Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

teteac8684
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet jun 02, 2017 11:57 am

Umorio se na Instagramu...

Model1964

pet jun 02, 2017 12:01 pm

ChWilla je napisao/la:
pet jun 02, 2017 11:51 am
da danas dođe pravi kondicioni i podvrgne ih bateriji konkretnih testova i mjerenja - znali bismo je li glava ili pluća i noge. a mi, realno, samo nagađamo.
Baš tako
Slavko ko ja :rofl:
Ja uz ženu naucio nešto o zubalima i bjelim plombama i hocu da sam dotur.... jesam al u qu
On isto tako, procitao dvije skripte o kondiciji pa sada misli da je svjetski strucnjak.... jeste al u qu
Cuj... ne treba mu kondicioni trener :placeodsmijeha:
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Amidza
Kontakt:

pet jun 02, 2017 12:03 pm

Nije mi vise toliko svjeze sjecanje, ali protiv Radnika su Osmankovic, Stanic, Crnov najbolji bili.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

Charlie Sheen
Kontakt:

Op op opa dolazi evropa

BlwD
Prijatelj foruma
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

teteac8684 je napisao/la:Umorio se na Instagramu...
Pa to je to. Treba shvatiti da kondicija nije nesto sto se pokupi na pripremama i imas je cijeli zivot. Oni da su sportski zivili i odrzavali je i van timskih treninga, ne bi se ovo desavalo. U zadnjim utakmicama se moglo vidjeti ko je trenirao a ko ne i nadam se da ce ovi sto nisu istim putem kao i Krizman. Vjerujem da svi znate kako je uzeti i sedam dana pauze od obaveza, poslije ne mozes doci sebi. A da ne govorimo o duzem vremenskom periodu, ipak su pripreme davno bile.

Zato treba pustiti ljude da otjeraju i dovode koga zele a ne sumnjam da ce Slavko traziti profesionalce zeljne rada i dokazivanja.
Zadnja izmjena: BlwD, dana/u pet jun 02, 2017 12:03 pm, ukupno mijenjano 1 put.

ChWilla
Kontakt:

pet jun 02, 2017 12:04 pm

Model1964 je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:
da danas dođe pravi kondicioni i podvrgne ih bateriji konkretnih testova i mjerenja - znali bismo je li glava ili pluća i noge. a mi, realno, samo nagađamo.
Baš tako
Ja uz ženu naucio nešto o zubalima i bjelim plombama i hocu da sam dotur.... jesam al u qu
On isto tako, procitao dvije skripte o kondiciji pa sada misli da je svjetski strucnjak.... jeste al u qu
nisam mislio reći treba li mu ili ne treba (treba i doći će). nego da mi sa tribine ili tv ne možemo znati jel neko neće ili ne može...
gradi željo boli te *****

Model1964

pet jun 02, 2017 12:05 pm

Amidza je napisao/la:
pet jun 02, 2017 11:55 am
Isti dojam u vezi Sinise. Jako losa utakmica, ne znam jel tacnog pasa dao, ispadao puno isto tako...
Siniša cijelu sezonu igra slabo. Ima srecu da Miro pokriva pola njegovih propusta.
Sa priprema u Slo. sam pisao da je ocajan i da nije ustanju uštopati loptu. Napadnut sam, naravno :D
Ja bihi volio da je bivši, imao bi više vremena za društvene mreže
Zadnja izmjena: Model1964, dana/u pet jun 02, 2017 12:08 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Model1964

pet jun 02, 2017 12:07 pm

ChWilla je napisao/la:
pet jun 02, 2017 12:04 pm
Model1964 je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:
Baš tako
nisam mislio reći treba li mu ili ne treba (treba i doći će). nego da mi sa tribine ili tv ne možemo znati jel neko neće ili ne može...
Nama to nije ni bitno, bitan nam je rezultat.
Kao i u svakom poslu :kafa:

ChWilla
Kontakt:

pet jun 02, 2017 12:12 pm

nije isto rješenje ako neće i ako ne mogu. ovo drugo je danas i lakše riješiti...

samo_plavo
Osvajač prvog S1 kupa
Kontakt:

pet jun 02, 2017 12:12 pm

E vrijeme je da danas nekog dovedemo. :)
Što se tiče Kvesića... Onaj Kvesić od prije bi nam legao ko budali šamar, ali on nije ni sjenka starog Kvese. I dosta nam je vala više tih povratnika!
Siniša Stevanović je nepredvidljiv. Nekad odigra odlično (rijetko), a nekad se opet zapitam kako nam on može biti prva opcija na desnom beku... Jednostavno, nama trebaju mladi bekovi, koji će se uključivati u napad. Zato dovedemo Galića i Jašarevića ili Stipu Markovića i riješimo problem, valjda. :D
MOJA PRVA LJUBAV BIO JE ŽELJO!

D.B.Cooper

pet jun 02, 2017 12:13 pm

Mi bez Lendrica i Miroslava Stevanovica nemamo sta traziti u Evropi i tacka . Mozda prvo pretkolo u drugom ima da fasujemo 3 na strani i to je to . Odlaskom Lendrica nama nema ko gola zabiti a i ako dodje neki napadac sumnjam da ce se uigrati do evropskih utakmica .

Amidza
Kontakt:

pet jun 02, 2017 12:15 pm

Model1964 je napisao/la:
pet jun 02, 2017 12:05 pm
Amidza je napisao/la:
pet jun 02, 2017 11:55 am
Isti dojam u vezi Sinise. Jako losa utakmica, ne znam jel tacnog pasa dao, ispadao puno isto tako...
Siniša cijelu sezonu igra slabo. Ima srecu da Miro pokriva pola njegovih propusta.
Sa priprema u Slo. sam pisao da je ocajan i da nije ustanju uštopati loptu. Napadnut sam, naravno :D
Ja bihi volio da je bivši, imao bi više vremena za društvene mreže
Ma stoji sve, svjestan sam ja njegovih limita. I u top formi beskoristan na protivnickoj polovini. Vjerujem da ce se odlaskom Mire jos vise istaci njegove mane. Mozda opcija za klupe, nesto vise od toga ne.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

Grbavica
Kontakt:

pet jun 02, 2017 12:16 pm

Hajde ordaga budi pametan

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Ko nas je kleo, nije dangubio.

chile
Kontakt:

pet jun 02, 2017 12:17 pm

Kako fizika nije problem, pa mi nikoga nismo pritisli kako treba u ovoj sezoni ili sam izgubio pamcenje. Niti jednu utakmicu nismo imali bar 10 min snaznog pritiska i presinga na protivnika da ne moze izaci s polovine. I kad smo ganjali rezultat to je sve bilo mrljavo i na kvalitet Mice i Ivana.
Nema sanse da je nasa ekipa bila fizicki spremna pa nas je i mrtvi Celik patio. Fizicki spremna ekipa melje protivnika u zadnjoj cetvrtini utakmice a mi smo se u tom periodu grcevito branili.
Fizika nam je itekako zakazala kao i taktika tj. niti jednog nije bilo.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

ponosannavas
Kontakt:

pet jun 02, 2017 12:19 pm

Da se hoće bar nešto desiti pa makar i Kokota doveli :)

ChWilla
Kontakt:

pet jun 02, 2017 12:20 pm

takvim rezonom smo i nakupili veći dio hamelja i šljama...

mirzza
Kontakt:

pet jun 02, 2017 12:21 pm

Nakupilo se dosta negative i to sa pravom.
Ma ko sta pricao, mi smo zavrsili kao gubitnici jer smo prokockali +4 tri kola do kraja, tacnije u 2 kola si izgubio +4, to se klubu koji je najveci i najtrofejniji u BiH ne smije nikad vise desiti.
Krivac za to je trener koji radi sve sam i igraci koji su po mom misljenju preforsirani, koji su nemotivisani, koji su sigurni da ce igrati iducu utakmicu za sto je opet kriv trener.
Vedran je uz Miru i Lendru najbolji igrac proljeca, njima su se prikljucivali Stanic, Markovic, Blagoje, Crnov, stoperi kada imaju svoj dan, ali je po mom misljenju SP pogrijesio sa izjavom za Bogicevica, sa zapostavljanjem Muse, sa svojim pristupom.
Stojanovic je poceo kao standardni lijevi bek jer nema pravo nastupa u kupu, odradio Krupu, zatim usao Stanic za kojeg je bila prica da ne moze igrti dvije tekme zaredom zbog 'nacetog koljena koje nije u stanju da izdrzi taj napor'.
Stana razvali u kupu, eto ga naprijed, nazad i dodje tekma protiv Krupe koju igra Danijel i koji u prvih 20 minuta 6,7 puta se prikljucuje napadu i probija stranu.
To govori o konkurenciji koja je limitiranog ofanzivnog beka koji nije centra prelazio dovela do toga da da vise od svojih mogucnosti.
A kod nas ispodprosjecni bek Sinisa vec drugu godinu nema premca na svojoj poziciji i zbog kojeg smo jednog potencijala i klase u vidu Memije unistili pa prodali u p.m
Sada je imao Musu koji je klasa iznad Sinise a koji prema nasem treneru defanzivno slab igrac i koje ne neopravdano zapostavljen.
Dalje stoperi su bogom dani Bogicevic i Kerla. Ne znam ko je slagao da Bogicevic zna lopte sta god to znacilo za stopera.
Taj niti je zna povuci niti zna okrenuti stranu i radi isto ono sto je i Aco Kosoric radio a to je nabija naprijed (to isto radi i Bocca ali doci cu i do njega).
Prednosti u kojim je nekad birvaktile bio dobar su bile dobro citanje igre i skok. Od skoka je ostalo samo pusto sjecanje a od postavljanja na iskustvo je bilo nesto sto je jedino Bogicevic pokazivao. Prije 7 godina je bio spor i danas je duplo sporiji od tada. On jednostavno moze sa Regojem pod ruku u Celik ili gdje god samo da nije u Zelji. Najveci poraz je kapitenska traka na ruci ovog uhljupa.
Kerla bez priprema uigranosti ulijece u prvih 11, u tempo kakav nije imao od odlaska iz Zelje, imao svojih bubica, kikseva, ispravljao Bogicevica par puta od cega se sjecam kako u derbiju skide cist zicer nekom njonji odozgo. Po mom misljenju manje kriv od sindikalca, ali nicim nije doprinijeo poboljsanju igre.
Bocca opet po mom misljenju najkvaliteniji stoper i najbolji covjek od ove trojice jer iako je bio standardan na pripremama, ispao zbog loseg poluvremena protiv Veleza niti je remetio atmosferu niti pravio sranja. Ono sto je odigrao je odigrao u svom stilu, rizicno gdje nekad kako to Slavko kaze izadje iz linije.
Kemo - decko koji je klasa za sva tri stopera vec sada. Koji ima damu i ne boji se nikoga, u derbiju raznio.
Stana, odigrao posteno i korektno, dao i vise od toga na svojoj neprirodnoj poziciji. On je lijevi bek.
Odbrana je na pocetku bila OK, medjutim u kupu kada su fizicki poceli padati i primati golove to se nacelo i do kraja se nije opet uspostavilo. Nema kontinutiteta a da bi imao kontinutitet sa ovim igracima moras imati svjezinu, a da bi imao svjezinu moras rotirati...
Veza kao i odbrana, standardno zagarantovano Blagoje-Markovic-Zeba, i tu smo imali slucajeva da kada udje DIno kada ekipa pada protiv Radnika na 1-0, pohapsi sve na sredini, razbije u duelu, napravi koji faul i digne ekipu.
Ono sto je Mateo u odbrani, to je Ugljesa u sredini, decko koji ima potencijal i koji je kod Kostica bio najbolji i sam nosio nasu vezu ovdje je stavljen na tapet od kada je dosao Slavko kao neko ko ne trenira dovoljno. Decko je izgubio samopouzdanje jer trener ne vjeruje u njega. Inace jedini brz igrac u nasoj sredini je Ugljesa. Minute dobio na kapaljku, dugu loptu kakve odavno nije bilo u Zelji i strasan sut. Ali..
Blagoje je konkretniji od tog dvojca na sredini, hoce povuci loptu ali i pravi greske, Markovic je pak igrac koji bljesne 2,3 puta ali koji je alibi igrac, nema riskantnog pasa, nema driblinga, sakriva se iza igraca. Hvala mu na golovima koje je dao, ali sam ocekivao vise na proljece od njega. Za njega je Dado igracina.
Ofanzivni dio veze Zeba i Bekric, Zeba je taj koji je ginuo prva dva mjeseca dok je imao snage, ali poslije, povreda i forsiranje i nekad kad je Bekric mogao igrati nije igrao dovelo je do zamora materijala gdje je Zajko grohno. Dok se dozira moze dati dosta, a ovo srijeda subota i mladji od Zajke ne mogu izdarzati.
Bekric - spor, lijen i trom, sa potezom viska ali i takav kada je dobio sansu pokazao se. Mogao i morao igrati vise pored Zebe jer ima kuveta za 60 minuta minimum.
Zeric - kada je usao protiv Sirokog, dao je doprinos, trebao igrati vise jer je Zebi trebalo odmora, ali eto neko nema hrabrosti da forsira mlade.
Krila: Miro desno koji nema zamjene i koji je takodjer satran jer 90% lopti idu na njega, on ima manu da ne moze probiti nikog neko ide u sredinu ili trazi dupli pas, gdje je Sinisa rijetko uskakao (defanzivni bek). Misljenja sam da je Musa igrao vise da bi i Miro imao puno veci ucinak i da bi bili ubojitiji.
Lijevo su to bili povrijedjeni Crnov i roviti Zakaric. Zaka je na pripremama bio odlican, ali ulazi u fazu nekih dijeta (sto se pisalo ovdje) energetski je to katastrofa, dao neki doprinos, ali decko koji suti i radi, zabio je neke golove, ima damu povuci loptu naprijed, oba krila su imali podrsku i od Stane i od Stojanovica kad su igrali. Obojica ce poslije ovih priprema biti bolji.
Napad se sveo na jednog covjeka Ivana Lendrica, prvog strijelca lige. Decko igra agresivno, puno trke presinga kao i svaki spic udje u krizu realizacije. Ivan je ovo proljece nosio ekipu do nekog perioda kao i Zeba kada je doslo do zamora.
Otezavajuca okolnost je sto trener forsira taktiku entarsuteva na niskog spica koji je pisao sam protiv Krupe a mnogi se sprdali sa mnom da ne moze meda u takvom odnosu snaga.
Kada dobije loptu po zemlji to je sansa, inace vrlo tesko u skoku moze sa ovim balvanima. Zrtva taktike i rotacije jer se zna da je sam gore. Svaka mu cast na golovima koje je dao.
Stevo, nas dzoker, dao par golova, Slobodi, Radniku koji su bili odlucujuci. Igra na iskustvo i trebao imati vise minuta jer on zna i skociti za razliku od Lendre.
Trener:
Obecao fizicki besprijekornu ekipu, sto nismo dobili, slabo rotirao, procitani smo od svakog protivnika, u napadu smo bez kreacije, ali eto imao je razultat koji ga je pratio i prikrivao sve nedostatke ekipe kojih je bilo napretek. Minus je i nedostatak hrabrosti za mlade igrace. Psiholoska priprema takodjer nije postojala u odlucujucim momentima.
Zbog kontinuiteta neka je ostao na klupi i kratkog vremena do evrope, ali on je jedan staromodni trener koji hoce sve sam, sto nas je kostalo. Na kraju je poceo rotirati sa najsporijim veznim redom u istoriji Zelje, Bekric, Markovic, Zeba sto nas je kostalo.
Ne vidim nacin na koji ce on uspjeti da ubrza nasu igru, da ukomponuje odbranu bez koje smo ostali.
Obiljezio je dva mlada igraca Boccu i Ugljesu, demonstrirao neku silu nad njima. Juniore ubija u pojam sa klupiranjem. Baca dosta suplje i demagogije.
Ali dok ima svjezinu njegova ekipa ima i disciplinu u igri i to je veoma dobro funkcionisalo, tesko smo primali golove na pocetku, ali je Krupa drugo poluvrijeme dokaz njegovog neznanja jer nije uspio u cemu je najbolji a to zatvoriti utakmicu.
Uprava:
Pozitivno je sto su ostaili trenera, izgradili istok, omogucili sve ekipi i strucnom stabu a dobili nista.
Minus im je sto nisu nastaili sa istokom vec dva mjeseca stoji kako stoji, a ti poslovni prostori su genratori prihoda to se treba cim prije staviti u funkciju.
Prica o jugu je izllizana jer Istok jos uvijek nije gotov, ali opet ako iko moze izgraditi i jug i zavrsiti stadion to moze ova uprava niko vise.
Trebaju cim prije staviti Istok u funkciju i poceti sa izgradnjoj Juga i tako opet stvoriti pozitinu atmosferu koju ce naadam se sportski segment ispratiti uspjesno.
Jer u ovoj ligi ko je zadovoljan drugim mjestom nakon ovakve sezone tom je bolje da nije u Zelji ni blizu Zelje.
Morali smo biti prvaci ali to je sad gotova prica.

Buducnost:
Suti se o igrackom kadru, fale nam tri stopera, lijevi bek, spic, desno krilo, sa ostlim se mozemo krpiti nekako ako golman ostane.
Dakle imamo:
Veca/Bobic
Stana/Sinisa Kemo ? ?
Dino/Blagoje Dado/Markovic
Crnov Zeba Zaka
?/Stevo/Dzenis
Kaznio bih onoga ko je cekao Kostica do kraja prirpema. Kazniti trenera sto nije imao sirinu u strunom stabu posebno nakon povrede Cice, kada je glista Alihodzic poceo da metilja okolo. Njega izbaciti iz kluba, on je obicni parazit. Mujagi se morala dati sansa bez obzira sto ide, mogao je pomoci jer je prije skoro dvije godine davao golove u ovoj ligi a kamoli sada.
Nadam se samo da ce ta slavna kartoteka izbaciti par mladih igraca.
Prosle godine ko je odlucio da Subic ne dodje na posudbu a kasnije dovede Boccu na posudbu takodjer kazniti. Da su doveli Subica rijesili bi nas muka sa Bevabom, Husicem, Stojanovicem, krpljenja Stanica a imali bi sada beka za narednu sezonu.
Molim da se to vise ne ponovi, kako znate i umijete dovedite Subica, Vukotica i jakog spica, a to je u ovoj ligi Obrad ili Koljic, a ako mozete nesto van ove lige dovedite.
Oslobadjaju se plate od Ivana i Mire, valjda mozete skrpiti za Subica i Vukotu, nemate ni Kerle vise, dovedite Spica ostalo cemo se krpiti.
Jos jedan stoper je pod moranje ali to ne mora biti top kvalitet.
Ceka nas jako puno posla i burno ljeto.
Slavki ne bih bio u kozi, a nadam se da ce imati snage i znanja da nas izvuce iz govana u koje nas je ubacio.

Ono sto sigurno znam je da cu nakon Liteksa i punh 13 godina ici na evropsku tekmu na Grbavici, tada smo je igrali po danu zbog nedostatka reflektora a sada ce biti spektakl sa punim stadionom.
Upravo hvala za to! To je samo vasa zasluga i nicija vise.

avlami97
Kontakt:

pet jun 02, 2017 12:22 pm

Hebiga svako ima svoje mišljenje, a meni je Siniša kroz cijelu szonu bio naš najbolji bek i na desnoj i na lijevoj strani. Gledam sve tekme i njegovu primarnu zadaću tj. defanzivu. Stana je ofanzivno daleko bolji, ali zato kasni nazad. Po meni bek mora prvo da odradi primarne zadatke, a kao bonus su zadatci naprijed.

Ja u našoj ligi, izuzimajući Subića, ne vidim igrača koji podjednako dobro obavlja posao u oba pravca. Da u ligi ima takvih igrača sigurno ne bi igrali u njoj nego u nekoj ozbiljnijoj.

@Model, valjda bi ti trebao znati da smo mi sa foruma najveći stručnjaci, te mani se šuplje. Ako ne vjeruješ, pročitaj pta pišemo i sve će ti biti jasno. :D
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

ChWilla
Kontakt:

pet jun 02, 2017 12:26 pm

bila je neka izjava gdje je i kostić rekao da se uglješa zajebava na treninzima...

ponosannavas
Kontakt:

pet jun 02, 2017 12:29 pm

ChWilla je napisao/la:
pet jun 02, 2017 12:20 pm
takvim rezonom smo i nakupili veći dio hamelja i šljama...
Ironija dragi @chwilla :)

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.

Prijava