Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Model1964
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet avg 10, 2017 10:15 am

Dobro jutro navijacima
FK PENZIONISANI ŽELJEZNICAR
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Mirek11
Kontakt:

čet avg 10, 2017 10:15 am

boju dao si nebu... je napisao/la:
čet avg 10, 2017 10:00 am
ChWilla je napisao/la:
čet avg 10, 2017 9:54 am
kad je već to urađeno ovako, i kad on već zimus nije htio da potpiše, a ljetos da trenira - ti si da bi gurao mujagića morao dovesti kratkoročnog špica. zvuči kontradiktorno, ali nije.
Cekaj ba ChWilla, mi znamo jos od 2016 god. da ce nam trebati napadac ove sezone. Cekamo zadnji momenat i da prodju 3-4 kola da dovedemo rjesenje u vidu Sase unajboljimgodinama Kajkuta. Daj ba, nismo djeca...
Evo ima u danasnjem Avazu komentar Sliskovica o stanju klubskog nogometa u BiH pa mozda nekima bude jasnije zasto ne dolaze ta zeljena pojacanja.
A skoro je i Amar u komentaru euro utakmica nasih klubova rekao da bez sponzora koja ce ulagati koji milion u ekipu nema iskoraka, trenutno nema takvog kluba u BiH a dugo ga nece ni biti. Sve ovo je prezivljanje,"lokalna" borba klubova ali i surova realnost.
Zelje navijaca su nesto drugo.

Subota 12.08.17., stadion Grbavica 20:30h, Željezničar - Borac. Svi na Grbavicu po novu pobjedu! :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Zadnja izmjena: Mirek11, dana/u čet avg 10, 2017 10:17 am, ukupno mijenjano 1 put.
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

barbarez
Kontakt:

čet avg 10, 2017 10:16 am

:D Svi koji pljuju Kajkuta, su isti oni koji su pljuvali po Krstanovicu. Mislim da je pametnom i isaret dovoljan. Pa bi ja zamolio gospodo dodjite u sto vecem broju na tekme, da bar zvizduci budu jaci, a i bice finansijske koristi od vas, pa ce Cenan moci bolje od Kajkuta da dovede.
A sto se samog Kajkuta tice, ja sam covjeka prosle sezone gledao samo jednom, protiv Radnika, pa covjek je top 3 napadaca u ligi, ja zaista ne znam sta vi hocete. On je duplo bolji igrac od onog Mesanovica, koji je obicna precijenjena karina.
Nemojte praviti hajke i negativnu atmosferu, sve krene od piskaranja po forumu i fb, i onda se to prenese na utakmicama i postajete nerealni, pa mnoge igrace uzimate na zub a da nemate adekvatne argumente za to.
I na kraju krajeva, Kajkut je doveden, samo da bi gavran pogodio, ima 5 godina kako ga je najavio. :D :rofl:
Poznato je da Kajkutov punac je najveci uvoznik lubenica u BiH i Srbiju iz Makedonije.

ponosannavas
Kontakt:

čet avg 10, 2017 10:21 am

ja ne znam jeste li vi normalni svi redom majke mi. Znači ima više činjenica.
1. potpisali Žeru, Kemu i Mujagu i par ljudi kaže svaka čast, a da neki nije potpisan bilo bi masovno pljuvanje kako ne gledamo na našu djecu
2. dođe Kajkut koji je potpisao na godinu što znači da je privremeno rješenje koje može odmah meda dati da se nebi desilo da kaskamo za ostailma na polusezoni odmah dvadeset stranica treba li nam ili ne.
3. ja sam ovdje bio itekako kritičar Ćenana i slažem se da se moglo naći rješenje ranije koje je i mlađe i bolje od Kajkuta ali nije i po meni sada je Kajkut odličan
4. imamo pet napadača, a niko da spomene da možda Adžem hoće da igra sa dva napadača u 3-5-2, isto tako Nikolić i zajmović se mogu koristiti kao krila
5. ja ipak vidim neku logiku u ovom prelaznom bez obzira što sam bio kritičar Ćenana. Morao je on opet bolje, ali na tri godine su potpisali redom Kemo, Žera, Mujaga , Šaban, zec, Ramović, pa i Zajmović 2+1. Tu je još Projić koji je malo kratkoročniji. Tu su i juniori i B tim. Ukoliko do kraja ovog prelaznog dovedmo još dvojicu trojicu ovakvih onda imamo neki smisao. Uz produženje Veci (mada bi ja njega radnije prodao), Graovcu i Zakari (mada je on tu još sigurno godinu i po ti imaš itekako dugoročno okosnicu ekipe. Ovo ostalo ćeš tjerati i popunjaati u naredna dva roka, a do tada će ti igrai ko Kajkut pomoći.

Međutim džaba sve ove činjenice počelo se pričati da je Kajkut star i onda ide paljba po fejsu. To znači da itekako pisanje po forumima ima uticaja na atmosferu.
Nadam se pobjedi protiv BOrca a pogotovo i pobjedi protiv pitara. Sa te dvije pobjede sve bi prestalo

ellaxaz
Kontakt:

čet avg 10, 2017 10:23 am

Ado je mnogo bolji trener nego što to trenutno izgleda.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

Schwarz
Kontakt:

čet avg 10, 2017 10:37 am

Ni ja nisam bio za dovodjenje Kajkuta, al' sam siguran da ce biti pojacanje za nas.Ima dobar sut s obje noge a u igri glavom je dobar.Samo se nadam da ce mu zamjene biti ovi mladji(Mujagic i Zaimovic) a ne Nikolic
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

salle86
Kontakt:

čet avg 10, 2017 10:40 am

barbarez je napisao/la:
čet avg 10, 2017 10:16 am
Svi koji pljuju Kajkuta, su isti oni koji su pljuvali po Krstanovicu. Mislim da je pametnom i isaret dovoljan. Pa bi ja zamolio gospodo dodjite u sto vecem broju na tekme, da bar zvizduci budu jaci, a i bice finansijske koristi od vas, pa ce Cenan moci bolje od Kajkuta da dovede.
A sto se samog Kajkuta tice, ja sam covjeka prosle sezone gledao samo jednom, protiv Radnika, pa covjek je top 3 napadaca u ligi, ja zaista ne znam sta vi hocete. On je duplo bolji igrac od onog Mesanovica, koji je obicna precijenjena karina.
Nemojte praviti hajke i negativnu atmosferu, sve krene od piskaranja po forumu i fb, i onda se to prenese na utakmicama i postajete nerealni, pa mnoge igrace uzimate na zub a da nemate adekvatne argumente za to.
I na kraju krajeva, Kajkut je doveden, samo da bi gavran pogodio, ima 5 godina kako ga je najavio. :D :rofl:
Poznato je da Kajkutov punac je najveci uvoznik lubenica u BiH i Srbiju iz Makedonije.
Upravo tako. Navijaču je mjesto na tribini, ne na tastaturi.
Navijaču je "posao" da nagradi igrače onako kako se oni ponašaju, aplauz ili zvižduk.
Ovo pisanje po forumima, fejzbucima i sl. treba samo da bude "ubijanje" vremena između utakmica a ne "posao navijača".
Da je 10 hiljada ljudi nakon kraja meča protiv Viteza izviždalo igrače, da se zaorilo Grbavicom "igrajte piččke" i sl. vjerujem da bi imalo bar nekakvog učinka, pa makar na jednog igrača eto. Ili da nakon pogrešnog pasa Keme u aut, da je 10k ljudi to podržalo aplauzom, momku bi značilo. Onako je morao sam to prebroditi uhvativši se za glavu u fazonu "šta uradih".
Nije ovo odlično, ali nije ni katastrofa. Srednja žalost. Samo što Željo ima opciju da se izdigne jer ima iza sebe armiju navijača, koji kad su tu gdje im je mjesto, klub "sponzorišu" mjesečno sa nekih 100k KM (2 utakmice sa po 7k) ili sa 50k kad nas bude "sića" kao protiv Goška, Viteza. A nije malo kad "fali" 50k mjesečno.
Da ne govorim koliko znači kad 7k ljudi pjeva Grbavicu i kad je pjevuši 2-3k...
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

kontranogama
Kontakt:

Ja negative bog te , izgleda se raja toliko navukla na krizu da kad se nesto pozitivno dogadja niko nemoze da to prepozna, jer kako da neko na posten nacin napravi nesto u ovoj drzavi,odmah ga treba mijenjati.
Daj nam Boze snage da podrzimo ovu upravu dok se narod ne dohaviza.
.... A ONDA SU BAGERI ODNIJELI STARI ISTOK A VRAG ODNIO SALU...

kb80
Kontakt:

čet avg 10, 2017 10:41 am

ponosannavas je napisao/la:
čet avg 10, 2017 10:21 am
ja ne znam jeste li vi normalni svi redom majke mi. Znači ima više činjenica.
1. potpisali Žeru, Kemu i Mujagu i par ljudi kaže svaka čast, a da neki nije potpisan bilo bi masovno pljuvanje kako ne gledamo na našu djecu
2. dođe Kajkut koji je potpisao na godinu što znači da je privremeno rješenje koje može odmah meda dati da se nebi desilo da kaskamo za ostailma na polusezoni odmah dvadeset stranica treba li nam ili ne.
3. ja sam ovdje bio itekako kritičar Ćenana i slažem se da se moglo naći rješenje ranije koje je i mlađe i bolje od Kajkuta ali nije i po meni sada je Kajkut odličan
4. imamo pet napadača, a niko da spomene da možda Adžem hoće da igra sa dva napadača u 3-5-2, isto tako Nikolić i zajmović se mogu koristiti kao krila
5. ja ipak vidim neku logiku u ovom prelaznom bez obzira što sam bio kritičar Ćenana. Morao je on opet bolje, ali na tri godine su potpisali redom Kemo, Žera, Mujaga , Šaban, zec, Ramović, pa i Zajmović 2+1. Tu je još Projić koji je malo kratkoročniji. Tu su i juniori i B tim. Ukoliko do kraja ovog prelaznog dovedmo još dvojicu trojicu ovakvih onda imamo neki smisao. Uz produženje Veci (mada bi ja njega radnije prodao), Graovcu i Zakari (mada je on tu još sigurno godinu i po ti imaš itekako dugoročno okosnicu ekipe. Ovo ostalo ćeš tjerati i popunjaati u naredna dva roka, a do tada će ti igrai ko Kajkut pomoći.

Međutim džaba sve ove činjenice počelo se pričati da je Kajkut star i onda ide paljba po fejsu. To znači da itekako pisanje po forumima ima uticaja na atmosferu.
Nadam se pobjedi protiv BOrca a pogotovo i pobjedi protiv pitara. Sa te dvije pobjede sve bi prestalo
:palacgore:

kb80
Kontakt:

čet avg 10, 2017 10:43 am

kontranogama je napisao/la:
Ja negative bog te , izgleda se raja toliko navukla na krizu da kad se nesto pozitivno dogadja niko nemoze da to prepozna, jer kako da neko na posten nacin napravi nesto u ovoj drzavi,odmah ga treba mijenjati.
Daj nam Boze snage da podrzimo ovu upravu dok se narod ne dohaviza.
Djaba kad je takva situacija u drzavi i to se prenosi i na ljude, pa tako i navijace...
Samo pozitivno, pa da prenesemo to na igrace (kakvi takvi su) i mozda se mozemo necemu nadati, a sa ovom negativom se mozemo nadati onim crnim godinama ...

LeBlue
Kontakt:

čet avg 10, 2017 10:44 am

ellaxaz je napisao/la:
čet avg 10, 2017 10:23 am
Ado je mnogo bolji trener nego što to trenutno izgleda.
Jeste, kritika Kajkuta nema veze sa trenerom. Meni se licno svidja Adzem, jer hoce da igra nogomet i pokusava nove igrace i formacije. Nekad upali nekad ne, ali to je tako kad se hoce nesto novo da oproba. Navijaci moraju biti bolji da to razumiju i tolerisu. Sto je bitnije, vec poslije par utakmica imamo nekoliko mladih igraca koji su dobili na iskustvu (Osmankovic, Zeric, Sabanadzovic i evo sad se rijesilo sa Mujagicem). Ovo je sve pozitivno i imamo se necemu nadati.

avlami97
Kontakt:

čet avg 10, 2017 10:45 am

Protiv Borca krenuti sa Stanom na beku, jer Sinisa ima parni zuti. Ne bi valjalo da u derbi udjemo sa dva beka u rosteru.

Ako ne mozemo dugorocno, onda se mora naci bar jos jedan stoper, makar kao prijelazno rjesenje.

Protiv Borca ocekujem tvrdu i tesku tekmu. Sa bilo kakvom pobjedom cu biti zadovoljan, ali mnogi navijaci nece - dokaz Vitez.

Navijaci zele instant titulu. Titulu pod moranje i tako se vrsi pritisak na igrace, struku i Upravu. Pojedinci se prozivaju, najboljim igracima se psuje ustaska majka (Lendric, Zakaric), a najbolji poslijeratni trener nakon Amara se naziva debelom ublehom. Nasi igraci se prozivaju i psuju, a da nisu odigrali sekunde za Klub.

Sve glasnije se spominje i tjeranje nabolje poslijeratne upravljacke strukture, a sve manje se iscekuje presuda protiv NN osoba koje su svojim radom "opljckali" Zelju, a tu "pljacku" Zeljo uredno izmiruje i sanira. Ako me intuicija ne vara, neki bi te "pljackase" rado vidjeli ponovo u Klubu.

Halalim 5 godina bez Evrope, samo da Istok bude u visini sjevera. Uzdravlje.

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk

Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

ChWilla
Kontakt:

čet avg 10, 2017 10:46 am

pa eto kad se to desilo da od mladih svi najbolji potpišu?
gradi željo boli te *****

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

čet avg 10, 2017 10:48 am

kad bi se sa vecom jos potpisalo na tri godine, bio bi miran narednih godina za zelju... imamo te mlade igrace koji ce biti prevaga ovo i sljedece prvenstvo...
100/94/37/34 - i to je to!

SIMA_SIMAU
Kontakt:

čet avg 10, 2017 10:49 am

Ne bi me cudilo da se pregovaralo sa Pandzom, onako mlad igrac taman za nas.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

za_zivot_cijeli
Kontakt:

čet avg 10, 2017 10:52 am

upoznaj Zelju da bi ga volio :ganja:

Vernes Karavdić
Datum rođenja 24.02.1998.

Vedran Kjosevski
Datum rođenja 22.5.1995.

Haris Kurtović
Datum rođenja 31.12.1998.

Aldin Šehić
Datum rođenja 14.06.1999.

Tarik Džindo
Datum rođenja 26.09.1998.

Amir Velić
Datum rođenja 28.03.1999.

Amar Beširević
Datum rođenja 08.08.1999.

Kemal Osmanković
Datum rođenja 04.03.1997.

Anel Šabanadžović
Datum rođenja 24.05.1999.

Benjamin Šehić
Datum rođenja 11.10.1998.

Aldin Hrvanović
Datum rođenja 08.06.1998.

Dino Hasanović
Datum rođenja 21.01.1996.

Denis Žerić
Datum rođenja 21.03.1998.

Mirza Šubo
Datum rođenja 24.02.1998.

Sinan Ramović
Datum rođenja 13.10.1992.

Asim Zec
Datum rođenja 23.01.1993.

Goran Zakarić
Datum rođenja 07.11.1992.

Dženan Zajmović
Datum rođenja 11.11.1994.

ko iz ovoga ne vidi pravac, strategiju, nastojanje, zelju, pokusaj.... ne moze vala vidjeti ni da li je Kajkut dobar ili los fudbaler, treba li nam ili ne....

dajte momcima i Adi podrsku. budite vjetar u njihova jedra. budite im oslonac. istrpite ih.
manite se vise baljezganja.

sreca pa su neki drugi a ne vi, navijali za Zelju dok je tavorio u drugoj ligi bivse drzave. takvi su ga i izdigli iz te kaljuze do sampiona bivse drzave. i sve to, da bi vi danas srali kako nista ne valja pozivajuci se na to kako je nekad bilo.
imate li ba obraza!?
Zadnja izmjena: za_zivot_cijeli, dana/u čet avg 10, 2017 10:55 am, ukupno mijenjano 1 put.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

godrina
Kontakt:

čet avg 10, 2017 10:54 am

joj teme ccc
ajde dobijte borca 2:0 da ovo zivne malo u pm
uvjek uz tebe i ti to dobro znas, tebe volim ja za tebe navijam :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
boro elcic: igrac ne smije trcat direktno na gol protivnika jer time opstruise igru i ugrozava njenu regularnost

salle86
Kontakt:

čet avg 10, 2017 10:57 am

@ponosannavas, zar nije Zajimaga "potpisao" na pola godine, pa ako zadovolji...
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

TheSvenderMan
Kontakt:

čet avg 10, 2017 11:01 am

Toliko ste negativni, toliko hejta bacate a niste svjesni koliko nam se dobrih stvari desava.. Dosao sasa kajkut i sta sad, bolje da je dosao nego da nije dosao kako je do sad situacija bila. Zeljo vidimo se u subotu na jugozapadu. Ocekujem 4000 ljudi koji jos nisu rekli Ciao Zeljo -.-

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Hurmasica
Kontakt:

čet avg 10, 2017 11:06 am

slika

Macićuuuuu :D

SVI NA ISTOK! :ganja:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.

Prijava