Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

azbaha
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri jun 28, 2017 9:05 am

AsharaK je napisao/la:
uto jun 27, 2017 6:13 pm
https://www.youtube.com/watch?v=hRZ5Sy_5YRU

Koliko važnih golova i asistencija, fakat
A jeste fakat, to mi je bas ostalo, frajer se ne vidi citavu tekmu, mrtvi alibi igrac i onda bljesne i da npr go protiv Zrinje XD

KogaBrigaZaNick
Kontakt:

sri jun 28, 2017 9:13 am

teatrale36 je napisao/la:
sri jun 28, 2017 8:38 am
KogaBrigaZaNick je napisao/la:
sri jun 28, 2017 8:28 am
sri jun 28, 2017 8:13 am

Citav jug da plati kartu to je 15000 KM, i ako nam spucaju kaznu od 10-20 hiljada eura kakva fajda i od juga i od ispunjenog stadiona, jos pogotovo ako budu izvan "utakmice" ako ne budu pratili stanje na terenu pa kad treba zagrmiti a oni pocnu one neke pjesmice vrtiti po 20min,.
Druze ne mozes i ne smijes ovi nikada reci...bas bih volio da na ovaj nacin dobacis nekome iz grupe koji svoj zivot za Zelju dadne...da nije grupe sa Juga i njihovog huka mi bi rijetko koga pobijedili na Grbavici posljednje polusezone
Valjda svi volimo Želju, ja citav svoj život ravnam prema Želji (od posla, obaveza privatnih, godisnjih odmora) a imam godina, tako i ova omladina mora. Nek se strpe jos malo, napravicemo taj novi Jug, nece biti stepenica na sredini moci ce se napraviti kako njima odgovara,nek izdrze bar jos ove dvije evropske utakmice pa ce akobogda iduce godine biti puno bolje!
Ma ja sam mislio najvise na onaj dio da je bolje da nikako ne dolaze...razumijem ja da svi mi volimo Zelju ali ne mozemo reci da je bolje da neko ne dodje...sto se tice ovoga za kazne slazem se barem sto se Evrope tice da pokusamo sto primjerniji da budemo mada mislim da ce nas barem malo po usima opaliti sta god uradili cisto zato sto smo sa Balkana i automatski stoka za njih :)

ponosannavas
Kontakt:

sri jun 28, 2017 9:16 am

Pratim ove naše juniore donedavne. Neki dan sam spominjao da ih je samo pet koji se nisu izgubili u ovih godinu, dvije ili tri. Eh sad od njih pet trojica su potpisala za premijerligaše. Mekić u Radniku, Hiroš u Mladosti. Njima dvojici sam prognozirao malo lošije karijere, od ostale trojice tj od Kerima Palića (trenutno na pripremama Krupe i mislim da je potisao, Ćubare (Bosna V.) i Adnana Alihodžića (Bosna Sema i nadam se da će negdje i on potpisati kako Bog zapovjeda).
To implicira da je srašno bitan ovaj drugi tim. Mi ako dobijemo drugi tim u prvoj ligi FBiH, koja će ove godine biti izuzetno jaka svi ovi momci bi bili na mnogo većem nivou jer Bog sami zna ko ih je trenirao u ovim klubovima te u GOraždu i GOŠK-u gdje su bili Hiroš i Mekić. Palić je u prvoj polusezoni bio u Bosni Semi isto. Vjerujem da još neki nebi propali tipa Šehića onog malog koji je bio desni bek, a kojeg je možda i povreda zeznula. Sa druge strani ozbiljan trener i trenažni proces koji bi im Željo dao eventualno (jer se nadam da će se tako raditi sa tim drugim timom, a ne ko većina federalnih ligaša) digao bi njihovu igru na još veći nivo u ovih zadnjih par godina i sigurno da bi neki od njih sad bili za Želje a ne za Bosne V. Isto tako te tekme bi sigurno pratilo 1000 gledalaca minimum i navikli bi igrati pod nekim pritiskom kojeg u GOŠK-u nema i odmah bi vidio mogu li igrati velike tekme ili ne, a neki bi to i prevazišli dosta ranije nego bi to sada bio slučaj sa recimo Ćubarom koji se npr u 23-oj vrati u Želju, a nije ga gledalo nijednom preko 100 gledalaca. O bržem napredovanju juniora i kadeta koje bi tu gurnuli i koji bi igrali ozbiljnije tkme, sa jačim protivnicima da ne govorim. Ta djeca imaju deset jačih tekmi u toku godine i tako ne mogu puno napredovati. Ovako bi im i treninzi bili jači i brže bi napredovali. Jači dulei, brže reakcije itd. Sve to vodi ka bržem napretku i boljim navikama kojih nedostaje kod nas. Zato nam je liga ovakva. Ovaj drugi tim ne smijemo zapostaviti. Nadam se da neće biti kao većina stvari u državi krenemo u nešto i onda odjednom odustanemo. Bar to nisam navikao od naše uprave.

Leon_Professional
Kontakt:

sri jun 28, 2017 9:24 am

ponosannavas je napisao/la:
sri jun 28, 2017 9:16 am
Pratim ove naše juniore donedavne. Neki dan sam spominjao da ih je samo pet koji se nisu izgubili u ovih godinu, dvije ili tri. Eh sad od njih pet trojica su potpisala za premijerligaše. Mekić u Radniku, Hiroš u Mladosti. Njima dvojici sam prognozirao malo lošije karijere, od ostale trojice tj od Kerima Palića (trenutno na pripremama Krupe i mislim da je potisao, Ćubare (Bosna V.) i Adnana Alihodžića (Bosna Sema i nadam se da će negdje i on potpisati kako Bog zapovjeda).
To implicira da je srašno bitan ovaj drugi tim. Mi ako dobijemo drugi tim u prvoj ligi FBiH, koja će ove godine biti izuzetno jaka svi ovi momci bi bili na mnogo većem nivou jer Bog sami zna ko ih je trenirao u ovim klubovima te u GOraždu i GOŠK-u gdje su bili Hiroš i Mekić. Palić je u prvoj polusezoni bio u Bosni Semi isto. Vjerujem da još neki nebi propali tipa Šehića onog malog koji je bio desni bek, a kojeg je možda i povreda zeznula. Sa druge strani ozbiljan trener i trenažni proces koji bi im Željo dao eventualno (jer se nadam da će se tako raditi sa tim drugim timom, a ne ko većina federalnih ligaša) digao bi njihovu igru na još veći nivo u ovih zadnjih par godina i sigurno da bi neki od njih sad bili za Želje a ne za Bosne V. Isto tako te tekme bi sigurno pratilo 1000 gledalaca minimum i navikli bi igrati pod nekim pritiskom kojeg u GOŠK-u nema i odmah bi vidio mogu li igrati velike tekme ili ne, a neki bi to i prevazišli dosta ranije nego bi to sada bio slučaj sa recimo Ćubarom koji se npr u 23-oj vrati u Želju, a nije ga gledalo nijednom preko 100 gledalaca. O bržem napredovanju juniora i kadeta koje bi tu gurnuli i koji bi igrali ozbiljnije tkme, sa jačim protivnicima da ne govorim. Ta djeca imaju deset jačih tekmi u toku godine i tako ne mogu puno napredovati. Ovako bi im i treninzi bili jači i brže bi napredovali. Jači dulei, brže reakcije itd. Sve to vodi ka bržem napretku i boljim navikama kojih nedostaje kod nas. Zato nam je liga ovakva. Ovaj drugi tim ne smijemo zapostaviti. Nadam se da neće biti kao većina stvari u državi krenemo u nešto i onda odjednom odustanemo. Bar to nisam navikao od naše uprave.
:palacgore:

Koliko je tacno da ne mozemo imati tim u 1ligi Federacije?!
Cak su i na zvanicnoj napisali da ce biti samo sparing partner.

P.S 5 kadeta je dobilo poziv u juniore, medju njima i ovaj moj poznanik i prijatelj. Za Bajram pricam s njim malo o tome. Govori da nije imao dana slobodno i da odmah poslije turnira poceo trening juniora. Za Adzema ima samo rijeci hvale. Govori strasan trener, treninzi mu dobri, zanimljivi i jos govori da ih ubija 2 sata koliko su jaki treninzi.
Adzem je pravi trener za mladje igrace.

ChWilla
Kontakt:

sri jun 28, 2017 9:32 am

on je odradio dobar posao i sa starijim igračima u vrlo teškim uslovima. i za mene je njegova smjena ostala "pod nerazjašnjenim okolnostima".
gradi željo boli te *****

mirzza
Kontakt:

sri jun 28, 2017 9:35 am

Hoce li se karte danas moci kupiti samo u fan shopu ili ce biti i drugih prodajnih mjesta?

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sri jun 28, 2017 9:38 am

Samo fanshop ja mislim, nisam nigdje procito da ima drugih prodajnih mjesta.
Željezničar ante portas !

Eisenbahner1921
Kontakt:

sri jun 28, 2017 9:41 am

@ponosannavas kao i uvijek pametno zboriš, samo bih se nadovezao na Šehića, desnog beka. Jest njega povreda, čini mi se ramena, zeznula, ali i sam njegov način života nije bio zadovoljavajući. Daleko od toga da je vodio nesportski život, ali biti non-stop na kafama, nečije radno vrijeme provesti po kafama i dangubeći govori o karakteru te osobe. On jeste imao potencijal, ali slabo je radio da taj potencijal razvije u zavidno fudbasko znanje i čim je došla povreda, znalo se da mu je to kraj.
Zbog toga bi se trebalo poraditi na toj odgojnoj mjeri na treninzima, a tiče se sportskog duha i kompeticije. Trening ne smije biti samo obaveza za odrađivanje, već želja za napretkom i usavršavanjem da bi se stiglo do konačnog cilja.
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

pile87
Kontakt:

sri jun 28, 2017 9:59 am

ChWilla je napisao/la:
on je odradio dobar posao i sa starijim igračima u vrlo teškim uslovima. i za mene je njegova smjena ostala "pod nerazjašnjenim okolnostima".
Joj i tad smo kukali kako dobijamo na srecu, isto kao i sad. Samo sto prodje neko vrijeme pa krenemo prizivati stvari iz proslosti kao bile su bolje.
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

ChWilla
Kontakt:

sri jun 28, 2017 10:01 am

pa i jesmo dobijali na sreću. ali realno uslovi i kadar su bili mnogo slabiji.

Veteran1965
Kontakt:

sri jun 28, 2017 10:05 am

ChWilla je napisao/la:
Ado Adžem je izuzetno inteligentan momak, prije svega odličan pedagog za te mladiće. Naravno osim toga ima on i nogometnog znanja, i stalno teži ka daljnjem usavršavanju. Što se smjene tiče, na žalost mislim da mu je "tunel" došao glave, od Metalurga pa dalje, ako znaš šta mislim. Nije bio samostalan u to vrijeme, i za to je popušio foru.
Ipak lijepo je da je ostao u klubu, odlično radi sa juniorima, i nadam se iskreno da će imati još jednom šansu da vodi prvu ekipu. Nekako imam osjećaj da bi mogao biti dugoročno rješenje na klupi, i praviti lijepe kombinacije kvaliteta i mladosti, što nam je želja i što bi moglo donijeti dodatni kvalitet ekipi.
Samo 5% i ni stolice više!!!!

mirzza
Kontakt:

sri jun 28, 2017 10:09 am

Veteran1965 je napisao/la:
sri jun 28, 2017 10:05 am
ChWilla je napisao/la:
Ado Adžem je izuzetno inteligentan momak, prije svega odličan pedagog za te mladiće. Naravno osim toga ima on i nogometnog znanja, i stalno teži ka daljnjem usavršavanju. Što se smjene tiče, na žalost mislim da mu je "tunel" došao glave, od Metalurga pa dalje, ako znaš šta mislim. Nije bio samostalan u to vrijeme, i za to je popušio foru.
Ipak lijepo je da je ostao u klubu, odlično radi sa juniorima, i nadam se iskreno da će imati još jednom šansu da vodi prvu ekipu. Nekako imam osjećaj da bi mogao biti dugoročno rješenje na klupi, i praviti lijepe kombinacije kvaliteta i mladosti, što nam je želja i što bi moglo donijeti dodatni kvalitet ekipi.
Bila je i prica da nema licencu i kao takav da ne moze biti trener, pa je predlozen kao zamjena Memic, da bi se doveo Oda.
Ne znam kakav je Ado bio sto se tice autoriteta, radio je sa mladim koje je uvodio u prvi tim, a od starijih su bili Varea, Hasanovic, Kosoric, Bogdanovic..
Tada nam je Srdjan Stanic bio najvrijedniji eksponat.

LeBlue
Kontakt:

sri jun 28, 2017 10:10 am

Nama treba neko ko Adzem da bude skaut, zahvalan covjek koji radi odlican posao sa mladima. Kroz svoje iskustvo zna on dobro koji igraci imaju potenciala. Imam dojam da bi on npr radio puno bolji posao od Cenana.

Hurmasica
Kontakt:

sri jun 28, 2017 10:16 am

phpBB [video]
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Jugozapad
Kontakt:

sri jun 28, 2017 10:23 am

pile87 je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:
Joj i tad smo kukali kako dobijamo na srecu, isto kao i sad. Samo sto prodje neko vrijeme pa krenemo prizivati stvari iz proslosti kao bile su bolje.
Upravo! Sjecam se da se pljuvalo zivotom nakon remija sa slavijom u Foci, tada se trazila smjena svega i svacega....al hajd samo daj da se nesto pise, trazi, zahtjeva....

mirzza
Kontakt:

sri jun 28, 2017 10:29 am

Jugozapad je napisao/la:
sri jun 28, 2017 10:23 am
pile87 je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:
Upravo! Sjecam se da se pljuvalo zivotom nakon remija sa slavijom u Foci, tada se trazila smjena svega i svacega....al hajd samo daj da se nesto pise, trazi, zahtjeva....
Adzem je imao taj peh sa Metalurgom, siguran prolaz je zijanio, nije znao zatvoriti utakmicu i to mu je visilo iznad glave.
Nesto poput Sime i kriva je Sloboda.

teatrale36
Kontakt:

sri jun 28, 2017 10:31 am

sri jun 28, 2017 9:13 am
sri jun 28, 2017 8:38 am
sri jun 28, 2017 8:28 am

Druze ne mozes i ne smijes ovi nikada reci...bas bih volio da na ovaj nacin dobacis nekome iz grupe koji svoj zivot za Zelju dadne...da nije grupe sa Juga i njihovog huka mi bi rijetko koga pobijedili na Grbavici posljednje polusezone
Valjda svi volimo Želju, ja citav svoj život ravnam prema Želji (od posla, obaveza privatnih, godisnjih odmora) a imam godina, tako i ova omladina mora. Nek se strpe jos malo, napravicemo taj novi Jug, nece biti stepenica na sredini moci ce se napraviti kako njima odgovara,nek izdrze bar jos ove dvije evropske utakmice pa ce akobogda iduce godine biti puno bolje!
Ma ja sam mislio najvise na onaj dio da je bolje da nikako ne dolaze...razumijem ja da svi mi volimo Zelju ali ne mozemo reci da je bolje da neko ne dodje...sto se tice ovoga za kazne slazem se barem sto se Evrope tice da pokusamo sto primjerniji da budemo mada mislim da ce nas barem malo po usima opaliti sta god uradili cisto zato sto smo sa Balkana i automatski stoka za njih :)
Mislio sam na one neodgovorne pojedince koje se uzdizu iznad pravih navijača i samog kluba radi njihovih furki, i takve uopste ne smatram navijačima nego nekom vrstom "pokusaja huligana".
A bice neka kazna garant i da sve bude u najboljem redu naci ce UEFA neku zamjerku da ti malo odbije od dzeparca.

Grbavica
Kontakt:

FK Željezničar

sri jun 28, 2017 10:44 am

Jugozapad je napisao/la:
pile87 je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:
Tad smo ubili slaviju dobro se sjecam tomic fulio jednu ili dvije 100% prilike grbav teren bio katastrofa
Mescini 1-1 da je bilo Kokot nam zabio go :D
Ko nas je kleo, nije dangubio.

ChWilla
Kontakt:

sri jun 28, 2017 10:50 am

tomić fulio pa baja prazan gol. isto varea s klupe par dobrih šansi. edi baša imao prodor kakav se fakat rijetko viđa kod nas, bez ironije...

Eric Cantona
Kontakt:

sri jun 28, 2017 10:57 am

Ja u Slavka dobre mečke, jos D table :D

Ajde Ivaneeeeeeeeee :shisha:

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.

Prijava