Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

ublehas
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri avg 23, 2017 1:05 pm

salle86 je napisao/la:
sri avg 23, 2017 12:08 pm
Kako je meni glupa priča "roditelji i menadžeri su problem". Pogotovo prvi. Svaki roditelj želi svom djetetu ono najbolje. A ne može biti baš da su svi roditelji tokmaci.
Na stranu naša ljubav prema Želji, ali šta jedan mlad momak, igrač ima ovde, kakva mu je perspektiva?
Istina, bolje bi za njega bilo da odigra 2-3 seniorske sezone, malo "očvrsne" pa se onda proda vani, ali glavni problem je i taj što ovde ti momci presjede taj period na klupi, umjesto da ih se gura sistemski (nešto što Adžem radi ili ima naznaka da se radi).
Iz ove lige ti igrača još uvijek možeš prodati fino do njegove 22-23 godine, kasnije vrlo teško.
I kako ćeš onda natjerati momka (i roditelja, menadžera) da potpišu za klub duži ugovor ako neće igrati a za 3 sezone sjedenja na klupi će dobiti keša koliko za pola godine negdje vani? Ne vidim tu mogućnost.
Sve dok ti mladi momci ne budu imali sigurnost da će igrati pa čak i ako su 10% slabiji od nekog sa 32 godine, jasno je da će gledati da se prvom prilikom ispale bilo gdje.

U vezi OP, klub mora prepoznati po 4-5 najboljih igrača u generaciji i uložiti određena sredstva u njihov razvoj. Nek je 10 hiljada mjesečno, to je 100 hiljada godišnje. Jedan nek postane prvotimac eto ti povrata uloženog.
Vežeš momka 5 godina za platu lupam 2 hiljade, to je 120 hiljada. Polovnjak kako mi volimo reći sa platom 5 milja na 5 godina izađe 300, a njega ne možeš prodati već je čisti financijski "gubitak".
A vani imaju sigurnost da će igrati. Odgovorno tvrdim ja je više naše djece uspjelo koja su zaigrala za seniore, nego one koja nije. U ostalom, kao što neko reče, ne vidim da se djeca fudbalera seljakaju iz kluba u klub, te da idu na probe u raznorazne klubove. To obično rade djeca roditelja koji budu zasljepljeni menadžerskim obećanjima i potencijalnom brzom zaradom.

Plava Porodica
Kontakt:

sri avg 23, 2017 1:08 pm

Hoće li ko ići na trening večeras?
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

maxum1921
Prijatelj foruma
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sri avg 23, 2017 1:10 pm

salle86 je napisao/la:Kako je meni glupa priča "roditelji i menadžeri su problem". Pogotovo prvi. Svaki roditelj želi svom djetetu ono najbolje. A ne može biti baš da su svi roditelji tokmaci.
".
Nisu svi roditelji tokmaci. Al ako iole vidi da dijete valja ne moze se sa njim pricati. U tom trenutku u pricu ulazi menadzer i to je kraj. Jeste li vi svjesni da skoro svi kadeti imaju menadzer? Halo, kadeti!

Poslano sa mog SM-A510F koristeći Tapatalk

Iz ljubavi prema tradiciji, živimo Željezničar...

nookey
Kontakt:

sri avg 23, 2017 1:13 pm

Plava Porodica je napisao/la:
sri avg 23, 2017 1:08 pm
Hoće li ko ići na trening večeras?
hoću ja

pile87
Kontakt:

sri avg 23, 2017 1:14 pm

ublehas je napisao/la:
salle86 je napisao/la:
Kako je meni glupa priča "roditelji i menadžeri su problem". Pogotovo prvi. Svaki roditelj želi svom djetetu ono najbolje. A ne može biti baš da su svi roditelji tokmaci.
Na stranu naša ljubav prema Želji, ali šta jedan mlad momak, igrač ima ovde, kakva mu je perspektiva?
Istina, bolje bi za njega bilo da odigra 2-3 seniorske sezone, malo "očvrsne" pa se onda proda vani, ali glavni problem je i taj što ovde ti momci presjede taj period na klupi, umjesto da ih se gura sistemski (nešto što Adžem radi ili ima naznaka da se radi).
Iz ove lige ti igrača još uvijek možeš prodati fino do njegove 22-23 godine, kasnije vrlo teško.
I kako ćeš onda natjerati momka (i roditelja, menadžera) da potpišu za klub duži ugovor ako neće igrati a za 3 sezone sjedenja na klupi će dobiti keša koliko za pola godine negdje vani? Ne vidim tu mogućnost.
Sve dok ti mladi momci ne budu imali sigurnost da će igrati pa čak i ako su 10% slabiji od nekog sa 32 godine, jasno je da će gledati da se prvom prilikom ispale bilo gdje.

U vezi OP, klub mora prepoznati po 4-5 najboljih igrača u generaciji i uložiti određena sredstva u njihov razvoj. Nek je 10 hiljada mjesečno, to je 100 hiljada godišnje. Jedan nek postane prvotimac eto ti povrata uloženog.
Vežeš momka 5 godina za platu lupam 2 hiljade, to je 120 hiljada. Polovnjak kako mi volimo reći sa platom 5 milja na 5 godina izađe 300, a njega ne možeš prodati već je čisti financijski "gubitak".
A vani imaju sigurnost da će igrati. Odgovorno tvrdim ja je više naše djece uspjelo koja su zaigrala za seniore, nego one koja nije. U ostalom, kao što neko reče, ne vidim da se djeca fudbalera seljakaju iz kluba u klub, te da idu na probe u raznorazne klubove. To obično rade djeca roditelja koji budu zasljepljeni menadžerskim obećanjima i potencijalnom brzom zaradom.
Nisu oni zaslijepljeni mislim na roditelje nego dobiju mjesecno od menadzera 300-400 KM i to im bude dovoljno da napravi razliku da bar ne mora trositi svoje pare. Na zalost na danasnjem vremenu ta cifra na godisnjem nivou i pravi razliku gdje ce mu djete igrati.
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

Hurmasica
Kontakt:

sri avg 23, 2017 1:16 pm

phpBB [video]
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

mirzoni1921
Kontakt:

sri avg 23, 2017 1:17 pm

pile87 je napisao/la:
sri avg 23, 2017 1:14 pm
ublehas je napisao/la:
salle86 je napisao/la:

Nisu oni zaslijepljeni mislim na roditelje nego dobiju mjesecno od menadzera 300-400 KM i to im bude dovoljno da napravi razliku da bar ne mora trositi svoje pare. Na zalost na danasnjem vremenu ta cifra na godisnjem nivou i pravi razliku gdje ce mu djete igrati.
e zato Seid Behram igra u amaterskom klubu u Luksemburgu, jer je menadžer dao pare familiji, pa se sad ne može naći nikakav klub, a prošlo 2-3 godine kako je ozbiljno igro fudbal. a vrlo talentovan igrač bio, u generaciji sa Žerom

salle86
Kontakt:

sri avg 23, 2017 1:21 pm

Nisam rekao da se 5-6 gura u prvi tim već da se u tih 5-6 uloži pažnja i lova, a nek 1 bude standardni prvotimac vratio si.
Ne moraju ni vani igrati kad odu ali tamo uzmu lovu ko ovde za 5 sezona, i opet se mogu vratiti.
Da im je ovde zagarantovano išta pa ok, nego na istom su samo ovde imaju 5 puta manje nego vani.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sri avg 23, 2017 1:23 pm

Osvoji dvije titule, jednu za drugom, i otimat ce se da dodju kod tebe.
Željezničar ante portas !

svraka
Kontakt:

sri avg 23, 2017 1:37 pm

Stana propusta vjerovatno u subotu tekmu, jos osjeca posljedice udarca od malog balavca. Jos ne mogu da vjerujem kako se on jos poslije starta unosi stani u facu. I na prvom derbiju prosle godine se unosio kosoricu ccc. Mali balavac nema kulture ni pistovanja nikako, a onaj klizeci ce mu se vratiti kad-tad.
Forza 1921!

Oda majstore!

bogi
Kontakt:

sri avg 23, 2017 1:41 pm

Što se tiče onog posta o spajanju Olimpica i njnjajeva, samo sam se sprdao, ali vidim da su šale vrhunske
vukovi zla :placeodsmijeha: :placeodsmijeha: :placeodsmijeha: :klanjase: :klanjase:

a što se tiče OP, ionako radimo odličan posao, samo je problem što eto naprimjer taj Hadžić je šatro kažu navijao za FKŽ i sve to i imao našu ponudu pored akademije i otišao za akademiju, taj isti klinjo, sad objavljuje na fejs slike, samo je jedan dom i šta već ne, lako je danas uzeti dijete pod ruku radi te "trčavice" 500-600 maraka daš njemu i roditeljima mu, da ode igrati za akademiju, da je momak bio pametan, možda bi sad bio prvi špic kod nas ili možda već vani, plus bio bi u zlatnoj generaciji juniora Željezničara, a ovako nek se zadovolji kao "bosanski Suarez" i sa probom u Benfici, a to što će ostati koliko i radovac u njanjajevu, koga boli taKi, zato..
Za život cijeli, plavo-bijeli.
Ne znam ko će te voditi, ko će trener biti, ko će vodu nositi ili ko će travu kositi. Znam da ću ja tu biti.

ponosannavas
Kontakt:

sri avg 23, 2017 1:46 pm

ublehas je napisao/la:
sri avg 23, 2017 1:02 pm
ponosannavas je napisao/la:
sri avg 23, 2017 11:50 am
ublehas je napisao/la:
sri avg 23, 2017 11:45 am
Slažem se da se OP mora još više pažnje posvetiti, ali nije to baš tako lako kako neko zamišlja. Nije lako dovesti dijete iz Sarajeva, a kamo li iz drugih gradova. Nismo mi u mogućnosti davati poslove roditeljima, pogotovo ne neke dobre poslove. Kod nas skoro svi roditelji očekuju da od djeteta zarade silne pare. Što od transfera, što od ugovora. Menadžeri ih filuju raznim pričama i dobijemo situaciju da djeca hodaju kao ovce tamo ovamo. U ostalom, malo je tih što su hodali tamo ovamo napravilo ozbiljnu karijeru.
zato pitari jeu u mogućnosti, ali kad pogledaš malo unazad stranice raspadaju se jel tako? Nemaju za kifle rekao Repuh. Daj ba nemojte me jebavat. Odnos i sistem su bitni. Kakve pare. Ne možeš ti baš sve dovesti nisam to nikad rekao, ali da imaš desetak djece talentovane od 30 u BiH ukupno moraš imati. Na glavu da se nasadiš.
Pitanje je kakva obećanja dobijaju menadžeri te djece kod pitara i kod nas. Realno, koliko su pitari igrača zadnjih godina izbacili. Ćatkovića? Hadžić, Kadušić i Radovac igraju kod njih. I to je to. Gdje su ostali? Znači, najmanji je problem svašta obećati, pristati na sve što menadžer traži i pokupiti igrače. Pitanje je šta poslije.
Neki dan mi je jaran poslao sliku izvještaja sa tekme omladinskih kategorija Želje i Sarajeva (možda je i na ovom forumu bila ta slika, nisam upratio) gdje je Sarajevo pobjedilo 6:0. Z njih igrao Plakalo i još neke koje pojma nemam, a za nas Hodžić, Bajić, Veca, Hajradinović, Vila...Gdje su sad njihovi igrači, a gdje naši?
Mislim da je puno bitnije kako se radi sa djecom, nego koliko su talentovana. Imali smo i mi strašnih talenata koji sada igraju u Vratniku ili konobarišu.
Sve to stoji. Jebe se meni za njih, ali to trebaš iskoristiti da tu djecu dovedeš nama. Taj argument moras iskoristiti. I ove ostale što smo spominjali. Ima i talenata koji s propali, a i ovih što nisu bili pa uspjeli ali vjerovatnoća da ćeš dobiti nove Džeke je mnog mnogo veća kod ovih što su talenti ako radiš pravilno sa njima. Ti od ovog što nije talenatan ne možeš dobiti Džeku nego SIpovića, COcu i sl. a od njih slabo da smo fajde imali dok od Džeke BOga mi jesmo itekako. Te neke koji su manji talenti njih u budućnosti treba da zadrži da ti budu okosnica ekipe. TI sad da imaš Cocu i Sipu na stoperima i još par nekih igrača razvalio bi ligu. MOžda sam prejterao sa Cocom, ali evo npr Gačan. On je taj koji nije neki talenat možda bio ali je radom dugrao do SLovenačke lige, a ja tražim Zuke, Baje, Džeke. I njih ima ovdje samo nisu kod nas. O tom ti pričam. Propalo je i Džeka i svega, ali ti od Šube ne možeš Džeku napraviti, ali možeš max Kajkuta npr.. ali od malog Hadžić amožda možeš Džeku, ali on nije kod nas. I možda se desi da mi napravimo Kajkuta od Šube, a da Hadžić propadne. TI ćeš reći vidiš da sam bio u pravu, ali ja neću. Znam da sam mogao od Hadžića napraviti DŽeku i meni je krivo pravo.

E da nebi Said Behram otišao gore ti imaš menadžere koji ga usmjeravaju kako treba. Oni će sad svi radi furke uzeti menadžere, ali ti im dovedeš našeg koji ispravno razmišlja. Da si imao našeg, sad bi imao i Saida i brata mu ovdje kod nas. Možda i komšiju malog

pile87
Kontakt:

sri avg 23, 2017 1:48 pm

mirzoni1921 je napisao/la:

e zato Seid Behram igra u amaterskom klubu u Luksemburgu, jer je menadžer dao pare familiji, pa se sad ne može naći nikakav klub, a prošlo 2-3 godine kako je ozbiljno igro fudbal. a vrlo talentovan igrač bio, u generaciji sa Žerom
Mi smo dobili fine pare od behrema kad je presao negdje na otok cini mi se i dalje je trebao u francusku mislim Lil da je pitanju ali nisu htjeli da plate obestecenje za treniranje u mladjim kategorijama i odustali su od njega. On je jedan od rijetkih koji je samo prodefilovao kroz klub a da smo imali nekakve koristi ne nekave nego dobre, ne mogu se sjetiti tacne cifre ali je fina za nase uslove.
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

ublehas
Kontakt:

sri avg 23, 2017 1:55 pm

@ ponosannavas

Ma sve si ti u pravu, samo mislim da mi svi to olako uzimamo. hoćemo stadion, hoćemo pojačanja, hoćemo OP, hoćemo svašta nešto, a dođe nas 4-5 hiljada na tekme. Sada ima para u klubu, ali nema za sve. Nešto se mora skratiti. Ti smatraš da je OP najbitniji (ja se poprilično slažem). Međutim neko misli da je trenutno bitnija infrastruktura. Treći misle da je ipak prvi tim prioritet. Četvrti opet da opet sve treba podjednaku podržavati. Iskreno, mogu se naći argumenti za sve tvrdnje, ali nema garancije da će se ijedna pokazati boljiom od ostalih.
Npr. dinamo je Dadu pandžu platio 300.000 eura... koliko li je još takvih prošlo kroz Dinamo.

Masinovodja
Kontakt:

sri avg 23, 2017 1:56 pm

Koliko jos traje prelazni rok i imal sanse da nas jos neko pojaca?

mirzoni1921
Kontakt:

sri avg 23, 2017 1:58 pm

pile87 je napisao/la:
sri avg 23, 2017 1:48 pm

Mi smo dobili fine pare od behrema kad je presao negdje na otok cini mi se i dalje je trebao u francusku mislim Lil da je pitanju ali nisu htjeli da plate obestecenje za treniranje u mladjim kategorijama i odustali su od njega. On je jedan od rijetkih koji je samo prodefilovao kroz klub a da smo imali nekakve koristi ne nekave nego dobre, ne mogu se sjetiti tacne cifre ali je fina za nase uslove.
ne govorim ja da nisi imao koristi od njega, već da extra talenat propade zbog pohlepe roditelja. ovo se odnosilo više na menadžere i pohlepne roditelje, tj. daj ti meni danas cvaju, a što sam mogao uzeti milion za par godina hebo to

Leon_Professional
Kontakt:

sri avg 23, 2017 2:00 pm

Masinovodja je napisao/la:
sri avg 23, 2017 1:56 pm
Koliko jos traje prelazni rok i imal sanse da nas jos neko pojaca?
Prelazni je davno zavrsen.
Sada mozes dovesti kao i bilo kad u sezoni, slobodnog igraca koji je imao ciste papire prije kraja prelaznog. ( ne znam tacno koji je to datum )
Ima sanse :D

nookey
Kontakt:

sri avg 23, 2017 2:03 pm

Đelma :)

Budi Željo
Kontakt:

sri avg 23, 2017 2:05 pm

Nije nama probelm Zuban, već mu poslovni partner Hrapa koji voli eure više nego najmilije. Svojim ušima sam čuo kako govori prošlu utakmicu kako mu je Miske ukro 100 milja nečega i da ne može da ga smisli očima te da feninga necemo dobiti od Amira(razlog mi nije poznat)....
Za mene si uvijek najbolji 1921!!!!

avlami97
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sri avg 23, 2017 2:05 pm

pile87 je napisao/la:

Ne znam kakav mu je status i ako se on ista pita, mozda bi trebali da ga vratimo. Momak je mlad i talentovan.

Tako treba razmisljati i djelovati.

Sipovic? Znam mu oca i on nikada nije vjerovao da ce bilo sta postici u fudbalu. Kako mu otac kaze, bio debeljuca, i nije se isticao po bilo cemu. Otisao u Rumuniju i ljudi mu dali milju eura platu. Stari bio presretan. Slao 200-300 eura mjesecno.

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk

Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 2 gosta.

Prijava