Vidim sinoc neka rasprava za istok pa nije tesko baciti na papir cifre i vidjeti..
Na zvanicnoj je bilo da je tribina ukupno 2.010.000 kostala i kada se oduzmu desetogodisnje (811)=1 200 000
Uzimamo cifru opcine donacije i grada i nekih drugih znaci ostaje milion..
Mi smo imali 3 do sad utakmice sa punim istokom(sloboda,derby,zeta) i tu uzimam 3,500 ljudi x 10 km(protiv zete je i bila cijena 15 al eto uzimam da je od ovih utakmica ostvareno 100 000),ostaje 900 000 u nekom grubom racunjanju.
Dobru popunjenu tribinu smo imali u lzp u ostalim utakmicama (solidna sa zrinjskim,krupa radnik onako,tu je i kup sa sirokim) pa tu nek bude prosjek 1000x 10=10 000
Znaci tih 5 utakmica uzimam prosjek 10 milja to je 50 000.
To tom najgorem slucaju(ako upravu nije trosila pare nikako a sto cistu sumnjam) nama ostaje jos 850 000km. Uzmi sad švede abd u 2 pretkolu pun istok ostane jos 800 000 (15 km karta)
Sljedece sezone 2x derbi zrinjski siroki,slobodu, i uzmi prosjek 10 milja na "manjim utakmicama" + dodaj kup znaci da se istok sam isplati na kraju sljedece sezone.
Znaci ovo napominjem ako uprava nije imala sredstva nikako za istok mada cisto sumljam jer niko nece unaprijed praviti nesto bez odredjene svote.Uglavnom ako je uprava imala oko 500 000 za istok na pocetku projekta do Nove godine nam ostaje cist istok i pare mogu da se vec prebacuju na druge stvari.Ovo je samo moje na glas racunjanje i ugrubo cifre(necemo gledat u feninge sad).