Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

bablaz
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet avg 31, 2017 2:25 pm

Cjenim da je neko zadovoljan sa trenerom koji vodi ekipu. Ali brate možete razumjeti da ima ljudi koji žele da se unaprijede stvari. Meni jednostavno ne uliva povjerenje, čak mislim da je limitiran trener. Volio bih da u sljedeće 4 utakmice osvojimo 12 bodova i preuzmemo vrh tabele, da nadigramo protivnike, ali sa ovim do sad što je vodio ekipu, nije pokazao ni sigurnost, ni kombinatoriku, ni trku, ni snagu, ni uigranost, ni šablone..tako da opet kažem volio bih da osvojimo 12 bodova, al da Bog da.

djoxxx1921
Kontakt:

čet avg 31, 2017 2:27 pm

bablaz je napisao/la:
čet avg 31, 2017 2:04 pm
Nisu mi jasni ovi što kao kuliraju jer smo izgubili od Borca iz Jelaha. To ne da je sramota, to je jad. Ali realno i očekivati je ovakve rezultate i u PL BiH. U naredna 4 kola mi ćemo uzeti 1 bod (Krupa na Grbavici) ako budemo imali sreće. Skuckali smo solidnu ekipu da pariramo Radniku, Vitezu, Čeliku, Krupi, Slobodi, ali nemamo trenera koji može voditi ovo sve. Adžem definitivno nije taj!!! Frajer nema pojma. Kako drugačije objasniti izjavu da je zadovoljan kako je Osmanković odigrao protiv Viteza veznog, a svi koji su gledali utakmicu su vidjeli da je totalna fula. Borac igra bolje od nas, a nema rezultate i zamjene trenera. Sarajevo igra bolje od nas i zamjene trenera. Mi kao imamo rezultate, ali smo i sa predhodnim imali rezultate (nismo igru i neka su ga nogirali). Naši dok skontaju da nema od Adžema ništa, kasnićemo minimum 10 bodova za Zrinjskim. ja se vjerovatno ne razumijem u fudbal, ali imam oči i vidim kad je nešto patnja, a mi se jesmo patili protiv Viteza, Sarajeva, Borca, Širokog... i usput smo imali sreće. Od 4 naredne utakmice 3 igramo sa ekipama koje su tu negdje s nama po kadru, možda i bolje (Radnik, Krupa, Sloboda) te sa Najboljom Ekipom u državi (Zrinjski). Ako uzmemo da su Krupa (ekstra igraju u gostima, primaju malo golova) i Zrinjski na Grbavici, a Sloboda i Radnik u gostima. Jedan bod je vjerujte realan, jer dok je nama Ade, ne nagledasmo se mi fudbala...
E ti mozes u paket s ovim sto blebetaju po zvanicnoj... Edit: ovim "pametnim" sto ih komentarisemo
Zadnja izmjena: djoxxx1921, dana/u čet avg 31, 2017 2:28 pm, ukupno mijenjano 1 put.

azbaha
Kontakt:

čet avg 31, 2017 2:28 pm

"MUJO KUJE – JOZO RAZVALJUJE !
Neizlječivi Sarajlija i nezaboravni “bombarder sa Miljacke” , od koga su strepili i najbolji golmani na svijetu, zvao se – JOZO BUKAL.
Divili su mu se svi fudbalski velikani svijeta – pa i znameniti PELE!
Bio je to čovjek sa najjačim udarcem na svijetu ! Igrači nisu smjeli da prave “živi zid” kad BUKAL izvodi slobodan udarac...
Ali, sve ima svoj kraj pa i karijera. Jozo je ostao u Sarajevu , čak i u opkoljenom Sarajevu,gdje je raznosio “OSLOBOĐENJE » ispod kiše metaka, i brojao granate ispaljena sa brda na Sarajevo!… Njegovi fudbalski “projektili” – ni danas nisu zaboravljeni u Sarajevu…
Na današnji dan 2016 godine preminuo je Josip Bukal, legenda FK ŽELJEZNIČARA!
Za Željezničar je ukupno odigrao 290 zvaničnih utakmica, uključujući i standardne nastupe u šampionskoj generaciji u sezoni 1971/1972. Postigao je i 128 golova i drugi je strijelac u historiji Kluba. Igračku karijeru je okončao 1977. godine poslije još jedne polusezone u Želji.
Na slici: Josip Bukal i Pele.
Stadion Koševo: 19.09.1969.
Željezničar – Santos 1:1
Gledalaca: 30.000
Strijelci: Bukal 45’ ; Pele 78’
Počivaj u miru legendo."

slika

ChWilla
Kontakt:

čet avg 31, 2017 2:29 pm

o bože... :rofl:

stariji je on od mene ipak...
gradi željo boli te *****

bablaz
Kontakt:

čet avg 31, 2017 2:32 pm

djoxxx1921 je napisao/la:
čet avg 31, 2017 2:27 pm
bablaz je napisao/la:
čet avg 31, 2017 2:04 pm
Nisu mi jasni ovi što kao kuliraju jer smo izgubili od Borca iz Jelaha. To ne da je sramota, to je jad. Ali realno i očekivati je ovakve rezultate i u PL BiH. U naredna 4 kola mi ćemo uzeti 1 bod (Krupa na Grbavici) ako budemo imali sreće. Skuckali smo solidnu ekipu da pariramo Radniku, Vitezu, Čeliku, Krupi, Slobodi, ali nemamo trenera koji može voditi ovo sve. Adžem definitivno nije taj!!! Frajer nema pojma. Kako drugačije objasniti izjavu da je zadovoljan kako je Osmanković odigrao protiv Viteza veznog, a svi koji su gledali utakmicu su vidjeli da je totalna fula. Borac igra bolje od nas, a nema rezultate i zamjene trenera. Sarajevo igra bolje od nas i zamjene trenera. Mi kao imamo rezultate, ali smo i sa predhodnim imali rezultate (nismo igru i neka su ga nogirali). Naši dok skontaju da nema od Adžema ništa, kasnićemo minimum 10 bodova za Zrinjskim. ja se vjerovatno ne razumijem u fudbal, ali imam oči i vidim kad je nešto patnja, a mi se jesmo patili protiv Viteza, Sarajeva, Borca, Širokog... i usput smo imali sreće. Od 4 naredne utakmice 3 igramo sa ekipama koje su tu negdje s nama po kadru, možda i bolje (Radnik, Krupa, Sloboda) te sa Najboljom Ekipom u državi (Zrinjski). Ako uzmemo da su Krupa (ekstra igraju u gostima, primaju malo golova) i Zrinjski na Grbavici, a Sloboda i Radnik u gostima. Jedan bod je vjerujte realan, jer dok je nama Ade, ne nagledasmo se mi fudbala...
E ti mozes u paket s ovim sto blebetaju po zvanicnoj... Edit: ovim "pametnim" sto ih komentarisemo
Samo se bojim da ne bude kasno, jer šteta bi bila da ne izborimo evropu ove godine.

Brkoo
Kontakt:

čet avg 31, 2017 2:33 pm

bablaz je napisao/la:
Cjenim da je neko zadovoljan sa trenerom koji vodi ekipu. Ali brate možete razumjeti da ima ljudi koji žele da se unaprijede stvari. Meni jednostavno ne uliva povjerenje, čak mislim da je limitiran trener. Volio bih da u sljedeće 4 utakmice osvojimo 12 bodova i preuzmemo vrh tabele, da nadigramo protivnike, ali sa ovim do sad što je vodio ekipu, nije pokazao ni sigurnost, ni kombinatoriku, ni trku, ni snagu, ni uigranost, ni šablone..tako da opet kažem volio bih da osvojimo 12 bodova, al da Bog da.
Moras shvatiti da je Adzem preuzeo ekipu samo dan pred prvu utakmicu u prvenstvu, nije on prosao ni pripreme sa ekipom, bukvalno u hodu razmislja i radi. Slavko nas je unakazio sa fizickom spremom(igraci nakon 60-te minute ne mogu disati) i svojom defanzivnom taktikom itd. Treba vremena da se stvari isprave a Adzem nema carobni stapic da odmah sve bude kako treba, ali to ne znaci da ne treba ukazivati na lose stvari a jedna od njih je da su nam potrebna jos minimalno 3-4 pojacanja..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Model1964

čet avg 31, 2017 2:35 pm

Pustite tipa
Vidite da odgovara na citate da se post što više puta pojavi

IŠŠŠŠ!
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Plava Porodica
Kontakt:

čet avg 31, 2017 2:36 pm

Adžem da ima Miru i Lendrića druga bi ovde priča bila, siguran sam..
Nego on, na sve načine, od ovoga što imamo pokušava nešto napraviti.. Mijenja formacije,igrače ne bi li bar nešto dobio u šta se može pouzdati.
Nijedan igrač u ekipi nema konstantnu formu.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

MrkiMedo
Kontakt:

čet avg 31, 2017 2:44 pm

Ljudino ako u naredne cetiri utakmice osvojimo samo jedan bod, ja ti halalim bubreg, al mi moras onda prognozirati kad cu fakultet zavrsiti da budem miran i da se ne sikiram oko ispita

bablaz
Kontakt:

čet avg 31, 2017 2:51 pm

MrkiMedo, hvala, ne treba mi bubreg još. Ja ne prognoziram, ja se bojim ovog ishoda. A to oko ispita je vrlo jednostavno: Kad naučiš ili nađeš štelu kakvu. Cijenim mišljenje da Adžem pokušava nešto da uradi, ali imam osjećaj da ne može da ocjeni uopšte kad je pogriješio. Ja i dalje mislim da imamo solidnu ekipu, i sa dobrim trenerom se ne bi trebli bojati za evropu. O tituli ne mogu razmišljati dok mene demantuju. Nadam se u naredna 4 kola, da će me demantovati. I neću citirati post da se ne ponavlja više.

ISB87
Kontakt:

Nije problem u Adzemu, trudi se i bit ce od njega nesto. Problem je u pojacanjima.
Trebala nam je kvalitetna zamjena za Miru i Lendru. Mi to nismo doveli, trebao nam je desni bek, mi to nismo doveli.
Jedino pojacanje je Ramovic i prinova Zajmovic koji se dobro pokazao.
Ne kazem ja da trebamo gomilat igrace, vec da smo trebali zadrzat onaj dvojac il nac pristojne zamjene.

Zamislite da dns imamo ovako nesto : veca, dobar d bek, kemo, graovac, projic, sabanadzovic, zeba, ramovic, zakaric, miroslav, lendric
I sa klupe da nam ulazi zajmovic, zec...
MIRZA RASCIC

sahmat

čet avg 31, 2017 2:59 pm

ISB87 je napisao/la:
Nije problem u Adzemu, trudi se i bit ce od njega nesto. Problem je u pojacanjima.
Trebala nam je kvalitetna zamjena za Miru i Lendru. Mi to nismo doveli, trebao nam je desni bek, mi to nismo doveli.
Jedino pojacanje je Ramovic i prinova Zajmovic koji se dobro pokazao.
Ne kazem ja da trebamo gomilat igrace, vec da smo trebali zadrzat onaj dvojac il nac pristojne zamjene.

Zamislite da dns imamo ovako nesto : veca, dobar d bek, kemo, graovac, projic, sabanadzovic, zeba, ramovic, zakaric, miroslav, lendric
I sa klupe da nam ulazi zajmovic, zec...
Puno smo opasniji sa Zakarićem nego sa Miroslavom, Miro je imao samo dobar centarsut, dribling i završnica loša. Zakarić ima bolji dribling, završnica dobra i puno je bolji od Mire, barem meni. Zajmović je strašan igrač i nije mi jasno zašto nije igrao protiv Širokog jer je protiv Borca i Sarajeva predobro odigrao. A napadaca ćemo još tražiti, malo je igrača kao Lendrić.
"Znaš li šta je najbitnije u životu? Željo, prijatelju."

AMAR OSIM !

salle86
Kontakt:

čet avg 31, 2017 3:01 pm

bablaz je napisao/la:
MrkiMedo, hvala, ne treba mi bubreg još. Ja ne prognoziram, ja se bojim ovog ishoda. A to oko ispita je vrlo jednostavno: Kad naučiš ili nađeš štelu kakvu. Cijenim mišljenje da Adžem pokušava nešto da uradi, ali imam osjećaj da ne može da ocjeni uopšte kad je pogriješio. Ja i dalje mislim da imamo solidnu ekipu, i sa dobrim trenerom se ne bi trebli bojati za evropu. O tituli ne mogu razmišljati dok mene demantuju. Nadam se u naredna 4 kola, da će me demantovati. I neću citirati post da se ne ponavlja više.
Bojim se i ja da će sjeverna koreja šiknuti nuklearku negdje, pa nisam se zakopao pod zemlju.
Mislio sam ignorirati te ali si fakat toliko smor da na kraju nisam mogao.
Kakvo ti je uporište u priči da bi mogli od 12 bodova uzeti 1. Znaš li ti uopšte naći tabelu, pratiš li ligu ili kontaš da si dovoljno pametan da sve znaš unaprijed.
Mislim sve je moguće, pa i sunce će izaći nekad sa zapada ali sumnjam da si baš u krvnom srodstvu sa babom vandom da znaš i kad
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

MATORI
Kontakt:

čet avg 31, 2017 3:02 pm

bablaz je napisao/la:
Cijenjenom forumašu !
Slova B - promijeni u slova M.
Dobro bi ti stajalo

MrkiMedo
Kontakt:

čet avg 31, 2017 3:03 pm

bablaz je napisao/la:
Na osnovu cega zakljucujes da Adzem nije dobar trener ? Hajd ja bih razumio da on nije nikad radio kao trener, da vec nije imao uspjeha kao trener, ali covjek se negdje vec dokazao. Osvojio je sa juniorima ligu par puta, napravio par igraca i mislim da je to sasvim dovoljno za nasu ligu. Petrovic osvojio kup sa Radnikom i ne moze niko reci da je los trener, ali kod nas se nije pokazao onako kako treba, ali vec je prosla prica to.
Nema smisla da iko donosi bilo kakav zakljucak jos uvijek o Adzemu. Preuzeo je ekipu u nedjelju, a mi u ponedjeljak igrali protiv GOSK-a i odigrali maestralno. Poslije izgubimo od Mladosti, ali kako i na koji nacin ? Primimo ga u 15. sekundi i hajd se cupaj poslije toga. Njihovi igraci nabrijani jer igraju protiv najveceg kluba u drzavi, a nasi nisu ocekivali niti razmisljali o necemu takvom. Protiv Borca ekipa pokaze karakter kakav nisu pokazali odavno, okrenu i na kraju pobjede 2:1, a nadje se onda par komentara koji recu ma da nije Kajkuta bilo ne bi mi ni pobjedili. I tad smo primili glup go, sto greskom Zajmovica, sto Vece.
Jos jedna stvar je da je tesko nama igrati protiv svih, a to jer svi dodju da se brane. Evo protiv Sirokog smo odigrali okej, nisu imali suta postenog do zadnjih dvadesetak minuta utakmice, a taj Siroki nam je svakako rana vec godinama i imaju puno uigraniju ekipu od nas.
I na kraju, ko god vec hoce tjerati nekog, nek shvati da konkretne zamjene nema. Realno, niti smo mi kao klub, niti Bosna kao drzava, pozeljni za rad bilo kome. Eno onaj bi prekinuo gradnju poslije utakmice sa Sirokim. I nije ljudi nasa stvar da kenjamo o trenerima, upravi, dolascima i odlascima i da se zbog tog sikiramo. Ima valjda neko ko je placen za to, a nase je da napunimo Grbavicu sto nam bas i ne ide u zadnje vrijeme.

Plava Porodica
Kontakt:

čet avg 31, 2017 3:03 pm

:rofl1: :rofl1:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

KeepTheBlueFlag
Pobjednik 1. sezone S1 Lige
Kontakt:

čet avg 31, 2017 3:11 pm

Nek neko ispravi ovu lakrdiju na sluzbenoj stranici, grb radnika a ispod fk zeljeznicar, grb nas a uspod š.brijeg :psujem:

Eisenbahner1921
Kontakt:

čet avg 31, 2017 3:15 pm

Nedavno je naš esejist i veliki govornik @ChWilla napisao u stilu: "Čega nema e toga nam dajte" aludirajući na naše prohtjeve.
Kad je ljeto, ma bježi ba istopih se, vani 40°C u hladu, daj zimu. Kad je zima, kakve klimatske promjene kakvi bakrači vani -27°C, bježi sve sam naložio kući još mi samo punica ostala, daj ljeto. Kad dođe opet ljeto, daj zimu, ma može i jesen. Kad dođe jesen je*o ovo, sve dosadno, tmurno, samo kiša pada, vrijeme je takvo da ne znam šta da obučem, bolje ljeto ili zima od ovog.
Ne valja nam Slavko, demagog ovo ono, samo baca šuplje, dođe Adžem radi ono što smo tražili od Petrovića, ma Adžeme haj ti u omladinski pogon nemaš ti pojma. Ipak se ne smije prizivati nazad Slavko, pa neka to bude Amar. "Daj Amara" je prijedlog za sve, niko ne valja, a kad neko priupita "Predloži momčino nešto, nemoj samo kukati", odgovor je naravno "Daj Amara". A pazi, Adžem je tu 6 (!) kola.
Kad god nam nešto ne valja, tjeramo trenera, jer smo navikli da ih mijenjamo k'o na traci, pa smo sigurni da će naše tjeranje trenera uroditi plodom kad tad, pa onda bude "e jesam ti rek'o".
Iako se ovo "mi, "nas" odnosilo na sve navijače Želje, daleko od toga da je to istina, ali ovako se priča, glasno priča, od onih što isto pričaju i galame godinama. Da vas pitam, kako se, svega vam, niste umorili? Jeste li programirani da ponavljate istu stvar dok vas neko ne isključi iz struje?
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

bablaz
Kontakt:

čet avg 31, 2017 3:17 pm

Ja sam rekao bod ako budemo imali sreće. >Do sad smo na sreću i osvajali bodove:
1.kolo ( ušle 2 van 16 metara- malo sreće)
2.kolo (nismo imali sreće, Sinan u napadu, greške odbrane, Uglješa u vezi, nije do trenera)
3. kolo (autogol Viteza, bez smišljene akcije)
4.kolo (na 1;1, sreća pa ne pade onaj igrač borca u duelu sa Bogičevićem, i Vedran nas izvadi.)
5.kolo (sreća pa su Pitari bili protivnik, penal fulali, stisli nas sa igračem manje...)
6. kolo ( stativa i prečka vs ništa sa naše strane)
Kad igraju podjednake ekipe u našoj ligi onda često sreća odlučuje i strepimo do samoga kraja u većini utakmica. Realno smo tu negdje sa Slobodom, Radnikom i Krupom (u prilog govori i činjenica da smo pregovarali sa Vukotićem, Jašarevićem, Ordagićem, želje su nam bili Šerbečić., Peco, Beširović, Redžić, ) tako da ne mislim da Adžem može nešto spektakularno napraviti da očekujem više. Znači sreća je najbitnija. Krupu nismo mogli pobjediti sa Lendrićem i Stevanovićem, a njima ne treba ni za šta prošle godine. Nisu promijenili sastav, niko nije otišao??? i kako da se ne bojim na Grbavici te iste Krupe?? Iz Zrinjskog nam došli Kajkut i Graovac (rezerve bili kod nas standardni). Sloboda nas uvijek dočeka na nož u TZ (Mrze nas najviše) i Radnik (ekipa gdje očekujem da možemo igrati, jer smo tu negdje, mada su i oni pobjedili Zrinjskog... Preveliki je rizik po meni da Adžem može izgurati ovo, a možda i proigramo ko će znati.

LARSSON
Kontakt:

čet avg 31, 2017 3:19 pm

Pa onda u svakom meču možeš naći neke razloge da si dobio na sreću, čuj da je pao, ušle 2 van 16 sreća

haj bogati nemoj više

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 6 gostiju.

Prijava