Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

BHDragons
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon maj 01, 2017 12:49 am

Joj opet me zaboli kao i danas :(
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

exbabilon
Kontakt:

pon maj 01, 2017 12:54 am

Danas smo izgubili 2 boda vise nego sto smo dobili 1. I ovaj jedan je jako vazan i moze biti velik ako iducu uzmemo.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

salle86
Kontakt:

pon maj 01, 2017 1:00 am

Samo mali Dino slabo prati svog igrača, bukvalno trčkara sam, nikog ne čuva kad protivnik ima loptu.
Nekako gledajući ovaj snimak nismo mi ni loše odigrali prvo poluvrijeme ako izuzmemo par baš krupnih grešaka Bogičevića, Stojanovića pa i Kerle
Evo ide drugo :D
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

GoodisonPark
Kontakt:

Ma ne može se baš ni reći da je to bila klasična 3-5-2, više je to bila neka divlja formacija bez lijevog beka ( ako uzmemo u obzir da je Stojanović bio taj treći stoper) onda je jedino Zakarić (a on je opet visio oko njihovog 16-erca ili je možda Zeba bio lijevi bek). Ako je pak Stojanović bio lijevi bek u toj promjenjenoj formaciji ko je onda bio treći štoper?

Miro je također bio previše ofanzivan pa je recimo Bekrić dva puta šprintao po toj strani da stigne igrača..

Daleko je to bilo od klasične formacije 3-5-2- ali kako god nama je ta formacija donijela bod..

@Omar500, Bravo, Slavko je napokon napravio neke rokade i promjenu formacije, nije to bilo puko mjenjanje igrača pozicija za poziciju, podržavam naravno jer je i on sam bio svjestan da onom postavkom nećemo gola dati do sabaha.. Samo da je još malo ranije napravio te rokade još bi bolje bilo ali vjerovatno je bio svjestan da je to prevelik rizik bio i da bi se na taj način teško moglo igrati više od 20-ak minuta..
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

igla
Kontakt:

pon maj 01, 2017 1:01 am

Kad se mirno gleda, baš se vidi da Musa zna biti baš od koristi. Sve je bolji i bolji.

ChWilla
Kontakt:

pon maj 01, 2017 1:03 am

salle86 je napisao/la:
Samo mali Dino slabo prati svog igrača, bukvalno trčkara sam, nikog ne čuva kad protivnik ima loptu.
Nekako gledajući ovaj snimak nismo mi ni loše odigrali prvo poluvrijeme ako izuzmemo par baš krupnih grešaka Bogičevića, Stojanovića pa i Kerle
Evo ide drugo :D
u polju smo bili bolji nego većinu zadnjih utakmica...mislim da je odbrana bila inače ovakva mi bi bili u ligi za opstanak, ali prema naprijed dosta dobro.
gradi željo boli te *****

Brkoo
Kontakt:

pon maj 01, 2017 1:03 am

ponosannavas je napisao/la:
pon maj 01, 2017 12:42 am
Moram vam reci da sam procitao vecinu ovoga sto ste pisali i ne slazwm se ni s kim. Nakon ulaska Steve i Bekrica igrali smo 3-5-2 a vidim neki ni to nisu primjetili. Molim vas hajmo malo relanije pisati i bez psovki. Sutra cu napisati detaljnije moje misljenje. Samo cu reci da ovaj bod znaci mnogo, matematicki. Bas bas mnogo znaci.
Ovaj bod nam moze znaciti matematicki jedino i jedino ako dobijemo Zrinjski, a nakon toga i Krupu. Tad bi bili na korak od titule..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Plava Porodica
Kontakt:

pon maj 01, 2017 1:06 am

igla je napisao/la:
pon maj 01, 2017 1:01 am
Kad se mirno gleda, baš se vidi da Musa zna biti baš od koristi. Sve je bolji i bolji.
Ja ne znam kako ti uspijevas biti miran. Ali Musa je ofanzivno puno korisniji od Sinise koji je totalno van forme, a ni defanzivno nije los koliko su to ovde pisali. Kad krene naprijed pravi visak, dobro se konta sa Miroslavom (valjda jedini uz Zebu koji imaju pameti za ovu igricu), ali centarsut mu je kritican.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

salle86
Kontakt:

pon maj 01, 2017 1:07 am

Svaka čast Lendriću, na golovima ali i na kompletnom učinku na terenu no nekako imam osjećaj da bi nama više pasao napadač tipa Lazo Popović :) koji će razgrtati naprijed i spuštati Zebi, Miri, Crnovu
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Mirek11
Kontakt:

pon maj 01, 2017 1:08 am

Tesko je ovo gledat ponovo, kakve poklone dijelimo zadnjih utakmica kao da se nizasta ne borimo.
Ali trebamo se svi sto prije okrenuti narednoj utakmici i max. se pripremiti psihicki, prije svega igraci pa i mi navijaci.
3 igraca se vracaju, posebno vazni su bekovi i volio bih vidjeti Bocu umjesto Bogija.
Nesto sam gledao raspored i mi bi aBd sa 8 bodova mogli do titule, 2 pobjede na Grbavici i 2 nerjesena u gostima :)
Zato svi aBd u subotu na Grbavicu i podrska igracima svih 90 minuta, zajedno do pobjede!

salle86
Kontakt:

pon maj 01, 2017 1:11 am

Stojanović danas baš kritičan, Stana je Dani alves za njega (po trenutnom stanju)
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Ajzea
Kontakt:

pon maj 01, 2017 1:14 am

salle86 je napisao/la:
Svaka čast Lendriću, na golovima ali i na kompletnom učinku na terenu no nekako imam osjećaj da bi nama više pasao napadač tipa Lazo Popović :) koji će razgrtati naprijed i spuštati Zebi, Miri, Crnovu
Yebo ja sve svoje ako kontam tu logiku.
Hajmo ponovo.. Lazar Popovic ispred Ivana Lendrica koji je, cini mi se, od Zeljinih 37 zabio 17 golova. To je bolesna statistika i jasno govori da niko nama ne bi bolje od njega pasao..
Zadnja izmjena: Ajzea, dana/u pon maj 01, 2017 1:14 am, ukupno mijenjano 1 put.

Brkoo
Kontakt:

Ako dobijemo Zrinjskog bjezimo mu 4 boda, Sarajevu 3 boda jer ce dobiti slobodu, kolo nakon toga mi pobjedimo Krupu, Zrinjski dobije Sarajevo i onda Zrinjskom bjezimo 4, a Sarajevu 6, pred zadnja dva kola bi nam za titulu trebala pobjeda ili na derbiju ili na Grbavici protiv Radnika..
Sve je do nas, sami odlucujemo o svojoj sudbini..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!

GoodisonPark
Kontakt:

pon maj 01, 2017 1:18 am

salle86 je napisao/la:
Moj Salle ja sam još prošle godine pisao o tome, da se ova formacija nikad ne igra bez razbijača na 9-ki.. Tad su me neki ovdje ubjeđivali da nemam pojma i da mi posle rata nismo imali boljeg napadača od Ivana.. Svi pišu e što mu ne naprave šansu pa će zabiti, pa valjda bi i on trebao nekad primiti neku loptu pa proslijediti na krilo pa da mu je neko nabaci u 16..

Inače kad igramo protiv bunkera on opet može na centaršuteve i uraditi nešto i zabiti ali kad nam je zakovana sredina terena i kad nemamo skoro nikakve tranzicije prema naprijed onda je on faktički igrač manje na terenu cijelu utakmicu..
Željo samo Željo!!!

Leon_Professional
Kontakt:

pon maj 01, 2017 1:21 am

Evo ga nakon sto se glava ohladila, a i malo posjedilo, pa da bacim post pri zdravoj svijesti i pameti :ganja:

Los ulazak u mec s nase strane. Klasino na X, dali smo loptu Slobodi i cekali nase sanse, samo danas odbrana bila kriminal pa ga odmah primamo. Do koga je to?! Da li su igraci se usrali ili se i Slavko usrao, ne znam, ali ulazak u mec je luzerski bio!
Onda mi nista bolji, samo se Sloboda povukla. Veznog reda nemamo. Dino mali nista naprijed, samo je trpao Blagojevica. Napravimo dvije sanse iz majstorstva Mice, jednu zabijemo i vratimo se na X. Kad smo dosli do X, opet smo stali, znaci nama je X ovdje bio upisan od pocetka.

Onda samoubistvo. Evo i kad pisem dusa me zaboli sta nam uradi Bogi kloc. ( on je ovakav vec 5-6 tekmi, izbacuje igrace u kontu, grijesi previse, al i dalje je nas "najbolji"stoper, jes al malo sutra ). Taj gol te ubije u pojam, sreca pa je poluvrijeme bilo, jer se i u drugom pol.osjetilo da nismo dosli sebi, a kamoli da se jos imalo igrat.
Drugo pol.opet Sloboda bolje otvara, greska Kerle, pa Blagija, hvala Allahu pa ne primismo nista od toga. Drugo pol. jos losije s nase strane, a Slavko ne mjenja brzo, vec ceka 70 i neku min.
Eh onda smo stvorili pritisak, jer nam je takva i postavka bila. Micin sut sam vidio u golu, al jbg. Onda hvala Stevi i dovede nas do X.

Po meni vrlo losa, kukavicka tekma. Opet ne znam do koga je, Slavko rece do igraca. Ali nije mi jasno kako je tek sad uvidio ko je za prvi tim a ko nije?!
Uglavnom, moramo se spremiti za Zrinjski. S ovim pristupom Zrinjski ce nas dobiti sigurno, jer ova ekipa Slobode je smijesna ekipa, a pogotovo u poredjenju s Zrinjom.
Nek nam je Bog na pomoci, zakomplicirali smo sami sebi posao.

Ajzea
Kontakt:

Bolje napadac koji razgrce i salje na krila od onog koji od ukupnog broja golova zabije polovinu. Ne shvatam, majke mi.. Bez zayebancije ne shvatam..

Plava Porodica
Kontakt:

pon maj 01, 2017 1:27 am

Ajzea je napisao/la:
Bolje napadac koji razgrce i salje na krila od onog koji od ukupnog broja golova zabije polovinu. Ne shvatam, majke mi.. Bez zayebancije ne shvatam..
Ovakav napadac kao Ivan ne prolazi ovde. To je i problem njegov sto odigra 5 valja zabije kamaru golova, pa ga 5 nema.. Ovde se liga godinama promjenila nije i dalje se igra na nabijanja lopti na visoke napadace. On bi jos bolji bio da se ovde igra drugi sistem te da ima drugog visokog igraca koji ce njemu ostavljat prostora i spustat lopte. Njemu skidam kapu sto je u ovakvoj ligi zabio kamaru golova, ali i dalje ovde puno bolje prolaze jablani.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

exbabilon
Kontakt:

pon maj 01, 2017 1:28 am

Kad tako banalizujes stvari logicno da ne shvatas, sreca pa je Amar shvatao.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

salle86
Kontakt:

pon maj 01, 2017 1:28 am

Ajzea je napisao/la:
salle86 je napisao/la:
Yebo ja sve svoje ako kontam tu logiku.
Hajmo ponovo.. Lazar Popovic ispred Ivana Lendrica koji je, cini mi se, od Zeljinih 37 zabio 17 golova. To je bolesna statistika i jasno govori da niko nama ne bi bolje od njega pasao..
Pogrešno čitaš :)
Lendrić je 3 koplja bolji napadač ali jednostavno ovako kako mi igramo, to njega tuši. Trči za protivničkim igračima, umara se a lopte mu se većinom šalju u duel gdje većinu gubi. Statistika jeste neumoljiva ali prostim riječnikom rečeno čovjek pogide u napadu a uopšte se ne vidi to, sem kad zabije gol. A maksimalno 2 prilike ima na meču, u većini slučajeva samo jednu.
Razbijač bi po nekoj logici spustio bar 5 lopti na 15-20m od gola.
Lendrić bi bio još bolji u onoj formaciji što je neko kačio sa Mirom kao polišpicem gdje bi prazan prostor između veze i njega bio manji.
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

GoodisonPark
Kontakt:

pon maj 01, 2017 1:31 am

Naravno da je bolje, pa pogledaj statistiku naših veznih igrača i igrača iz drugog plana koliko su dali golova pa onda pogledaj u Amarovim sezonama i sve će ti biti jasno, eto Amar Osim je levat jer je igrao isključivo sa takvim tipom napadača i osvajao duple krune a sad su treneri genijalci jer igraju sa napadačem koji ni na koji način ne doprinosi našoj igri osim što se dobro snalazi na odbijance ili ničije lopte u petercu..

Samo što je nama počesto problem kako dobaciti loptu do 16-erca ili 5-erca..

Pogledaj samo igru Radnika pod vodstvom Petrovića i vidjećeš da je njihova igra bila kudikamo čvršća i povezanija a sve iz razloga jer je imao napadača koji prima loptu i spušta ili krilnim ili veznim igračima..

Jednom davno sam napisao na ovu temu bukvalno sve i nemam se namjeru više ponavljati.
Željo samo Željo!!!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.

Prijava