pon maj 29, 2017 11:40 am
Ivan Lendrić je ekstremno emocionalan momak da to ide u psihičku nestabilnost. On jednostavno ne može izdržati ni prećutati neke stvari i to će ga koštati u karijeri. I koštalo ga je vjerovatno. Nije džaba da ga Hajduk nije htio ako čak nije niti razmišljao o njemu. Znaju ga ljudi dole. Isto tako imate jedan dio navijača koji su isti psihički ko on. Čak štaviše i ne misle to što opsuju. Ni Ivan ne misli i uvijek se pokaje kasnije.
Mene međutim brinu ovi koji se kao stide svega. Ja sam bio na sjeveru i nisam čuo to psovanje ustaške majke. Vjerovatno je to bio jedan ili njih par koje je iz mase čuo samo Ivan. To mi govori da nije uopšte fokusiran na tekmu nego na navijče. Pitanje je što bi se ja stidio nekoliko navijača? Nema razloga. Sa druge strane Ivan ako hoće da uspije mora se obratiti psihologu. Dobroj e Slavko rekao. On tek ne smije odgovarati na provokacije. Na svakoj tribini u svijetu postoje budale, ali on ne smije njima odgovarati. Poslije onoga što je uradio logično je da se diglo još stotinjak navijača da mu zviždi. Žao mi je što se ovako završilo ali ovo mu nije prvi ispad.
Ja sam ponosan na naviječe Želje. Slobodno mogu reći da kod nas ima najmanje ovakvih budala. I sve ih je manje. Iskorjeniti ih skroz ne možemo. Ima tu i raje koja je hodala po rovovima i boli ih kita i za Ivana i za to hoće li nekog uhvatiti stid nakon tekme. I uopšte ne mislim da neke od njih ispravljam i govori im da ne psuju jer zna m kroz šta su sve prošli a Želju vole više od oca i matere. Sve dok pojedinci psuju nije mi problem.
Veći mi je problem ovo što su ovi sas juga postrojili igrače. Podsjetilo me to na rat i sve ono što su ***** radili. Jugu svaka čast za sve što su uradili ove godine ali oni su razmazili igrače jer su ovi poslije svake loše tekme dobili podršku. Mislim da stvarno nema potrebe nakon svake tekme da se nešto navija zajednički. Završi se tekma. Aplauz i to je to. Porukama se može reći što se misli, Ili ne navijanjem. Neke bitnije tekme se proslavi pobjeda i to je to. Ostalo prepustiti upravi. Izraziti stav navijača sa vremena na vrijeme kroz Udruženje. Svi oni koji se ne zalažu ima trener da ih izbaci i uprava da ih kazni, a mi navijači možemo to zahtjevati na druge načine.
Igrači koji se bore i trče i ginu nikad neće dobiti zvižduke. Poneku psovku hoće sigurno. I meni izleti. Naravno ne u smislu psovanja mrtvih, ustaške majek i sl ali desi se. TO je normalno na stadionima. Svuda u svijetu. Ovo ostalo što sam napisao je ono kakvi smo mi Željovci. I trebamo se ponašati u tom duhu. Mislim i da se većinom ponašamo. Ne stidim se nijednog navijača Želje. A radit na tome da sve bude još bolje svakako treba.
Zadnja izmjena:
ponosannavas, dana/u pon maj 29, 2017 11:43 am, ukupno mijenjano 1 put.