sub okt 07, 2017 8:35 pm
Postoji zakonska pretpostavka da svi imaju. Ako nemaš, odeš u RTV i oni te oslobode takse. I, ironično, ti si prvi ponosan na naš Klub što izmiruje sve obaveze prema državi, a opet si ponosan na sebe što ti ne želiš to da radiš. Zakonska obaveza je da se plaća. A stranački ljudi su ti i u ViK-u, i u Toplanama... pa, pretpostavljam, plaćaš.
Kao sto si ti pretpostavio da imam. Ironicno, ponosan sam na nas Klub koji posteno placa (i sam placam sve doprinose), ali RTV taksu necu placati. Zato i jesam oslobodjen te takse. E pa ViK, Toplane ... moram, RTV ne moram ocito, a jedna steta stranackim ljudima je steta olosu. Nista protiv tebe licno, ali je drzavna televizija sama kriva za svoje stanje.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Vrag

sub okt 07, 2017 8:54 pm

Spasavati se protiv jedne od najjacih reprezentacija na svijetu, a pri tome biti u grupi sa Estonijom, Kiprom, Gibraltar ne ide. Sve po zaslugama. Stav jos je dovoljno bodova u igri, nas je kostao SP.

BlueSide
Kontakt:

sub okt 07, 2017 8:56 pm

Koliko savez ulaze u mlade igrace i ligu i ovo je veliki uspjeh, prevelik
Velike pare su uzeli nako odlaska u Brazil, pare od sponzora, pare od uefe fife....milioni, desetine miliona a sta je ulozeno, skoro nista.
Umjesto da se pomognu omladinske skole klubova (infrastruktura, skolovanje trenera itd) i tako sistemski stvara baze rep. klubovi su prepusteni sami sebi pa ako koji igrac izleti dobro i jes ili ako slucajno nafatamo nekog iz dijaspore koji nije mogao igrati za neku jacu reprezentaciju. I jos kad tome dodas javasluk u savezu, nacionalni kljuc, menadzerske lobije....
Sto je najgore to se odrazava i na ligu pa je sasvim jasno sto smo na evropskom dnu
Evo ko nije procitao djevojka je opisala mali dio javasluka koji imamo u savezu
https://www.radiosarajevo.ba/sport/nogo ... nga/275205
" Ako u Želji neces teziti ka izvrsnosti onda ne trebas biti u Želji "
S.M

salle86
Kontakt:

sub okt 07, 2017 8:58 pm

Dobro reče Edin, sve dok moraju igrati Vranješ i Šunjić teško da nema ima napretka.
Nije on to rekao tako jasno, ali dovoljan je i išaret
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

ChWilla
Kontakt:

sub okt 07, 2017 9:02 pm

ko vodi cijelu priču - rezultati su fantastični i nevjerovatni...
gradi željo boli te *****

Elegant
Kontakt:

sub okt 07, 2017 9:03 pm

Nema nama napredka dok je ova garnitura u savezu, ni liga a kamoli reprezentacija.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Veteran1965
Kontakt:

sub okt 07, 2017 9:10 pm

Ma neće savez još dugo. Miske, Spaha, Džeko ovo preuzimaju, vrlo brzo...

shzna
Kontakt:

sub okt 07, 2017 9:17 pm

Ciao prcijo!
1987

zubanovic89
Kontakt:

sub okt 07, 2017 9:21 pm

sub okt 07, 2017 8:15 pm
kvalitet je napisao/la:
sub okt 07, 2017 8:08 pm
sub okt 07, 2017 8:01 pm
"Doslovno pobili smo se pod navodnicima receno..." Kako moze "doslovno" i "pod navodnicima"??

Spaho:" Treba manje silovati igru..."

Pa ebem mu mater, je li ovi novinari citaju ista vise od Jezeve kucice? I kaze: "Placaj TV preplatu." Nikada je necu placati.
Imaš li TV prijemnik? Imaš. Dužan si plaćati. Porez na posjedovanje TV ili radio prijemnika. I kod nas i svugdje na svijetu. Kao što se on provaljuje na utakmicama (i mnoge kolege), tako se i ti provaljuješ ovim izjavama.
Jesi li ti bio kod mene, pa znas da imam? Ne, necu placati, dok god stranacki ljudi sjede tamo, a jedini koji se provaljuje si ti. Vidis da nisam duzan placati.
Ako ne placas nemas pravo da kritikujes. Sto si gledao BHT uopste?

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 8 gostiju.

Prijava