Ma pusti ti igrače šta govore, Sebe hoće da opravdaju.za_zivot_cijeli je napisao/la: ↑pet jun 02, 2017 11:03 amupravo sam to i rekao. ispuhali ko dusica u samoj zavrsnici.ponosannavas je napisao/la: ↑pet jun 02, 2017 10:33 amBRavo Brko!!! Tek sad pročitah.
@za zivot_cijeli to jeli ih spalio ili nije je stvar analize. Ne može se to ovako odokatvino reći. Po mom iskustvu nije. Razlog? Sedam dana ranije trče ko navijeni protiv Zrinjskog i onda u Krupi laganica, pa opet sedam dana pauze pa protiv Sarajeva laganica, a onda protiv Radnika stvorili više šansi nego na svim ranijim tekmam zajedno i trče ko navijeni. Kako Miru nije spalio? Stanu? Landrića? Svi su trčali ko navijeni kad su htjeli.
naravno da je potreba analiza. medjutim, ponesto se i okom vidi a ponesto i sam igrac kaze. u posljednje dvije od tri utakmice do 60e minute i bilo je kao neke trke, poslije toga nikako. svaki od njih, izuzev Mire i Lendrica je gledao kako da na foru uhvatiti dah skrivajuci se iza protivnickog igraca bjezeci od lopte.
upravo taj ritam koji spominjes, svaka druga dobra igra, ukazuje na ovo sto mislim da je problem.
pitas se kako Miro i Lendra nisu spaljeni. odgovor je jednostavan. njihova max granica je visocija nego kod ovih drugih. malo zbog urodjenih karakteristika a malo utreniranosti.
ipak, ako samo dvojica od 11 pokazuju uslovno receno svjezinu, zar to nije znak da ne radis dobro!?
svaki igrac mora biti svjez na dan utakmice. ako do 60 minute 70% igraca uleti u crveno nesto nije ok. a to se nama desavalo.
ja bi rekao iscrpljenost usljed visoko podignute ljestice.
Moramo biti svjesni da ne možemo ijenjati trenera svake polusezone. to nikad nije donijelo ništa dobro. Nisam ni ja zadovoljan Slavkom, ali ne vidim druga riješenja trenutno. Što se tiče Ćenana, mislim da on ima puno manje ovlasti nego što ljudi ovdje zamišljaju. Čisto sumnjam da on na svoju ruku dovodi igrače, pa tako ga nikako nemogu smatrati nekim velikim krivcem.salemprolic je napisao/la: ↑pet jun 02, 2017 10:40 amMa mislio na podrsku koju je uprava dala. Znam da od navijaca slabo ko njemu bilo kakvu podrsku daje.ponosannavas je napisao/la: ↑pet jun 02, 2017 10:35 amTAčno je sve. Samo ja ne vidim podršku Ćenanu. Rijetko ko ga podržava. Slavko je već druga priča. Obrazlagao sam do sada dosta puta što ne podržavam Ćenana a Salvku da. Vdiim i da većina tako razmišlja.salemprolic je napisao/la: ↑pet jun 02, 2017 10:31 amMa zato mi ovoliko i pjenimo. Ne bi ova izgubljena titula toliko bolila da mi znamo da smo na pravom kursu, da nam je sve poslozeno u sportskom segmentu da imamo viziju, plan kojeg se cvrsto drzimo. Vjerujte i da smo je osvojili osim toga sto bi slavili niko ne bi bio zadovoljan stanjem. Ja Zeljovaca sto znam, a znam ih mnogo i u svakodnevnom sam kontaktu s njima, svi su bili u fazonu daj titulu samo da se skine teret sa uprave da mozemo iduce godine opustenije gurnuti i neke mladice i da se sportski segment fino ustroji bez pritiska trofeja. Niko koga ja znam nije bio zadovoljan ni igrom, ni trenerom, a ni radom sportskog direktora. Zato ne treba stvari gurat pod tepih neko sjest i rjesavat. Zbog toga sam iznenadjen podrskom Slavki i Cenanu iskreno. Al hajd. Nema puno vremena pred nama, Evropa je tu, treba Grbavicu napunit, otic Zelju podrzat i u gostima, a valjda ce i ovo sjest na svoje mjesto.
Kvesu bi ja vratio,ako je mogao da se vrati nakon povrede,vjerovatno bi opet mogao dici formu,to sto nije uspio u Hajduku je sto su I oni kao I liga daleko ispredAsharaK je napisao/la: ↑pet jun 02, 2017 8:58 amCenan pokazuje itekako da ima mozga ako ga nije kontaktiraosouth side je napisao/la: ↑pet jun 02, 2017 8:36 amJosip Kvesić: Niko iz Željezničara i Širokog Brijega nije me kontaktirao
Pročitajte više na: http://sport1.ba/premijer-liga-bih/josi ... irao/84281
Cenane znas sta ti je raditi i to sto prije,![]()
salemprolic je napisao/la: ↑pet jun 02, 2017 10:31 amMa zato mi ovoliko i pjenimo. Ne bi ova izgubljena titula toliko bolila da mi znamo da smo na pravom kursu, da nam je sve poslozeno u sportskom segmentu da imamo viziju, plan kojeg se cvrsto drzimo. Vjerujte i da smo je osvojili osim toga sto bi slavili niko ne bi bio zadovoljan stanjem. Ja Zeljovaca sto znam, a znam ih mnogo i u svakodnevnom sam kontaktu s njima, svi su bili u fazonu daj titulu samo da se skine teret sa uprave da mozemo iduce godine opustenije gurnuti i neke mladice i da se sportski segment fino ustroji bez pritiska trofeja. Niko koga ja znam nije bio zadovoljan ni igrom, ni trenerom, a ni radom sportskog direktora. Zato ne treba stvari gurat pod tepih nego sjest i rjesavat. Zbog toga sam iznenadjen podrskom Slavki i Cenanu iskreno. Al hajd. Nema puno vremena pred nama, Evropa je tu, treba Grbavicu napunit, otic Zelju podrzat i u gostima, a valjda ce i ovo sjest na svoje mjesto.
Ludvig Leple je napisao/la: ↑pet jun 02, 2017 11:13 amOtezavajuca cinjenica za Cenana je to sto je igrao kod anamo onih. Da nije igrao, malo ko bi ga prozivao. Odgovornost za dovodjenje igraca treba da snose i Cenan i Slavko, ljudi rade zajedno i konsultuju se u vezi svega. Realno govoreci nasljedjeni su neki polovni igraci i pokusalo se sa dovodjenjem iskustva, zbog pritiska i cinjenice da smo zaostajali 11 bodova iza Svinjara i da smo morali osigurati evropu. Cilj ispunjen, ali naravno navijacima ostaje zal za titulom koju smo trebali uzeti bez ikakvih problema, ali to je fudbal, odsijeku im se noge i testisi se skupe, pa nisu bili u stanju odigrati barem jednu smislenu akciju. Idemo dalje, idemo jos jace, evo vec smo se oslobodili par igraca, koji realno nisu za FK Zeljeznicar. Gurati par juniora i dovesti istinska pojacanja, a ne likove na samrti, da ih ozivljavamo.
Potrebno je mnogo pozitive, pa bi bilo lijepo da podrskom u narednom periodu pokazemo koliko volimo Klub.
Sinisa je zadnju tekmu pokazao koliko moze od tih 120 minutacikazubo je napisao/la: ↑pet jun 02, 2017 10:35 amIgman nama treba.za_zivot_cijeli je napisao/la: ↑pet jun 02, 2017 10:25 amprema onome sto sam na terenu vidio svojim ocima i uz ono sto sam cuo od onih koji su direktno ukljuceni u trenazni proces, Slavko je definitivno spalio ekipu.
ko umije gledati, vidio je to sam na terenu.
voljni momenat kod igraca u uskoj je sprezi za spremom. ako u igracu nema kuveta nece biti ni voljnog momenta. upravo je to kumovalo losim predstavama u samoj zavrsnici kada nam je najvise trebalo.
prica o kuvetu i voljnom momentu/motivaciji se desava na hemijskoj razini unutar organizma. to bi Slavko trebao znati a cini se da ne zna iako pomalo tvrdoglao bjezi od suradnje sa kondicionim trenerom.
kad smo kod kondicionog, Eldin Jeleskovic je covjek kojeg trebamo.
Ne vjerujem da je "spržio" igrače, npr Miroslav, Ivan, Siniša, Kerla i Marković su igrači koji su bez problema mogli odigrati i 120 minta utakmice ove sezone, nisu pokazivali tragove umora, Zeba se previše trošio tj ne trči ekonomično što bi naš Ivica rekao, Blagojević ne djeluje nespremno ali ima probleme s održavanjem ravnoteže, Bekrić, Uglješa, Crnov, Zakarić, Bogičević, Stanić nisu mogli biti na top nivou, neki zbog godina, neki zbog kurcobolje, neki zbog povreda koje su ih kontinuirano prekidale u radu.