Velika prasina se digla. Po koji put unazad nekoliko mjeseci. Ljudi su jos uvijek razocarani izgubljenom titulom, sto je razumljivo itekako. Medjutim, sve ovo mi posmatramo navijacki. Hajmo redom, znalo se da Lendric ide, i za to nema opravdanja sto mu nismo nasli zamjenu na vrijeme. Medjutim, (ne pokusavam oprati one koji su bili zaduzeni za to da nadju zamjenu), zaboravljamo par nekih cinjenica. Pogledajmo play off Evropske Lige. Veliki broj nama nepoznatih ekipa iz drzava koje smo donedavno zvali ribari, pijacari, vodoinstalateri itd. Igramo ligu u kojoj se slavi transfer najboljeg igraca za 300.000 eura. Smijesno. Osijek, koji je do prije par godina bio karina, bum, 2 miliona eura napravi transfer. Dalje, igramo ligu u kojoj se u klubovima trener mijenja cesce od dresova na igracima. U nasoj ligi igraci slave kada predju granicu, pa makar to bio Uzbekistan, Koreja, ili neka druga "egzoticna" drzava. Previse mi sve ovo shvacamo neozbiljno. Zivimo u drzavi u kojoj nemamo stadiona da nam reprezentacija igra, pa se mozda budemo morali seliti u susjednu Hrvatsku, ili pak Sloveniju. Ima ovih primjera jos mnogo, ovo su samo neki. Mislite da je lahko dovesti igraca u ovu kukuruz ligu(bukvalno kukuruz liga). Kakav mi rejting imamo da dovedemo nekog igraca. Ali u necemu smo prvi. A to je pljuvanje. I tu cu uzeti par primjera. Govorimo o tom balkanskom mentalitetu, kao necemu sto nas koci. Ja bih rekao da nas koci nas, bosanski mentalitet. Mi u svemu nalazimo mane. Znamo sve i svasta. A posao kada neko ponudi za 600km, kazemo kakvih bolan 600km nisam ja na to spao. A kasnije od roditelja trazi pare za izlazak. To oslikava nas mentalitet. Kada je euforija, euforija je. Najbolji smo, najjaci na balkanu, a jos malo nam fali i za sire. Guzica nam je pofino zinula. Dinamo je pickin dim za nas. Rijeka? Ma kakva Rijeka, do jucer nije znala sta je EL, a mi redovni u drugom pretkolu

itd. Unatoc tome, mi nadjemo vremena da seremo o kartama. Pa onda, kako sjever moze biti ista cijena kao za Istok. Napolje oni koji su to odredili. Jer, kobajagi, kisa ne moze pasti na ljeto. A onda bi bilo kako Istok bez krova moze biti isti kao Sjever sa krovom. Seremo na sve i svasta i to je cinjenica. Kada malo losije krene, onda dobijemo sliku kao protiv Viteza, 3000 ljudi. Gdje su svi ti ljudi koji negoduju? Kako toliko komentara na forumima, stranicama, a 3000 ljudi na stadionu? Gdje su svi? Zar se ljubav prema Zeljeznicaru ogleda u rezultatu. Meni bilo fino, ja iz prve nasao svoju ekipu, nisam morao gledati medju nekim strancima gdje su moji. Medjutim, to je cinjenica koja je neosporiva. Volimo srati kao narod. Hajmo napuniti stadion, 13 hiljada nek bude protiv Borca pa da seremo onda. To bi bio neki pomak, mozda. Kaze kultura dolaska na stadion nam se javlja. Javlja, al' malo sutra, da ne kazem nesto vulgarnije. Dosli ljudi da yebu majku igracima sto su izgubili derbi, ali bukvalno je pola njih doslo da yebe majku sve i jednom igracu. Kaze nek se napravi Istok i strpit cemo se pet sezona bez trofeja. Istok se napravi, nema ni pola godine, glave se skidaju, a Istok... Zjapi prazan. Danasnji potez, dovodjenje Kajkuta necu jos ni hvaliti ni kuditi. Sacekat cu da zaigra. Gori od ovih panjeva u napadu, NE MOZE BITI! Zivjeli Zeljovci, vidimo se u subotu na starom mjestu. A pljuvaci.... napusite se kurca