Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Veteran1965
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto jul 25, 2017 2:05 pm

Smješno je da ostavka SD pravi toliku dramu. Nije to toliko jaka funkcija da UO i NO zbog toga treba da podnesu ostavke i odu. Ako oni traže povod za povlačenje, onda im je to odličan alibi.
Odavno se zna ko pokušava ove ljude skloniti iz upravljačkih struktura Želje. Opozicija nije problem. Konkurencija. Čak je i poželjna, jer te onda tjera da radiš više, pametnije, kvalitetnije, angažovanije. Ja tu ne vidim problem. Problem su metode, koje u principu idu na štetu Želje. Neki od tih iz opozicije su legende Želje, neki se kunu u njega, a rade sve protiv kluba. To je strašno i to me boli....
Da su to Bogdom ljudi koji dolaze sa jačim planom, programom i strategijom od postojeće, da ga javno prezentiraju, svi mi bi se kolektivno zahvalili trenutnoj upravi. Da oni donose nadogradnju postojećih budgeta, finansijke projekte jače od trenutnih....na žalost oni su pokazali šta i na koji način rade. Još uvijek vraćamo debele dugove njihovog "kvalitetnog i strateškog" rada...
Da na hajr ovo sve bude Manijaci...
Samo 5% i ni stolice više!!!!

mula
Kontakt:

Nije problem što se prijeti ostavkama i što će i uprava otici jednog dana. Da li će to biti sad ili nekad to je manje važno.
Najviše me strah, šta će biti poslije njih? (Nemojte samo onu šuplju Željo je bio i biće it itd).
Mislim ko će doći sa ovakvom voljom i željom da sve ovo vodi?
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

barbarez
Kontakt:

uto jul 25, 2017 2:06 pm

storm_raider je napisao/la:
uto jul 25, 2017 1:55 pm
Apsolutna podrska Upravi!
Normalno da je podrska upravi, ali cu ti nesto reci najiskrenije. Sve ove zajebancije i mnoge druge, krenu upravo od foruma i piskaranja po njemu. Pa se onda nadje grupa ljudi da skandira nesta, i samo se bezveze napravi sranje.
90% ljudi nema pojma na koji nacin radi taj Cenan a pljuju po covjeku. Pa krene od jednog, pa se nakaci jedan pa drugi i ode to lagano u pizdu materinu.
Cenan ne radi nista sto mu Misimovic ne odobri. Ako mu Misimovic da pare on ce dovesti Ordagica, i sta sad tu se pametuje.
Ali krene se od pitarskog kera, i to traje vec neko vrijeme, a slicno se radila i sa Lendricem,pa sa Zebom, Bogicevic....
Fudbal se igra zbog navijaca, ali gdje god navijaci, pogotovo oni za koje drugi razmisljaju, vode politiku kluba, nema tu hajra. Navijaci su htijeli vodit Dinamo, pa Mamic kulturno odjebao. Evo sad gospoda se puno vise pitaju, pa ne mogu u Hrvatskoj biti prvi.

LARSSON
Kontakt:

avlami97 je napisao/la:
uto jul 25, 2017 2:03 pm

Stipu Upravu sada :D Je li legla godišnja? Je li sve OK ;)
Legla regularna, peMzionerskih nije ni bilo :D

tu i tamo
Kontakt:

uto jul 25, 2017 2:07 pm

Cudno je kako se od jedne situacije koja se još nije dogodila mi već na forumima imamo 10 različitih priča i gnjev navijača polahko raste a strpljenje se gubi...
A da napomenem još uvijek se ništa nije dogodilo.
U principu sve i da je istina ovo što se piše to je nešto sasvim očekivano od ovog vida rada transparentna uprave.
Dakle ne možeš kritikovati Cenana, a da ne kritikujes sve koji stoje iza njega i koji su mu dali povjerenje.
Moraš biti "ne-pametan" da to ne skontas.
S obzirom kako funkcioniše naša uprava ja bih rekao da oni ovim iskazuju dostojanstvo i kontinuitet, nakon što su smijenili Slavka. sada trebaju Cenana?? Znači preuzimaju odgovornost za greške.
I ne bih rekao da se radi o klasičnim ostavkama, pravilnije bi bilo reci da "daju svoj mandat na raspolaganja".
Dakle, postoje greške, ok.
Priznajemo odredjene greške, i preuzimamo odgovornost.
Izvolite naše mandate na raspolaganje pa odlučite da li smo zaslužili nastavak vašeg povjerenja.

Ja bih radije da, ako se vec ne planira nastavljati saradnja da cenanom, da se promjena odradi suptilnije, npr .da se prvo nadje kvalitetna zamjena za njega, pa nekad na sjednici jednostavno promjeni funkcija.
Tako bi uprava dobila na dosljednosti a realno klub nebi ništa izgubio jer svakako sada to mijenjati nebi ništa donijelo klubu.
Tu sad postoji i revolt Manijaka ali njima bi bilo bolje da organizuju 30.rodjendan grupe i pokažu koliko oni mogu,mogu puno ali da ne testiraju snagu na Želji to je pogresno,već na protivnicima, od mene imaju aplauz sa istoka.
Zadnja izmjena: tu i tamo, dana/u uto jul 25, 2017 2:12 pm, ukupno mijenjano 1 put.

IvanOsim
Kontakt:

uto jul 25, 2017 2:07 pm

tm8782 je napisao/la:
uto jul 25, 2017 12:34 pm
Nisam pisao nakon smjene Petrovica, u jednu ruku nisam htio da doljevam 'ulje' na vatru. Ima sam mnogo toga za reci. Pogresan je trenutak bio za smjenu. Definitivno. Ko je kome radio iza ledja i sta je radio fkt ne znam. Da se radilo iza ledja vidjivo je bilo sinoc. Da svako ima gresaka, ima. Imaju ih i ovi ljudi iz uprave. Bar sto se tice sportskog dijela. Imam ih i ja. Mislim da cemo svi upamtiti, nadam se da necemo, danasnji datum 25.07. Danas bi trebala biti vanredna sjednica, na kojoj ce se ljudi iz uprave zahvaliti nama navijacima i prepustiti klub ljudima koji ce bolje da rade posao od njih, ako ih ima. Nadam se da ce novi ljudi izgraditi zapoceto i da na kraju nece biti klub u dugovima u kakvim je bio. Trazili smo dobili smo, meni je iskreno zao ali tako se izgleda mora desiti...

Sent from my thl T6S using Tapatalk
Nakon svake malo jace kritike, ako se uopste tako moze nazvati ono juce, doticni forumas napise iste ili slicne postove, smjesno.

Garantujem da su ljudi u klubu ozbiljni, previse su dali sebe da tek tako odu, a ono sto ovaj forumas zasluzuje jeste ban na 7 dana ako se ne ispostavi tacno ovo sto je napisao, da ne bi pravili cirkus od ovog ovdje.

PRODUZITE UGOVOR VEDRANU KJOSEVSKOM!

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

uto jul 25, 2017 2:08 pm

Pitamo li se mi normalni navijaci ista ili ce grupica od stotinjak navijaca krojiti sudbinu kluba. Ako ovo bude istina zaboravite na jug, na teren i na prosjecnu posjetu od 6000 navijaca. Taman kada dodjemo do izvora mi se ne mozemo vode napiti, vec se moraju pojaviti stara govna da useru taj izvor. Zujo i ekipa neka odjebu od Kluba znamo gdje nas je dovela njihova politika i ljubav prema klubu. Ovi ljudi sj izgradili zapad i istok i to ostaje u historiji, a za vrijeme Zuje smo gledali korov na istoku i blagodet na zapadu
Alea iacta est!

rodrigo87
Kontakt:

uto jul 25, 2017 2:12 pm

barbarez je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:
uto jul 25, 2017 1:55 pm
Apsolutna podrska Upravi!
Normalno da je podrska upravi, ali cu ti nesto reci najiskrenije. Sve ove zajebancije i mnoge druge, krenu upravo od foruma i piskaranja po njemu. Pa se onda nadje grupa ljudi da skandira nesta, i samo se bezveze napravi sranje.
90% ljudi nema pojma na koji nacin radi taj Cenan a pljuju po covjeku. Pa krene od jednog, pa se nakaci jedan pa drugi i ode to lagano u pizdu materinu.
Cenan ne radi nista sto mu Misimovic ne odobri. Ako mu Misimovic da pare on ce dovesti Ordagica, i sta sad tu se pametuje.
Ali krene se od pitarskog kera, i to traje vec neko vrijeme, a slicno se radila i sa Lendricem,pa sa Zebom, Bogicevic....
Fudbal se igra zbog navijaca, ali gdje god navijaci, pogotovo oni za koje drugi razmisljaju, vode politiku kluba, nema tu hajra. Navijaci su htijeli vodit Dinamo, pa Mamic kulturno odjebao. Evo sad gospoda se puno vise pitaju, pa ne mogu u Hrvatskoj biti prvi.
100% tacno.

damirfile
Kontakt:

uto jul 25, 2017 2:13 pm

Sto tih 200 sa juga nije tjeralo igrace sto su prokockali titulu nego zadnje kolo skidaj majce i poslije sa njima na kafu.

Plava Porodica
Kontakt:

uto jul 25, 2017 2:14 pm

Ako bude nešto večeras trajno me banujte molim Vas eto..
A znam da neće, kao i uvijek!
Toliko.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

AsharaK
Administrator
Kontakt:

Plava Porodica je napisao/la:
Toliko.
Upravo daj ostavku :D
Željezničar ante portas !

Tryg
Kontakt:

uto jul 25, 2017 2:15 pm

Po mom shvatanju, 99% foruma kao ne zna cime se bavi Cenan, i 99% foruma ne zna da je Cenan marioneta od Misimovica. I 99% foruma ne zna ako tjeramo Cenana tjeramo i Misimovica. Pa de onda prosvjetlite nas 1% sto ne znamo cim se bavi Cenan sta je njegov posao, i zasto uprava ne kaze da se pita samo jedan covjek sve a da su svi ostali marionete.

Mnogi dolaze sa pricom da "mi" ne znamo cim se bavi Cenan, de prosvjetlite nas cim se bavi i koje je dobre stvari uradio ili koje su uradjene na tom segmentu pa da vagamo sa ovim losim, kojih ruku na srce ima puno. Ako se naravno smatraju losim stvarima spanci pozderi secerovici jahici itd...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

uto jul 25, 2017 2:16 pm

Dajte anketu za upravu pod hitno, i neka predstavnici navijaca koji su u Skupstini kluba koja odlucuje o radu Uprave i njihovim mandatima rezultate iste prezentuju.
Mi pravi navijaci smo uz Upravu i neka se cuje nas glas preko clanova Skupstine
Alea iacta est!

MileZeljovac

GoodisonPark je napisao/la:
uto jul 25, 2017 2:04 pm
Evo na stranu ova "vanredna situacija" ali meni nikako nisu jasni ljudi koji konstantno na ovom forumu tjeraju ovog ili onog, hajde jednom napisati volio bih da ode ovaj ili ovaj ali se to ovdje iz dana u dan dešava!?

Onaj jedan tjera Sinišu, drugi Radinovića, treći Blagojevića, Bekrića bruku njih, Jahića haman svi, Ćenana dosta raje, Zebu, Bogičevića, Stanića, Beganovića, Nikolića..., pa hoće li iko ostati u Želji ako se ispune želje navijača?

Zašto se najviše stranica ispiše o tjeranju i promjenama? Evo vidjeli smo sinoć da većina tih igrača i zna i može igrati a druga je stvar što im je trener nametnuo ograničenja i nije znao iz svakog od njih ponaosob da izvuče maksimum. Igrač na utakmici pošalje pogrešan pas odmah ga treba otjerati, onaj promašio zicer i njega nogiraj, Zeba nije dao 6 lopti da valja e i njega tjeraj. Razumijem konstruktivnu kritiku na igru, na igrača ali se ovdje raja toliko nafurala na yebene menadžere da je to fascinantno.

Da li u Želji postoje ljudi u koje imamo povjerenja? Postoje dabome. Da li je i njima kao i nama cilj napraviti boljeg i jačeg Želju? Naravno da jeste. Zašto se onda konstantno pokušava praviti neka negativnost i pokušava pametovati oko svega i svačega? Ono kao ja bi taj sportski segment riješio za 20 dana, to je pi**** dim, ovi veze nemaju.

Ne mora se 300 puta ponavljati jedno te isto i ne morate glumiti eksperte za fudbal kad to niste isto kao ni ja, ako ne možeš pružiti podršku onda bar kritikuj argumentovano i umjereno jer situacija u Želji nije ni blizu alarmantne pa da se iz dana u dan drobi tjeraj, tjeraj, tjeraj... Evo to se očigledno prenijelo i na tribinu i sad bi oni nekoga tjerali i hajde neka tjeraju ali što psovati majku to mi nije jasno, kako god glupost totalna.
Za sve to nema nekog logicnog objasnjenja. Samo tjeranje koja je postala navika. Kad se god kome cefne idu pljuvacane bio to trener, igrac ili neko iz uprave.
Ipak sinoc na Grbavici fina atmosfera, nije bilo psovanja igracima osim ono za Cenana.

boju dao si nebu...
Kontakt:

kvalitet je napisao/la:
uto jul 25, 2017 2:00 pm
boju dao si nebu... je napisao/la:
uto jul 25, 2017 1:44 pm
kvalitet je napisao/la:
uto jul 25, 2017 1:41 pm
Pošto, izgleda, čitaju forum, da samo kratko napišem. Od svih ljudi u Klubu, otkaz treba dobiti samo Čenan. Slavko je već otišao i to je dobro. Čenan ništa nije napravio i to mi svi vidimo. Nije bitno je li on pitar ili ne, već njegov rad. I da, Adisa poslati na kakav kurs engleskog i neko obučavanje za odnose s javnošću (profesionalniji pristup na presicama i profesionalniji nastup pred kamerama).

Nađite novog sportskog direktora. Nekoga ko će znati raditi svoj posao. Dajte mu budžet za plaće i transfere. Pa nek se on uklapa u to. Kao svugdje u svijetu. Ako mu treba veći motiv, dajte mu 10% od svakog izlaznog transfera. Ali da te transfere vi morate odobriti, naravno. Ni "projekti kluba" nisu isključeni, ako su izvan tog budžeta. Ovo je samo jedan primjer, a ima ih puno širom Evrope. Nađite najbolji za nas i primijenite ga.

Podršku većine imate, nemojte se s tim igrati.
Hajde samo 1-2 stvari navedi zbog cega navedeni uposlenik kluba treba dobiti otkaz...cisto da razjasnimo neke stvari. Sta to nije napravio ili je pogresno napravio?
Evo ovako. Otkad je ovdje mi nismo poštenog mladog igrača doveli, zar ne? Ljudi ga nisu viđali po utakmicama drugih timova, zar ne? Jer je prošla cijela sezona, a Slavko i on nisu uspjeli niti jednog mlađeg igrača ubaciti u prvi tim, zar ne? Jer su nam otišla dva najbolja igrača iz prošle sezone, a nije doveo dostojne zamjene, zar ne (znači, neozbiljan igrački kadar za Evropu)? Nije uspio dovesti igrače koji su nam se, bukvalno, nudili, a koji bi nam itekako bili od koristi, zar ne (Vukotić npr.)? Jer je on nadležan za dovođenje igrača, a mi sezonu dočekasmo bez pojačanja koja su nam neophodna, bar 2 ili 3, zar ne?

Eto ti malo više stvari, ako treba još više i detaljnije, nije problem. Dobro znam šta su nadležnosti sportskih direktora širom svijeta i samo prema tome ću navoditi.

Volio bih vidjeti anketu s pitanjem da li smo za odlazak Čenana. Uz odgovore, "da, s cijelom upravom", "da, samo on" itd.
Ja, ja, anketa obavezno, a prije ankete procitati nesto zanimljivo. ;)

http://fkzeljeznicar.ba/osvrt-na-poslov ... cem/19516/

Obratiti paznju na dio teksta "sportski segment". :oops:

Evo ti jedan zanimljiv podatak sa drugog foruma:

Od 01.06.2016. došli su:
Uglješa Radinović, Adnan Šećerović,

Otkad je postavljen za glavnog skauta, došli su:
Dimitris Toskas, Matteo Boccaccini (obojica želje Kostića, posudba), Milivoje Lazić, Dino Bevab, Stevo Nikolić, Sanel Jahić, Darko Marković, Sandi Križman, Zajko Zeba, Adnan Bobić, Goran Zakarić, Ivan Crnov,

Otkad je postavljen za SD došli su:
Daniel Stojanović, Semir Kerla, Musa Muhammed (posudba), Danijel Graovac, Josip Projić, Asim Zec, Sinan Ramović, Dženan Zajmović.

22 igrača su dovedena, a od toga je njih 12 još u klubu.

Nije problem Cenan, problem je Misimovic jer je uradio za par godina ono sto neki nisu za 20. ;)
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Plava Porodica
Kontakt:

uto jul 25, 2017 2:17 pm

AsharaK je napisao/la:
Plava Porodica je napisao/la:
Toliko.
Upravo daj ostavku :D
Ja što kažem 99,9% se ostvari heheheheh klošaru :D
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

ChWilla
Kontakt:

Veteran1965 je napisao/la:
Smješno je da ostavka SD pravi toliku dramu. Nije to toliko jaka funkcija da UO i NO zbog toga treba da podnesu ostavke i odu. Ako oni traže povod za povlačenje, onda im je to odličan alibi.
Odavno se zna ko pokušava ove ljude skloniti iz upravljačkih struktura Želje. Opozicija nije problem. Konkurencija. Čak je i poželjna, jer te onda tjera da radiš više, pametnije, kvalitetnije, angažovanije. Ja tu ne vidim problem. Problem su metode, koje u principu idu na štetu Želje. Neki od tih iz opozicije su legende Želje, neki se kunu u njega, a rade sve protiv kluba. To je strašno i to me boli....
Da su to Bogdom ljudi koji dolaze sa jačim planom, programom i strategijom od postojeće, da ga javno prezentiraju, svi mi bi se kolektivno zahvalili trenutnoj upravi. Da oni donose nadogradnju postojećih budgeta, finansijke projekte jače od trenutnih....na žalost oni su pokazali šta i na koji način rade. Još uvijek vraćamo debele dugove njihovog "kvalitetnog i strateškog" rada...
u principu, ili u suštini, to je to, sve je rečeno u relativno malo riječi.

opozicija je demokratski termin i institut. ali sredstva kojima se služi naša opozicija vrlo često nisu ni demokratska, ni poštena, ni ljudska...
gradi željo boli te *****

AsharaK
Administrator
Kontakt:

uto jul 25, 2017 2:19 pm

Najjači je onaj što kaže da hoće izvještaj finansijiski koliko se para potrošilo u Švedskoj što su pojedinci otišli i predstavljali naš klub. :D
Željezničar ante portas !

Omar500
Moderator
Kontakt:

uto jul 25, 2017 2:22 pm

ChWilla je napisao/la:
Veteran1965 je napisao/la:
u principu, ili u suštini, to je to, sve je rečeno u relativno malo riječi.

opozicija je demokratski termin i institut. ali sredstva kojima se služi naša opozicija vrlo često nisu ni demokratska, ni poštena, ni ljudska...
To je to, ljudi u upravi su odlicni u fair-play poslovanju i sigurno je da nisu navikli i da nisu spremni se bakcati sa mahalskim podmetanjima, smicalicama i sa cim sve ne. Odlicno sve receno, nadam se da ljudi u upravi ostaju. Nije problem podrska navijaca, imaju je, mada i mi navijaci smo pokvarena roba. Problem je sta se sve desava iza zavjese, a dosta toga ima sigurno i vecina nas ne zna detalje
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Plava Porodica
Kontakt:

uto jul 25, 2017 2:22 pm

Ma neće Mirso napustiti radi Sabrine 100%
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 29 gostiju.

Prijava